Μετάβαση σε περιεχόμενο

Κολικός στην εγκυμοσύνη;


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

κι επειδή έχω καιρό να μπω να ευχηθώ καλή χρονιά, καλή λευτεριά, καλή σύλληψη κι ότι επιθυμεί η καθεμία!:)

Έπαθα κολικό, μάλλον εντέρου, τα ξημερώματα της Κυριακής και δεν το εύχομαι ουτε στον εχθρό μου. Πονούσα φρικτά στο κάτω μέρος της κοιλιάς στην αριστερή μεριά μέχρι πίσω στην μέση, μου κόπηκε η αναπνοή κι άρχισα να τρέμω ολόκληρη απο τον πόνο, κάποια στιγμή νόμιζα οτι θα γεννήσω :ohmy: γιατί ο πόνος δυνάμωνε καθε δίλεπτο και τότε αγχώθηκα ακόμα πιο πολυ, ευτυχώς πριν τρεις μέρες ειχα πάει στην γιατρό μου και εκτός που με είδε και είπε πως όλα καλά όσον αφορά μωρό,τράχηλο,πλακούντα, αμνιακό υγρό της ανέφερα και τα πονάκια που είχα στο ιδιο σημείο και μου είπε οτι είναι κολικός στο έντερο οπότε προσπάθησα να μην χάσω την ψυχραιμία μου και κάποια στιγμή μετά απο κανένα τρίωρο ηρέμησα.Από τότε με πιάνει πάλι τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα αλλά για κανένα πεντάλεπτο, προσέχω πολύ τι θα φάω και περιμένω και κάτι εξαιτάσεις για να αποκλείσουμε πρόβλημα στα νεφρα, και γενικά περιμένω μήπως και σταματήσει κάποια στιγμή. Με την γιατρό μου είμαι σε συνεχή επικοινωνία, αποκλείσαμε τον προωρο τοκετο, απλά θέλησα να σας το αναφέρω μήπως και έχει περάσει καμία κατι παρόμοιο, που επαναλαμβάνω ελπίζω καμία να μην το έπαθε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

popaki δεν γνωριζω απο προσωπικη πειρα (και ειδικα σε περιπρωση εγκυμοσυνης)... ξερω μονο οτι ειναι πολυ ζορικη κατασταση (καποιες μιλανε για πονο πιο δυνατο κι απο γεννα) και γι αυτο σου ευχομαι να ηταν μεχρι εδω το θεμα και να μην σου ξαναεμφανιστει.... ελπιζω να βγουν καλες οι εξετασεις σου και να συνεχεισεις να εχεις μια καλη εγκυμοσυνη....:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σε όλες και καλή χρονιά!!!

Ποπάκι έτσι ξεκίνησα και εγώ. Με φρικτούς πόνους κάτω αριστερά που χτυπούσανε και πίσω. Πήγε η καρδιά μου στην κούλουρη που λένε.Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν κολικός εντέρου, αλλά πήγα στο "ΜΗΤΕΡΑ" με είδε ο γιατρός μου, μου έδωσε μια μπουνιά στην πλάτη, πετάχτηκα στον αέρα και μου λέει έχεις πέτρα στα νεφρά. Ο μόνος τρόπος να το δεις μόνη σου είναι να δώσεις μια ελαφριά μπουνιά(μη τσακιστείς κιόλας)στην πλάτη σου.Εγώ έκανα και υπέρηχο νεφρών και είχα μια πετρούλα 3mm στο αριστερό.Μου προκαλούσε έναν απίστευτο πόνο μια τόση δα πετρούλα.Μην ανησυχείς, το μωρό δε παθαίνει τίποτα απολύτως.Πίνε πολλά νερά καλού κακού μπας και την αποβάλλεις την πέτρα, αν έχεις.Αν είναι κολικός εντέρου πάλι κανει καλό το νερό.Οπότε πίνε νερά!!!!

Ο πόνος δεν αντέχετε παιδιά. Η μητέρα μου που υποφέρει χρόνια με πέτρα στα νεφρά μου λέει οτι είναι χειρότερος πόνος και απο την γέννα!!!και έχει κάνει και 2 παιδιά!!!! ΜΑΚΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!! Υπομονή και νερά!!!! Πολλά νερά!!!!!:laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαίρεται...ελπίζω να είσαι καλύτερα..σε καταλαβαίνω όσο δε φαντάζεσαι

Στην εγκυμοσύνη μου και γω έτρεχα ξημερώματα σε εφημερεύον οπου έφυγα όπως πήγα απο τον κόσμο που είχε ...την επομενη πήγα και έκανα υπέρηχο και είδα ότι το μωράκι ήταν καλά και ηρέμισα

Εντέλη ήταν λόγο ευαιρέσθητου εντέρου και κάποιες φορές με πιάνει κολλικός και ο γυναικολόγος μου σύστησε να μην πάρω σίδηρο για δυο μέρες και με την σειρά το φολικο το ασβέστιο ΄και το μαγνήσιο για να δούμε τι με πειράζει διαπίστωσα ότι το σίδηρο με πείραζε και το επέρνα όταν πιο αραιά

δε ξέρω αν θες να το δοκιμάσεις καθε περιπτωση είναι διαφορετικη

παντως αυτο μου συναίβει

Ευχομαι να χεις ηρεμη εγκυμοσύνη και με το καλό :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, πήρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα νεφρά είναι καλά άρα πρόκειται για έντερο. Νομίζω πως πάω καλύτερα μιας και σήμερα με επιασε μια φορά μονο μέχρι στιγμής, ooIreneoo κι εγω αυτές τις μέρες τα σταμάτησα όλα τα σύμπληρώματα απλά τα σταμάτησα όλα μαζί για λόγους διατροφής μιας και φέρνουν δυσκοιλιότητα μέχρι να συνέλθω λιγο. Ελπίζω να πάει καλά, θα περιμένω μέχρι το τέλος της εβδομάδας αλλιώς θα ξαναπάω για υπέρηχο όχι τίποτε άλλο απλά η γιατρός μου είπε ότι καμιά φορά ο έντονος πόνος προκαλεί συστολή οπότε θέλει πολύ προσοχή και παρακολούθηση.

Φιλιά και παλι ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Popaki καλησπέρα. Είμαι όταν ήμουν στον 6ο μήνα (τώρα είμαι στα μέσα του 8ου - δίδυμα), με έπιασε ένα απόγευμα από τις 4 έως τις 7-8 το βράδυ ένας απίστευτος πόνος κάτω αριστερά (το έντερο). Μιλώντας με το γιατρό μου νομίζαμε ότι ήταν να γεννήσω γιατί οι πόνοι ήταν κάθε 15 λεπτά, όλο και πιο δυνατοί και διαρκούσαν έως 1 λεπτό (περίπου όπως της γέννας όπως μου εξήγησε ο γιατρός). Παράλληλα ακουγόταν από το σημείο εκείνο της κοιλιάς μου ένα περίεργος θόρυβος (σα να χτύπαγε κάτι). Εντάξει, περιττό να σου πώ ότι έλεγα "βοήθεια" από τον πόνο. Τελικά μου είπε ο γιατρός να πάρω ένα χάπι (spasmoapotel) με το οποίο ηρέμησα. Βέβαια από όλη την ταλαιπωρεία μου ανέβηκε πυρετός και έτρεμα όλο το βράδυ. Σταμάτησα για 2 ημέρες το σίδηρο και έκτοτε συνήλθα. Τώρα που είμαι στα μέσα του 8ου έχω πάλι κάτι τέτοια πονάκια (πολύ μικρά βέβαια) στο ίδιο σημείο και μάλιστα η κοιλιά μου εκεί παραμορφώνεται όταν πονάω λίγο. Να σου πώ παρ' όλα αυτά ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με νεφρά ή πέτρα σε όλη την εγκυμοσύνη. Σου εύχομαι να το ξεπεράσεις μόνο με αυτή την κρίση οπως κι εγώ και όλα να πάνε καλά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χριστέ μου..παθαινα συνεχεια κολικους στο εντερο..μια φορα με επιασε μονο στην εγκυμοσυνη, στον 4ο..αλλα δεν φοβηθηκα, μπορεσα να καταλάβω τι ειναι..αν ποναει ετσι και στη γεννα...την κατσαμε τη βαρκα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...