Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΠΑΣΕΩΝ


Recommended Posts

Πώς περιγράφονται οι συσπάσεις; Είναι το γνωστό πέτρωμα στην κοιλιά ψηλά; Μέχρι στιγμής είχα μία φορά ένα πετρωματάκι και σήμερα ένα τσίμπημα πάλι ψηλά για 20 δευτερόλεπτα, σαν πόνος της περιόδου. Εσείς πως τις νιώθετε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατερινα μου η κοιλια μου γινεται σκληρη σαν πετρα κυριως χαμηλα.Νιωθω μια περιεργη αισθηση σαν σφυξιμο και αν ειμαι ξαπλωμενη και το παθω δεν μπορω να παρω ευκολα ανασα.Το καλο ειναι οτι εγω τουλαχιστον ακομη δεν νιωθω και πονο ταυτοχρονα.

Ειναι παντως μια δυσαρεστη κατασταση την οποια σιγουρα θα αντιληφθεις αν συμβει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιο πολύ με ανησύχησε το τσίμπημα. το οποίο ήταν πολύ έντονο. Να φανταστείς κοιμόμουν και πετάχτηκα! Το πέτρωμα έγινε μια φορά και πάλι το κατάλαβα. Απλά θέλω να ξέρω πως αισθάνεται η καθεμία κοπέλα τις συσπάσεις. jovanna είμαι 31+5. Δεν είχα πολλές μέχρι τώρα παρά μόνο δύο φορές και γι' αυτό ρωτάω. Μία άλλη φορά πάλι με έπιασε στο πλάι πόνος αλλά ήταν το έντερο τελικώς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

otan to patheis tha to katalabeis kai egw mexri na to perasw den katalabena oti kai na mou legane .kapoia pragmata oso kai na sou ta perigrapsoun den ta katalabeneis para mono otan ta nioseis.pantos egw argisa otan mpika sthnmesh tou 8 mhna arxisa na niothw sispaseis kai tora niothw kai aples kai me pono.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

katrina αυτα που νιωθεις ειναι συσπασεις braxton hicks. ειναι φυσιολογικο να τις νιωθεις αυτη την περιοδο και μοιαζουν παρα πολυ με τις συσπασεις των ωδινων. η διαφορα τους ειναι οτι στις συσπασεις που ξεκινανε τον τοκετο υπαρχει διαρκεια και ρυθμος που αυξανει με την ωρα, χωρις να σταματησουν, μεχρι να φτασουν στον τοκετο. υπομονη και μη φοβασαι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλησπέρα! Κι εγώ για να πώ την αλήθεια άργησα να καταλάβω την περιγραφή που μου έκανε ο γιατρός μου για τις συσπάσεις. Και πραγματικά δεν ξέρω ακόμη αν αυτό που αισθάνομαι μερικές φορές είναι συσπάσεις και τί είδους. Νιώθω να μαζεύονται τα μωρά (δίδυμα), να σκληραίνει η κοιλιά μου και σα να παθαίνω κράμπα. Αμέσως μετά όταν χαλαρώσω σε δευτερόλεπτα θέλω οπωσδήποτε να πάω τουαλέτα να ουρήσω, δεν κρατιέμαι. Πόνο δε νιώθω, μόνο ενόχληση σε όλη την κοιλιά. Και Katrina μου τσιμπήματα επίσης έχω νιώσει τώρα τελευταία (είμαι στα μέσα του 8ου μήνα), σα βελόνα σε κάποια σημεία. Δεν ξέρω όμως τί ακριβώς είναι αυτά. Όσο για το έντερο έπαθα στον 6ο μήνα μία κρίση πόνου που νόμιζα ότι γεννούσα. Έλεγα βοήθεια από τον πόνο αλλά τελικά ήταν το έντερο. Τώρα το μόνο που έχω στο μυαλό μου για τις συσπάσεις είναι να περιμένω και κάποιον πόνο παράλληλα, αλλιώς τί να πώ, δεν μπορώ να τις καταλάβω ξεκάθαρα. Πάντως στο forum ό,τι αφορά το θέμα αυτό η αλήθεια είναι ότι το ψάχνω συνέχεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sofou, αυτα που περιγράφεις ειναι συσπασεις. η κοιλια πετρωνει και πραγματι ειναι στιγμες που νιωθεις οτι δεν μπορεις να παρεις ανασα. οσο για το εντερο, ειναι φυσιολογικο, αφου να φανταστεις οτι μεσα σου προσπαθουν να "βολευτουν" δυο μωρακια! οταν θα νιωθεις το πετρωμα, θα χαλαρωνεις οσο πιο πολυ μπορεις, θα παιρνεις μικρες ανασουλες και απλα θα περιμενεις να περασει. εγω να φανταστεις τα ειχα αυτά και στις δυο εγκυμοσυνες μου και ειδικα στη δευτερη απο τον 4ο μηνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατρίνα καλησπέρα!Και γω έχω μπερδευτεί με τις συσπάσεις!Δεν καταλαβαινω αν ειναι απο το μωρό που γυρναει ή έχω συσπάσεις.Πάντως ένα βράδυ ένιωσα ένα σφίξιμο στην κοιλιά ή καλήτερα τράβηγμα σε ένα μέρος της κοιλιάς μου..οπου έγινε πολύ σκληρο και διέρκησε λίγα δευτερόλεπτα..Ο γιατρος μου έγραψε και trofocard

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα και απο εμενα.να ρωτησω και εγω για το συγκεκριμενο θεμα!!ειμαι στον 6ο μηνα και εδω και λιγες μέρες μερικες φορες νιώθω ενα σφυξιμο χαμηλα στην κοιλια για λιγα δευτερολεπτα που νομιζω οτι αν την ακουμπισω θα βγει το μωρο..πολυ εντονο ειναι.και μερικες φορες σαν πονους περιοδου αλλα οχι δυνατους,στην κοιλια και στη μέση.γιατι να γινεται αυτο?μηπως ειναι συσπασεις?ο γιατρος μου ειπε να μην ανησυχω αλλα αυτο το μήνα να προσέχω να μην κουραζομαι.αλλα τωρα διαβαζοντας ολα αυτα αγχωθηκα.μοιαζουν με τις περιγραφες σας σαν συσπασεις.ειχε καμια παρομοιους πονους στο 6ο μηνα.ειμαι στην 25 εβδομαδα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ.ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΩΣΕΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ, ΟΥΤΕ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΝΕΣΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.ΕΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΙΩΘΩ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΩ ΣΤΑΣΗ ΦΕΥΓΟΥΝ.ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙ.ΩΣΤΟΣΟ,ΑΝ ΠΟΤΕ-Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ- ΝΙΩΣΩ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟ ΠΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ.ΦΙΛΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξερω πως ειμαι απαραδεκτη καθοτι δυανυω την δευτερη αγκυμοσυνη μου αλλα βρε κοριτσια....στις συσπασεις πετρωνει ολη η κοιλα ή μονο χαμηλά??????

Ειμαι 31εβδ & 5 (Ανθη ειμαστε πολυ κοντα!Καθε μερα κοιταω το ticket σου για να δω που ειμαι κι εγω!!!)και χθες ειχα κατι πετρωματα ψηλα στην κοιλια και ηταν καπως δυσαρεστα.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!Οι συσπάσεις τουλάχιστον σε εμένα ήταν ψηλά.Πέτρωνε η κοιλιά ,ηταν σαν καρουμπαλάκια αφου στην αρχή νόμιζα οτι κουνιόταν το μωρό.Ειναι βέβαια λίγο δυσάρεστη η αίσθηση,δεν μπορείς να κουνηθείς.Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eγω δε μπορω να καταλάβω αν αυτο που νιώθω κάπως "σκληρο" είναι το μωρο που κινείται ή αν είναι πέτρωμα. Παντως είναι η φυσιολογική προετοιμασία του σώματος για τον τοκετό,οπότε μην αγχωνεστε μανούλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!

Είχα το ίδιο πρόβλημα μέσα στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές που ήμουν στα Γιάννενα. Πέτρωμα στην κοιλιά χαμηλά για 2-3 δευτερόλεπτα και πολλές φορές πολύ κοντά η μία στην άλλη. Μίλησα με το γιατρό ο οποίος με καθησύχασε και όταν γύρισα Αθήνα με εξέτασε εξονυχιστικά για τα πάντα. Καταλήξαμε στο ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί η μήτρα εξασκείται για τον τοκετό. Ούτε αναρρωτική μου είπε ούτε τίποτα. Μόνο να μην πάω για μια εβδομάδα κολυμβητήριο μη με πιάσει μέσα στο νερό και τρομάξω.

Ετοιμάζεται το σώμα μας για τη μεγάλη μέρα κορίτσια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ouf,mperdevthka entelws.na sas pw egw ti niwthw na mou peite an einai syspash avto. kamia fora, mallon oxi kathe mera, niwthw san na mazevetai to mwro sta deksia kai mou piezei tous pnevmones moy kai de mporw na parw anasa kai thn idia wra h koilia mou einai sklhrh san na einai ekei ta podarakia ths mpempas.syspash einai avto?giati egw ws twra nomiza oti htan to mwro pou mazevetai ekei...

koukouroukou

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ! Το μόνο σίγουρο που αντιλήφθηκα είναι ότι όταν αρχίσουν οι πραγματικές συσπάσεις, οι ωδίνες είναι δυνατές! Οπότε καλή και γερή υπομονή! Προσωπικά όταν θα έρθει η ώρα θεωρώ ότι θα φοβηθώ πολύ στην αρχή, τουλάχιστον μέχρι να φτάσω στο μαιευτήριο, γιατί εκεί θα ζητάω επειγόντως επισκληρίδιο!

Άρχισαν πάντως οι προπαρασκευαστικές. Και από τις περιγραφές σας κατάλαβα ότι είναι έτσι. Ευτυχώς είναι μία για λίγα δευτερόλεπτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...