Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δίκερος μήτρα


Mairu

Recommended Posts

Ο γιατρός μου, μου διέγνωσε δίκερο μήτρα:( Δυστυχώς δεν έχω κάνει ακόμα παιδάκι. Μήπως κάποια απο εσας κορίτσια ξέρει ή έχει το ίδιο πρόβλημα να το συζητήσουμε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα σου πω καλή επιτυχία στις προσπάθειες σου αρχικά και μετά ότι μια γνωστή με ακριβώς ίδια μήτρα έχει 2 ζουζούνια!!!

Επειδή αυτές τις μέρες είμαι κάπως λόγω λάθος διαγνώσεων χρόνια τώρα , μου έλεγαν ότι έχω πολυκυστικές ωωθήκες χωρίς να έχω, θα σου έλεγα να πάρεις και άλλη γνώμη και από 2ο και 3ο γιατρό!

ΌΛα θα πάνε καλά!!! Περιμένουμε νέα σου

φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΙΟΥΛΗ ΜΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΕΛΦΟΣ ΜΗΤΡΑ Η ΔΙΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΜΗΤΡΕΣ.Η ΔΙΚΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ .ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΜΕΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Τ ΜΩΡΑ ΠΙΑΝΟΝΤΑΝ ΠΟΥΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ 3 ΤΑ ΕΧΑΝΕ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΡΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ.

Διαταραχές στην εμβρυϊκή καταβολή και το σχηματισμό της μήτρας

Διαφραγματοφόρος μήτρα: παραμονή ενός διαφράγματος στο εσωτερικό της κοιλότητας της μήτρας, που ξεκινάει από τον πυθμένα της μήτρας και μπορεί να εκτείνεται σε διαφορετικό μήκος κάθε φορά.

Η διαφραγματοφόρος μήτρα έχει:

60% πιθανότητα για αποβολή

15% πιθανότητα για πρόωρο τοκετό

25% πιθανότητα για τελειόμηνο τοκετό

Η διάγνωση γίνεται με υστεροσαλπιγγογραφία και με περισσότερη ακρίβεια με υστεροσκόπηση (άμεση όραση στη μητρική κοιλότητα).

Η θεραπεία έγκειται σε εκτομή του διαφράγματος υστεροσκοπικά.

Η πρόγνωση μετά τη διόρθωση είναι άριστη, με ποσοστά επιτυχίας 80-85%.

Μονόκερος μήτρα: αποτυχία ανάπτυξης του ενός πόρου του MULLER καταλήγει στο σχηματισμό «μισής» μήτρας, που συνδέεται με τη μια σάλπιγγα.

Διάγνωση: η υστεροσαλπιγγογραφία είναι άριστη μέθοδος.

Η μονόκερως μήτρα έχει:

45% πιθανότητα για αποβολή

25% πιθανότητα για πρόωρο τοκετό

35% πιθανότητα για τελειόμηνο τοκετό

Η προσπάθεια θεραπείας έχει αμφίβολα αποτελέσματα.

Δίκερος μήτρα: δύο μητρικά κέρατα μερικώς ενωμένα που καταλήγουν σε έναν κοινό τράχηλο.

Διάγνωση: υστεροσαλπιγγογραφία, υστεροσκόπηση.

Η Δίκερος μήτρα έχει:

30% πιθανότητα για αποβολή

20% πιθανότητα για πρόωρο τοκετό

25% πιθανότητα για τελειόμηνο τοκετό.

Οι ασθενείς με αποβολές και δίκερο μήτρα σαν μόνο αιτιολογικό παράγοντα, μπορούν να προχωρήσουν σε χειρουργική θεραπεία σχηματισμού μιας ενιαίας μητρικής κοιλότητας με καλά αποτελέσματα.

Δίδελφυς μήτρα: αποτυχία συνενώσεων των μητρικών κεράτων και σχηματισμός δύο μητρικών σωμάτων με δύο τραχήλους. Συνήθως υπάρχει και διάφραγμα στον κόλπο.

Η διδελφύς μήτρα έχει:

42% πιθανότητα για αποβολή

30% πιθανότητα για πρόωρο τοκετό

28% πιθανότητα για τελειόμηνο τοκετό

Διαταραχές στο μέγεθος και στην αιμάτωση λόγω ινομυωμάτων, ενδομητρικών συμφύσεων και πολύποδων.

Ινομύωμα: καλοήθης όγκος των λείων μυϊκών ινών της μήτρας.. Ο ρόλος τους στη διαδικασία της αναπαραγωγής δεν είναι ξεκάθαρος . Εάν προβάλλουν μέσα στη μητρική κοιλότητα (υποβλεννογόνια) μπορεί να κλείσουν ένα σαλπιγγικό στόμιο ή να αποτελέσουν ένα μηχανικό εμπόδιο στην εμφύτευση . Αν είναι αρκετά μεγάλα μπορεί αν παρεμποδίσουν την αιματική ροή στο σημείο της εμφύτευσης.

Ινομυώματα στο εξωτερικό της μήτρας είναι υπεύθυνα μερικές φορές για ανώμαλες συστολές του μυϊκού τοιχώματος και πρόωρο τοκετό.

Τα περισσότερα ινομυώματα δε φαίνεται να επηρεάζουν την αναπαραγωγική ικανότητα και δεν πρέπει να αφαιρούνται, εκτός:

Αν έχουμε ένα ινομύωμα που γεμίζει την ενδομητρική κοιλότητα

Ένα ινομύωμα που παρεκτοπίζει τη σάλπιγγα

Αν έχουμε πρόβλημα γονιμότητας και έχουμε αποκλείσει όλα τα άλλα αίτια.

Ενδομητρικές συμφύσεις: είναι ινώδεις ταινίες ανάμεσα στα απέναντι τοιχώματα της μήτρας που πολλές φορές καταλαμβάνουν πλήρως την κοιλότητα, είναι αποτέλεσμα καταστροφής του ενδομητρίου πάνω από ένα βάθος (βασική μεμβράνη).

Καταστάσεις που συνδέονται με την δημιουργία συμφύσεων είναι:

Απόξεση της μήτρας λόγω αποβολής, μητρορραγίας ή διακοπής κυήσεως

Επεμβάσεις στο εσωτερικό της μήτρας για αφαίρεση ινομυωμάτων, διαφράγματος, πολύποδων.

Ενδομήτριες φλεγμονές που σχετίζονται με τοποθέτηση ενδομητρίου SPIRAL και τέλος

Μετά τοποθέτηση ραδίου για θεραπεία γυναικολογικού καρκίνου

Η διάγνωση γίνεται με υστεροσαλπιγγογραφία (ειδική ακτινογραφία της μήτρας), υστεροσκόπηση.

Θεραπεία: η χειρουργική υστεροσκόπηση είναι μέθοδος εκλογής

Κάτω από άμεση όραση με ειδικά υστεροσκοπικά ψαλίδια αφαιρούμε τις συμφύσεις και ακολούθως χορηγούμε στην ασθενή οιστρογόνα για 30-60 ημέρες για ανάπλαση του ενδομητρίου.

Πρόγνωση: πολύ καλή.

Επιστροφή στην αρχή

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mairu καλημερα!!

Η μητερα μου ειχε δικερο μητρα.

Εκανε εμενα με ΠΟΛΛΗ προσπαθεια και πολυ κοπο και μετα ειχε αρκετες αποβολες, σε σημειο να απογοητευτει και να μην προσπαθησει αλλο.

Σιγουρα ειναι μια πολυ δυσκολη κατασταση ΑΛΛΑ με προσοχη μπορεις να τα καταφερεις. Μιλα με τους γιατρους, δες τι θα σου πουν, εχε πιστη και υπομονη και θα δεις που θα πανε ολα καλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή σου μέρα!!

Η γιαγιά μου - μητέρα της μητέρας μου - είχε δίκερο μήτρα...Έκανε παιδάκι, βέβαια ταλαιπωρήθηκε αρκετά, αλλά μιλάμε για 56 χρόνια πριν...Νομίζω πως σήμερα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Οι γιατροί τι σου είπαν? Μην απογοητεύεσαι...θα τα καταφέρεις! Αφου τα κατάφερε η γιαγιά μου τόσα χρόνια πριν γιατί όχι κ εσύ? Μην ξεχνάμε πόσο έχει προχωρήσει ο τομέας της γεννετικής στις μέρες μας..B)

Καλές Επιτυχίες!!!!!

Φιλιά!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!! Κι έμενα η μαμά μου έχει δίκερο μήτρα και έμεινε έγκυος (σε μένα) στον 2ο μήνα προσπαθειών της και ακροβώς μετά από 14 μήνες στην αδερφή μου;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα. το 2004 που γεννησα τον γιο μου ηρθε ενας ξαδερφος μου με τον οποιο ειχαμε χαθει καποια χρονια να δει το μωρο. Τοτε μου ειπε οτι η κοπελια του ηταν εγκυος στον 6 μηνα της κυησεως και οτι του ειπε ανεξαρτητα απο το τη ηθελε αυτος εκεινη θια το κραταγε γιατι ειχε δικερος μητρα και απο οτι της ειχαν πει οι πιθανοτητες για μια εγκυμοσυνη ειναι δυσκολη. Η κποελα εμεινε στο κρεβατι ολο τον καιρο ειχε τη βοηθεια του ξαδερφου μου και αποκτησαν ενα υγειεσττο μωρακι με καισαρικη αλλα ολα πηγαν πολυ καλα . Δεν νομιζω να μην υπαρχει λυση πρεπει να καταληψεις σε καποιον γιατρο τελικα και να ακολουθησεις κατα γραμμα ολα οσα σου πει. Παντως η κοπελλα που σου λεω επειδη της ειχαν σχεδον αποκλεισει το ενδεχομενο κυησεως δεν επαιρνε αντισυλληψη και εμεινε εγκυος. Αρα τιποτα δεν ειναι δεδομενο υπομονη και αισιοδοξια χρειαζετε .Σου ευχομαι γρηγορα ενα μωρακι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Εγω εχω δικερος μητρα και το γνωριζω εδω και 3 χρονια αρχικα απο εξεταση με υπερηχογραφημα και υστερα για εξακριβωση με υστεροσαλπιγγογραφια.Δυστυχως ειχα 2 αποβολες προσφατες και τωρα θα κανω μια επεμβαση για να μου κοψουν το διαφραγμα το οποιο δεν αφηνε το εμβρυο να αναπτυχθει σωστα.Το ερωτημα με μενα ειναι οτι αφου το ηξερε ο γιατρος μου απο τη πρωτη μερα γιατι με αφησε να μπω 2 φορες στη διαδικασια της εγκυμοσυνης?Το μονο ευχαριστο ειναι οτι συλλαμβανω ευκολα.Οποτε μην εχεις φοβους ανησυχιας γι'αυτο.Προσεξε ομως να κανεις οτι πρεπει και να το ψαξεις πριν μπεις σε καποια εγκυμοσυνη.Εγω τωρα θα παρω και αλλες γνωμες φυσικα και αφου συνελθω ψυχολογικα θα ξαναπροσπαθησω.Σου ευχομαι το καλυτερο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια καλή μου φίλη έχει δίκερη μήτρα, 2 χειρουργεία σε σάλπιγγες και ωοθήκες και μια "περιπτωσάρα" (έτσι τη χαρακτήρισε ο γιατρός της..) ενδομητρίωσης..

Παρόλα αυτά, έμεινε έγκυος από μόνη της! Ο γιατρός της δεν το πίστευε!!! Κι έχει μια κούκλίτσα 1,5 έτους τώρα. Έχω την εντύπωση πως έπρεπε να κάνει καισαρική λόγω της δίκερης μήτρας, αλλά εντάξει, αυτό δε λέει τίποτα..

Οπότε μην πτοείσαι καθόλου! Όλα γίνονται. Απλώς, όπως λένε κι άλλες κοπέλες, ψάξ'το, ρώτα, μάθε τις ιδιαιτερότητες.. κι όλα θα πάνε καλά!

Σου εύχομαι τα καλύτερα! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Mairu φιλη μου..ή να πω ΄΄συναδελφος΄΄:)

Δικερος μητρα κ εγω..ο γιατρος με ειχε προειδοποιησει απ την αρχη..οτι μπορει να εχω πολλες αποβολες κ οτι αν κρατηθει το μωρακι θα γεννηθει λιγο προωρα κ φυσικα με καισαρικη!

οπως κ έγινε.....ειχα δυο αποβολες...πιεζει το διαφραγμα το σακο? ο πλακουντας ειναι πανω στο διαφραγμα κ δεν μπορει να παρει τις ουσιες που χρειαζεται..ουτε κ γω ξερω!

μετα τις δυο αποβολες εμεινα εγκυος στο γιο μου...μεχρι κ το τελος του τριτου μηνα ειχα φοβερεςαιμοραγιες, και δεν πηγαινα ουτε τουαλετα.μεχρι να γεννησω επαιρνα τα χαπακια μου γιατι πετρωνε η κοιλια μου λογω συσπασεων αλλα το θαυμα εγινε..γεννησα στις 36 εβδομαδες με καισαρικη ενα γερο αγορακι 2.400γρ

απο τοτε περασαν 12 χρονια..κ δυστυχως δεν ξαναεμεινα εγκυος..εως ...τωρα!!!:) ειμαι περιπου 8 εβδομαδων και δοξα τω Θεο πανε ολα πολυ καλα!! ελπιζω να συνεχισω ετσι..και ευχομαι να πανε καλα ολα και με σενα!!

μην πτοεισαι ,πιστευε και ολα θα πανε καλα!!πολλες ευχες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΕΡΟ ΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ.ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 5 months later...

kalispera.ematha pos eixa dikeros mitra sta 19 mou me salpiggografia!

emina egkios sta 24 mporesa na to krathsw mexei 5,6 minon k distixws apevala.to asximo htan pos htan megalo to moro k me texnitous ponous to genisa fisiologika!eime 41 twra k apo tote den exw ksanaminei egkios!exw kanei eksetaseis k den exw kati allo ola fisiologika!den kserw ti na pw!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

roulini μου γεια!! Ειμαι η Εφη και εχω γραψει κ πιο πανω..απλα απο λαθος ειμαι τωρα happy mom!!! Μετα απο 14 χρονια καταφερα να ξαναμεινω εγκυος..ειμαι τωρα 39 κ οπως θα βλεπεις απο το τικερακι μου η εγκυμοσυνη μου πλεον εχει προχωρησει!!

προσεχω..παιρνω πολλα χαπακια για συσπασεις..αλλα δοξα τω Θεο προχωραμε κανονικα!!

ο μπεμπουλης που ειναι μεσα ..ειναι λιγο στριμωγμενος γιατι τον πιεζει το διαφραγμα κ θα βγει λιγο μικρουλης ,πιο γρηγορα ,κ με καισαρικη..ε και??

νομιζω οτι η δικερος δεν επηρεαζει τη συλληψη..απλα δεν μπορει η μητρα να ανοιξει οπως πρεπει κ να χωρεσει σωστα το εμβρυο..κανει συσπασεις απο νωρις για να το διωξει..επισης το εμαθες απο σαλπιγγογραφια??:blink: ειναι δυνατον??με απλο υπερηχο κανει μπαμ!!!

γιαυτο προσπαθησε να μεινεις με το καλο εγκυος και μετα ξαπλα..πρεπαρ,γιουτοπαρ,τροφοκαρτ και ...πιστη!!!!

σου ευχομαι τα καλυτερα!!! μη στεναχωριεσαι....δες εμενα ...δεν το περιμενα αλλα ..εγινε!!

φιλακια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας κοριτσια.. κ εγω ομοιοπαθουσα ειμαι... στην αρχη μου ειπαν για δικερο μητρα κ τελικα μετα απο υστεροσκοπιση μου ειπαν για διδελφο... εχω αλλαξει 3 γιατρους ως τωρα....τον ιουνιο ειχα την δευτερη παλινδρομη περιπου 8 εβδομαδων ημουν... τον γεναρη που μας περασε ειχα την πρωτη παλλινδρομη...εχω πολυ ευκολη σιλλιπση αλλα στην πορεια ολα σκατα...οσο για τους γιατρους ποιος θα σου παρει τα περισσοτερα ειναι......αλλα ολοι το ιδιο μου ειπαν.... δεν παιρνει καποια θεραποια κ οτι η μητρα απο μονη της καποια στιγμη θα παρει μπρος... να δουμε ποτε ομως...τωρα ειμαι σε αναζητηση γιατρου κ περιμενω να αδιαθετησω μετα απο την αποξεση..ειμαι ενα χρονο παντρεμενη, δεν εχω παιδακι κ θα το παλεψω... οπως ολες μας...φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εύχομαι σε όλες σας να αποκτήσετε γρήγορα 1 όμορφο ζουζουνάκι!!!

Η ξαδέρφη μου έχει 2 μήτρες κι έχει αποκτήσει 2 παιδάκια χωρίς κανένα πρόβλημα!

Απλώς, η κοιλιά της μεγάλωνε προς τα δεξιά...

Να έχετε πίστη και όλα θα πάνε καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 months later...

Η αδερφή μου έχει δίκερο μήτρα. Όταν έμεινε έγκυος ο γιατρός της ήταν επιφυλακτικός. στον 2ο υπέρηχο διαπίστωσε ότι πρόκειται για δίδυμη κύηση! Της συνέστησε πολλή προσοχή και ακινησία. Στον 3ο μήνα έπαθε αποκόλληση και έμεινε μερικές εβδομάδες σε νοσ/μείο. Οι γιατ΄ροί εκεί ήταν πολύ αποκαρδιωτικοί και την τρομοκρατούσαν για την εξέλιξη. Η ίδια ήταν αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι τέλους. και να που τα διδυμάκια μας είναι πλεόν 13 μηνών υγειέστατα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κουκλίτσα μου δε χρειάζεται καθόλου να αγχώνεσαι.

Η μικρή μου αδελφή γέννησε τον Δεκέμβριο με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, ένα υγιέστατο κοριτσάκι που μας έχει ξετρελάνει όλους.

Χρειάστηκε να μείνει κάποιους μήνες στο κρεβάτι και πρόσεχε αρκετά αλλά όλα πήγαν τέλεια!

Εγώ πάλι χωρίς κανένα πρόβλημα (σύμφωνα με τις εξετάσεις και τους γιατρούς), με προσπάθειες πάνω από χρόνο και μια παλίνδρομη, δεν έχω καταφέρει ακόμα τίποτα.

Για αυτό μην σε απασχολεί καθόλου.

Είναι και θέμα τύχης!

Σου εύχομαι τα καλύτερα και σύντομα!!!

Αν έχεις απορίες πες μου και θα τις μεταβιβάσω στην αδελφή μου να σε βοηθήσει.

Φιλάκια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...