Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προγεστερόνη??


Recommended Posts

Κοριτσάκια καλησπέρα,

δεν γράφω συχνά - ακόμα θέλω χρόνο νονμίζω γι'αυτό - αλλά σας διαβάζω σχεδόν καθημερινά και το βρίσκω απίστευτο το ποσο συμπαραστέκονται η μια στην άλλη γυναίκες που δε γνωρίζονται καν μεταξύ τους ... αν και τελικά ισως γνωρίζονται καλυτερα από οτι αλλού.

Τελος παντων, θελω να κανω ερωτηση που μαλλον είναι από ασχετοσυνη μου - ελπίζω να μην ακουστεί βλακεία. Πήγα να δω το γυναικολόγο μου που μου έδωσε μια σειρά από εξετάσεις - κάποιες από αυτές ορμονικές. Η μια ήταν η προγεστερόνη που έπρεπε να κανω 7 μερες μετα την ωορρηξία. Την έκανα 8 μερες μετα (ωορρηξία ήταν μερα μηδέν, μετά μετρησα αλλά η 7η ήταν Κυριακή και δεν ηταν ανοιχτά τιποτα) και σε σχέση με τις τιμές που δίνονται ως φυσιολογικές βγήκε ψηλά δηλαδη 39. Εχω να κάνω κι αλλες εξετάσεις την 3-5 μερα του κύκλου αλλά δεν μπορώ να περιμένω μεχρι τότε, ψάχνω στο δικτυο αλλά δεν βγάζω συμπεράσματα. Πείτε μου αν ξέρει καμια σας τι σημαίνει αυτή η τιμη ...

Φιλια σε όλες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αμα σου πω οτι και εγω ήθελα να ανοίξω θέμα για την προγεστερονη σήμερα??Και εγω δεν ξέρω να σου πω και ήθελα να ρωτήσω.Εμενα η περίπτωση είναι διαφορετική..Εκανα 2η φορα σήμερα τη β'χοριακή και ήταν 1459 και η προγεστερόνη 9,5 κατι που ανησύχησε τον μικροβιολόγο.Ας μας απαντήσει καποια..Αυριο θα μιλήσω με το γιατρο μου να μου πει..Ανυσηχω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vasoula γεια σου,

σε σενα που είσαι εγκυος είναι διαφορετικό πιστεύω. Απο αυτά που διαβαζα (στο δίκτυο) όμως η προγεστερόνη βοηθά όχι στη σύλληψη αλλά στην εμφυτευση του εμβρύου στη μήτρα, αν το καταλαβαινω σωστα΄. Προετοιμάζει δηλαδη τη μητρά για την εμφυτευση, κατι τέτοιο. Αν ομως η χοριακή σου είναι καλη λογικά θα έχει ηδη γινει η εμφυτευση σε σενα οπότε ελπίζω να μην είναι τιποτα και αδικα να σε ανησύχησε η μικροβιολόγος.

Ας απαντήσει ομως και καποιος που ξερει καλυτερα απο μενα γιατι με το δικτυο δεν βγάζεις παντα ακρη.

Ευχομαι ολα να σου πανε καλα ... πες μας τι εγινε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΙΑ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΥΨΗΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΤΙ ΧΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ.ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΩΑΡΙΑ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ..ΦΙΛΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ SORRY ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ.ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ ΗΤΑΝ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΧΙ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗΣ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΖΗ...ΜΗ ΤΟ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ SADRA.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sandra μου γεια σου και απο μένα επειδή δεν έχω γνώση του θέματος,βρήκα σε μια εγκυκλοπαίδια,που την συμβουλεύομαι και γω τα εξής:

Πέντε με επτά μέρες μετα την ωορρηξία, η προγεστερόνη βρίσκεται στα ανώτατα επιπεδά της.Ετσι ξεκινά η ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν το ενδομήτριο.Το γεγονός συμπίπτει με την αφιξη της βλαστοκύστης στη μήτρα που είναι έτοιμη να τη δεχτεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sandra μου, εγώ αυτό που ξέρω επί του θέματος είναι ότι την προγεστερόνη την μετράμε λίγες μέρες μετα την ωορρηξία για να σιγουρευτουμε ότι έχουμε καλή ωορρηξία. Η προγεστερόνη πρέπει να είναι υψηλά μετά την ωορρηξία πράγμα που συνηγορεί ότι έγινε καλής ποιότητας ωορρηξία όπως στην δική σου περίπτωση που είναι από όσο ξέρω πολύ καλή η τιμή που ανέφερες. Πάντως για τέτοια θέματα καλό είναι να μιλάμε με τους γιατρούς μας που έχουν την πλήρη γνώση για τα θέματα αυτά, ή μπορείς να τα γράφεις στο gyn.gr όπου σου απαντάνε γιατροί και πάλι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στην εγκυμοσύνη μου ειχα σχεδον μηδενικη προγεστερονη.νομιζω 0,5 ενω θα επρεπε να εχω 45 αφου το τεστ ειχε δειξει θετικο.επερνα 12 χαπια προγεστερονη και ο γιατρος μου μου την αφηνε στο 100 για πολυ καιρο.αφου βγήκε καλα ο γιοκαρινος μου ολα καλα.εσυ μάλλον πολυ καλη προγεστερονη εχεις.καλη επιτυχια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαλησπέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μιλησα με το γιατρό μου και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα - μου είπε ότι ειναι εντάξει τα απότελεσματα για 8 μερες μετά την ωορρηξία.

Τωρα πάλι εγώ ψαχνοντας στο δικτυο (ψυχωση εχω παθει) βρηκα κατι τιμες συμφωνα με τις οποίες η προγεστερονη ανεβαινει στην εγκυμοσύνη, αλλα όχι τόσο νωρις. Κατι σαν αυτό που λεει η elnik. Και φυσικά από τότε που το σκεφτηκα εχω *ολα* τα σχετικά συμπτωματα. Καλα τα φανταζομαι, το ξέρω. Ομως εχετε ακουσει κατι σχετικό?

Βασουλα τι εγινε τελικά με σενα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sandra πήρα τηλ το γιατρό μου και μου είπε να παρω τα Utrogestan,2 το πρωι και 2 το βράδυ.Αυτα για να αυξηθεί η τιμή της προγεστερονης.Κατα τα άλλα καλα.Την Παρασκευή θα πάω το απόγευμα να με δει!

Ειδες τελικά αδικα ανησύχησες?Ευχομαι όλα να πάνε καλα και να μας πεις σύντομα τα ευχάριστα νεα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...