Μετάβαση σε περιεχόμενο

μολυσματικη τερμινθος


bibibo

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια. Ειμαι η ελενη, καινουρια στην παρεα σας. Εχω ενα κοριτσακι δυο χρονων και εχω παρατηρησει οτι οταν ειναι στην αναρωση απο μια απλη γριπουλα βγαζει στο ματακι της(και κυριως στο βλεφαρο)ενα πολυ μικρο σπυρακι.Στην αρχη οταν το ειδα δεν εδωσα σημασια γιατι φανταστηκα οτι ηταν ενα απλο σπυρακι σαν αυτα που βγαζουμε ολοι μας.Ομως οταν την πηγα στη δερματολογο μας μου ειπε οτι ειναι ιος που λεγεται μολυσματικη τερμινθος και θεραπευεται μονο με καυτηριασμο της περιοχης.Εχει καμια μανουλα απο εσας αναλογη εμπειρια απο κατι τετοιο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ωχχχχχχχ!!!

Εχουμε κι εμεις την ιδια μολυνση δυστυχως!

Εμενα η μικρη μου αρχικα παρουσιασε το σπυρακι στο πιπακι της, κι εγω νομιζα οτι ηταν ενα απλο σπυρακι.Η δερματολογος μου ειπε οτι ειναι κολλητικο, οποτε βλεπω τετοια σπυρακια τα βγαζουμε.Ενω μου ειχε πει και μενα για καυτηριασμο, τελικα βαζουμε μια αλοιφη (EM-LA )για να αναισθητοποιηθει τοπικα το δερμα και τα τσιμπαει στη μυτούλα με ενα τσιμπιδακι.Μεχρι τωρα εχουμε παει 2 φορες σε διαστημα σχεδον 1 χρονου.Εβγαλε και ενα στο χερι της.Τωρα εχει 2 εβδ. που ειδα ενα σπυρακι στην κοιλια της. Πρεπει να ξαναπαμε...

Δε θελω να σε τρομαξω ομως η δερματολογος μολις ειδε τα σπυρακια στο πιπι της αμεσως κοιταξε τα ματια της γιατι μου ανεφερε οτι αν παει στα ματια ειναι ζορικα τα πραγματα, με ελαχιστες πιθανοτητες βεβαια,μπορει να επηρεασει την οραση.Sorry στο λεω για να το ψαξεις και οχι για να σε τρομαξω.

Κι εμενα στην ιδια ηλικια με τη δικια σου το παρουσιασε.Η γιατρος με πληροφορησε οτι μεγαλωνοντας τα παιδια αναπτυσσουν αντισωματα σε αυτο το και δεν θα υπαρχει προβλημα.

Οτι αλλο θες εδω ειμαι.

Ενημερωσε με αν θελεις για τα νεα σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησες γλυκα.Η αληθεια ειναι οτι μας εδωσε και εμας αλοιφες τις οποιες τις εβαζα με πολυ προσοχη στο ματακι της αλλα χωρις αποτελεσμα και ετσι αναγκαστηκαμε να το καυτηριασουμε γιατι ειχε αρχισει να βγαζει και σε αλλο σημειο του ματιου της.Η χειροτερη εμπειρια της ζωης μου... Θα ηθελα να μαθω αν σου ειπε η γιατρος οτι μπορει να προκαλεσει και τυφλωση? Εμενα μου ειπε οτι εινα ιος που οταν βλεπει εξασθενιμενο οργανισμο εμφανιζεται! Και παλι σ'ευχαριστω πολυ που με βοηθησες...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Bibibo

σε καταλαβαινω απολυτα που ειπες πως ηταν η χειροτρη εμπειρια της ζωης σου.:unsure:

Η δερματολογος μου ανεφερε τη λεξη τυφλωση οταν μου εξηγουσε τι γινεται εαν παει στα ματια, αλλα μου ειπε οτι στατιστικα ειναι πολυ μικρες οι πιθανοτητες.

ξερεις κι εγω το ανεβαλα τοσο καιρο να την παω στο γιατρο γιατι ειναι δυσκολη η φαση του τσιμπηματος, αλλα τωρα που το εφερες στην επιφανεια υα παρω να κλεισω ραντεβου...:dry:

Θα κανω μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ για το θεμα μας και αν βρω κατι ενδιαφερον θα σε ενημερωσω.Αν εχεις κατι καινουριο κι εσυ αν μπορεις πες μου.

Σ' ευχαριστώ.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μολυσματική Τέρμινθος

Τι είναι:

Ένας ιός που εμφανίζεται στο εξωτερικό μέρος των γεννητικών οργάνων, τα χέρια και τους μηρούς. Μπορεί να μεταδοθεί από βρόμικο νερό, ακόμα και από σάουνες ή τζακούζι που δεν έχουν καθαριστεί καλά.

Πώς θα το καταλάβεις:

Είναι μικρά ροζ σπυράκια που το κεφαλάκι τους έχουν μαζέψει πολύ υγρό.

Πώς θα σου περάσει:

Όταν «κάνει τον κύκλο του», που διαρκεί 6 με 8 μήνες. Το πρόβλημα είναι πως όσο τα αφήνεις, τόσο αυτά πολλαπλασιάζονται. Η μόνη ασφαλής και γρήγορη λύση είναι ο καυτηριασμός.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...