Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρώιμες επιδράσεις (Περί Αυτισμού)


Recommended Posts

Ένα άρθρο περί αυτισμού

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στη μήτρα «δημιουργούν τάσεις αυτισμού»

Τα μωρά που εκτίθενται σε επίπεδα τεστοστερόνης κατά τη διάρκεια της κύησης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλώσουν συμπτώματα αυτισμού στην παιδική ηλικία, δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Ο όρος αυτισμός περιλαμβάνει μια ποικιλία διαταραχών άγνωστης αιτιολογίας οι οποίες χαρακτηρίζονται από μειωμένη ικανότητα επικοινωνίας, συναισθηματικής ταύτισης και σύναψης κοινωνικών σχέσεων.

Η νέα έρευνα είναι η πρώτη που διαπιστώνει σχέση ανάμεσα στην τεστοστερόνη και τον αυτισμό, αν και προηγούμενες μελέτες είχαν συνδέσει την ορμόνη με μειωμένη επαφή με τα μάτια, καθυστέρηση στην ανάπτυξη της γλώσσας και περιορισμένη ικανότητα αναγνώρισης των συναισθημάτων των άλλων.

«Η έρευνα αυτή αναδεικνύει για πρώτη φορά τη σχέση ανάμεσα στην εμβρυική τεστοστερόνη και τα αυτιστικά χαρακτηριστικά, και υποδεικνύει ότι η εμβρυική τεστοστερόνη αρρενοποιεί όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Σάιμον Μπάρον-Κόεν, επικεφαλής των ερευνητών.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται τη Δευτέρα στο πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας Guardian με τίτλο: «Νέα έρευνα φέρνει πιο κοντά τον προγεννητικό έλεγχο για τον αυτισμό».

Ωστόσο ο Δρ Μάρον-Κόεν διευκρινίζει ότι ο προγεννητικός έλεγχος δεν θα μπορούσε να προβλέψει τον αυτισμό όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το σύνδρομο Ντάουν.

«Όλοι μας έχουμε κάποια αυτιστικά χαρακτηριστικά -πρόκειται για ένα ολόκληρο φάσμα ή μια διάσταση των ατομικών διαφορών, όπως για παράδειγμα το ύψος» εξηγεί.

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η έρευνα δεν δείχνει ότι η αυξημένη εμβρυική τεστοστερόνη σχετίζεται με την κλινική διάγνωση του αυτισμού ή του συνδρόμου του Ασπεργκερ» τόνισε.

Επιπλέον, ο ερευνητής αμφιβάλλει για το κατά πόσο θα ήτα σκόπιμο να ελέγχονται τα έμβρυα για τάσεις αυτισμού. «Ο αυτισμός συχνά συνδέεται με διάφορα ταλέντα» επισημαίνει.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 253 εγκύων, στις οποίες μετρήθηκαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αμνιακό υγρό. Οι μετρήσεις συγκρίθηκαν αργότερα με τις απαντήσεις των γυναικών σε ερωτηματολόγια σχεδιασμένα να μετρούν τα αυτιστικά χαρακτηριστικά σε παιδιά 6-10 ετών.

Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης συνδέθηκαν με φτωχές επιδόσεις στις κοινωνικές δεξιότητες, τη φαντασία και τη συναισθηματική ταύτιση, αλλά με υψηλές επιδόσεις στην προσοχή και την απομνημόνευση λεπτομερειών.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο British Journal of Psychology.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ ενδιαφερον ευχαριστουμε πολυ!

Επιπλέον, ο ερευνητής αμφιβάλλει για το κατά πόσο θα ήτα σκόπιμο να ελέγχονται τα έμβρυα για τάσεις αυτισμού. «Ο αυτισμός συχνά συνδέεται με διάφορα ταλέντα»

Προσωπικα δεν συμμεριζομαι τη συγκεκριμενη αμφιβολια του ερευνητη

(εκτος απο το συνδρομο asperger)

Γενικα στον αυτισμο με τα μεσα και τη γνωση που διαθετουμε αμφιβαλω κατα ποσο μπορουμε να εντοπισουμε αυτα τα ταλεντα και να βοηθησουμε το παιδι να τα αναδειξει

Μακαρι οι ερευνες να μας βοηθησουν να "ξεκλειδωσουμε" καθε παιδι στο αυτιστικο φασμα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...