Μετάβαση σε περιεχόμενο

Utragestan στην 7η εβδομάδα


MamaToBe

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Χτες ξεκίνησε η 7η εβδομάδα και πήγα επιτέλους στον κανονικό τον γυναικολόγο μου. Στην αρχή δεν το έβρισκε το μπιζελάκι μες τον σακο αλλά μετα το ανακαλύψαμε κολλημενο στο κατω τοίχωμα του σάκου. Το μετρήσαμε και ειναι οκ σύμφωνα με την εβδομάδα του.

Μου έδωσε να παίρνω felicin και utragestan (σκευασμα προγεστερόνης), γιατί λέει βοηθάει στο "φωλιασμα του εμβρύου". Όμως στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου δεν μου είχε δώσει τίποτα τέτοιο και ανησυχώ μήπως είδε κάτι και δεν μου το λέει για να μη με αναστατώσει. Σας είχαν δώσει εσάς προληπτικά utragestan στο πρώτο τρίμηνο? Δεν έχω καμμία αιμορραγία απλά του είπα οτι είχα λίγα πονάκια.. :?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ είμαι 8 εβδομάδων και παίρνω προγεστερώνη.

ο λόγος είναι γιατί η μήτρα μου ήταν λίγο ζελώδης...

στην πρώτη δεν έπαιρνα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ είμαι 8 εβδομάδων και παίρνω προγεστερώνη.

ο λόγος είναι γιατί η μήτρα μου ήταν λίγο ζελώδης...

στην πρώτη δεν έπαιρνα.

Νανούκα μου σε ευχαριστώ! Τι εννοείς ζελώδης???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

έτσι μου το είπε η γιατρός.

συγκεκριμένα μου το είπε τζέλι... χαχαχα!!!

δεν ήταν πολλή σφιχτή η μήτρα.

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ..Σου εύχομαι μια εύκολη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη, γλυκιά μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχομαι μια τελεια εγκυμοσυνη να εχεις.Μη φοβασαι ενισχυτικα τα δινουν οι περισσοτεροι γιατροι ουτε εχει δει τιποτα ουτε θα σου προκαλεσουν κατι.Εγω τα πηρα με τη σεσουλα που λενε αρχικα ενισχυτικα και μετα λογω αποκολλησεων...9 την ημερα!!!και να τωρα ο μπεμπαρος ειναι εδω!!!!Ολα θα πανε καλα,θετικη σκεψη μονο και οταν σκεφτεσαι κατι αρνητικο ...τραγουδα,κανει καλο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και γω λογω εξωσωματικης επαιρνα για 3 μηνες απο 6 χαπακια καθε μερα συν κατι αλλα εχτρα. μην αγχωνεσαι ειναι για καλο τα δινουν και για προληπτικους λογους. να εχεις μια υπεροχη εγκυμοσυνη και ενα υγιεστατο μωρακι!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ, κοριτσάκια μου.. κατααγχώθηκα, μήπως και μου συμβαίνει κάτι κακό και απλά δεν μου το είπε.. Εμένα μου είπε να παίρνω ένα κάθε βράδυ για δυο εβδομάδες, μέχρι να με ξαναδεί.. Πέφτατε κι εσείς σαν τα τούβλα από την υπνηλία με την προγεστερόνη? Τύφλα να χουν τα ηρεμιστικά.. :geek:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμένα μου είχε δώσει utrogestan o γιατρός όταν είχα πάθει αποκόλληση και κοιμόμουν συνέχεια (δεν είναι κακό) πάντως μου είχε πει μία μαία στο έλενα όταν είχα αιμορραγία λόγω αποκόλλησης ότι τα utrogestan τα δίνουν οι γιατροί γιατί κάνουν καλό στην εγκυμοσύνη οπότε όλα καλά και μην ανυσηχείς!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην ανησυχείς, εμένα μου τα έδωσε όταν έκλεινα τον 2ο μήνα γιατί είχα αιματάκι. Θυμάμαι όμως ότι πριν είχα και πονάκια. Μπορεί να στα έδωσε γι αυτό, " για να δέσει το πράγμα" και να μην έχεις συνέχεια. Κανουν σουλειά πάντως , εγώ έπαιρνα 9 στην ερχή και σιγά σιγά τα μείωσα. Καλή εγκυμοσύνη και ένα γερό μωρό εύχομαι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω παιρνω τωρα στον 3ο μηνα και κατι παιρνω 3 την ημερα λογο αιμοραγιας αλλα απο υπνο δεν εχω παραπονο...κουτσουρο πεφτω....οντως ουτε τα ηρεμιστικα δεν εχουν τετοια δραση....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Εγώ όταν τα έπαιρνα μάλλον αϋπνία είχα! Τελικά ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Κι ενώ στην 1η προσπάθεια τα έπαιρνα κανονικά, στη δεύτερα έβγαλα κάτι τεράστια σπυράκια στα πόδια σαν καντήλες! Άραγε υπάρχει κάτι άλλο εκτός από utrogestan γιατί όταν ξαναπροσπαθήσω δεν θέλω να πάθω το ίδιο;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και να την καμαρώνεις για μια ολόκληρη ζωή υγιή και ευτυχισμένη πάντα!!! Για την απόφαση του δεύτερου παιδιού είναι καθαρά δική σας επιλογή και απόφαση! Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσεις τίποτα και δη σε εμάς!! Δεν το είπα για αυτό δηλαδή.. Παρόλα αυτά, με τις συνθήκες που περιγράφεις το καταλαβαίνω, θα ήταν δύσκολα τώρα στο νησί με ότι συνεπάγεται αυτό.. αν και δεν έχω ακόμα παιδάκι για να ξέρω από πρώτο χέρι τη γλυκιά κούραση που περιγράφεις γλαφυρά (🤣) αλλά έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα είχα την ενέργεια να τα ξαναπεράσω όλα τόσο σύντομα.. θα ήθελα να "ευχαριστηθω" λίγο το παιδί, να "απορροφησω" δηλαδή τη κάθε μαγική στιγμή του... τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει δημοτικό.. μη σου πω να το τελειώσει κιόλας!! 🤣🤣🤣 Βλέπεις κουραστηκαμε τόσο πολύ για να έρθει η εγκυμοσύνη (κλεισμένα 6 κοντά σχεδόν 7 χρόνια προσπαθειών με εξωσωματική και ακόμα χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα γεννηθεί υγιέστατο μωράκι στο τέλος αυτής) οπότε δεν βιάζομαι να το ξαναπεράσω όλο αυτό.. δεν σου κρύβω ότι πάντα ήθελα μεγάλη οικογένεια αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή, θα είμαι ειλικρινά τρισευτυχισμένη και με ένα υγιές παιδάκι στην αγκαλιά μου...!
    • Νομίζω υπάρχει πάντα κάποιος εφημερεύον γιατρός! Εγώ είχα πάει σε αργία σκέψου…πάρε ένα τηλέφωνο κορίτσι μου κ δες αν συνεχίσεις να αγχώνεσαι, να πας για να σου φύγει!! 
    • Σ'ευχαριστώ! Εχω αλλα 3 παιδια και στα 3 ειχα τρελαθεί στις αναγουλες στους εμετούς κτλ. Απλα σε καποιες ξεκινησαν τα συμπτώματα απο τις 5+4 περιπου ενω σε αλλες μετα την 6+. Σημερα ειμαι 5+2. Ειναι καπως το στομάχι μου ειναι η αλήθεια αλλα οχι κάτι τρομερό. Πρέπει να σκέφτομαι θετικά. Το ξερω. Αργεί πολυ ο γιατρός ισως αυτο με εχει επηρεασει. 10/6 εχω το 1ο ραντεβού. Αλλα σίγουρα μια πιο ηρεμεί εγκυμοσύνη με 3 μικρα παιδια , θα ήταν προτιμότερο...
    • Κορίτσια μου σας χιλιοευχαριστω για τις απαντήσεις σας. @Rena92 δεν ήξερα ότι είχα την επιλογή να πάω σε αυτή την κλινική κ να ζητήσω στο άσχετο να μου κάνουν υπέρηχο!!! Αν αύριο ξανασηκωθω έτσι θα πάω εκεί.. σήμερα δυστυχώς πρέπει να φύγουμε εκτός Θεσσαλονίκης για μια υποχρέωση κ θα γυρίσουμε αργά το απόγευμα...μπορώ κ τότε να πάω?? Με εχει φάει η αγωνία αν κ βαθιά μέσα μου λέω ότι όλα είναι καλά... Όμως επειδή στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα κανένα σύμπτωμα ούτε καν στήθος ,δεν μπορώ να συγκρίνω... Τώρα εκτός από το στήθος δεν έχω τίποτα άλλο. Τώρα που έχασα κ αυτό πανικοβλήθηκα
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...