Μετάβαση σε περιεχόμενο

epafes sto 2 trimhno


Recommended Posts

kalyspera sas!gnwrizete kathe pote epitrepontai oi epafes sto 2 trimhno?twra ekleisa ton 5 mhna kai thelw na xerv an kanei kai pws.me poio tropo dld.o giatros mou einai aysthrotatos se ola leei 1 fora tu mhna.en tw metaxy oi gnwmes tous diaferoun?ti na kanw?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από μένα και με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Οι επαφές από όσο ξέρω (και από τη δική μου εγκυμοσύνη) επιτρέπονται σε όλη τη διάρκειά της, εκτός αν υπάρχουν προβλήματα (π.χ. αιμορραγία, συσπάσεις ή πόνοι). Μια φορά το μήνα μου φαίνεται υπερβολικό αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, στη θέση σου θα ρωτούσα και δεύτερη γνώμη γιατρού...

Α, και κάτι ακόμα: στο 3ο τρίμηνο καλύτερα με προφυλάξεις, γιατί το σπέρμα μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις και πρόωρο τοκετό.

Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου εύχομαι :-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

THA SYMFONHSO APOLUTA ME THN MAMMYCOOL...

EMENA O GIATROS MOU DEN MOU EIPE 1 FORA TO MONO POU MOU EIPE SEX KANONIKA ALLA 'OIKOGENEIAKO', HREMO..;) KAI ME PROSOXH :silly:

KAI AUTO POU SOU EIPE KAI H MAMMYCOOL GIA TO SPERMA

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

antroula mou geia sou ...me to kalo na sou pane ola mexri to telos...egw den ekana katholou sex..stin egkimosini...emas o giatros mas eipe apo tin arxi epitrepetai ALLA ME PROSOXI...e ayto to alla oso na einai then se afinei eleythero na kaneis oti theleis...alla parola ayta ston 2 mina abgala ena aimatwma kai mou to apagoreyse.....meta otan me ksanafine..e me tin koilia tourla den ithela...to mialo mou itane oli tin wra sto mwro...den pathame kai tipota pou den kaname toso kairo..isa isa pou meta tis 40 meres egine xamos...xixiixixixixi

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα antroula και απο μενα. εγω παλι αν και ο γιατρος το επετρεπε και δεν ειχα κανενα προβλημα με την εγκυμοσυνη δεν ειχα καθολου διαθεση για sex. σε ολη την εγκυμοσυνη εγινε μονο μια φορα κι αυτο στις αρχες και μετα τιποτα. τον πεθανα τον αντρουλη μου!!!!! Αλλα ειλικρινα δεν ειχα καμια διαθεση...;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Antroula μου καλημέρα και από εμένα που εχω κλείσει τη 13η εβδομάδα.

Εμάς ο γιατρός μου μας είπε ότι το σεξ θα πρέπει να αποφεύγεται στο 1ο τρίμηνο, αλλά μετά την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας μπορουμε κανονικά, όχι βέβαια τίποτα "αεροπλανικά" αλλά για μένα η καλύτερη συμβουλή είναι ότι πρέπει οπως σε όλα έτσι και σε αυτό τον τομέα να ακούμε το σώμα μας και εαν αισθανθούμε άσχημα ή δυσφορία ή πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής σε κάποια συγκεκριμένη στάση σταματάμε αμέσως.

Δεν συμφωνώ με αλλες κοπέλες που λένε ότι δεν πάθανε τίποτα που για 9 ολόκληρους μήνες δεν είχαν επαφες με το σύντροφό τους.

Επιβάλλεται να το κάνεις γιατί μην ξεχνάμε ότι η εγκυμοσύνη είναι και μια δοκιμασία ψυχολογική και στη σχέση του ζευγαριού και εμείς οι μέλλουσες μαμαδες είμαστε αυτές που πρέπει να μην παραμελήσουμε τους συζύγους μας και να τους δείξουμε ότι παρά τη μεγάλη μας κοιλιά είμαστε ακόμη γυναίκες και να δείχνουμε ενδιαφέρον για εκείνους και να προσπαθούμε να τους γοητεύουμε. Γιατί κακά τα ψέμματα οι άντρας λόγω του ότι δεν κυοφορούν, δεν αλλάζει το σώμα τους και ορμόνες τους, θα πρέπει εμείς να τους βάζουμε στο παιχνίδι της εγκυμοσύνης παρατηρώντας τις αλλαγές στο μωρό μας που μεγαλώνει, συζητώντας μαζί τους και κάνοντας όνειρα, αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να τους δείξουμε ότι έπαψε το ερωτικό μας ενδιαφέρον να υπάρχει λόγω επερχόμενης μητρότητας.

Και αυτό γιατί οι άντρες μέχρι τα βαθειά τους γεράματα παραμένουν παιδιά και ένα παιδί δεν θέλει να το παραμελούν, πόσο μάλλον ότι αυτό γίνει ξαφνικά.

Τέλος, έχω ακούσει κι εγώ ότι το σεξ στο τελευταίο τρίμηνο θα πρέπει να γίνεται με προφυλακτικό, για την αποφυγή πρόωρου τοκετού εξαιτίας μιας ουσίας που βρίσκεται στο αντρικό σπέρμα και προκαλεί συσπάσεις της μήτρας, ενώ τις τελευταίες εβδομαδες το σεξ επιβάλλεται χωρίς προφυλακτικό, για να προκληθούν αυτές οι συσπάσεις και να βοηθήσουν στο "σπάσιμο των νερών" και να τελεστεί ο φυσιολογικός τοκετός.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΒ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΟ 1 ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΧΙ ΓΙΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ.ΜΟΛΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΝΑ 4 ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΦΟΒΟΥ ΚΤΛ ΜΕΤΑΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΚ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΑΛΟΙΦΟΥΛΑ....ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ 5 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙΡΟΙ,ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΡΗΣΗ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και από εμένα! Όπως είπαν και άλλες κοπέλες, προσωπικά δεν αισθανόμουν-μαι άνετα με το μωράκι στην κοιλιά! Ούτε και ο άντρας μου φυσικά! Θεωρούμε ότι μπορεί να βλάψουμε το μωρό! Και τελικά επαληθευτήκαμε, γιατί δεν ξέρεις μελλοντικά πώς μπορεί να προχωρήσει μία εγκυμοσύνη(αίμα, συσπάσεις και άλλα). Βέβαια αυτά είναι απόψεις και φυσικά κάποιοι γιατροί δεν το απαγορεύουν. Συζήτησέ το εκτενέστερα με τον ίδιο. Πάντως έρχεσαι κοντά με τον άντρα σου και υπάρχει μεγαλύτερη τρυφερότητα. Εντάξει στο τέλος σε πιάνει μία ανυπομονησία και νιώθεις την έλλειψη αλλά θεωρώ ότι η προσμονή του μωρού είναι μεγαλύτερη! Εξάλλου όπως είπε και η jovanna υπάρχει και το έπειτα... Για όσα προανέφερε η Lilaki θα συμφωνήσω απόλυτα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειμαι της αποψης να μη γινεται στη διαρκεια της εγκυμοσυνης.με το μωρακι μες στην κοιλια??εγω προσωπικα δε θα αισθανομουν ανετα.γνωμη μου??ας περασει με το καλο η εγκυμοσυνη κ μετα εχεισ χρονο;)

φιλακια:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αntroula ακου τον γιατρο σου

Αυτον εχεις επιλεξειι και πρεπει να του εχεις εμπιστοσυνη

Χαιρομαι που ειναι αυστηρος πιστεψε με ειναι για το καλο σου

Υπαρχουν γυναικες που κανουν τα "παντα"(σεξ καπνισμα κτλ) σε μια εγκυμοσυνη και γεννουν στην ωρα τους, υπαρχουν ομως και κυησεις που εξελισσονται ως υψηλου κινδυνου πχ στον 6ο μηνα

Επειδη στην εποχη που ζουμε η προωροτητα ειναι αυξημενη και πολλες φορες μη αιτιολογημενη γινε συντηρητικη λιγοι μηνες ειναι θα περασουν...;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Antroula εμένα ο γιατρός μου δε μου απαγόρεψε τίποτα από την αρχή της εγκυμοσύνης. Ίσως έπαιξε ρόλο ότι είχα καλή εγκυμοσύνη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια είχα τόσες αναγούλες και τόσες ναυτίες που δεν το σκεφτόμουν καθόλου...

Μέχρι στιγμής (μπαίνω στον 7ο στις 08/02) δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και ελπίζω έτσι να παραμείνει. Δεν πρέπει να χάνουμε την επαφή με τους άντρες μας! Πιστεύω ότι αφήνοντας τους να βλέπουν τις αλλαγές στο σώμα μας τη συγκεκριμένη στιγμή, τους βοηθάμε να συνειδητοποίησουν τι θα συμβεί σε λίγους μήνες!

Αυτό για το τελευταίο τρίμηνο πάντως το έχω ακούσει κι εγώ.

Φιλάκια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera sas koritsia...

Egw pisteuw pws den einai wraia na exeis epafi me ton antra sunexeia enw egkumwnoume...

Den sou lew kwpse entelos to sex...

Mia me duo fores to polli tin eudomada pisteuw...

Den kserw an sumfwnoun ki oi alles kopelles mazi mou...

Wmos egw den tha mporousa Sunexeia...

Giauto re agapi mou,,,na akoueis se oti sou lalei o giatros sou...

Sou euxwme mia kali egkumwsini agapi mou...

Kai kali eleftheria...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω πως το "παν μετρο αριστο" ειναι το καλυτερο γενικα στη φαση της εγκυμοσυνης...

Πιστευω πως αν του το συζητησεις λιγο πιο διεξοδικα και του εξηγησεις πως πχ με δεδομενο οτι η εγκυμοσυνη σου δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα αποκολλησης κτλ θες να εχεις επαφες με τον αντρα σου 1 φορα την εβδομαδα, δεν θα σου το αρνηθει και το κυριοτερο πρεπει σαν γιατρος να καταλαβει πως οι αλλαγες στις ορμονες και την ψυχολογια σου ειναι τετοιες που αν το νιωθεις και το εχεις αναγκη, θα σου κανει καλο.

Δεν λεμε βεβαια να κανετε αναπαραγωγη του καμα σουτρα, αλλα μεσα στα "φυσιολογικα" πλαισια αναλογα και με τον σωματοτυπο σας.

Εχει μεγαλη σημασια η σταση που θα επιλεξετε και θα πρεπει γενικα να ειστε χαλαροι και να το απολαμβανετε.

Να θυμασαι πως δεν εισαι αρρωστη, εισαι εγκυος!!!

Κι αυτο σημαινει πως συνεχιζεις την ζωη σου, προσεχοντας πιο πολυ αλλα ζωντας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ενω σε γενικες γραμμες ολοι οι γιατροι συμφωνουνε σε... αλλα θεματα σχετικα με την εγκυμοσυνη, οτι αφορα τις ερωτικες επαφες, βλεπω οτι υπαρχουν ενα σωρο αποψεις!!!

εγω ειμαι εγκυος στο τριτο παιδακι μου και πηγαινω παλι στον ιδιο γυναικολογο βαση του οποιου, οι επαφες επιτρεπονται κανονικα (εκτος αν υπαρξουν επιπλοκες στην εγκυμοσυνη) απο την αρχη μεχρι να σπασουν τα νερα...

και στις δυο πρωτες εγκυμοσυνες δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα, εχοντας κανονικη ερωτικη ζωη!

τι να πω ?

πανω απ΄ολα, ας εχουμε εμπιστοσυνη στο γιατρο μας και ας εφαρμοσουμε αυτα που μας λεει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...