Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΡΙΧΟΕΙΔΙΚΗ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ SOS


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΟΛΥ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΠΑΜΠΑΚΙ ΜΟΛΙΣ 2 ΜΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΦΙΔΙΟΥ,ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΓΑΜΠΑ.ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΣΕ 2 ΠΑΙΔΟΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΗ ΤΡΙΧΟΕΙΔΙΚΗ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ(PORT WINE STAIN).Η ΜΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΥΣΙΧΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 2 ΤΟΥ Κ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΝΙΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΕΙΖΕΡ.ΜΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟΚΛΙΕΙ ΚΑΠΙΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ 6ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΑ ΑΚΡΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΙΔΙΑ.ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!!!ΤΟΝ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΙΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΣΠΑΝΙΟ(ΠΑΛΙ)ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΜΕΡΩΤΑΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ ΟΛΑ.ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΠΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΗ ΤΡΙΧΟΕΙΔΙΚΗ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.ΡΕ ΛΟΡΙΤΣΙΑ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ.ΕΙΡΘΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΩ.ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ?ΓΙΑΤΙ ΝΙΟΘΩ ΟΤΙ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΕΩΡΗ.ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΑΥΡΙΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΟΣΟ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙΠΟΤΑ.Α ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΠΟΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΕ ΜΩΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΠΥ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφού πηγές το παιδί σε δυο γιατρούς που δεν αγχωθηκαν και τόσο,καλύτερα να χαλάρωσεις και εσύ. Μη φοβάσαι γιατί αν ήταν κάτι το πολύ ανησυχητικό θα σου το έλεγαν. Δε νομίζω να θέλουν να στο κρατήσουν κρυφό για να μη σε στεναχωρησουν, ετσι;;; Χαλάρωσε κ απόλαυσε το νινι σου. Εμένα εάν βρεις παλιό μου ποστ, θα δεις ότι το μωρό μου είχε πρόβλημα στην καρδούλα κ ήθελε εγχείρηση. Από την μέρα που μου το ανακοινωσαν,έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου και μαζί κάθε απόλαυση για να ασχοληθώ μαζί του..τα έκανα όλα μηχανικά και όλα είχαν να κάνουν με το άγχος μου ( το εβλεπα κ εκλαιγα, το μαθαινα τραγουδια για να τον ηρεμω οταν θα ηταν στην εντατικη κλπ)μέχρι τη μέρα που τελικά το μωρό εχγειρηστηκε(δέκα μήνες αργότερα) και τότε κατάλαβα τι είχα χάσει όλο εκείνο το διάστημα.ηρεμησε όσο δύσκολο κι αν ειναι για σένα και έχοντας πίστη στο Θεό,απόλαυσε τις χαρές που σου προσφέρει, γιατί ΔΕ θα γυρίσουν ποτέ πίσω..φιλια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οι αγγειακές δυσπλασίες αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εμβρυικής ζωής και εμφανίζονται από τη γέννηση. Αυξάνουν προοδευτικά και δεν μειώνονται ή εξαφανίζονται ποτέ από μόνες τους.

Υπάρχουν κυρίως τέσσερις κατηγορίες που διαφέρουν ουσιαστικά ως προς τη σοβαρότητά τους:

Οι δυσπλασίες των μικρών αγγείων τα οποία λέγονται τριχοειδή αγγεία.

Οι αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες στις οποίες υπάρχει επικοινωνία μεταξύ αρτηριών και φλεβών. Οι δυσπλασίες αυτές είναι οι πιο σοβαρές.

Οι φλεβικές δυσπλασίες αφορούν μόνο το φλεβικό δίκτυο. Είναι οι πιο συχνές και προκαλούν συνήθως τοπικές επιπλοκές.

Οι δυπλασίες των λεμφαγγείων είναι συνήθως υπεύθυνες για κάποιο οίδημα στα κάτω άκρα ή για κυστικές ανωμαλίες.

Δυσπλασίες των τριχοειδών αγγείων του δέρματος

Αφορούν συνήθως το πρόσωπο και παρουσιάζονται ως μια περιοχή με έντονο κόκκινο χρώμα. Τα αιμαγγειώματα αυτά εμφανίζονται από τη γέννηση.

Η διάγνωση γίνεται από την κλινική εξέταση και δεν είναι χρήσιμος κάποιος απεικονιστικός έλεγχος.

Η θεραπεία γίνεται με laser. Η χειρουργική αφαίρεση έχει πλέον πολύ λίγες ενδείξεις σε αυτή την πάθηση.

Αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες

Αποτελούνται από ανώμαλες επικοινωνίες μεταξύ αρτηριών και φλεβών. Συνήθως αφορούν κάποιο τμήμα ενός σκέλους. Οι δυσπλασίες αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες.

40% αναγνωρίζονται μετά τη γέννηση και 60% κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ή της εφηβείας.

Η κλινική εικόνα περιλαμβάνει κάποιον "όγκο", κιρσούς που να παρουσιάζουν σφύξεις, ένα αιμαγγείωμα που να είναι ζεστό στην ψηλάφηση, πληγές με πόνο κτλ.

Οι απεικονιστικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι το τρίπλεξ και η αξονική αγγειογραφία.

Η θεραπεία είναι συνήθως συντηρητική όταν η δυσπλασία είναι σταθερή χωρίς να προκαλεί πόνο. Η ελαστική περίδεση και η τακτική παρακολούθηση είναι σε αυτή την περίπτωση αρκετές.

Σε περίπτωση επιπλοκών, η θεραπεία περιλαμβάνει τον εμβολισμό, τη χειρουργική επέμβαση ή συνδυασμό των δύο.

Φλεβικές δυσπλασίες

Αποτελούνται από ένα ανώμαλο φλεβικό δίκτυο κάτω από το δέρμα, σε κάποιο μυ ή σε κάποια άρθρωση.

Αφορούν πιο συχνά τα άκρα αλλά μπορεί να προσβάλλουν το σύνολο του οργανισμού.

Υπάρχουν στη γέννηση και αρχίζουν να προκαλούν προβλήματα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και κυρίως της εφηβείας.

Το κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος που έχει σχέση με τις συνεχείς θρομβώσεις του αίματος μέσα στις ανώμαλες φλεβικές κοιλότητες.

Η διάγνωση γίνεται με την κλινική εικόνα σε συνδυασμό με απεικονιστικές μεθόδους όπως το τρίπλεξ και η μαγνητική τομογραφία.

Η θεραπεία ανάλογα με την περίπτωση είναι συντηρητική (λήψη ασπιρίνης και ελαστική περίδεση) ή επεμβατική (χειρουργική αφαίρεση ή σκληροθεραπεία).

Δυπλασίες των λεμφαγγείων

Είναι πιο σπάνιες και παρουσιάζονται συνήθως ως λεμφοίδημα του κάτω ή του άνω άκρου.

Έχουν σχέση με μια απόφραξη ή κάποια υποπλασία-υπερπλασία των λεμφαγγείων που έχει ως αποτέλεσμα τη στάση της λέμφου.

Το λεμφοίδημα του κάτω άκρου είναι η πιο συχνή κλινική εικόνα. Αφορά 1 στις 8000 γέννες, και προσβάλλει κυρίως θήλεα άτομα. Ξεκινάει στον άκρο πόδα και χωρίς θεραπεία προχωράει σταδιακά κεντρικότερα. Οι μολύνσεις λόγω τραύματος αποτελούν σοβαρό επιβαρυντικό παράγοντα.

Η διάγνωση γίνεται με την κλινική εικόνα σε συνδυασμό με απεικονιστικές μεθόδους όπως το τρίπλεξ και η μαγνητική τομογραφία.

Η θεραπεία είναι συνήθως συντηρητική και περιλαμβάνει την ελαστική περίδεση και το λεμφικό μασάζ.

Η χειρουργική θεραπεία χρειάζεται πολύ σπάνια.

Φλεβική δυσπλασία

Αιμαγγείωμα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΗΡΕΜΗΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ.....ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!!!! ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα κανεις και τα κοιτας ολα

αλλα πραγματικα μαλλον δεν ειναι τιποτα

πρεπει να ειχες δει την αδερφη μου

η μουρη της ηταν κατακοκκινη και ολες οι φλεβες φαινονταν λες και ειε κατι

αυτο για τουλαχιστον 2 χρονια μη σου πω

σταδιακα οσο το δερμα παχυνε σταματησαν να φαινονται

μεχρι το δημοτικο ειχαν εξανιστει

βεβαια οι γιατροι τοτε μας ειχαν πει οτι ειναι λογο πολυ λεπτης επιδερμιδας και να μην το ψαξουμε παραπανω

λογικα για να στο λενε τοσοι γιατροι δεν θα ειναι τιποτα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 6 months later...

Τωρα το ειδα αυτο το θεμα και απαντω αν και ισως λιγο καθυστερημενα και ευχομαι να εχει φυγει και το αγχος σου και η κοκκινιλα του μικρου σου!να μην αγχωνεσαι!

της αδελφης μου ο μικρος σε ηλικια 1μ ειχε κατι αναλογα σχεδον σε ολο το χερι.

Ειχαν δει τον παιδοδερματολογο αλεξοπουλο ο οποιος οπως τα ειπε ετσι και εγινε! Δηλαδη εξαφανιστηκε στους 6 μηνες! σου προτεινω να τον δεις..ειναι πολυ καλος και εγγυηση σε αυτα που λεει!

καλη χρονια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...