Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ


Recommended Posts

ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ Κ 19 ΕΤΩΝ Κ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΓΤ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΝΟ

ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ ΡΩΤΗΣΤΕΜΕ:P :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

agni mou poso einai to moraki sou tora?mikri mikri ekanes paidaki e/????

ego eimai sta 28 k perimeno ton febrouario to proto mou paidaki,,

kala zitises ap ton giatro sou na se kanei kaisariki k se ekane?eno mporouses fisiologika????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχάς μπράβο σου που έγινες μανούλα τόσο νωρίς!Να ζήσει το μωράκι σου! Να σου πω την αλήθεια αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και εγώ το ίδιο θα έκανα! Όσο μικρότερη τόσο καλύτερα! Μακάρι να μπορέσω να αποκτήσω όσα παιδάκια επιθυμώ! Περιμένω τώρα το πρώτο μωράκι.

΄Ηθελα να ρωτήσω μετά την καισαρική, οι πόνοι είναι αρκετοί; Πόσο καιρό κάνεις να επανέλθεις; Ρωτάω γιατί αν τύχει κάτι, τουλάχιστον να είμαι προετοιμασμένη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καισαρική τομή

Με τη μέθοδο αυτή η γέννηση του παιδιού δεν γίνεται από τον κόλπο, αλλά με τομή στα τοιχώματα της κοιλιάς και της μήτρας της μέλλουσας μητέρας. Λέγεται ότι οφείλει το όνομά της στον καισαρικό νόμο, ο οποίος στα ρωμαϊκά χρονιά υποχρέωνε την εξαγωγή του βρέφους από την κοιλιά της μητέρας του, αν αυτή τύχαινε να πεθάνει στον τοκετό. Η καισαρική είναι μια χειρουργική επέμβαση που απαιτεί ολική νάρκωση και γίνεται για διάφορους λόγους και μόνο όταν υπάρχει σοβαρή αιτία. Αν πρέπει να γεννήσετε με την τεχνική αυτή, είναι καλύτερα να σας κάνουν επισκληρίδιο, η οποία όχι μόνο είναι πιο ασφαλής για εσάς και το μωρό, αλλά θα σας επιτρέψει να πάρετε το μωρό στην αγκαλιά σας μόλις εγκαταλείψει το σώμα σας, αφού θα διατηρείτε απολύτως τις αισθήσεις σας. Ο σύντροφός σας μπορεί, αν το ζητήσετε, να είναι και πάλι κοντά σας. Το παιδί θα γεννηθεί στα πρώτα δέκα λεπτά περίπου, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να γίνουν τα ράμματα, θα σας ξυρίσουν, αλλά η τομή -συνήθως είναι οριζόντια- δεν θα φαίνεται αργότερα, γιατί θα την κρύβει το τρίχωμα του εφηβαίου, που θα μεγαλώσει ξανά. Επίσης, θα σας βάλουν ορό, τον οποίο θα αφήσουν μερικές ακόμα ώρες μετά τον τοκετό. Η καισαρική μπορεί να μην είναι αναγκαία στις επόμενες γέννες, εφόσον τότε δεν θα υπάρχει η αίτια που σας οδήγησε τώρα σε αυτή την επέμβαση και με την προϋπόθεση ότι η τομή θα έχει επουλωθεί στο μεταξύ τελείως, ώστε να είναι ανθεκτική στις συσπάσεις της μήτρας.

Πότε επιβάλλεται η καισαρική τομή

Η καισαρική δεν είναι λύση για να γλιτώσετε τη φυσιολογική διαδικασία του τοκετού ούτε για να προγραμματίσετε τη γέννηση του παιδιού σας, ώστε να κανονίσετε τις άλλες σας δραστηριότητες. Η επέμβαση αυτή γίνεται μόνο όταν συντρέχουν ορισμένοι λόγοι, οι οποίοι άλλοτε είναι γνωστοί πριν ξεκινήσει ο τοκετός και άλλοτε παρουσιάζονται κατά τη διάρκειά του, οπότε, αν δεν έχει προηγηθεί επισκληρίδιος, θα σας κάνουν γενική νάρκωση. Η καισαρική γίνεται συνήθως όταν:

Παρουσιαστεί επιπλοκή στην εγκυμοσύνη και επιβάλλεται η πρόωρη γέννηση.

Εμφανιστεί επιπλοκή στη διάρκεια του τοκετού και κινδυνεύσει το μικρό σας ή εσείς.

Υπάρχει ασυμβατότητα Ρέζους ανάμεσα σε εσάς και το μωρό.

Ο τράχηλός σας δεν διαστέλλεται.

Το παιδί είναι πολύ μεγάλο ή η λεκάνη είναι δυσανάλογη με το μέγεθος του παιδιού.

Όπως φαίνεται στο μόνιτορ, το μωρό σας παρουσιάζει συμπτώματα δυσφορίας και πέφτουν οι παλμοί της καρδιάς του.

Η διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού κριθεί επικίνδυνη για εσάς ή για το μωρό.

Η εγκυμοσύνη είναι δίδυμη και τα μικρά σας αλληλοεμποδίζονται να γεννηθούν.

Υπάρχει μόλυνση στη μήτρα ή σοβαρή λοίμωξη στον κόλπο σας.

Το μωρό έχει ισχιακή προβολή.

Αποκολληθεί ο πλακούντας από το τοίχωμα της μήτρας.

Ο πλακούντας είναι προδρομικός (πρόκειται για τον πλακούντα που αναπτύσσεται χαμηλά στη μήτρα), αλλά η περίπτωση αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια.

Έχετε ινομύωμα, που εμποδίζει το μικρό σας στη διαδρομή του.

Τι είναι η επισκληριδίος νάρκωση

Το πιο σημαντικό σε έναν τοκετό είναι να τον βιώσετε ως θαύμα της ζωής και όχι ως τραύμα. Τη γέννηση του παιδιού σας, όμως, είναι απόλυτα δυνατό να την απολαύσετε ψυχικά ανώδυνα, σε όλο της το μεγαλείο, παρά τις ωδίνες που οπωσδήποτε τη συνοδεύουν. Μπορείτε να ελέγχετε έως ένα μεγάλο βαθμό το σώμα και τους πόνους σας, χωρίς παυσίπονα και άλλες παρεμβάσεις. Αρκεί να πιστέψετε στη δύναμη του νου σας και να αξιοποιήσετε την εσωτερική σας ενέργεια, η οποία βρίσκεται σε αδράνεια. Το μυστικό είναι να ανακαλύψετε τις κρυφές δυνάμεις μέσα σας. Το "οπλοστάσιο" της αντοχής σας είναι ανεξάντλητο και περιμένει να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, αν χρειαστείτε "εξωτερική" ανακούφιση στους πόνους σας, η επισκληρίδιος είναι μια λύση με πολλά πλεονεκτήματα. Πρόκειται για ένα είδος τοπικής νάρκωσης, με ελάχιστες παρενέργειες. Σας γλιτώνει από τις ωδίνες του τοκετού και εξασφαλίζει αναλγησία ακόμα και στην περίπτωση που θα χρησιμοποιηθούν εμβρυουλκοί ή βεντούζα ή σας γίνει περινεοτομή. Ταυτόχρονα, σας επιτρέπει να συμμετέχετε ενεργά στη γέννα και να παρακολουθήσετε τον ερχομό του παιδιού σας, έστω και αν γεννηθεί με καισαρική. Την επισκληρίδιο κάνει αναισθησιολόγος -πρέπει να είναι έμπειρος- με μια ένεση ανάμεσα σε δύο σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης, στον επισκληρίδιο χώρο. Η διαδικασία διαρκεί μερικά λεπτά και η επίδραση αρχίζει ύστερα από λίγο. Το αποτέλεσμα, αν χρειαστεί, ενισχύεται με "συμπλήρωμα" και διαρκεί όσες ώρες κριθεί απαραίτητο. Μπορείτε να ζητήσετε να σας κάνουν επισκληρίδιο, είτε γιατί φοβάστε τον πόνο είτε γιατί δεν τον υποφέρετε. Ο γιατρός σας, ακόμα και αν είναι υπέρμαχος του φυσικού τοκετού, δεν θα αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημά σας ούτε θα επιχειρήσει να σας επιβάλει την άποψή του, γιατί μια κακή εμπειρία στον τοκετό είναι δυνατόν να έχει αντίκτυπο στη σχέση σας με το παιδί. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μας, έτσι και η μέθοδος αυτή έχει τη θετική, αλλά και την αρνητική της πλευρά.

Τα πλεονεκτήματα

Δεν χρειάζεται να πάρετε κανένα άλλο αναισθητικό -ενδοφλεβίως ή ενδομυϊκώς- που θα είχε ίσως επίπτωση στο μωρό σας. Όλα αυτά τα φάρμακα, που παίρνει η επίτοκος για να σταματήσουν οι πόνοι είναι ναρκωτικά και επηρεάζουν το έμβρυο. Μπορεί να γεννηθεί κοιμισμένο και με αδύναμη αναπνοή και, τότε, πρέπει να του δοθούν "αντίδοτα", για να αντιστραφεί η δράση των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες μπήκαν στο αίμα του από το κυκλοφορικό σύστημα της μητέρας του. Το μεγάλο, λοιπόν, όφελος της επισκληριδίου είναι ότι το παιδί δεν υφίσταται την "επίθεση" των ναρκωτικών φαρμάκων.

Γλιτώνετε τον κίνδυνο της νάρκωσης, ο οποίος ελλοχεύει πάντα, ακόμα και στην περίπτωση του τοκετού.

Επειδή χαλαρώνετε, ο χρόνος του τοκετού μειώνεται σημαντικά. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον οι πρόσφατες σχετικές έρευνες.

Έχετε αναλγησία, αλλά και πλήρη πνευματική διαύγεια και συναίσθηση της διαδικασίας του τοκετού. Αν, μάλιστα, πρέπει να σας κάνουν καισαρική, εμβρυουλκία ή περινεοτομή, δεν θα χρειαστεί να σας δοθεί ναρκωτική ουσία. Θα έχετε, έτσι, τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το παιδί σας να γεννιέται χωρίς να νιώθετε τον παραμικρό πόνο.

Η αναλγησία είναι δυνατόν να κρατήσει όσο διάστημα την έχετε ανάγκη.

Επειδή ρίχνει την πίεση, είναι ευεργετική, αν υποφέρετε από υπέρταση ή τοξιναιμία.

Τα μειονεκτήματα

Αποτελεί ιατρική παρέμβαση στον τοκετό.

Υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει αρκετές ώρες πονοκέφαλο μετά τη γέννα. Είναι όμως μια κατάσταση, που αντιμετωπίζεται.

Μπορεί να προκληθεί -γι' αυτό ο αναισθησιολόγος πρέπει να είναι πεπειραμένος- απώλεια της μυϊκής δύναμης. Είναι δυνατόν να νιώσετε τα πόδια σας βαριά και να μην αισθάνεστε τις συστολές, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ικανότητά σας για εξώθηση. Στην περίπτωση αυτή, οι προσπάθειές σας θα εξαρτώνται από τις οδηγίες, που θα σας δίνει η μαία σας.

Πολλοί την "κατηγορούν" ότι εξαιτίας της εξάρτησης της επιτόκου από τη μαία, επιβραδύνεται το δεύτερο στάδιο του τοκετού, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες της χρήσης των εμβρυουλκών και της βεντούζας.

Ο γιατρός μπορεί να έχει δισταγμούς, επειδή δεν γνωρίζει καλά τη μέθοδο και δεν είναι σε θέση να τη χειριστεί.

Αν την αναλάβει ένας μη πεπειραμένος αναισθησιολόγος, μπορεί να παραλύσουν οι μύες και στο επάνω μέρος του σώματος, με συνέπεια την αναπνευστική ανεπάρκεια. Στη σπάνια, όμως, αυτή περίπτωση, δεν υπάρχει κίνδυνος, γιατί η κατάσταση είναι δυνατόν να ελεγχθεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα και απο μενα ντρεπομαι που θα το πω αλλα και εγω διαλεξα την καισαρικη επειδη μου ειπε ο γιατρος οτι δεν ειχε κατεβει το μωρο και ηταν μεγαλο 4.100 και μαλλον θα ηταν πολυωρος τοκετος...απο τον φοβο μου λοιπον προτιμησα την καισαρικη στο πρωτο μου οποτε τωρα και στο δευτερο ειμαι 6 μηνων εγκυος ακολουθει δευτερη καισαρικη με επισκληριδιο εννοειτε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MIGG ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ..

ΑΥΤΟ ΕΝΙΩΣΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ,

ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕΣ..

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ..

ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΜΥΩΠΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ 2

ΜΗΝΕΣ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ..

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ,

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΠΛΟΚΗΣ..

(ΕΧΩ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΟΜΑΞΕΙ..)

ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ

ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ

ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ babyboom μαζι σου και εγω! εχβ αφορητο αγχος και οσο παει πλησιαζει η στιγμη της γεννας και λεω τι θα γινει πως θα γινει μην παθω τιποτα και τετοια! ασε που με εχει ποιασε μια αφορητη φοβια οτι κατι θα παθω! αχ τι θα κανω μονο αυτα μου ελειπαν.. Και εγω ειμαι τυχερη που θα εχω τον αντρα μου ευτυχως..

dev364pp___.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατρινα η καισαρικη με επισκληριδιο ποναει λιγο παραπανω τη δευτερη μερα.Βεβαια αυτο ειναι σχετικο γιατι μια φιλη μου δεν ποναγε καθολου.Εγω ποναγα τη δευτερη,την τριτη με βοηθησαν τα κοριτσια στο μαιευτηριο και σηκωθηκα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

katrina έγραψε:

μετά την καισαρική, οι πόνοι είναι αρκετοί; Πόσο καιρό κάνεις να επανέλθεις;

Εγώ είχα πονέσει πολύ την δεύτερη ημέρα και αυτό γιατί δε μου ειχαν δόσει παυσίπονο. Τελικά μου έδισαν και ανακουφίστικα αμέσως. Πονάς όταν προσπαθείς να σηκωθείς. Μη φάνταστεις κάτι τραγικό, αντέχεται. Πιο ποκύ ενόχληση θα το έλεγα. Εγώ σηκώθηκα τη 2η μερα και στις 10 μέρες ήμουν εντελώς καλά. Υπάρχουν και κοπέλες που σηκώνονται απο την 1η μερα και δεν καταλαβαινουν καθόλου πόνο. Εγω καταλαβα ότι είναι σημαντικό να το πάρεις με τσαμπουκά, παίζει ρόλο η ψυχολογία. Εγώ που ήμουν πολύ φοβιτσιάρα, φοβόμουον να σηκωθώ με αποτέλεσμα να μη μου περναει ευκολα. (Όσο πιο γρηγορα σηκωθεις και οσο πιο πολυ περπατησεις, τοσο πιο γρηγορα περναει)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επηρεάζει μήπως το θηλασμό; Λόγω πόνου; Ακόνη ήθελα να ρωτήσω: τα λόχια είναι

πολλά αρχικά λόγω καισαρικής; Έχω διαβάσει ότι διαφέρει η ποσότητα αίματος από φυσιολογικό τοκετό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν επηρεάζεται καθόλου ο θηλασμός. Μπορείς να θηλάσεις από την πρώτη ημέρα και να επιμείνεις σε αυτό. Απλά βάζεις πάνω σε ένα μαξιλάρι το μωρό για να μην κάθεται πάνω στην τομή σου.

Για τα λόχια δεν ξέρω με σιγουριά, αλλά μια φίλη μου που γεννησε φυσιολογικά την ίδια περίοδο είχε τα ίδια με εμένα σε ποσότητα, χρώμα και διάρκεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Happyland έγραψε:

Δεν επηρεάζεται καθόλου ο θηλασμός. Μπορείς να θηλάσεις από την πρώτη ημέρα και να επιμείνεις σε αυτό. Απλά βάζεις πάνω σε ένα μαξιλάρι το μωρό για να μην κάθεται πάνω στην τομή σου.

Για τα λόχια δεν ξέρω με σιγουριά, αλλά μια φίλη μου που γεννησε φυσιολογικά την ίδια περίοδο είχε τα ίδια με εμένα σε ποσότητα, χρώμα και διάρκεια.

Happyland με καισαρική γεννησες??? Επιτρεπεται να μεινεις τοσο νωρις εγκυος ?? (απο αλλο θεμα η ερωτηση ) Συμφωνει και ο γυναικολόγος σου??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Happyland έγραψε:

katrina έγραψε:

Εγώ είχα πονέσει πολύ την δεύτερη ημέρα και αυτό γιατί δε μου ειχαν δόσει παυσίπονο. Τελικά μου έδισαν και ανακουφίστικα αμέσως. Πονάς όταν προσπαθείς να σηκωθείς. Μη φάνταστεις κάτι τραγικό, αντέχεται. Πιο ποκύ ενόχληση θα το έλεγα. Εγώ σηκώθηκα τη 2η μερα και στις 10 μέρες ήμουν εντελώς καλά. Υπάρχουν και κοπέλες που σηκώνονται απο την 1η μερα και δεν καταλαβαινουν καθόλου πόνο. Εγω καταλαβα ότι είναι σημαντικό να το πάρεις με τσαμπουκά, παίζει ρόλο η ψυχολογία. Εγώ που ήμουν πολύ φοβιτσιάρα, φοβόμουον να σηκωθώ με αποτέλεσμα να μη μου περναει ευκολα. (Όσο πιο γρηγορα σηκωθεις και οσο πιο πολυ περπατησεις, τοσο πιο γρηγορα περναει)[/quote:bvjgmoek]

Καλημερα κοριτσακια κι απο εμενα!!Happyland συμφωνω μαζι σου και επαυξανω!!Εχω κανει δυο καισαρικες και παω για τη τριτη!!Ειναι αληθεια οτι οσο πιο γρηγορα το αντιμετωπισεις και σηκωθεις απο το κρεβατι τοσο πιο ευκολα θα συνελθεις!!Εγω στη πρωτη μου καισαρικη η οποια εγινε λογω μη διαστολης,μου εδωσαν πολλα φαρμακα και ενεσεις (σε σημειο μαλιστα να χτυπηθει κι ενα νευρο στο γλουτο μου απο τις πολλες ενεσεις)κι ετσι μετα δυσκολιας καταφερα να σηκωθω σιγα σιγα τη τριτη μερα σχεδον!!Ενοειται οτι πονουσα αρκετα και οι πονοι αυτοι ειναι σαν πονοι γεννας(γιατι τους περασα κι αυτους)κατι σαν σφιξιμο εντονο οπως οι εντονοι πονοι περιοδου,και αυτο κρατησε 2,5 μερες περιπου με μειωμενη σιγα σιγα ενταση ...Τη δευτερη φορα ομως (γεννησα με αλλο γιατρο και σε αλλο μαιευτηριο)με τη προτροπη ολων (και των νοσοκομων)δε πηρα παυσιπονα περαν του 1 ου 24ωρου δε μου εκαναν ουτε μια ενεση και σηκωθηκα μερικες ωρες μετα τη γεννα ...Οι πονοι ηταν ιδιοι αλλα οχι τοσης διαρκειας κι ετσι τη δευτερη μερα δε πονουσα καθολου και περπατουσα κανονικα ενω σε 3 μερες ειχα συνελθει τελειως!!Η συμβουλη των γιατρων λοιπον ηταν να μη παραδωθω στα παυσιπονα και να περπατησω οσο πιο νωρις γινοταν!!Επισης τη πρωτη φορα ζαλιζομουν για πολλες μερες (ισως απο τα πολλα παυσιπονα)ενω τη δευτερη δεν ειχα καμμια παρενεργεια!!ΑΑΑκαι κατι ακομα!!Να προσεξετε κοριτσια αν μετα τη καισαρικη εχετε δεκατα η μικρο πυρετο ισως να πρεπει να σας κοιταξουν τη τομη μηπως υπαρχει μολυνση η να σας αλλαξουν αντιβιωση!!(το επαθε μια γνωστη μου)Τωρα για τη τριτη καισαρικη ο Θεος βοηθος!!χαχαχαχα!!Τουλαχιστον ξερω τι με περιμενει!

Ευχομαι σε ολες σας με το καλο και να θυμαστε ολα ειναι μια ιδεα παρτε το ελαφρια και αισιοδοξα οπως και να γεννησετε ...οι πονοι της γεννας θα ξεχαστουν τοσο γρηγορα μπροστα στην ευτυχια που νοιωθει μια μανουλα οταν αγκαλιαζει το μωρο της!!Μερικες ωρες πονου δε μετρουν μπροστα στα χρονια χαρας με τα παιδακια μας!!!!

ΑΑ και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μάλλον εγώ είμαι από τις πολύ τυχερές που δεν πόνεσα κ πολύ. Δηλ οι πόνοι ήταν υποφερτοι. Έκανα καισαρική με επισκληρίδιο λόγω ισχιακής προβολής της μικρής μου. Κατά την επέμβαση δεν κατάλαβα τίποτα. Μετά την επέμβαση έμεινα σε ένα θάλαμο δίπλα στο χειρουργείο για 1-2 ώρες κ μέτά σηκώθηκα κ κατέβηκα με το ασανσερ στο δωμάτιό μου. Με υποστήριξη 2 ατόμων βέβαια όχι μόνη μου. Την δεύτερη μέρα περπατούσα με βοήθεια 1 ατόμου. Μπορώ να πω ότι την δεύτερη όντως πονούσα πιο πολύ απο την πρώτη αλλά τίποτα το τρομερό. Όλα κύλησαν πολύ καλά δόξα Τον Θεό. Το μόνο μου πρόβλημα ήταν ότι πεινούσα,πεινούσα, πεινούσα. Πολύ πείνα κορίτσια. Γιατί θα πρέπει να αεριστείς για να σου δώσουν να φας, κ αυτό συνήθως γίνεται την 2η με 3η μέρα. Τε σπα όλα καλά!! Με το καλό σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες να φέρουν στο κόσμο τα παιδάκια τους!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα της καισαρικής, εάν προκύψει, με τρομάζει λιγάκι τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης όσο και μετά. Όχι τόσο για τον πόνο καθ' εαυτό αλλά για την επιρροή που θα φέρει σε σχέση με την μπεμπούλα μου. Μήπως δηλαδή δεν μπορώ να την απολαύσω και να τη θηλάσω όπως πρέπει. Ευχαριστώ και πάλι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...