Μετάβαση σε περιεχόμενο

3ΩΝ ΕΤΩΝ Κ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ..!!!?


Recommended Posts

Κορίτσια είχα ραντεβού στην οδοντίατρό μου το απόγευμα ,η οποία έχει ένα αγοράκι 3ων ετών.

Καθώς κουβεντιάζαμε για τα παιδάκια μας με ρώτησε πώς τα πάμε με το βραδυνό ύπνο...και της είπα,μια χαρά.

Μου είπε ότι ο μικρός της ξυπνάει κ θέλει γάλα κ προσπαθεί να του το κόψει.Είναι 3ων ετών κ ακόμα θηλάζει.

Μου είπε επίσης ότι είδε 3εις ψυχολόγους για το θέμα αυτό κ οι τρεις ήταν κάθετοι κ πολύ αρνητικοί με το γεγονός.

Εγώ ειλικρινά δεν ήξερα τί να πω γιατί δεν είχα ξεκάθαρη άποψη.

Από τη μια σκεφτόμουν το οιδιπόδειο σύμπλεγμα κ αν το ενισχύει με το θηλασμό κ από την άλλη το τί ωραία να μπορεί μετά από τόσα χρόνια να δίνει το μητρικό γάλα στο παιδί της.

Εσείς τί πιστεύετε?

Κ φυσικά Αγλαία μου,τη δική σου τοποθέτηση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αχ τι ομορφο να μπορει να δινει στο παιδι της μητρικο γαλα!!!!!!!!ελπιζω κι εγω να τα καταφερω για μεγαλο διαστημα!

τα παιδια αφηνουν μονα τους το στηθος οταν αυτο νοιωσουν την αναγκη! αρχιζουν σιγα σιγα κα μειωνουν γευματα, ετσι

πολλες φορες ουτε η μαμαδεν καταλαβαινει ποτε τελειωσε ο θηλασμος!

εγω δεν βλεπω κατι κακο! καθε αλλο το βλεπω πολυ ομορφο!

τι ευτυχισμενη μαμα !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιτα και εγω πιστευω πως απο την μια ειναι καλο..χαρας την υπομονη της ......δεν ξερω αν θα μπορουσα εγω...παντως η ξαδερφη μου δυσκολευτηκε παρα πολυ να κοψει το στηθος στην μικρη της που ηταν 3 και κατι...μου ελεγε οτι ειχε μεγαλο προβλημα..της κατεβαζε την μπλουζα μπροστα σε κοσμο ,δεν την ενοιαζε τιποτα την μικρη ηθελε στηθος....χαμος...οσο για το οιδιποδειο τι να πω....δεν πιστευω οτι μονο απο το θηλασμο προερχεται ....φιλακια....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια το να θηλαζει ενα παιδι 3ων οχι απλως δεν ειναι καλο και δε του προσφερει τιποτα πλεον το μητρικο γαλα..ειναι τραγικο !!!!!Τραγικο και για τη μανα και για το παιδι!Δειχνει παθολογικη εξαρτηση κι απ τις δυο μεριες.Και περισσοτερο βεβαια απο τη μανα η οποια δεν αφηνει το παιδι της να ανεξαρτητοποιηθει και ειδικα σε αυτη την ηλικια οπου αρχιζει το οιδιποδειο και το παιδακι θα εχει ηδη μπερδεμενα συναισθηματα.Οι επιπτωσεις μιας τετοιας καταστασης θα ειναι τραγικες και για τους δυο αλλα ειδικα για το παιδακι!Εγω ειμαι μια απλη παιδαγωγος, αλλα ειμαι σιγουρη οτι οποιοσδηποτε ψυχολογος/παιδοψυχολογος το ακουσει θα τραβαει τα μαλλια του!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πιστεύω ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

ΑΠό τη μια, αντί το παιδί να πίνει αγελαδινό γάλα, πίνει το γάλα της μητέρας του που είναι ΠΟΛΥ καλύτερο.

Από την άλλη όμως, είναι και αυτό που λέει η Τόνια. Αν και το παιδί σε αυτή την ηλικία δεν βλέπει το στήθος της μητέρας σαν κάτι διαφορετικό. Εκεί έχει γάλα!

Αν πάλι η μητέρα δεν νιώθει καλά, τότε μπορεί άνετα να διακόψει τον θηλασμό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα,

δεν είναι καθόλου τραγικό να θηλάζει ένα μώρο ακόμα και 3 ετών.Μόνο του το παιδί θα κόψει το θηλασμό όταν πάψει να βρίσκει εκεί ενδιαφέρον.Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο της Άννας Πατσούρου¨" Θηλασμός μια υπέροχη σχέση" η οποία είναι η μόνη ελληνίδα παιδίατρος με μεταπτυχιακά στον θηλασμο.Σίγουρα δεν δημιουργεί ο θηλασμός οιδοπόδειο σύμπλεγμα και ζοφερή σχέση με την μητέρα.Το μητρικο γάλα σε όλες τις ηλικίες του παιδιού παραμένει το καλύτερο γάλα γιατί αλλάζει τα θρεπτικά του συστατικά σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού.Προσωπικά πάντως θηλάζω ήδη 17 μήνες και δεν έχω σκοπό να σταματήσω σύντομα.

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΕ "ΜΕΓΑΛΗ" ΗΛΙΚΙΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο "ΠΑΡΑΤΕΤΕΤΑΜΕΝΟΣ" ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΘΗΛΗΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΦΥΣΙΚΟ". ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΑΙ ΣΤΗ NESTLE H TH NOYNOY ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ; ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ "ΘΑΜΕΝΕΣ" ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "MOTHERING YOUR NURSING TODDLER" ΤΗΣ NORMA JANE BUMGARNER, ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΤΟ "ΘΗΛΑΣΜΟΣ, ΜΑ ΥΠΕΡΟΧΗ" ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΙΣΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΝ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩς ΑΠΟΝΕΚΡΩΘΕΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια εγώ πιστεύω ότι για την σωστή ανατροφή των παιδιών μας χρειάζονται απαραίτητα 2 προϋποθέσεις: α. Ναι στις αλήθειες και όχι στις μισές αλήθειες και β. Ναι στα όρια (ακόμη και στην αγάπη. Και η υπερβολική αγάπη ακόμα, βλάπτει)

Και στο μητρικό θηλασμό πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε "όρια"!

Μακάρι για τη σωστή ανατροφή των παιδιών μας να χρειαζόμασταν μόνο το γάλα και την "αγκαλιά"! Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα! Χρειάζεται να τα βοηθήσουμε να βρούνε το δρόμο της ανεξαρτοποίησης, της συναισθηματικής, πνευματικής και ψυχολογικής ισοροπίας τους! Και αυτό είναι το δύσκολο! Στο πρώτο χρόνο της ζωής τους όλα τα παιδάκια νομίζουν πως είναι κομμάτι της ζωής της μαμάς, στο 2ο χρόνο πρέπει να τα μάθουμε ότι είναι κομμάτι της κοινωνίας και στον 3ο να έχουν μάθει το "εγώ" τους!!!!! Πώς θα τα καταφέρουμε όλα αυτά έαν τα κρατάμε "εξαρτημένα" με το μητρικό θηλασμό;;;;; Εάν δεν τουs επιτρέπουμε να μεγαλώσουν;;; Κάθε ηλικία έχει τα δικά της αναπτυξιακά στάδια που οφείλουμε να τα ακολουθούμε και να τα σεβόμαστε!!!

Βέβαια, στο μέλλον όλες μας θα έχουμε τα παιδιά που μας αξίζουν !!!

Υπάρχουν και μητέρες που κάνουν μπάνιο τα παιδάκια τους μέχρι τα 15, και άλλες που λύνουν τις ασκήσεις των παιδιών τους και η εξάρτηση συνεχίζεται .........

Κάπως έτσι βλέπω και το θηλασμό στην παιδική ηλικία !

Για να μην παρεξηγηθώ: ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Τέλος όποια απόφαση και αν πάρουμε (γιατί πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας) δεν χρειάζεται να "ντρεπόμαστε", όπως κάποια κοπέλα έγραψε....

Άλλες δίνουν προτεραιότητα στα αντισώματα και άλλες στη ...ψυχή!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγειας και η Αμερικανικη Ακαδημία Παιδιατρικής , συστήνουν θηλασμό τουλάχιστον ως τα δυο χρονια του παιδιού . Μετά ,για οσο καιρό ειναι επιθυμητό απο την μητέρα και απο το παιδί .

Ο πατέρας μου , θήλασε για 3+ χρόνια . Συνηθισμένο στην εποχή του , ειδικά για τα μωρά που γεννηθηκαν στην Κατοχή ! Ο πατέρας μου σίγουρα δεν έγινε "μαμάκιας" , δεν είχε κανένα συνδρομο , αντιθέτως έγινε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα .

Τα υπόλοιπα με κανουν να χασμουριέμαι .....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΗΠΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΗΠΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΓΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΓΙΝΑΝ ΥΓΕΙΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΙΑΣΥΝΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΒΙΑΙΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ. Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ : ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ, ΠΟΥ, UNICEF. ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ. Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΡΑΓΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ .... ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ, Η ΜΑΜΑ ΣΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επειδη ειχα παρει στη σχολη σαν μαθημα ειδικοτητας τη διατροφη -διαιτολογια αυτο που εχω να κατταθεσω ειναι οτι το μητρικο γαλα αναμφισβητητα εχει παραπολλα θετικα στοιχεια να δωσει τοσο στη μητερα οσι και στο βρεφος. Απο τη λεξη βρεφος καταλαβαινουμε οτι σιγουρα δεν αναφερομαστε σε ενα παιδακι τριων ετων , εγω δεν θα αναφερθω στο τη μπορει να γινετε το παιδι ερμαι της μητερας του η οτιδηποτε αλλο απλα και μονο δεν εχει απολυτως καμια θρεπτικη σημασια . Μια γυναικα θηλαζει το πολυ για 1 χρονο και να ξερουμε οτι το γαλα οτι προσφερει τα πιο σημαντικα ειναι ως 6 μηνων απο εκει και περα εως την ηλικα των 12 μηνων αρχιζει και περιοριζετε .Αν θεωρουσαμε φυσιολογικο ενα μωρο να θηλαζει ως τα τρια τοτε γιατι ολοι οι παιδιατροι λενε να σταματησει το μπιμπερο και τη πιπιλα το παιδι στ 2-3 χρονια. Δεν μπορω να ακουω απο κοπελες που υποτιθετε οτι ειναι συχρονες οτι αν καποτε θηλαζαν οι γονεις μας πρεπει αν το κανουμε και εμεις τοτε ρε κοριτσια να αφησουμε τις ανεσεις μας και να σταματησουμε να πινουμε freddo και να περιοριζομαστε στο γλυκο του κουταλιου (οχι οτι αυτο ειναι κακο )απλα υποτιθετε οτι μας αρεσει ο εκσυχρονισμος αλλα επιλεγουμε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στη κατοχη υπηρχε θεμα επιβιωσης δε τον θηλαζε για να παρει περισσοτερα αντισωματα ή επειδη το γαλα της ηταν το καλυτερο..και οι συνθηκες ηταν τετοιες που ολα επιδρουσαν διαφορετικα στη ψυχολογια των παιδιων.Πως λοιπον συγκρινεις δυο τελειως διαφορετικες καταστασεις;Τωρα δεν υπαρχει θεμα επιβιωσης οποτε τι περισσοτερο μπορει να προσφερει το μητρικο γαλα μετα το 1ο χρονο απο θεμα υγειας;Αντισωματα;εγω θηλασα 20 μερες κι ο αντρας μου καθολου και ζητημα να εχουμε ανεβασει 10 φορες στη ζωη μας πυρετο.Αλλωστε γι αυτο υπαρχουν και τα εμβολια πλεον και το παιδι οσο κι αν το θηλαζεις δεν υπαρχει περιπτωση να μην ερθει σε επαφη με υιους και παθογονους οργανισμους που να διεγειρουν το ανοσοποιητικο του και να δημιουργησει δικα του αντισωματα.περισσοτερο ασβεστιο;ή μαλλον απορροφησιμο ασβεστιο;αυτο κι αν δε παιζει!σιδηρο;εξαρταται περισσοτερο απο αλλες τροφες και οι ολες οι παιδικες τροφες ειναι πλεον εμπλουτισμενες.ειναι πιο ευπεπτο;μετα τους 6 μηνες δε τιθεται τετοιο ζητημα με τα εξειδικευμενα γαλατα που υπαρχουν τωρα.οποτε τι;Αντι να χασμουργιεσαι διαβασε,ρωτα κανενα ειδικο,ψαξ'το και μετα συγκρινε τα υπερ(γιατι δε διαφωνω οτι σιγουρα υπαρχουν)και τα κατα και μετα βγαλε συμπερασμα τι ειναι καλυτερο για το παιδι.Και στη τελικη θελεις να του δινεις το δικο σου γαλα;με γεια σου με χαρα σου δεν ειναι αναγκη ομως να το θηλαζεις!βγαλτο και δωσ'του το με το μπουκαλι ή το ποτηρι(οταν προκειται για 3ων ετων παιδι!!).Οσο για το θεμα του οιδιποδειου,φυσικα και δε το δημιουργει ο θηλασμος.Οιδιποδειο ειναι μια φαση λανθαζουσας ''σεξουαλικοτητας''που τη περνανε και πρεπει να τη περνανε ολα μα ολα τα παιδια γυρω στα 3 και ειναι στο χερι μας ποσο θα τα βοηθησουμε να τη περασουν πιο ευκολα και με λιγοτερα ενοχικα και μπερδεμενα συναισθηματα..και κανεις δε κατηγορησε το μητρικο θηλασμο,αντιθετως, ουτε εχουμε κανει οι παιδαγωγοι και οι ψυχολογοι συμβαση με καμια εταιρεια(αντε γιατι εχω κουφαθει βραδιατικα!)αλλα το τι ειναι στη φυση και μεχρι ποτε ειναι κατι φυσικο να γινεται θελει πολυ ψαξιμο απο πολλες πηγες!!Αν ηταν στη φυση του ανθρωπου να θηλαζει μεχρι τα 5 δε θα αποτελουσαν μεμονομενες περιπτωσεις οι γυναικες που εχουν γαλα μεχρι τοτε αλλα θα ηταν το πιο συνηθισμενο.Το οτι στις περισσοτερες γυναικες ελαττωνεται και κοβεται το γαλα μεχρι το πρωτο χρονο της ζωης των παιδιων τους κατι δε πρεπει να σημαινει;;;;;και θα εγραφα κι αλλα πολλα γι αυτο το ανεξαντλητο θεμα αλλα εχω κι ενα αντρα που με περιμενει και οσο κι αν αγαπαει το παιδι μας(που ερχεται σε λιγο)ανυπομονει κι αυτος κι εγω να ξαναχαρει το στηθος μου χωρις να τρεχει γαλα...(λιγο ακομψο αλλα υπονοει πολλα ζητηματα που μπορεις να επεκταθεις με βαση το θεμα μας).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ε βρε τονια μου δεν μπορω να διαβαζω τετοια απο κοπελες του σημερα δηλαδη επειδη καποτε φοραγανε οι γιαηιαδες μας βρακες πρεπει να γυρισουμε και εμεις καλα στη κατοχη δεν ειχαν τι να ταισουν τα παιδια και για αν ξεγελασουνε την πεινα των παιδιων βγαζανε το στηθος. Κια παλι ειμαι υπερ του θηλασμου αλλα του σωστου θηλασμου .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΚΡΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ..Η ΚΑΘΕ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:woohoo: tonia28 έγραψε:

Στη κατοχη υπηρχε θεμα επιβιωσης δε τον θηλαζε για να παρει περισσοτερα αντισωματα ή επειδη το γαλα της ηταν το καλυτερο..και οι συνθηκες ηταν τετοιες που ολα επιδρουσαν διαφορετικα στη ψυχολογια των παιδιων.Πως λοιπον συγκρινεις δυο τελειως διαφορετικες καταστασεις;Τωρα δεν υπαρχει θεμα επιβιωσης οποτε τι περισσοτερο μπορει να προσφερει το μητρικο γαλα μετα το 1ο χρονο απο θεμα υγειας;Αντισωματα;εγω θηλασα 20 μερες κι ο αντρας μου καθολου και ζητημα να εχουμε ανεβασει 10 φορες στη ζωη μας πυρετο.Αλλωστε γι αυτο υπαρχουν και τα εμβολια πλεον και το παιδι οσο κι αν το θηλαζεις δεν υπαρχει περιπτωση να μην ερθει σε επαφη με υιους και παθογονους οργανισμους που να διεγειρουν το ανοσοποιητικο του και να δημιουργησει δικα του αντισωματα.περισσοτερο ασβεστιο;ή μαλλον απορροφησιμο ασβεστιο;αυτο κι αν δε παιζει!σιδηρο;εξαρταται περισσοτερο απο αλλες τροφες και οι ολες οι παιδικες τροφες ειναι πλεον εμπλουτισμενες.ειναι πιο ευπεπτο;μετα τους 6 μηνες δε τιθεται τετοιο ζητημα με τα εξειδικευμενα γαλατα που υπαρχουν τωρα.οποτε τι;Αντι να χασμουργιεσαι διαβασε,ρωτα κανενα ειδικο,ψαξ'το και μετα συγκρινε τα υπερ(γιατι δε διαφωνω οτι σιγουρα υπαρχουν)και τα κατα και μετα βγαλε συμπερασμα τι ειναι καλυτερο για το παιδι.Και στη τελικη θελεις να του δινεις το δικο σου γαλα;με γεια σου με χαρα σου δεν ειναι αναγκη ομως να το θηλαζεις!βγαλτο και δωσ'του το με το μπουκαλι ή το ποτηρι(οταν προκειται για 3ων ετων παιδι!!).Οσο για το θεμα του οιδιποδειου,φυσικα και δε το δημιουργει ο θηλασμος.Οιδιποδειο ειναι μια φαση λανθαζουσας ''σεξουαλικοτητας''που τη περνανε και πρεπει να τη περνανε ολα μα ολα τα παιδια γυρω στα 3 και ειναι στο χερι μας ποσο θα τα βοηθησουμε να τη περασουν πιο ευκολα και με λιγοτερα ενοχικα και μπερδεμενα συναισθηματα..και κανεις δε κατηγορησε το μητρικο θηλασμο,αντιθετως, ουτε εχουμε κανει οι παιδαγωγοι και οι ψυχολογοι συμβαση με καμια εταιρεια(αντε γιατι εχω κουφαθει βραδιατικα!)αλλα το τι ειναι στη φυση και μεχρι ποτε ειναι κατι φυσικο να γινεται θελει πολυ ψαξιμο απο πολλες πηγες!!Αν ηταν στη φυση του ανθρωπου να θηλαζει μεχρι τα 5 δε θα αποτελουσαν μεμονομενες περιπτωσεις οι γυναικες που εχουν γαλα μεχρι τοτε αλλα θα ηταν το πιο συνηθισμενο.Το οτι στις περισσοτερες γυναικες ελαττωνεται και κοβεται το γαλα μεχρι το πρωτο χρονο της ζωης των παιδιων τους κατι δε πρεπει να σημαινει;;;;;και θα εγραφα κι αλλα πολλα γι αυτο το ανεξαντλητο θεμα αλλα εχω κι ενα αντρα που με περιμενει και οσο κι αν αγαπαει το παιδι μας(που ερχεται σε λιγο)ανυπομονει κι αυτος κι εγω να ξαναχαρει το στηθος μου χωρις να τρεχει γαλα...(λιγο ακομψο αλλα υπονοει πολλα ζητηματα που μπορεις να επεκταθεις με βαση το θεμα μας).
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟΣΟ ΦΥΣΙΚΟ ΟΣΟ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ. ΑΥΤΟΙ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ, Η ΠΟΥ, Η UNICEF, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, WORLD ALLIANCE FOR BREASTFEEDING ACTION, INTERNATIONAL BABY FOOF ACTION NETWORK, LA LECHE LEAGUE INTERNATIONAL, ACADEMY OF BEASTFEEDING MEDICINE, INTERNATIONAL LACTATION CONSULTANT ASSOCIATION, WELLSTART SAN DIEGO LACTATION PROGRAM, NATIONAL CHILDBIRTH TRUST BREASTFEEDING PROMOTION GROUP. ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ". ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ:

www.unicef.org/nutrition/index_breastfeeding.html

www.waba.org.my

www.ibfan.org

www.lalecheleague.org

www.bfmed.org

www.ilca.org

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ " ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

http://europa.eu.int/comm/health/ph_pro ... _18_en.htm

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΥΕΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ... ΒΡΑΚΕΣ.

ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΣΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΕΦΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΟΙ ΒΡΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ.

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ : ΦΥΣΙΚΑ.

ΨΑΞΤΕ ΤΟ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΤΡΙΑΝΑ έγραψε:

Κορίτσια είχα ραντεβού στην οδοντίατρό μου το απόγευμα ,η οποία έχει ένα αγοράκι 3ων ετών.

Καθώς κουβεντιάζαμε για τα παιδάκια μας με ρώτησε πώς τα πάμε με το βραδυνό ύπνο...και της είπα,μια χαρά.

Μου είπε ότι ο μικρός της ξυπνάει κ θέλει γάλα κ προσπαθεί να του το κόψει.Είναι 3ων ετών κ ακόμα θηλάζει.

Μου είπε επίσης ότι είδε 3εις ψυχολόγους για το θέμα αυτό κ οι τρεις ήταν κάθετοι κ πολύ αρνητικοί με το γεγονός.

Εγώ ειλικρινά δεν ήξερα τί να πω γιατί δεν είχα ξεκάθαρη άποψη.

Από τη μια σκεφτόμουν το οιδιπόδειο σύμπλεγμα κ αν το ενισχύει με το θηλασμό κ από την άλλη το τί ωραία να μπορεί μετά από τόσα χρόνια να δίνει το μητρικό γάλα στο παιδί της.

Εσείς τί πιστεύετε?

Κ φυσικά Αγλαία μου,τη δική σου τοποθέτηση.

η άποψη της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής όπως είναι δημοσιευμένη εδώ:

http://aappolicy.aappublications.org/cg ... /2/496.pdf

Breastfeeding

should be continued for at least the first year of

life and beyond for as long as mutually desired

by mother and child.185

There is no upper limit to the duration of

breastfeeding and no evidence of psychologic

or developmental harm from breastfeeding

into the third year of life or longer.197

θα σχολιάσω μόνο ότι οι απόψεις των ψυχολόγων βασίζονται μόνο σε προσωπικές εκτιμήσεις και αυθαιρεσίες δικές τους ή κάποιων άλλων και δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά μέχρι τώρα η άποψη που εκφράζουν.

Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα μια χαρά βιώνεται και ξεπερνιέται με θηλασμό ή χωρις. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία ένδειξη ότι τα παιδιά που θηλάζουν φυσιολογικά έχουν κάποια παθολογικά συμπτώματα σε σχέση με αυτα που αποθηλάζουν πρόωρα. Πρόωρος χαρακτηρίζεται ο αποθηλασμός όταν συμβεί πριν το παιδί να είναι έτοιμο σωματικά και ψυχολογικά.

Η φυσιολογική ηλικία αποθηλασμού έχει διερευνηθεί εκτενώς από τους ανρθρωπολόγους και από παγκόσμιες στατιστικές που έχει δημοσιεύσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Για βιβλιογραφία βλεπετε την παραπομπή 197 στο κείμενο που δίνω παραπάνω.

Το 1978 ο παγκόσμιος μέσος όρος θηλασμού ήταν 4,2 έτη και στη στατιστική συμμετείχαν και οι χώρες της Ευρώπης και της Β. Αμερικής όπου ο θηλασμός είχε περιοριστεί σημαντικά με παρεμβάσεις των γιατρών (δηλαδή ο μέσος όρος ήταν με παρέμβαση μικρότερος από αυτόν που θα ήταν φυσιολογικά).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tonia28 έγραψε:

Κοριτσια το να θηλαζει ενα παιδι 3ων οχι απλως δεν ειναι καλο και δε του προσφερει τιποτα πλεον το μητρικο γαλα..

Εκφέρεις άποψη για τη βιοχημική σύσταση του μητρικού γάλακτος ενώ αυτό έχει μελετηθεί και αναλυθεί εδώ και δεκαετίες. Δεν πειράζει που το αγνοείς, όμως θα έπρεπε ελάχιστα να το ψάξεις πριν εκφράσεις τόση βεβαιότητα.

Αναρωτήσου μόνο τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εμείς ως θηλαστικά έχουν ανάγκη το γάλα για τα μοσχαράκια. Πιστεύεις ότι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος μεταβάλλεται και γίνεται τι; νερό; χάνει τις πρωτεΐνες, τα σάκχαρα, τα λιπαρά, τα αντισώματα; και τι γίνονται όλα αυτά; και αυτό συμβαίνει μόνο στον άνρωπο; δεν συμβαίνει στην αγελάδα που την αρμέγουν;

Προσπάθησε να προβληματιστείς λίγο για τον τρόπο που προσεγγίζεις το θέμα.

Θεωρείς τη φύση ηλίθια που συνεχίζει να παράγει άχρηστο γάλα στο ανρθώπινο στήθος ενώ παράγει κατάλληλο γάλα για ανθρώπους στο στήθος της αγελάδας.

Θεωρείς το γάλα της αγελάδας σταθερή αξία σε βάθος χρόνου αλλά το ανθρώπινο γάλα κάτι που χάνει την αξία του σε βάθος χρόνου.

Ακόμη και αν ήταν έτσι, πιστεύεις ότι δεν βρέθηκε κανένας τεχνολόγος τροφίμων να το μελετήσει και να το αναλύσει;

Τόσες δεκαετίες κανείς δεν αναρωτήθηκε και δεν δημοσίευσε τίποτα;

Γράφεις τόσο εύκολα τέτοιες κρίσεις με τόσο απόλυτο τρόπο χωρίς στο ελάχιστο να ελέγχεις αν τα λεγόμενά σου έχουν κάποια βάση.

ειναι τραγικο !!!!!Τραγικο και για τη μανα και για το παιδι!Δειχνει παθολογικη εξαρτηση κι απ τις δυο μεριες.

Το να κάνεις τόσο εύκολα ψυχολογικές διαγνώσεις και με τόση βεβαιότητα είναι παραπάνω από τραγικό. Δείχνει τραγική ανευθυνόητα και επιπολαιότητα.

Και περισσοτερο βεβαια απο τη μανα η οποια δεν αφηνει το παιδι της να ανεξαρτητοποιηθει και ειδικα σε αυτη την ηλικια οπου αρχιζει το οιδιποδειο και το παιδακι θα εχει ηδη μπερδεμενα συναισθηματα.

Είσαι βέβαιη για τα πάντα: και για τη βιοχημική σύσταστη του γάλακτος και για το μπορεί να πάρει το παιδί από αυτό

και για όλη την ψυχολογία του παδιού.

Έχεις την ίδια βεβαιότητα και για τη χρησιμότητα του αγελαδινού γάλακτος στον άνθρωπο;

Οι επιπτωσεις μιας τετοιας καταστασης θα ειναι τραγικες και για τους δυο αλλα ειδικα για το παιδακι!

Εκφράζεσαι τόσο κατηγορηματικά και με τόση βεβαιότητα για ένα θέμα που αγνοείς παντελώς.

Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για όσα γράφεις ενώ υπάρχει τεκμηρίωση για τα αντίθετα και η στάση σου είναι απαράδεκτα ανεύθυνη κι επικίνδυνη για τους άλλους.

Εγω ειμαι μια απλη παιδαγωγος, αλλα ειμαι σιγουρη οτι οποιοσδηποτε ψυχολογος/παιδοψυχολογος το ακουσει θα τραβαει τα μαλλια του!!

Δηλαδή υπάρχουν παιδαγωγοί που έχουν περάσει τόσα χρόνια από το πανεπιστήμιο και δεν έχουν μάθει τα πολύ βασικά:

1.να ξεχωρίζουν την επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη από την υποκειμενική εκτίμηση και αυθαιρεσία

2. να μπορούν να ψάξουν ελάχιστα ένα θέμα για να δουν αν κάποιοι επιστήμονες έχουν ασχοληθεί και τι έχουν δημοσιεύσει

3. να έχουν μια κοινή λογική και να διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις πριν εκφράσουν τις απόψεις τους

4. να έχουν διαβάσει έστω ένα επιστημονικό άρθρο στη ζωή τους

για να δουν ότι σε όλα τα συμπεράσματα, ακόμη και όταν έχει προηγηθεί εκτεταμένη πειραματική μελέτη και αξιόπιστη στατιστική ανάλυση, οι επιστήμονες μιλούν για ισχυρές ενδείξεις, για πιθανότητες, για εκτιμήσεις και ποτέ δεν είναι τόσο τραγικά βέβαιοι.

Παρουσιάζεις την υποκειμενική αυθαιρεσία ως επιστημονική βεβαιότητα (δεν τολμώ να σκεφτώ τα παιδιά που θα βρεθούν στο δρόμο σου).

:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ε καλα να σκισουμε τα πτυχια μας επειδη το 78 θηλαζαν μεχρι 4! Αν σκεφτομασταν ετσι θα μεναμε στις συνθηκες και τις νοοτροποιες του τοτε! Κι αυτο που λεει οτι πρεπει να συνεχιζεται μεχρι να το εχει αναγκη η μανα και το παιδι,τις αναγκες τις δημιουργουμε και τις διαιωνιζουμε εμεις αναλογα με τη κοινωνικοπολιτικοσυναισθηματικη μας κατασταση χωρις ομως αυτο να συμαινει οτι ειναι και το καλυτερο.Τα παιδια αν δεν τα προτεψουμε εμεις να απαγκυστρωθουν απο πανω μας δε θα το κανουν ευκολα απο μονα τους.Αν αφησεις ενα παιδι θα θελει να κοιμαται καθε βραδυ στο κρεβατι μας γιατι νιωθει οτι το εχει ΑΝΑΓΚΗ για να νιωθει ασφαλης.Αυτο σημαινει οτι πρεπει να το αφηνουμε;μη τρελαθουμε!

Οσο για τις αγελαδες, παραγουν γαλα σε ολη τους τη ζωη αλλα τα μοσχαρακια θηλαζουν μεχρι μια συγκεκριμενη ηλικια.Αν ηταν οπως τα λες θα θηλαζαν μεχρι να πεθανουν!!Αντιθετα δε κανει κανει να πινουν ή να τρωνε τιποτα ζωικης προελευσης.Για ποιον λοιπον συνεχιζουν να παραγουν γαλα;Ή μηπως κατα τη γνωμη σου η φυση κανει λαθος;;;

Για το μητρικο γαλα ειπα οτι δε του προσφερει τιποτα επιπλεον μετα απο καποια ηλικια ,οχι οτι χαλαει η βιοχημικη του συνθεση.Τοτε εσυ γιατι δε πινεις απο το δικο σου γαλα αφου ειναι καλυτερο και σου προσφερει περισσοτερα;

Και ναι ειναι τραγικο στην εποχη μας να θηλαζει ενα παιδι 3ων ετων οταν δεν υπαρχουν λογοι οπως φτωχια,ασιτια κλπ!Οι ψυχολογοι λενε οτι σε αυτη την ηλικια (της φασης του οιδιποδειου για τα αγορια και της ηλεκτρας για τα κοριτσια) ειναι καλυτερο να μην κυκλοφορουμε καν γυμνοι μπροστα στα παιδια μας διοτι ενισχυουμε τα ενοχικα τους συναισθηματα και τα συναισθηματα κατωτεροτητας λογω συγκρισης..ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ!!!(ουτε και τα προηγουμενα ηταν )Αληθεια γιατι οι περισσοτερες περιπτωσεις που εχω ακουσει παρατεταμενου θηλασμου αφορουν μανα με γιο;;;

Επισης οσο αφορα τα παιδακια που εχουν περασει απο τα χερια μου ασε να το κρινουν οι γονεις που εχω βοηθησει και με παιρνουν ακομη τηλεφωνο και αι παιδοψυχολογοι που εχω συνεργαστει και μου δινουν συγχαρητηρια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια στη γερμανία έχω γνωρίσει μητέρες από διάφορες χώρες και η κάθε μια θήλασε το παιδί της με βάση την κουλτούρα της. Αυτό που είδα είναι ότι μόλις βρέθηκα στην Ελλάδα, κανείς δεν με στήριξε στο θέμα του θηλασμού αλλά όλοι έλεγαν ότι το μωρό μεγάλωσε (κόντευε τους 6 μήνες) και ότι το γάλα του εμπορίου κάνει εξίσου καλή δουλειά.

Πάντως βλέπω μαμάδες που τα παιδιά τους κοντεύουν τα 2 και τα θηλάζουν ακόμα. Τα παίρνουν από τον παιδικό σταθμό και τους δίνουν γάλα. Μια χαρά παιδιά είναι και κανείς δεν τις σχολιάζει ή τις κατακρίνει.

Προφανώς όταν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα να μη θηλάζουν μπροστά σε κόσμο. Ίσως 3 χρόνια θηλασμός να μου φαίνεται πολύ, αλλά σε τελική οι 6 μήνες που θηλασα εγω ήταν για άλλους λίγοι, για άλλους πολλοί και για άλλους απλά εντάξει. Υπάρχουν απόψεις και απόψεις. Και ποιά είναι λοιπόν η σωστή;

Το μητρικό γάλα σε καμιά περίπτωση δεν είναι καλύτερο από το αγελαδινό. Η επιλογή όμως της κάθε μητέρας για το αν θα θηλάσει και πόσο είναι προσωπική και σεβαστή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αθηνα δε νομιζω να υπαρχει πλεον κανεις ακομη και εδω που να μη στηριζει το μητρικο θηλασμο κι εγω απο τις πρωτες!Στη σχολη εκανα μια εκτενης εργασια πανω στα οφελη του μητρικου θηλασμου τα οποια ειναι αμετρητα,αλλα οχι μεχρι τα 3.Ουτε θα σου πει κανεις οτι αν θηλαζεις παραπανω σιγουρα 100% θα δημιουργησεις αλυτα προβληματα στο παιδι(ασχετα αν χρησιμοποιησα σκληρους ορους οπως ''τραγικο'').Απλως συμφωνα με τις ψυχολογικες θεωριες που επικρατουν σημερα κατι τετοιο μπορει να να επιφερει αυτο ή το αλλο προβλημα το οποιο μπορει να ειναι σοβαρο.οποτε τραγικο για μενα ειναι οτι εφοσον υπαρχει αυτη η πιθανοτητα γιατι να το ρισκαρεις εφοσον τα κατα πιθανον να ειναι πολυ περισσοτερα απο τα υπερ;Μιλαμε παντα με βαση τις πιθανοτητες,τα στοιχεια,τις θεωριες,τα πιστευω,τις κοινωνικοοικονομικοπολιτοκες συνθηκες κλπ που ισχυουν σημερα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...