Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

γεια σας μανούλες, γράφω γιατί έχω ένα πρόβλημα. Έχω γεννήσει πρόσφατα η μπέμπα μου είναι σχεδόν 40 ημερών. Θήλασα από την αρχή αλλά πριν κλείσω μήνα έπαθα ουρολοίμωξη και έπρεπε να πάρω αντιβίωση και έπρεπε αναγκαστικά να δώσω ξένο γάλα. Η θεραπεία μου κρατάει 15 μερες και έχω μπει στην διαδικασία να βγάζω γάλα με το θήλαστρο να το πετώ για να μπορέσει να συνεχίσει το θηλασμό. Η μπέμπα μου συχνά κλαίει όταν την ταΐζω και όλοι λένε πως φταίω εγώ γιατί έχω άγχος και της το μεταδίδω κάτι που το πιστεύω και εγώ γιατί όντως ειμαι πολύ αγχωμένη. Το μωράκι μου τρώει συνήθως με τη μια 65-80ml αλλά μετά από μισή ώρα τη βλέπω ότι τρώει τα χεράκια της. Αυτό σημαίνει ότι πεινάει?? Εκείνη στιγμή της φτιάχνω λίγο ακόμα και μερικές φοες πινει αλλά 30ml. Μπορώ να της φτιάχνω πχ 120ml και να της το δίνω με δώσεις? Και αν ναι σε ποσο διάστημα μπορεί να δοθεί το ίδιο γάλα? Αλλιώς πρέπει να φτιάχνω συνεχώς άλλο? Γιατί όταν γκρινιάζει και την παίρνω αγκαλιά μου γλείφει το μπράτσο και αυτό μπορεί να συμβεί και ένα μισάωρο αφού της δώσω λίγο επιπλέον γάλα. Ποια η γνώμη σας?

  • 2 weeks later...
Δημοσίευση

Το γάλα σκόνης πρέπει να καταναλώνεται υποχρεωτικά εντός 30 λεπτών, μετά το πετάς.

Στα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν υπάρχει όριο στην ποσότητα που τρώει. Του δίνεις όσο θέλει και όπτε θέλει, αλλά δεν το αφήνεις ποτέ πάνω από τρίωρο νυστικό.

Επίσης μπήκες και έλεγξες αν η αντιβίωση είναι όντως μη συμβατή με τον θηλασμό?

Δημοσίευση
στις On ‎15‎/‎7‎/‎2017 at 2:39 ΜΜ, ο/η defne89 είπε:

γεια σας μανούλες, γράφω γιατί έχω ένα πρόβλημα. Έχω γεννήσει πρόσφατα η μπέμπα μου είναι σχεδόν 40 ημερών. Θήλασα από την UI αρχή αλλά πριν κλείσω μήνα έπαθα ουρολοίμωξη και έπρεπε να πάρω αντιβίωση και έπρεπε αναγκαστικά να δώσω ξένο γάλα. Η θεραπεία μου κρατάει 15 μερες και έχω μπει στην διαδικασία να βγάζω γάλα με το θήλαστρο να το πετώ για να μπορέσει να συνεχίσει το θηλασμό. Η μπέμπα μου συχνά κλαίει όταν την ταΐζω και όλοι λένε πως φταίω εγώ γιατί έχω άγχος και της το μεταδίδω κάτι που το πιστεύω και εγώ γιατί όντως ειμαι πολύ αγχωμένη. Το μωράκι μου τρώει συνήθως με τη μια 65-80ml αλλά μετά από μισή ώρα τη βλέπω ότι τρώει τα χεράκια της. Αυτό σημαίνει ότι πεινάει?? Εκείνη στιγμή της φτιάχνω λίγο ακόμα και μερικές φοες πινει αλλά 30ml. Μπορώ να της φτιάχνω πχ 120ml και να της το δίνω με δώσεις? Και αν ναι σε ποσο διάστημα μπορεί να δοθεί το ίδιο γάλα? Αλλιώς πρέπει να φτιάχνω συνεχώς άλλο? Γιατί όταν γκρινιάζει και την παίρνω αγκαλιά μου γλείφει το μπράτσο και αυτό μπορεί να συμβεί και ένα μισάωρο αφού της δώσω λίγο επιπλέον γάλα. Ποια η γνώμη σας?

σε ευχαριστώ που απάντησες!!! Ναι η αντιβίωση δεν ήταν συμβατή μου το είπαν απ το νοσοκομείο όταν μου την έγραψαν. Δυστυχώς η μικρούλα δεν μπόρεσε να ξαναθηλασει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Rena92 τελικα μάθατε τι ηταν αυτο;για να κόλλησε κ ο σύζυγος καμια ιωση λογικα;;περαστικα του κ γρηγορααα!!Τπτ πρόσεχε ιδιαίτερα μεχρι να υποχωρήσουν κ τα δικά του συμπτώματα κ καμια μέρα μετα κ αφου δεν εχεις εμφανισει κατι ήδη θα ειστε σουπερ έτοιμοι να υποδεχτείτε την μπεμπα😊   Εμεις πολυ καλα αν εξαιρεσω οτι απο την Παρασκευή άρχισα να ποναω στην τομη σαν κάψιμο κ σουβλιες σε συγκεκριμένα σημεία,εχει δημιουργηθεί πρήξιμο επάνω απο την τομη κ ποναω ιδιαίτερα αν δεν παρω τα παυσίπονα ακριβώς στην ώρα τους.Σημερα σταμάτησε κ η αντιβίωση κ περιμένουμε να δούμε πως θα παει είπε ο γιατρός.. ψυχολογικά πολυ στα κατω μου με όλο αυτο γιατι δεν χαίρομαι αυτες τις μοναδικές μερες οσο πρέπει.. ο μικρός ειδικά το βραδυ ειναι πιο δύσκολος στο να κοιμηθει,θελει ολο στήθος κ πανω μου κ δεν βολευόμαι ούτε με 5 6 μαξιλάρια , ποναω..Σχεδόν όλη μερα στο κρεβάτι την βγάζω κ ευτυχως εχω την πεθερά μου αυτη την βδομαδα που έπιασε δουλειά ο αντρας μου κ ασχολείται με την Σμαράγδα..Μακάρι να ειναι καλυτερα αύριο..
    • Γεια σας κορίτσια! Εγώ συνεχίζω το μέτρημα, 40+1 σήμερα και είχα μαία και γιατρό. Η μαία με καθησύχασε και μου είπε πως το θεωρεί απίθανο να μπω σε τοκετό με την κατάσταση έτσι στο σπίτι, λόγω στρες και μόλις αναρρώσουν όλοι, τότε θα έρθει. Ωστόσο, μετά με τον γιατρό κάναμε nst και μου είπε πως έχω συχνή δραστηριότητα και δεν πιστεύει ότι θα προλάβω το επόμενο ραντεβού που κλείσαμε για Πέμπτη. Την πέμπτη θα κάνουμε πάλι υπέρηχο και nst και θα ελέγξουμε τον τράχηλο από κάτω, γιατί στενεύουν χρονικά τα περιθώρια λόγω vbac. Το κορίτσι μου έχει αναρρώσει πλήρως, αλλά έχω τον άντρα μου ακόμη άρρωστο και πραγματικά ευελπιστώ να προλάβει να αναρρώσει και να αποδειχθεί ότι δεν έχω κολλήσει και εγώ κάτι και ύστερα με ηρεμία να το απολαύσουμε.  Εσείς πως τα πάτε στο σπίτι με τα παιδάκια σας;; 
    • Όλα καλα κ εγω κορίτσι μου, αργεί ακομα ο επόμενος υπέρηχος μου οποτε υπομονή. Τι σε μπερδεύει για τα ρούχα κ τα νούμερα?
    • Κ εγω τόσα ειχα παρει στην πρώτη εγκυμοσύνη αλλα μετα δεν τα έχασα ποτέ όλα. Κ ξεκίνησα αυτή ήδη παραπάνω κιλα απ το κανονικό μου κ γι αυτό προσπαθώ να μην παρω πολλά αλλα δυσκολεύομαι πολυ πραγματικά ειδικα τον τελευταίο μήνα αισθάνομαι οτι πεινάω πολυ συχνα κ ακομα κ όταν δεν πεινάω, ολο κατι μου έρχεται οτι θελω να φάω. Προσπαθώ να κρατηθώ με το ζόρι, μερικές φορές τα καταφέρνω αλλα τις περισσότερες αποτυγχανω εντελώς 😂 Κ εμεις ετσι με το βάρος.. το σκεφτομαι καμια φορα λιγο με ανησυχία κ τωρα στον τελευταίο υπέρηχο συγκρινα με τον αντίστοιχο υπέρηχο του μεγάλου μου κ το μωρό τωρα ηταν λιγότερο.. κ ανησύχησα λιγο γιατί λεω ποσο μικρότερο πια? 😛 αλλα θα δούμε εντάξει, έχουμε καιρο ακομα να πάρουν βάρος κ πάντα στα πλαίσια του οτι δε θα ειναι κ κανενα πολυ μεγαλο μωρο
    • Το ρυθμιζες τουλάχιστον με τη διατροφή το ζαχαρο ή χρειαζόταν να κανεις κ ινσουλίνη? Είναι ζόρικο το φαντάζομαι, θέλει προσπάθεια αλλα εντάξει υπομονή, λίγοι μηνες μένουν άλλωστε απ τη στιγμή που κάνουμε την καμπύλη μεχρι τον τοκετό. Σε καταλαβαίνω απόλυτα κ για το σπίτι κ κυρίως για τον ύπνο 😂 ειναι ενα παιδι πολυ δυσκολο στον ύπνο. Ειναι 2.5 τωρα κ κοιμάται πλεον καλύτερα αλλα κ παλι οχι τέλεια, γενικα έχουμε 2.5 χρόνια να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι κ θα κάνουμε κ πολυ ακομα μαλλον 😂 εσενα ποσο ειναι τα κορίτσια? Δε θυμάμαι αν σε εχω ξαναρωτησει αν πανε κ σχολείο?
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...