Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΝΤΟΝΗ ΕΜΒΡΥΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ-ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ?


Recommended Posts

Γεια σας. Ήθελα να σας ρωτήσω αν η πολύ έντονη εμβρυική δραστηριότητα κατα την 32 εβδομάδα κύησης είναι φυσιολογική. Απο χτες το βραδυ η μπέμπα κάνει τόσο έντονες κινήσεις που νομίζω οτι θα ανοίξει η κοιλιά μου:blink: και το κακό είναι οτι συνεχίζονται και σήμερα (που συνήθως τα πρωινά είναι πολύ ήσυχη). Εντάξει τα βράδυα μόλις χαλαρώνω πάντα κάνει παρτυ, αλλά αυτό απο χθες είναι ανω ποταμών!!!Ώρες ώρες νιώθω πολύ έντονο πόνο...

Πήρα το γιατρό και μου είπε αν συνεχίσει και αύριο να τον πάρω τηλέφωνο.

Ξέρει καμμια αν αυτό οφείλεται σε κάτι που έκανα εγώ (π.χ. κούραση?) ή μήπως είναι σημάδι οτι η μπέμπα θέλει να βγει πιο γρήγορα?? (δεν είμαστε για τέτοια...)

ΠΗΤ έχουμε 17/03

Ευτυχώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα στη δουλειά κι έτσι θα ξεκουραστώ.:)

Please αν γνωρίζει καμμιά κάτι πείτε μου γιατί τα χω παίξει!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου bebabarbouna!

Μην ανησυχείς και ο δικός μου έτσι ζωηρός είναι΄. Είμαι στην 35η εβδομάδα και εκεί γύρω στις 30 εβδομάδες είχα παρατηρήσει κι εγώ πως ζωήρεψε αρκετά. όταν το είπα στο γιατρό μου είπε να πάω να κάνουμε εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι αλλά με καθησύχασε λέγοντας μου πως είναι φυσιολογικό όσο μεγαλώνει το παιδί να είναι πιο δυνατες οι κλωτσιές του και να πονάνε κιόλας ανάλογα με το σημείο που χτυπάει (έχω φάει κάτι καλές στα πλευρά και στα κόκκαλα της λεκάνεις άστα να πάνε). Κάνε λοιπόν εξετάσεις γενικές και καμπύλη σακχάρου αν δεν έχεις κάνει τον τελευταίο μήνα και μη φοβάσαι το πιο πιθανό είναι να είναι επειδή μεγαλώνει ή και επειδη κουράστηκες τις τελευταίες μέρες να σου στέλενει μύνημα να κάτσεις ύσηχη;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xaxaxa kalos hrthes sto club!!!!!egw an kai eimai sxedvn 38 eudomadwn to mwro kanei party les kai exei apleto xoro ekei mesa .h plaka einai oti prin liges eudomades mou eixai pei o giatros "etimasou gia dunates klotsies ...den fantazese poso ponane"kai tou apantaw "egw kserw poso ponane eseis den kserete" gelouse mia wra giati einai fisiko auto pou tou eipa afou einai antras!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bebabarbouna,nomizw einai apolita fisiologiko.Sigoura tha exeis akousei oti o xaraktiras tou mwrou fenetai apo nwris.Mallon h zouzouna sou tha exei poli energeia,kati pou einai poli kalo.episis mporei na exei strimwxtei.Emena stin proti egimosini h kori mou htane poli poli iremo emvrio.diladi den tin katalavaina para elaxista mexri to telos.Malista anisixousa.Etsi einai akoma.Poli iremi.Sta didimakia mou mexri 6,5 minwn pou imouna egios eniwtha megali iperkinitikothta apo ta dexia kai liges malakes kinisoules apo t aristera.Me to kalo to mwraki sou!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

barbarouna καλησπέρα!Εγω είμαι στην 30η εβδομάδα και το βράδυ ξύπνησα απο δυνατή κλωτσιά!!Η αλήθεια είναι οτι δεν με πονάει αλλα οι κινήσεις του ειναι πιά πολύ αισθητές!!Καμιά φορά το βλέπω να κινείται και έξω απ την κοιλιά!!Και η κοιλιά μου πάει πάνω κάτω..Δεν νομίζω λοιπόν οτι είναι κάτι ανυσηχητικό.Μεγαλώνει το μωρό και θα αισθάνεσαι ισχυρές δονήσεις..ειδικά όταν είναι να πάρει θέση προς τα κάτω που θα σε σπρώχνει συνέχεια!κοντά είμαστε..εγω ΠΗΤ έχω 27/03

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα.και εγω νομιζω οτι ειναι φυσιολογικο.μεγαλωνει και δεν εχει πλεον τοσο χωρο και τα καταλαβαινεις ολα πιο εντονα.μην ανησυχεις.ισα ισα να χαιρεσαι.ηθελα και εγω να ρωτησω κατι για αυτο.ειμαι στην 25 εβδομαδα και ενω μεχρι πριν μια εβδομαδα που πηγα και στον γιατρο συνεχει κουνιοταν η μικρη εχει τωρα μια εβδομαδα που σχεδον δεν την καταλαβαινω καθολου.παρα ελαχιστα και πολυ σιγα.η αληθεια ειναι πως ειμαι αγχωμενη.λετε να επιρεαζεται το μωρο τοσο πολυ?μηπως επαθε τιποτα και φταιω εγω για αυτο?πειτε μου σας παρακαλω τη γνωμη σας.......please εχω αρχισει να ανησυχω πολυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ εμενα παντως συνεπεσε μετα απο 2ημερη υπερδραστηριοτητα να γεννησω προωρα

Παραλληλα βεβαια με τους πονους της μετακινησης της μπεμπας μου ειχα και φοβερους πονους που ηταν συσπασεις αλλα δεν μπορουσα να το καταλαβω (να διακρινω τις συσπασεις απο τις μετακινησεις)

Τονιζω βεβαια οτι η εγκυμοσυνη μου ηταν υψηλου κινδυνου

Σημασια εχει οτι ο γιατρος ειναι ενημερος και σε παρακολουθει στενα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και τώρα η επιστημονική μου τοποθέτηση...:P

Με βάση την εμβρυική ψυχολογία το έμβρυο διαισθάνεται τα πάντα. Το νιώθει όταν η μαμά του δεν είναι καλά ψυχολογικά. Επιστήμονες λένε πως ειδικά το αγχος περνάει στα έμβρυα και δεν είναι καθόλου καλό αυτό μάλιστα κάππου διάβασα πως όταν δεν είσαι καλα ψυχολιγικά πρέπει να μιλάς στο παιδί σου και να το καθησυχάζεις . Από τη στιγμή που έχεις την υποψία πως από το αγχος σου αντιδρά έτσι το μωρό σου δοκίμασε αυτό που θα σου πω το κάνω κι εγώ καμιά φορά. Σβήσε τα φώτα χαλάρωσε βρες μια στάση που να σε βολεύει και βαλε απαλ΄΄η μουσική μίλα με το μωρό σου πες του ότι θα ήθελες να του πεις αν ήξερες ότι σε καταλαβαίνει και μετά πάρε ένα παραμύθι και διάβασε του ή πες του ένα από αυτά που ήδη γνωρίζεις λένε πως αυτη είναι η καλύτερη επικοινωνία μάνας και εμβρύο πέρα από τον ομφάλιο λώρο.

Υ.Γ. Θα νιώθεις λιγο σαν ηλίθια που θα παραμιλάς αλλά σκέψου μιλάς με το μωρό σου ασχετα αν δεν το΄βλέπεις. Φιλιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΗΡΕΜΗΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΣΦΗΝΟΜΕΝΗ!!

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΛΕΣ ΜΑΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ κορίτσια σας ευχαριστώ όλες! Πριν 1 περίπου βδομάδα την είδαμε με υπέρηχο και έχει γυρίσει με το κεφάλι προς τα κάτω...Και είδαμε οτι είναι ολα καλά...Ποιος ξέρει μπορεί όντως να μας βγει ζωηρούλα!! Το σημαντικό είναι οτι απο σήμερα θα αράξω, οπότε θα έχω καιρό για παραμύθια και τέτοια...Marillou μου θα δοκιμάσω αυτό που μου είπες!;)

Εfoula μην ανησυχείς...Απο ότι έχω ακούσει (και καταλάβει κι απο μένα) αν θες να το ακούσεις και να το νιώσεις δοκίμασε να φας κάτι...ενδιαφέρον (γλυκάκι ή κάτι τέτοιο)...Συνήθως ανταποκρίνονται άμεσα!!!!:P

Κορίτσια απο σήμερα τέλος ο υπολογιστής και στο σπίτι δεν έχω...Θα κοιτάξω όμως μήπως καταφέρω να ξαναμπώ στην παρέα σας κάποια στιγμή αυτόν τον καιρό που θα κάθομαι...

Μπορεί με κάποιες να συμπέσουμε στον τοκετό! ΠΗΤ 17/03 στο ΙΑΣΩ!!!!Εκεί τριγύρω!!!!!

Με το καλό, για όλες σας!!!!

:) :) :) :) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://www.hostingphpbb.com/forum/viewt ... bf880f91a5 δες αυτο παντως εγω πιστευω οτι το γεγονος οτι κινειτε ειναι πολυ καλο και μενα ο μικρος ειχε μουρλαθει χορευε ολη την ωρα αλλα και εγω ημουν συνεχεια σε υπερενταση αρα φφου δεν ξεκουραζομουν εγω πως να ηρεμησει και εκινο .Και ασε τωρα που ειναι 5 ετων δεν μαζευετε
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 38 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΖΩΗΡΗ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΚΟΙΛΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ.Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΟΙΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ)ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΥΓΜΑΧΟΣ :S ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΡΩΩ..ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΟΙΩΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ KOLO ΚΑΤΩ..:P :P :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Me to kalo to mwraki sou loipon...

Ean den katafereis na ksanampeis

sto Mammy!

Kalo ypoloipo kyisis kai oootan erthei i wra,

me enan pono o toketos sou...

Ps:me mena den yparxei periptwsi

na "trakareis" sto IASW

giati egw exw P.I.T. 20/8/09...! xa!

Kales ksaples!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bebabardoyna είμαστε πολύ κοντά! 6 ημέρες διαφορά. Μην ανησυχείς καθόλου! Από την 28 εβδομάδα έχω μία μπέμπα που όλο κλοτσάει-δίνει μπουνιές. Από την 30 μέχρι τώρα, κάνει απίστευτα πράγματα! Όλη η κοιλιά πάει πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά, εξογκώματα! Και τώρα που είμαι στην 32 συνεχίζει ακάθεκτη και πονάει πολύ! Αλλά είναι ο πιο γλυκός πόνος και η ωραιότερη αίσθηση! Ο γιατρός μου μου είπε ότι η κινητικότητα δείχνει καλή κατάσταση εμβρύου και δεν χρειάζεται καμία ανησυχία! Εγώ δεν κουράζομαι καθόλου, αφού είμαι σπίτι, ούτε το μωρό είναι μεγαλύτερο από όσο πρέπει. Όσο για την ψυχολογία, εγώ όταν είμαι χαρούμενη ή χτυπάω την κοιλιά τότε χοροπηδάει! Νομίζω ότι παίζει ρόλο η θέση του πλακούντα στην κινητικότητα, οι χτύποι της καρδιάς,(π.χ όταν υπάρχει πρόδρομος πλακούντας τότε οι κινήσεις είναι λιγότερο αισθητές). Εμένα με αγχώνουν οι τελευταίες εβδομάδες που δε θα έχει χώρο να κινηθεί πολύ. Καλή συνέχεια λοιπόν και απόλαυσε τη δραστηριότητα του μωρού σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...