Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 991
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Αργυρώ με νευριάζεις..... :evil::evil::evil::evil::evil::evil: Ρε φίλε έχω ένα παιδί και φυσικά θέλω να κάνω και 2ο.....Εννοείται ότι τα ρουχαλάκια τα θέλω πίσω......ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ..... :twisted::twisted::twisted: Μου ζητάει κάτι και της δίνω... :twisted::twisted::twisted: Δεν της έδωσα ξαφνικά από μόνη μου....

Δημοσίευση

Ελα ρε Αρτζι..Μη στενοχωριέσαι.... :(:(:(:( Ατύχημα ήταν...Δεν ήθελες να τη χτυπήσεις... :(:(:(:( Δεν το έκανες επίτηδες.... :roll::roll::roll::roll: Η μήπως το έκανες;;;; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μαρία εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι..Εσύ να πας να τα δεις τα σπυράκια... 8-)8-)8-)8-)

Χρυσα κουνιάδα υπερπαραγωγή ε;;;;;; :lol::lol: Καποια στιγμή θα βαρεθει να φτιάχνεται... :?:?:? Ρωτα κι εμένα... :mrgreen::mrgreen:

Δημοσίευση

hi girls!

Γμτ γραφετε πολλα και μ'αρεσει αλλα

δεν προλαβαινω να γραψω κ μετα τα ξεχναω....ξυθηκατε ε? :P:P

Αργυρω γελασα πολυ με το ατυχημα σας γτ μου εχει συμβει το ιδιο(αλλα δεν της εκανα σημαδι)...

πανω στα νευρα μου ανοιξα αποτομα την πορτα κ ενω ενα μερος του μυαλου

με προειδοποιουσε οτι το παιδι θα χτυπησει,το αλλο εδινε εντολη να ξεσπασω τα νευρα στην πορτα!

:oops::oops::oops::oops: Ηταν αστειο παραυτα γιατι η πορτα χτυπησε πρωτα την αννυ και μετα...εμενα!θεια δικη! :lol::lol::lol::lol::lol:

Σας ειχα πει που πηραμε πριν1-2 βδ το καθισματακι το besafe?

δεν της πολυαρεσει γιατι την ενοχλει η ζωνη στο λαιμο...ισως υπαρχει καποια ρυθμιση να παει ενα "κλικ" πιο περα αλλα δεν το βρισκω...επισης δε θα επρεπε να εχουμε μαξιλαρακι για την κλιδα????

Σας φιλω κ παω να παρω την Α.σημερα εμεινε για υπνακο..

περαστικα σε οσα ειναι αρρωστα!

ελπιζω να σας σχολιασω αργοτερα! :x:-*

Δημοσίευση

γιουχουυυ

καλε χρυσα τι με θυμησες...αυτο με το γυμναστηριο..ε μα ελεος..κ το χειροτερο?το πεταξε λεει η κυρια γτ ειναι πλαστικο κ της πηραν ενα υφασματινο :evil::evil::evil::evil::evil: βρε αααααιιιιιιι...

κ γω δε εχω δωσει ρουχα...γτ αν κανω 3 ?αλλα θα ναι κοριτσι..οποτε τι τα θελω? :P:P:P

τα δικα μου ρουχα ουτε τα ειδα..αλλα τι να τα κανω..να τα βαλω στο παντελη η στο θοδωρη?χαχαχα..φανταζεσται/? :lol::lol::lol::lol:

αργυ ελα δε το θελεςςςς..εγω πολλες φορες τα εχω χτυπησει..καταλαθος..να χθες περπατουσα στο δρομο με καροτσι...

κ ο θοδωρης διπλα μου πισω.....κ καρφωθηκε καπου το καροτσι οποτε αποτομα σταματαει κ του χτυπαει το κεφαλι του θοδωρη..να σου κλααααμααααααααααααααααα..ρομπα..με ςτη πλατεια θερμης :roll::roll::roll::roll:

τις προαλλες...το πηγα δοκιμαστικα στο γυμναστηριο..κ ανεβανα κατι σκαλες...κ σκονταφτω(ειχα το παντελη αγκαλια)κ ριχων το θοδωρη κατω κ πεφτω πανω του με το παντελη..κλαμα κ τα 2...κ σηκωνομαι με τη μια ημουν το εσωσα γτ ερχοταν τα γομαρια που καναν κορμι να δουν τι παθαμε..το πεξα οτι πεσαν :lol::lol::lol::lol::lol:

γιωτα κοβεται κ το επιδομα?για πες...

φιλια σε ολες..μαρια ευχομαι να μη ειναι τιποτε..

μαρη γωγω δε σαρεσουν οι καρο βερμουδες? :shock::shock::shock:

Δημοσίευση

Αναστ. και Θούλη πολύ γέλασα με τα ατυχήματά σας :lol::lol::lol::lol::lol::oops::oops::oops:

ρε Γωγώ και επειδή έχεις ένα παιδί εσύ πώς εγώ ξέρω ότι θέλεις και 2ο? δλδ όποιος έχει ένα σημαίνει ότι θέλει και δεύτερο? :o:o:o:o:o:o μη χειρότερα τι είδους μαθηματική πράξη είναι αυτή? :P:P:mrgreen::mrgreen:

Hello Anastacia, how are you doing today? :P:mrgreen:

Αναστ. μεγειά το κάθισμα, ποιό είναι αυτό ακριβώς? :?: σίγουρα θα υπάρχει ρύθμιση, κοίταξες τις οδηγίες χρήσεως ή είσαι σαν τον άντρα μου που δεν τις κοιτά? :twisted::twisted::twisted:

Δημοσίευση

καλε κ μενα θα με εδινε στεγνα ο θοδωρης..αλλα δε το ρωτησαν..χαχαχα

ε δε τρελαθηκε..κολυμβητηριο θα το παω τωρα..δηλ μετα τη κρητη..καλε σε 9 μερες πεταωωωωωωωωωωω

κοιτα του αρεσε εκανε οτι ελεγε αλλα μετα φυγαμε κ λεει δε μαρεσες.. :lol::lol::lol: παιδι βιολι

σισσακι γειααααααααααααααα :mrgreen:

Δημοσίευση

Γεια σας...

Ειμαι λιγο πτώμα, σημερα γύρισα σπίτι στις 7.30...έμεινα παραπάνω διοτι έπρεπε συζητησω με τον ερυθρο Σταύρο στη γεενυη κ με τη διάφορα ώρας..ουφ..

Γωγω εγω δεν σε κρίνω αρνητικά, απλα λέω οτι προσωπικά ειμαι αλλης λογικής, αν κατι το θέλω πίσω, απλα δεν το δίνω. Ομως οπως είπα εγω δεν θέλω τιποτα πισω κ αν κάποιος μου έδινε κατι κ το ζητούσε, ναι θα παρεξηγομουν. Αλλα ετσι ειμαι εγω, δεν σημαίνει πως εχω δικιο, απλα ετσι σκεφτομαι.

Δεν εχει σχεση αν θέλω η οχι αλλο παιδι, στην τελική που το ξέρουμε, μπορεί κ να κανω, παλι ομως θα τα έδινα τα ρούχα. Απλα ειμαι προσεχτικη σε ποιους τα δίνω . Πχ σχαινομαια τους ανθρώπους χωρις αξιοπρέπεια κ απεχθανομαι όσους καίγονται οπότε με την καμία δεν θα έδινα ουτε κάλτσα σε κάποιον που θα μου ζητούσε, συνήθως όσοι κλαιγονται εχουν τα παντα. Οπότε προτίμησα συγκεκριμένα άτομα στην Ουγκαντα - κ παλι οχι σε όλους διοτι ξερω πως τα μεταπουλανε τα ρούχα -οπου ήξερα τος ανάγκες, Ετσι κανω γενικα σε όλα, οπου έχω μεσολαβήσει το έχω ψάξει κ ξερω τι γίνεται. Γενικα να σας πω ειμαι αντίθετη με την φιλανθρωπία - πλην ορισμένων περιπτώσεων--αλλα αυτη ειναι αλλη κουβέντα..

Γενικα ακριβά ρούχα ο Σεμπ δεν εχει παρά ελάχιστα κ αυτά ειναι κατι παπούτσια timberland κ ενα ιδιας μαρκας μπουφανακι. Τα υπόλοιπα ειναι φτηνά διοτι αρνούμαι πεισματικά να του πάρω μάρκες. Δεν ειναι θεμα αν μπορω να τα αγοράσω, γενικα θα μπορούσα να ζω πολυ διαφορετικά αλλα δεν θέλω. Οχι επειδη ειμαι ανώτερος άνθρωπος απλα επειδη θέλω να έχω επαφή με το τι συμβαίνει έξω...διαφορετικά θα χάσω την ισορροπία μου.

Αυτά....αργυρω μη στεναχωριεσαι βρε, οκ, κ έγω έχω χτυπήσει το σεμπινι κατα λάθος....Βήχα κ η ρεα? κ εμεις :? αλλα για την ώρα σταθερά, του ξέβουλωνω τη μύτη κ ελπίζω να μην κολλήσει τιποτα αλλο επιπλέον...Ανεβαινουμε ΒΚ την αλλη Πέμπτη...

Μαρία καλα ο άλλος δηλαδη με ίωση κ εξανθημα έστειλε το παιδι στον παιδικο? μονο εγω κρατάω δηλαδη τον Σεμπ σπίτι οταν αρρώσταινει?

Χρύσα το λινκ μια χαρά ανοίγει...τι θέλεις να μάθεις ακριβώς να σου πω. Ειναι μεγάλο θεμα αυτο κ έκανα έρευνα αρκετό καιρό για να το γράψω, αλλα πες μου συγκεκριμένη ερώτηση διοτι δεν υπαρχει μονο μια απάντηση, ειναι ενα προγραμμα που εφαρμόζεται εδω κ χρόνια αλλα απο το 2008 κ μετα εχει καθιερωθεί...ειναι ομως αμφιλεγόμενο διοτι υπαρχει κ η " κρυφή πείνα" κ εκει ειναι όλο το θεμα...

Δημοσίευση

Φραν στο γραφειο δε μου ανοιγει..πρεπει να κανω κωδικοποιηση-κατι χαζες ρυθμισεις του ΙΤ μας..

ανοιγει η σελιδα..και εχε4ι ασχετα γραμματα,,,

στο σπιτι..καλα..σηγα μη με αφισουν τα τερατα να διαβασω..

Γραφεις πχ οτι με τα κουπονια δεν αγοραζουν τροφημα θρεπτικα..αλλα αυτα που αγοραζουν και οι πλουσιοι...δηλαδη;;;..σαν τι αγοραζουν;;;...πχ θαλασσινα;;;...

και μετα...τα κουπονια δεν ειναι απο συγκεκριμενα συνεργαζομενα καταστηματα η προμυθευτες;;;....αυτοι δεν πουλανε συγκεκριμενα ΚΑΙ εγκεκριμενα πραγματα...

Και κατι ασχετο...πως σου φανηκε η Ιατρικη περιθαλψη στη ΒΚ;;;

Δημοσίευση

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Και ναι εεεεεεεεεε!!!Στις 11-10 πηρα επιτελους σχολειο!!!!!

1ο Γελ Ιλιου...και μετα απο 5 χρονια θα κανω και κατευθυνσεις!!!!! [smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif][smilie=blob1.gif]

Ετσι..να μην πω και γω μια φορα τον καημο μου.... :P:P:P

Αργυρω αυτα συμβαινουνε...μη σκας...Εγω ξερεις ποσες φορες εχω κοπανισει τον Φωτη με την πορτα του ψυγειου;;; :oops::oops::oops:

Φραν τι κανετε;;Το Σεμπινιο πως παει απο υγεια;;;

Δημοσίευση

Χρύσα πρεπει να το διαβάσεις αλλα θα προσπαθήσω να απαντήσω. Ειναι μεγαλο θεμα οι " επιδοτήσεις" των φτωχών για να αγοράσουν τρόφιμα. Η λογική ειναι πως οι πολυ φτωχοί χρειάζονται φαγητό άμεσα οπότε οι κύριοι τρόποι που εφαρμόζουν οι οργανισμοί ειναι είτε να επιδοτούν το βασικό είδος διατροφής, πχ το ρύζι ωστε οι οικογένειες να αγοράζουν μετα οτι θέλουν με τα λεφτά τους, είτε να δίνουν κουπόνια οπου μπορούν να προμηθευτούν οτι θέλουν για τη επιβίωση τους. Εχει καλα διοτ όντως αγοράζουν φαγητο κ τα μικρά μαγαζιά επισης υποστηρίζονται. Εχει κ προβλήματα, πχ ζηλεια για το ποιος θα επιδοτηθεί, συγκεκριμένα μαγαζάκια ευνοούνται έναντι άλλων, οι μικρό παραγωγοί επισης χάνουν διοτι δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τις κλπ αλλα το κύριο πρόβλημα ειναι πως έρευνες έδειξαν πως οι επιδοτήσεις αυξάνουν το εισόδημα αλλα δεν βελτιώνουν το φαγητο, το θεμα δεν ειναι να τους ταιζουμε απλα αλλα να τρώνε κ σωστά. Πχ οι περισσότεροι άρχισαν να επιλέγουν φαγητά με βάση του πόσο γευστικά ειναι κ οχι του πόσο θρεπτικά, δεν αγόραζαν λαχανικά κ φρούτα - αν κ παλι κ αυτο εξαρτάται απο το αν τα κουπόνια τα εξαργυρωναν γυναίκες ή άντρες- αλλα τρόφιμα πολυτελείας αλλα χι καλα...βασικά κ πριν παλι δεν έτρωγαν καλα, παλι δεν έπαιρναν μέταλλα κ βιταμίνες αλλα κ με τις επιδοτήσεις το ίδιο εγινε.

Βέβαια αυτο ειναι μεγαλο θεμα διοτι η πείνα δεν ειναι μονο θεμα φαγητού αλλα κ συνθηκών υγείας, κ καθαρού νερου κ ιατρικής περίθαλψης...Οποτε γενικα το θεμα ειναι πως οι επιδοτήσεις ναι μεν γέμιζαν στομάχια αλλα δεν τα γέμιζαν με θρεπτικά φαγητά, δεν άλλαξε δηλαδη κατι ουσιαστικό...αλλα πλέον εχουν αρχίσει να βάζουν όρους πχ ενα μέρος των κουπονιων να ανταλασσεται με λαχανικα, με φρούτα, να δίνουν τρόφιμα με βιταμίνες κ εμπλουτισμένη μέταλλα ν προωθούν επιθετικά τον θηλασμο...Αν το παιδι δεν φαει καλα μεχρι τα τρία χρονια η ζημιά ειναι ανεπανόρθωτη....

Δεν ξερω Χρύσα πως ειναι το σύστημα περίθαλψης στη ΒΚ. Αυτο που ξερω ειναι πως ειναι δωρεάν κ εχουν την μεγαλύτερη αναλογία γιατρών ανα ασθενή παντού. Δηλαδη κ στο πιο απομακρυσμένο μέρος θα εχουν γιατρό κ κέντρο υγείας. ΑΛΛΑ τα νοσοκομεία δεν εχουν ηλεκτρικό κ νερό, λείπουν πολλα βασικά φάρμακα κ τα μηχανήματα ειναι παλιά κ λίγα...Γενικα οι γιατροί ειναι καλα καταρτισμένοι κ επειδη δεν εχουν φάρμακα -συχνά δίνουν παραδοσιακά βότανα κλπ Πάντως απο εμβολιασμους εχουν κάλυψη 98% τα παιδια, εκει ειναι οκ αλλα τους εμβολιασμους τους στηρίζει η UNICEF. Εναι μέγιστο θεμα η έλλειψη φαρμάκων....κ γιναυτο εχουν κ σχετικά υψηλή μητρικη θνησιμότητα για χώρα που δεν ειναι τριτοκοσμική....

Παναγιωτα μου γεια σου...Το σεμπινι μυξες, μπουκωμα κ ενας βήχας σταθερός αλλα ακομα εδω...μα δεν θα σταματήσει ποτε ο βήχας? οκ δεν ειναι έντονος αλλα φοβάμαι μην κολλήσει κατι επιπλέον πανω στο κρυωμα κι που εχει ηδη...Εσείς?

Δημοσίευση

Ιούλη ήθελα να σε ρωτήσω κ πριν, ποσά σκαλιά δηλαδη πέσατε? δεν χτυπήσατε? εγω θυμάμαι στο αεροδρόμιο με το σεμπινι αγκαλιά, ήταν 15-16 μηνών κ ετρεχα να προλάβω την πτήση κ πατησα το μεικ απ μοα ηλικίας που της έπεσε κ δεν εκανε τον κόπο να το μαζέψει κ έσκασα κάτω....ασε πήγα απέναντι κ προσγειώθηκα σε εναν τοίχο :?

Δημοσίευση

Ρε κορίτσια ρωτάω παλι διοτι ανησυχώ....ο Σεμπ εχει πολυ μυξα- βάζω όρο καθε μέρα - κ ενα βηχαλακι - ακομα ξερό- το οποίο ειναι λιγο την ημέρα κ κάπως περισσότερο, αλλα οχι έντονο τις πρώτες βραδυνες ωρες..

Τον στέλνω παιδικο, άλλα συμπτώματα δεν εχει...Αυτα ποτε περνάνε? λέω να τον παω γιατρό την Δευτέρα επειδη θα φύγουμε κ την Πέμπτη....μα έτσι θα παει συνέχεια?

Δημοσίευση

Οκ..καταφερα να το κουτσοδιαβασω...

Παιζει δηλαδη και διααφθορα...

Αλλα ρε Φραν..η διατροφικη κουλτουρα δεν εξαρταται απο τη διαθεσιμη τροφη σε καθε χωρα...

δε μιλαμε για μας τωρα που λες και ειχαμε μανγκο και στα χωρια μας..αλλα για τους λαουσ του Αναπτισσομενου κοσμου...

Δενξερω και τι ουσιαστικη τροφη θα μπορουσαν να βρισκουν αναλογα με τα γεωγραφικα τους χαρακτηρηστικα...

Βασικα πιστεω πως εαν ο ανεπτηγμενος κοσμος ηθελε να λυσει το προβλημα της πεινας..θα το ειχε λυσει..αλλα δεν τους σημφερει ο χορτατος

Ο Βηχας παιζει να ειναι απο τις μηξες..τον ενοχλουν στο λαιμο και βηχει...

Δημοσίευση

Καλημέρα

Διάβασα την φραν .....τωρα μπορεί να πω και μαλακιά αλλα το θέμα της καταναλωσης μη θρεπτικης τρωφης το έχουν πολλές ανπτηγμενες χώρες πχ η Αμερική που ενα τεράστιο ποσοστό είναι παχυσαρκοι απο καλή διατροφή (τζανκ φουντ ) και δεν έχει φαει ποτέ φυσιολογικό φαγητό .....τα τελευταία χρονια υπάρχει μια προσπάθεια αλλαγής αυτής της λάθος επιλογης πρώτα από το φαγητό του σχολείου.

Το κέρδος των εταιριων αυτών είναι τεράστιο (οχι μόνο των μαγαζιών αλλα γενικά οτι παράγει φαγητό) και ο εθισμος του ανθρώπινου οργανισμού σε αυτα τεράστιο αν και δεν το παραδεχομαστ η δεν το ξέρουμε ..... Έπιτα αυτήν η τεράστια κατανάλωση ρυζιου και σιτιρων κάνει τεράστιο κακό και στο περιβάλλον γιατι αποξυλονωντ τεράστιες εκτάσεις για να καληεργιθουν .....αυτο έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον στα ζώα που ζούνε εκει και εξαφανιζοντε η κάνουν επιθέσεις σε κατοικιμενες περιοχές ......

Ποτέ ενα κακό δεν έρχεται μόνο του ......

Αν υπάρχει αυτο το πρόβλημα σε χώρες όπως η Αμερική που οι άνθρωποι έχουν τα μεσα να ενημερωθουν και μια Α αντίληψη να καταλάβουν τι τρώνε τότε φαντάζομαι τι γίνεται εκει .....

Δημοσίευση

Κατα τα άλλα

είμαι καλά και τα παιδιά το ίδιο

η συνοδός του Μ (απο το σχολικό) μου ειπαι σήμερα οτι την αγαπάει πολύ ο Μ και οτι έχουν γίνει φιλαρακια και κάθονται μαζι!!! Το μόνο της παράπονο είναι οτι δεν θυμάται το όνομα της! Της είπα οτι γενικά δεν θυμάται ονόματα να μην το παίρνει προσωπικά χαχαχαχα

φραν ετσι θα είναι, καθάρισε του πανωβαπο μια φορά την μύτη ....εμάς παιρναει σιγά σιγά, σταμάτησαν οι πολλές μήνες και έχει λίγο βήχα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
    • @melitiniღ είχατε σόου δηλαδή 😅 εγώ δεν κατάλαβα, με συγχωρείς αν το έχεις γράψει ξανά δεν έχω δει κάτι, γιατί ενώ σε παρακολουθεί άλλη γιατρός θα γεννήσεις με άλλον γιατρό; Γενικά για μένα έχει σημασία να εμπιστεύεσαι αυτόν που θα έχεις στη γέννα, αν δηλαδή σε πάει για καισαρική να υπάρχει οντως λόγος, όχι επειδή είσαι 38 εβδομάδες. Που απ' ότι κατάλαβα βέβαια κι αυτός είπε να περιμένετε. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...