Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα. Πήρα την απόφαση να γράψω την ιστορία μου γιατί πραγματικά νοιώθω πως βρίσκομαι σε ένα τεράστιο αδιέξοδο. 
Καταρχας είμαι στην 12η εβδομάδα κύησης στο πρώτο μου παιδί, στα 28 μου. Είμαι άνεργη ουσιαστικά και τυπικά έχω ένα ελάχιστο εισόδημα από κάποια ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών που παραδίδω, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό για ένα σταθερό μέλλον. παρόλαυτα, είμαι πολυ τυχερη γιατι εχω μηνιαια βοηθεια απο τον νονο μου και την νονα μου (γιατι οχι τους γονεις μου ρωτατε; μεγαλη ιστορια, εντελως διαφορετικο ποστ). Εχω σχεση με τον πατερα του παιδιου εδω και περιπου 8 μηνες, ειναι μεταναστης κι αυτο δυστυχως δυσκολευει τα πραγματα διοτι δεν υπαρχει αδεια παραμονης. Πριν με κρινετε γιαυτο, το ομολογω, δεν επελεξα ποιον θα ερωτευτω και τον ερωτευτηκα πολυ. Ισως περισσοτερο απο οσο εχω ερωτευτει ποτε στη ζωη μου μεχρι τωρα. 
Πριν μαθω για την εγκυμοσυνη ημαστε χωρισμενοι για ενα μικρο διαστημα και λιγες μερες πριν κανω την πρωτη εξεταση χοριακης και ανακαλυψω οτι μεγαλωνει μεσα μου ενα μικρο σπορακι-ανθρωπακι, μολις τα ειχαμε βρει. Στους 7μιση μηνες που ειμαστε μαζι, οι 6 ειναι και με συγκατοικηση καθως μενουμε στο δικο μου σπιτι. Ωστοσο εκεινος δεν εχει κανενα εισοδημα, εκτος απο καποιες φορες-ελαχιστες-που ακομα και τοτε δεν βοηθαει στα πρακτικα εξοδα του σπιτιου ποτε εκτος απο 3-4 φορες που μπορει να πληρωσε στο σουπερ μαρκετ. Οταν του ειπα για την εγκυμοσυνη χαρηκε παρα πολυ και μου ειπε οτι θα τα βρουμε ολα μαζι, θα προχωρησουμε μαζι, θα ψαξει να βρει δουλεια κλπ κλπ και μου εδωσε μια τεραστια ελπιδα να νοιωθω κι εγω σιγουρη οτι η επιλογη μου να κρατησω αυτο το παιδι δεν ηταν λανθασμενη. Σημειωτεον, μεχρι τοτε δεν τον ειδα ποτε να ψαχνει ενεργα να βρισκει δουλεια, εκτος απο ενα διαστημα που του βρηκα εγω κι απο εκει τον εδιωξαν κατα καποιο τροπο. Τις τελευταιες μερες ειμαι παρα πολυ ανησυχη για το μελλον. Σκεφτομαι συνεχως πως θα τα βγαλουμε περα, γιατι δεν βλεπω καμια προσπαθεια απο μερους του να βαλει τα ποδια στον .... του και να βρει μια οποιαδηποτε δουλεια για να συνεισφερει, παρα καθεται ολη μερα σπιτι και η δικαιολογια ειναι οτι εγω εχω προβλημα που βγαινει. Γιατι οταν βγαινει, λειπει ολη μερα και ειναι αλλος ανθρωπος απο αυτον που εγω νομιζα οτι εχω διπλα μου. Σημερα λοιπον μετα απο πολλους καυγαδες, καθημερινους θα ελεγα ολη την προηγουμενη βδομαδα του εδωσα τελεσιγραφο. Οτι πρεπει να αποφασισει τι θελει. Αν θελει να αναλαβει τις εθυνες που εχει μια οικογενεια η οχι. Η απαντηση του ηταν οτι πρεπει να τον αφησω να ειναι ελευθερος και να ειναι ο εαυτος του και να  βγαινει εξω για να δικτυωθει. Το παρελθον μας ομως μου λεει οτι ολα αυτα ειναι προφασεις για να μην μου πει πολυ απλα οτι θελει απλα μια σχεση για την πλακα του και για το μωρο εχει ο Θεος. Εγω σημερα του ειπα οτι πρεπει να αποφασισει τι θελει, γιαν α ξερωκι εγω τι να κανω με την εγκυμοσυνη. Εχω πελαγωσει. Δεν ξερω τι να κανω. Και επισης σκεφτομαι επειδη ειναι εκτος σπιτιου σημερα, ποτε θα γυρισει και πως θα γυρισει, γιατι στο παρελθον εχουμε 2 περιστατικα που γυρισε σπιτι λιωμα στο ποτο και γενικα οταν βγφαινει πινει (οχι 1-2 ποτηρακια ) ακομα κι αν δεν βγαινει καθημερινα... Τα φωτα σας;;;;; Χιλια συγγνωμη για το μινι μυθιστορημα 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχήν λυπάμαι που περνάς τόσο δύσκολα σε μια τόσο όμορφη περίοδο της ζωής σου, την εγκυμοσύνη σου. Για να πάρει άδεια διαμονής μπορεί να την πάρει. Εάν δεν θέλετε ντε κ καλά να παντρευτείτε κ εάν είστε Ελληνίδα μπορείτε με σύμφωνο συμβίωσης είτε ως πατέρας ανήλικου ημεδαπου όταν γεννηθεί το μωρό σας. Εάν δηλαδή το χρησιμοποιει ως πρόφαση το ότι δεν έχει χαρτιά αν όταν τα αποκτήσει συνέχισει τα ίδια τότε έτσι ειναι ο χαρακτήρας του!  Επίσης μου φαίνεται ότι έχει βολεύει και δεν κάνει καμία προσπάθεια κ έτσι εννοείται δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη απέναντι σου! Σκέψου το καλά αν θέλεις να παραμείνει στη ζωή σου γιατί όταν έρθει το μωρό αν τώρα είναι δύσκολα τότε θα είναι 100 φορές πιο δύσκολα! Ένα μωρό ταράζει τις ισορροπίες κ γίνεται αιτία χωρισμού για υγιή κ αγαπημένα ζευγάρια, πόσο μάλλον σε εσάς... 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λυπάμαι πραγματικά που βρίσκεσαι στη φάση αυτή με τέτοιες σκέψεις να απασχολούν την ωραιότερη περίοδο της ζωής σου.  Κανονικά εσύ τώρα θα έπρεπε να σκέφτεσαι το μωρό σου, το χώρο του, τη ζωή με το μωρό κτλ. 

Βασικά εδώ καμία δε θα σου πει να διακόψεις την κύηση.  Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ ιερό πράγμα η μητρότητα και μεγάλη ευλογία το να έχεις ένα μωράκι στην κοιλίτσα σου.  Επίσης εγώ προσωπικά δε θα μπω στη λογική να πω δεν πρόσεχες κτλ

Το μόνο που θα σου πω είναι να σκεφτείς τη ζωή μετά τη γέννηση του παιδιού. Βασικά και πριν... τι θέλω να πω... ψυχολογικά όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Θα μπεις εδώ θα γράψεις κάτι από την ψυχή σου ... Θα σου πούμε εμείς κορίτσι μου πόσο λυπάμαι και οκ... οικονομικά πες μου τι γίνεται; ο νονος και η νονα; Γιατί το μωρό έχει τόσα έξοδα.  Εφόσον ο σύντροφός σου βλέπεις ότι δεν παίρνει δραστικά μέτρα για να βρει δουλειά... το θέμα του μωρού πρέπει να το συζητήσεις με τους νονους σου. Μπορούν να σε βοηθήσουν να το μεγαλώσεις; θέλουν; κτλ

Βλέπεις οτι τοση ώρα δεν αναφέρομαι καθόλου στο σύντροφό σου και το πώς λειτουργεί διότι από μόνη σου λες ότι δεν κάνει τίποτα.  Εσύ μόνη σου έχεις βγάλει το συμπέρασμα.  Τώρα όσον αφορά το γάμο... από τη μια αν παντρευτείς θα έχει άδεια παραμονής αρα δε θα στερήσεις τον πατέρα από το παιδί σου... από την άλλη αν δεν παντρευτείς ως μονογονεακη οικογένεια έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να εργαστείς στο δημόσιο Κ να έχεις έστω ένα σταθερό εισόδημα.  

Μετά τη γέννηση όλα αλλάζουν.  Δε θα σου πω για τις ορμόνες οι οποίες κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ.  Δίπλα σου χρειάζεσαι κάποιον να σε καταλαβαίνει 100%. Να ξενυχτάει μαζί σου, να νιώθεις ασφάλεια μαζί του, να είναι τρυφερός ακόμα Κ αν τον μαλώνεις και πολλά άλλα.  Αυτά από εμένα. Σου εύχομαι να επιλέξεις ότι είναι καλύτερο για σένα. 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστυχώς το μωρό δεν θα έρθει, γιατί λόγω ανωμαλιών θα γίνει διακοπή της κύησης, έχω αναφερθεί αναλυτικά σε άλλο ποστ μου... Έχετε δίκιο και οι δυο σε αυτά που λέτε. Έτσι τα σκέφτομαι κι εγώ γενικά όλα γιαυτο και πελαγωσα προφανώς... @joy2 ναι μάλλον και με τα νεα δεδομένα της αναγκαστικής διακοπής , υπάρχει μεγάλο βόλεμα, το οποίο και δε θα επιτρέψω παραπάνω. δεν ήταν ποτέ το πρόβλημα μου αν έχει χαρτιά η όχι με την έννοια ότι επειδή γνωρίζω αρκετά πάνω στο θέμα, ξέρω και τις διαδικασίες αλλά και το αν μπορούν η όχι να βρουν δουλειά μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής. 

@Lini μαζί σου σε όλα! μόνο αυτό. είναι αυτό που είπα και πιο πάνω, ότι δηλαδή ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους πελαγωσα και μου γύρισε το ματι ανάποδα. 

νομιζω με τα νεα δεδομένα, φέρνουν αλλαγή σελίδας σε πολλά. προσπαθώ να πω στον εαυτό μου ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και να ανασυνατχθω από όλες τις απόψεις. ε μα βρε κορίτσια δε μπορώ να είμαι ενήλικας και για τους 2!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έτσι ακριβώς... Λυπάμαι πραγματικά που δεν πήγε καλά η εγκυμοσύνη σου... Για αυτό δεν είναι κάτι στο χέρι σου, οσο για τα άλλα ναι είναι στο χέρι σου κ πρέπει να αποφασίσεις!  Όλα να  σου πάνε καλά την επόμενη φορά! 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Γελάω με το κουνέλι 🤣  Περαστικά! Το έχω κι εγώ φόβο πως θα αποθηλασω και αν θα καταφέρει να τρώει όταν θα λείπω. Γιατί προς το παρόν πίνει κυρίως γάλα. Τρώει και τροφές αλλά θηλασμους δεν έχει κόψει 😕 Βρήκαμε βρεφονηπιακό. Σήμερα την έγραψα κι όλας. Έχω βρει και γυναίκα για να την κρατάει το καλοκαίρι μέχρι να ξεκινήσει ο βρεφονηπιακός. Και θα κάνουμε σταδιακή προσαρμογή με αυτή να την συνηθίσει και να συνηθίσει και ότι εγώ θα λείπω. Πέρασε ο καιρός 🥲 Σκέφτεστε να βάλετε μπροστά και για 2ο? Εμένα μου έχει μπει η ιδέα αλλά λέω καλύτερα από τα Χριστούγεννα και μετά να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες.
    • Μαγική!!! Φυσικά κ υπάρχει κούραση αλλά είναι απόλαυση τα άτιμα!!! Έχουν ο ένας τον άλλον κ παίζουν μεταξύ τους όποτε υπάρχουν κάποιες στιγμές ηρεμίας (αν δεν μαλώνουν για το ίδιο παιχνίδι🤣🤣🤣) Κλαίμε από τα γέλια με τις συζητήσεις τους!!!  Όταν αισθανθείς έτοιμη κ ψυχικά κ σωματικά θα βάλεις μπρος. Κ αν δεν θέλεις δε θα το κανεις!! Εσυ να είσαι καλά για να είναι κ το παιδάκι σου καλά!!
    • Άντε ωραία μεγαλώνει το μωρακι σας 😊 Ααα αρα κολπικά στο έβγαλε και μεγαλύτερο μια χαρα ειναι κορίτσι μου μην το σκεφτεσαι καθόλου όλα είναι οκ αφού το λέει και η γιατρό σου  Το παρτυ για το φύλο ποτε σκέφτεσαι να το κανείς ; Μετά την β επιπέδου ;   
    • Ήθελα να αποθηλασω φυσικά... Το έκανα παρά πολύ αργά για να μην τη πατήσω αλλά κουράστηκα πολύ τις τελευταίες μέρες και μείωσα τις αντλήσεις πολύ... Οπότε την πάτησα.... Πονάει πολύ, νιώθω ερείπιο.  Εμένα έχει και πάνω και κάτω δόντια - σωστό κουνέλι δηλ. 🤣 Αλλά η γκρίνια δε φεύγει ποτέ 🤣 αγκαλίτσα και παιχνίδι μαζί αλλιώς γίνεται χαμός! Βρήκατε βρεφονηπιακό;  Εγώ δεν ανυπομονώ να γυρίσω στη δουλειά να είμαι ειλικρινής αλλά ξέρω πως όταν επιστρέψω θα νιώσω καλά... Παράνοια η κατάσταση.
    • Ξέρω ότι πρέπει να το δω σίγουρα απλά δεν μπορω να πάω αυτήν την βδομαδα με το καλο  που θα γυρίσω θα ψαξω να βρω γιατρό γιατί ξέρεις εδώ στο χωριό δεν έχει κιολας όποτε δεν είναι τόσο εύκολο να πω πετάγομαι παω σε έναν ενδοκρινολόγο, πρέπει κάνω ολόκληρο ταξίδι... αν ήμουν στο πρώτο τρίμηνο σίγουρα δεν θα το άφηνα καθόλου.. ευχαριστώ κορίτσι μου 🥰
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...