Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δεν τρώει το μεσημεριανό φαγητό με τίποτα!!!!!


Recommended Posts

Καλημέρα σας.Επειδή το νοιώθω το εγκεφαλικό να μου έρχεται......:-o σας παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑ!!!Έχω ένα αγοράκι 14 μηνών και εδώ και 1 μήνα περίπου δεν τρώει μεσημεριανό. Μόλις δει ή καλύτερα μόλις μυρίσει το φαγητό του γυρίζει το κεφαλάκι του αλλού και μου σπρώχνει το κουτάλι μακριά. Έχω δοκιμάσει τα ΠΑΝΤΑ. Φαγητό χωρίς κρεμμύδι και σέλινο, αλεσμένο ή λιωμένο με το πηρούνι, χλιαρό ή κρύο από το ψυγείο,το κρέας αλεσμένο και πολύ ψιλό ζυμαρικό(κουσκουσάκι) ολόκληρο. Του έχω δώσει να δοκιμάσει πρώτα από το δάχτυλό μου, τον έχω αφήσει να πιάσει μόνος του μπας και το βάλει στο στόμα του, του το έχω δώσει στη θέση αλλών γευμάτων π.χ. απογευματινό αλλά ΤΙΠΟΤΑ.Το περίεργο είναι ότι τρώει όλααααααα τα υπόλοιπα δηλαδή και γάλα πίνει,τρώει το αυγό του, φρουτόκρεμα, γιαούρτι,κρέμα εκτός από το μεσημεριανό.Η παιδίατρο μου είπε ότι θα επανέλθει. Εντάξει την εμπιστεύομαι αλλά πότε θα επανέλθει? Για να σας δώσω να καταλάβετε από τότε που ξεκίνησε να τρώει φαγητό έτρωγε καλές ποσότητες π.χ. 300 γρ τη μέρα και ξαφνικά ΤΙΠΟΤΑ. Μπορεί να φταίνε τα δοντάκια του (βγάζει 4 τραπεζίτες μαζί) αλλά να μην τρώει μόνο το μεσημεριανό?Με έχει τρελλάνει και στεναχωριέμαι. Είναι τραγικό να του μαγειρεύω κάθε μέρα και να το πετάω ενώ άλλα παιδάκια στερούνται και τα βασικά. Έχει τύχει σε καμμιά σας?????Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δοκίμασες να του το δώσεις κομμένο σε κομματάκια; Μήπως βαρέθηκε τις σούπες και τα αλεσμένα και θέλει να δοκιμάσει απ' το δικό σας φαγητό; Αν του έδινες απ' το δικό σας, χωρίς αλάτι; Ή έστω, αν του μαγείρευες ξεχωριστά, αλλά όχι νερόβραστη σούπα, και να του το έκοβες σε κομμάτια;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγω αυτο νομίζω ότι αφου ειναι ήδη 14 μηνών μπορει άνετα να τρώει απο το δικο σας φαγητο και ίσως εχει βαρεθει τα νερόβραστα. Μπορείς να του δώσεις μακαρόνια με κιμα, μπιφτεκακια, γεμιστο αρκει να τα μαγειρευεις με λιγότερο αλάτι και μπαχαρικά. Δεν θα φτιαχνεις και ξεχωριστο φαγητο ετσι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τα έχω δοκιμάσει ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ αυτά αλλά τίποτα και μάλλον οσο το σκεφτόμαστε με τον άντρα μου καταλήγουμε στο ότι το παιδάκι σιχάθηκε το φαγητό γιατί η γιαγιά του τον τάιζε εως και 500γρ την ημέρα με το ζόρι!!!!!Εγώ όταν τον παιδί δεν έτρωγε άλλο σταμάταγα, σε αντίθεση με τη πεθερά μου που για να συνεχίσει να τρώει το μωρό κατέβαζε όλη τη κουζίνα για να παίζει και να τρώει. Θα του κόψω το μεσημεριανό για λίγες μέρες και θα του δίνω γάλα για να δούμε τι θα γίνει. Το ίδιο μου είπε και η παιδίατρος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ αυτές οι γιαγιάδες! Ιδίως αν είναι πεθερές! Και η δική μου του δημιούργησε κάποιες κακές συνήθειες τώρα που πήγαμε να τους δούμε...

Κάνε ό,τι σου είπε η παιδίατρος, κι ελπίζω να επανέλθει γρήγορα!

Πάντως, αφού τρώει όλα τα υπόλοιπα, φαντάζομαι ότι σύντομα θα αρχίσει να τρώει και πάλι το φαγητό του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν τρωει τα υπολοιπα γευματα μην ανησυχεις!σημαινει οτι βαρεθηκε τη σουπιτσα!προσπαθα να του δωσεις κατι πιο ευγευστο απ αυτα που τρωτε εσεις αλλα με περιορισμενη ποσοτητα αλατιου!θα επανελθει σιγουρα!500γρ ειναι παρα πολλη ποσοτητα για ενα παιδακι 14 μηνων!οι γιαγιαδες νομιζουν οτι τους κανουν καλο να τα ταιζουν ολη μερα αλλα στο τελος τα βαριουντε και δεν τα θελουν!και εμεις περασαμε απο τετοια φαση!δοκιμασε τον γιαουρτι και βαζε του και λιγη ποσοτητα φαγητου, ισως ξεγελαστει ετσι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έλα ντε, μισό κιλό φαΐ είναι πάρα πολύ!!!

Εγώ πάντως δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να ζυγίσω το φαγητό του. Τρώει ένα πιατάκι από αυτά που τρώνε τα μωρά και καμιά φορά και λίγο ακόμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα επανέλθει μετά το καλοκαίρι μην ανησυχείς.Λίγο η ζέστη λίγο τα δόντια...και μεις οι μεγάλοι με τόση ζέστη όλο δροσιστικά δε θέλουμε να τρώμε τα καλοκαίρια;;Η κόρη μου πέρσι το καλοκαίρι μπορεί να πέρασε και ένα μήνα να τρώει μόνο γιαούρτι και καρπούζι-πεπόνι.Έχουν φάει φαί οι νεροχύτες!!!!Οουουου....Όταν κάθεστε εσείς να φάτε βάζε τον δίπλα αν ζητήσει από το δικό σας φαγητό καλώς αν όχι άστον.Μη μαγειρεύεις έξτρα.Ο γιατρός μας έλεγε απαξ και το παιδί πίνει γάλα και τρώει γαλακτοκομικά μη το φοβάσαι.Όλα μέχρι 4 ετών τσιμπολογάνε μέσα στη μέρα λέει και εμείς νιώθουμε ότι δεν έχουν φάει καλά γιατί δε κάθονται να φάνε μια κανονική μερίδα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειλικρινά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον σας.Λοιπόν από τη περασμένη Κυριακή σταμάτησα να του μαγειρεύω τελείως και το μεσημέρι του έδινα γάλα...... Χθές αποφάσισα να του φτιάξω λίγο κοτόπουλο με ρύζι και τελικά ....... έφαγε!!!! Μετά από τόσο καιρό επιτέλους ξεκίνησε να τρώει πάλι. Πήρα τη παιδίατρο και μου είπε ότι μάλλον είχε μπουχτίσει το παιδάκι από τα 400σάρια της γιαγιάς και αφού το ξέχασε το ''σοκ'' ξεκίνησε πάλι να τρώει. Το θέμα είναι τις ημέρες που δουλεύω και αναγκαστικά πρέπει να τον ταϊζει η γιαγιά τι θα γίνει?

Ελπίζω να μην κάνει πάλι τα ίδια γιατί θα με δείτε στις ειδήσεις \\m/ ''Νύφη ξυλοκόπησε τη πεθερά της γιατί τάιζε υπερβολικά το παιδί της!!!!''...............Καλό βράδυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...