Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θα Τα Καταφέρω; Θα Έχω Γάλα;;;


Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας!

Σε λίγες μέρες μπαίνω στο μήνα μου. Περιμένω το δεύτερο γιο μου!

Αγόρασα ένα θήλαστρο ηλεκτρικό της medela το swing, δυο φάσεων. Το πρώτο το θήλασα αποκλειστικά έως και επτά μηνων, αλλά δεν είχα και πολύ γαλα στο τέλος και έτσι το σταματήσαμε.

Στο πρώτο μου όταν προσπάθησα να βγάλω γάλα με χειροκίνητο θήλαστρο δεν έκανα τίποτα.

 

Θα ήθελα την γνώμη σας για το συγκεκριμένο θήλαστρο, όσες το έχετε χρησιμοποιήσει είστε ικανοποιημένες;; Κάνατε δουλειά με αυτό ;;

Και γενικά εσείς μανούλες που χρησιμοποιήσατε θήλαστρο πείτε μου τις εμπειρίες και τις συμβουλές σας.

 

Θέλω πολύ να του δίνω το δικό μου...... θα μου πεις γιατί δε το θηλάζεις και το δεύτερο συνέχεια;;;

Δε θέλω αποκλειστικά να το θηλάσω γιατι δεν έχω βοήθεια, και δε μπορώ να είμαι όλη μερα στο στήθος όπως έκανα στο πρώτο μου παιδάκι. Τώρα θα με έχει ανάγκη και αυτό, είναι περίπου 2.5 χρονών και πάνω στις σκανταλιες του...

 

Ευχαριστώ

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MAMAGIOTA γεια σου και καλώς όρισες στο φόρουμ μας! 

Είμαστε στην ίδια φάση ακριβώς! Εγώ γεννάω Ιούλιο και έχω κι εγώ ένα αγοράκι δυόμιση ετών! 
Τον πρώτο τον θήλασα 16.5 μήνες. Στην αρχή ήταν περίπου όπως τα λες κι εσύ, όλη μέρα σχεδόν στο στήθος, αλλά μετά τους δύο μήνες περίπου, ο θηλασμός ρυθμίστηκε, θήλαζε κανένα δεκάλεπτο-τέταρτο κάθε φορά και ήταν πολύ εύκολο. 

Απ' ό,τι έχω διαβάσει, όταν έχεις ήδη θηλάσει ένα παιδί, ο χρόνος που χρειάζεται για το θηλασμό των επόμενων είναι μικρότερος, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει, και κατά πόσον είναι απόλυτο για όλες τις περιπτώσεις. 

Το συγκεκριμένο θήλαστρο το έχω κι εγώ, και το χρησιμοποιήσα  πάρα πολύ, αφού όταν ήταν ο μικρός μου τριών μηνών, επέστρεψα στη δουλειά. Η άντληση, πάντως, μου φαινόταν πολύ πιο κουραστική από το θηλασμό. Δηλαδή, εκεί που το μωρό θήλαζε δέκα λεπτά, εγώ χρειαζόμουν πάνω από μισή ώρα για να βγάλω γάλα, κι αυτό αφού είχε εδραιωθεί ο θηλασμός. Προηγουμένως, δεν το είχα χρησιμοποιήσει καθόλου και δεν ενδείκνυται, άλλωστε, γιατί στην αρχή της γαλουχίας, ο θηλασμός δεν έχει εδραιωθεί, οπότε το θήλαστρο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Οπότε, μήπως τελικά θα σε δυσκολέψει περισσότερο το θήλαστρο, αν θα χρειάζεσαι περισσότερη ώρα για να αντλείς, παρά για να θηλάζεις;

Όσο για το χειροκίνητο θήλαστρο, εγώ ούτε καν το επιχείρησα, πάντως όσες φίλες μου είχαν χειροκίνητο, δυσκολεύονταν πάρα πολύ, και έβγαζαν μικρές ποσότητες, ακόμα κι αν είχαν πάρα πολύ γάλα. 

Πάντως, θα πρέπει να ξέρεις γενικότερα ότι η ποσότητα που αντλείς με το θήλαστρο, δεν είναι ενδεικτική της ποσότητας του γάλακτος που έχεις. Υπάρχουν και γυναίκες που δεν μπορούν καθόλου να αντλήσουν με το θήλαστρο και παρ' όλα αυτά, θηλάζουν κανονικά.

Αν, παρ' όλα αυτά, σκοπεύεις να αντλείς γάλα από την αρχή, για να μη σου κόψει το γάλα, καλύτερα θα ήταν να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, που δε συγκρίνεται με αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά. 

Με το καλό να έρθει και το δεύτερο μωράκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mamagiota εύχομαι με το καλό το δεύτερο παιδάκι σου και όλα να πάνε καλά..θα σου πω και εγώ την εμπειρία μου σε σχέση με το θηλασμό αφού και εγώ δεν είχα βοήθεια από κανέναν γιατί ο άντρας μου λείπει στο εξωτερικό για δουλειά ,η πεθερά μου απλά δεν ήθελε να με βοηθήσει και η μάνα μου είχε κάνει χειρουργείο στο χέρι της όταν γέννησα και δεν μπορουσε να μου προσφέρει σχεδόν τίποτα...αυτό που έχω να σου πω ότι το να αντλείς γάλα με το θήλαστρο είναι αρκετά πιο χρονοβόρο από ότι να το βάζεις το μωράκι κατευθείαν στο στήθος..σκέψου ότι θα πρέπει να πλύνεις,να αποστειρώνεις τα εξαρτήματα του θήλαστου και έπειτα να πλένεις και να αποστειρώνεις τα μπιμπερό..η όλη διαδικασία σίγουρα θα σου παίρνει ένα μισάωρο αφού και μόνο η αποστείρωση διαρκεί περίπου ενα τεταρτο..οπότε σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινάς μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που είναι να φάει κανονικά το μωράκι..δηλαδή αν είναι να φάει στο μωράκι στις πέντε το απόγευμα εσύ θα πρέπει να ξεκινήσεις την διαδικάσία στις τεσσεράμιση...ενώ με το στήθος απλά το βάζεις κατευθείαν θηλάζει και τέλος δεν κάνεις τίποτα άλλο μπορεί να φαίνεται με το θήλαστρο πιο εύκολο και γρήγορο αλλά πρακτικά είναι πιο κουραστικό και χρονοβόρο και ο χρόνος όταν είσαι μαμά είναι πολύτιμος..εγώ το θήλαστρο το χρησιμοποίησα όταν έπρεπε να βγω έξω οπότε έπρεπε να έχω γάλα μαζί μου και επίσης όταν έπαθα μαστίτιδα που δεν άντεχα να θηλάσω λόγω υψηλού πυρετού..πάντως όπως και να έχει εσύ θα βρεις το ρυθμό σου δικιμάζοντας όλους τουες τρόπους..θα συμφωνήσω με την θέλω να γίνω μαμά σε όλα οσα γράφει και ειδικά στην αρχή για να εδραιωθεί η γαλουχία σου προσπάθησε να θηλάζεις όσο περισσότερο μπορείς...καλό κουράγιο και όλα θα πάνε καλά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tasia σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και την απάντηση σου!!!

Τι να πω; Ίσως πρέπει να.χαλαρώσω και όπως έρθουν.

Πάντως ο δικός μου δε.θηλαζε ούτε μετά από καιρό δέκα λεπτά και τέλος.

Όλη μέρα έκανα αυτή τη δουλειά!!

Αν το.δεύτερο μωράκι μου είναι έτσι μακάρι!!!

Χίλια ευχαριστώ, να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tasia σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και την απάντηση σου!!!

Τι να πω; Ίσως πρέπει να.χαλαρώσω και όπως έρθουν.

Πάντως ο δικός μου δε.θηλαζε ούτε μετά από καιρό δέκα λεπτά και τέλος.

Όλη μέρα έκανα αυτή τη δουλειά!!

Αν το.δεύτερο μωράκι μου είναι έτσι μακάρι!!!

Χίλια ευχαριστώ, να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η αντληση ειναι πραγματικα πιο κουραστικη και καποιες φορες πιο χρονοβορα απ οτι ο θηλασμος…παντως το συγκεκριμενο θηλαστρο το εχω χρησιμοποιησει και ειναι πολυ καλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω θα σου προτεινα να ακολουθησεις τον αποκλειστικο μητρικο θηλασμο! πολυ πιο ευκολη διαδικασια…ουτε εγω ειχα βοηθεια αλλα μια χαρα τα καταφερα με 2 παιδια 3 χρ και 7 μηνων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...