Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διατροφη με κρεμες


Recommended Posts

Μανουλες τι μου κάνετε??? ανοίγω νέο θέμα και θα ήθελα τις συμβουλές σας,οι παλιότερες. Η παιδιατρος μου είπε να ξεκινήσουμε τις στέρεες τροφές με ρυζαλευρο για δεκατανιο και φρούτο το απόγευμα. Τι γίνεται με τη δυσκοιλιοτητα όμως??? το ρυζαλευρο είναι ο βασιλιάς του συγκεκριμένου προβλήματος....η παιδιατρος μου είπε για μπισκότοκρεμα στον έβδομο μήνα και φαριν στον όγδοο.και το μωρό τι θα γίνει μέχρι τον έβδομο.μπαλονι???? εσεις τι κάνατε με τις κρέμες??? απο ότι κατάλαβα ο κάθε γιατρός έχει τις δικές του απόψεις περί του θέματος. Δώστε μου βρε κορίτσια καμία ιδέα και πείτε μου τι κάνατε εσεις με τις κρέμες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

υπαρχουν κοπελες που ειναι τελειως κατα των αγοραστων κ κανουν δικα τους η παιρνουν φυτικες εγω παλι κ στα 2 μου παιδια εδωσα κ ρυζαλευρο κμπισκοτοκρεμα κ φαριν λακτε κ γιαουρτι εμποριου σε πληροφορω τα παιδια μου δεν εγιναν μπαλονια χαχαχαχο μεγαλος μου στο χρονο ηταν 9500 κιλα κ η μικρη 10300(γεννηθηκαν 3100 κ 3400 αντιστοιχα)δηλ αν το παιδι θα γινει χοντρουλικο θα παχαινει με οτι κ αν του δωσεις απλα αν κανεις καποια εσυ ειναι πιο υγειηνα.απλα προσθεσα εγω για απογευμα πιο μετα τραχανα καποια ζυμαρικα ευπεπτα αυγοφετα κ αλλα...επισης θελω να προσθεσω ο μεγαλος μου ετρωγε καθε γευμα των 250γρ κ φαγητο πηγαινει κ 300 φευγα αυτο απο 6 μηνων εως κ 1,5 μετα το εκοψε το αλεσμενο.οποτε καταλαβεινεις ειναι στη κριση σου αν θελεις να δωσεις καποια πραγματα η οχι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εύη, εμείς ξεκινήσαμε πέντε μηνών το ρυζάλευρο και δυο-τρεις βδομάδες μετά και φρούτο. Ρυζάλευρο πήρα της ΗΙΡΡ που είναι χωρίς γάλα και ζάχαρη. Αρχικά το έφτιαχνα με δικό μου γάλα και τώρα με νερό και φρούτο. Πρόβλημα δυσκοιλιότητας δεν είχε ο δικός μου, οπότε δεν είχαμε παρατράγουδα. Η γιατρός τι σου είπε για τη δυσκοιλιότητα; Φαντάζομαι τη ρώτησες.

Τώρα που κλείνει οκτώ μηνών, ο παιδίατρος μας είπε να αλλάξουμε το ρυζάλευρο σε φαρίν λακτέ ή μπισκοτόκρεμα ή φρουτόκρεμα σε σκόνη με σιτάλευρο. Μας έδωσε ένα σωρό δείγματα και τρόμαξα με τα συστατικά τους. Είχαμε μια διαφωνία με τον άντρα μου που επέμενε να δώσουμε, και είχα αναρτήσει και σχετικό ποστ.

Τελικά χτες βρήκα σε κατάστημα με βιολογικά χυλό από σιμιγδάλι της Holle που προσομοιάζει στο φαρίν λακτέ, αλλά δεν έχει καθόλου ζάχαρη, ούτε και γάλα, γιατί, από τη στιγμή που το μωρό θηλάζει δεν υπάρχει λόγος να παίρνει αγελαδινό γάλα. Του το έφτιαξα χτες με νερό και μπανάνα και ενθουσιάστηκε! Αργότερα θα δώσω και βρώμη.

Φυσικά, για τον δικό σου είναι νωρίς να δώσεις γλουτένη, απλά το λέω για αργότερα.

Πάντως, όντως ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του. Και για τις κρέμες, και για τα φρούτα, και για τα λαχανικά, και για το γιαούρτι και για το αβγό και για όλα. Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ απ' ό,τι καταλαβαίνω. Εγώ ακολουθώ τις οδηγίες του, π.χ. αρχίσαμε ρυζάλευρο όταν μας είπε, γλουτένη όταν μας είπε, σούπες όταν μας είπε, αλλά δε θα δώσω κρέμες εμπορίου που μας είπε, θα δώσω αυτές που πιστεύω ότι είναι καλύτερες για το παιδί μου.

Γενικώς, το καλύτερο είναι να δίνουμε όσο πιο αθώες τροφές γίνεται στα μωρά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εγω ( κατα παραινεση της παιδιατρου μου) ξεκινησα ρυζαλευρο και μπανανα αλεσμενη οταν εκλεισε τον 6ο η αθηνα, γιατι θηλαζε...δυστυχως, η αλλαγη σε στερεες τροφες και πολυ περισσοτερο οι συγκεκριμενες, της προκαλεσαν φοβερη δυσκοιλιοτητα για 4-5 μερες, και ουτε να θυμαμαι δεν θελω ποσο εκλαιγε και φωναζε το μωρο μου... :(:( ετσι, εκ των υστερων εμαθα οτι το ρυζαλευρο δεν ειναι καμια φοβερη αναντικαταστατη τροφη και την εβγαλα τελειως απο την διατροφη της....για απογευματινο της εδινα γιαουρτι κανονικο (οχι "παιδικο" η επιδορπιο γιαουρτιου) με μιση αλεσμενη μπανανα και το ετρωγε μια χαρα!!!απο τον 7ο προσθεσα και μια κρεμα του εμποριου βρωμης, υποτιθεται με ελαχιστη ζαχαρη( fresylac) , και η αληθεια ειναι οτι ακομα και τωρα που ειναι 13 μηνων ακομα με προβληματιζει το απογευματινο της : τι να της δωσω που να ειναι υγιεινο, θρεπτικο και οχι παχυντικο :(:( αν θες τη γνωμη μου, οσο λιγοτερο επεξεργασμενες τροφες τοσο καλυτερο, κι ας ακους απο πολλους : κι εμεις τρωγαμε, αλλα δεν παθαμε τιποτε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

GEIA SAS ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΛΕΣ ΔΩΣΑΤΕ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ? ΕΜΕΝΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Μ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΜΕΣΑ 5ΟΥ Κ ΤΩΡΑ Κ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Κ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ... Τ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑ Μ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΑ ΑΛΕΘΩ ΦΡΟΥΤΑ Κ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Κ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ Κ,ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν εδωσα καμια απολυτως ετοιμη κρεμα σε κανενα απο τα δυο παιδια μου...

αντε..ο μικρος μπορει και να εφαγε κρυφα απο τις γιαγιαδες..

Και τα δυο ξεκινησαν με λαχανικα..και κατοπην φρουτα

Δεν υπαρχει απολυτως κανενς λογος να φανε ετοιμες κρεμες κυριως εφοσων δεν θελεις να τους δωσεις εσυ..

ουτε φυσικα θα παθουν κατι εαν φανε λιγο..η τρονε τακτηκα και συστηματικα..

αγορασα και εγω ηολε..καιδε συμαζευετε..αλλα ταεχω τα κουτια αθηκτα..

Η παιδιατρος μας ειναι της Γερμανικης σχολης και ειτε θηλαζουν τα παιδια, ειτε πινουν φορμουλα, ξεκινανε λαχανικα μετο που γινονται 6 και μπαινουν στον 7ο

η δισκοιληοτητα ειναι μεγαλο θεμα..ξερω απο γνωστες μου που εαν ειχαν παιδακια που ειχαν ενα θεματακι με τα κακα γεννικα τους ξεκινουσαν φρουτα..και μετα εαν και εφοσων ηθελαν οι ιδιες..καμια φαριν λακτε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγώ δεν έδωσα κρέμες στα παιδιά, τις θεωρώ άχρηστη τροφή, αφού υπάρχουν τα λαχανικά, τα φρούτα.....και εμείς ξεκινήσαμε με λαχανικά (καρότο πατάτα) ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα! Εγω εδωσα απο ολα στο γιο μου, εκτος μπισκοτοκρεμα. Μου το απαγορευσε η παιδιατρος, τη θεωρει πολυ παχυντικη χωρις να προσφερει κατι, αντιθετα του ελιωνα μεσα σε ζεστο γαλα παιδικα μπισκοτα η τα ετριβα στη φρουτοκρεμα. Ρυζαλευρο και φαρινα κανονικα. Γενικα, ακομα και τωρα που ειναι 17 μηνων το απογευμα συνηθως εναλλασσω φαριν-ρυζαλευρο-γιαουρτι. Σπανια δινω κατι αλλο, δεν εχω αντιμετωπισει θεμα. Τωρα οσο για τη δυσκοιλιοτητα, δεν εχω ιδεα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eγω κοριτσια εδωσα απ'ολα στη μικρη μου και μπισκοτοκρεμα , φαριν λακτε , ριζαλευρο Νουνου & Nutricia! Τα ετρωγε ολα με πολυ ευχαριστηση και ιδιαιτερα τη μπισκοτοκρεμα :lol: . Δεν ειχε ποτε προβλημα με δυσκοιλιοτητα αλλα ουτε και με το παχος. Τωρα ειναι 17 μηνων ,12 κιλα αλλα ειναι ψηλο παιδι.

Μονο με το ψαρι εχουμε προβλημα κι δε ξερω τι να κανω:?:?

Με το που δει να τρωμε ψαρι ή το μυρισει αηδιαζει και αρχιζει και κλαιει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έτοιμες κρέμες: απαραίτητες;

Μα γιατί σε αυτήν την χώρα έχουμε τόσο έντονη επιδημία παιδικής παχυσαρκίας;

Γιατί τα νήπιά μας δεν δοκιμάζουν λαχανικά και υγειινά φρούτα;

Κάντε μια έρευνα στις έτοιμες παιδικές τροφές. Πρόκειται για τις πρώτες γεύσεις του νέου ανθρώπου, τόσο κρίσιμες για την ανάπτυξη του αισθητηρίου της γεύσης και της μελλοντικής διατροφικής συμπεριφοράς. Οι «απαραίτητες» για την «σωστή ανάπτυξη» κάθε βρέφους έτοιμες κρέμες. Κοιτάξτε τι καταναλώνουν τα βρέφη μας σύμφωνα με τις οδηγίες των εταιριών βρεφικής διατροφής:

Κρέμα Από πότε συστήνεται Θερμίδες ανά έτοιμο γεύμα 100γρ Υδατάνθρακες ανά έτοιμο γεύμα 100γρ Απλά σάκχαρα ανά έτοιμο γεύμα 100γρ Ζάχαρη (σακχαρόζη) ανά 100 γρ έτοιμου γεύματος Περιέχει:

«Φαρίν λακτέ με μπισκότα» Μετά τον 5ο μήνα 100 θερμίδες 19γρ 11.3γρ 4.2γρ Εδώδιμες ίνες 1.1γρ

Μπισκότο 8%

Βανιλλίνη

Γάλα

«Κρέμα 6 δημητριακών» Μετά τον 5ο μήνα 103 θερμίδες 19.5γρ 12.5γρ 5γρ Βανιλλίνη

Γάλα

Κριθάρι και σίκαλη

«Μπισκοτόκρεμα» Μετά τον 5ο μήνα 103 θερμίδες 19.5γρ 11.4γρ 4.5γρ Γάλα

Βανιλλίνη

Μπισκότο 4%

«Άνθος αραβοσίτου» Από τον 5ο μήνα 106 θερμίδες 19.5γρ 12γρ 5γρ Γάλα

Βανιλλίνη

«Κρέμα βανίλια» Από τον 5ο μήνα 105 θερμίδες 19.5γρ 12γρ 5γρ Γάλα

Βανιλλίνη

«Κρέμα 7 δημητριακών με μπανάνα» Μετά τον 6ο μήνα 100 θερμίδες 17γρ 12.5γρ 4.5γρ Μέλι

Γάλα

Άρωμα γκοφρέτας (!)

«Φαρίν λακτέ» Μετά τον 6ο μήνα 104 θερμίδες 18γρ 13γρ 5γρ Γάλα

Άρωμα βανίλιας

Καβουρδισμένη ζάχαρη (!)

«Φρουτόκρεμα» Μετά τον 6ο μήνα 102 θερμίδες 18γρ 13γρ 5γρ Σιτάλευρο

Γάλα

Άρωμα βανίλιας

Καβουρδισμένη ζάχαρη (!)

“Vanilla and Chocobites” 1-3 ετών 108 θερμίδες 18γρ Δεν αναφέρει Δεν αναφέρει Γάλα

Βανιλλίνη

Κομματάκια σοκολάτας 10%

Σε πρώτη ανάγνωση η πρώτη έκπληξη είναι ότι οι τόσο «ποικίλες» κρέμες βρεφικής διατροφής μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους. Έχουν όλες ανεξαιρέτως τα ίδια πάνω κάτω συστατικά και τις ίδιες αναλογίες. Η δεύτερη έκπληξη έρχεται στην δοκιμή: έχουν και την ίδια γεύση! Κάντε ένα πείραμα στο σπίτι σας, πάρτε διαφορετικές κρέμες βρεφικές, κλείστε τα μάτια του συζύγου και δώστε του να φάει από κάθε μία και να μαντέψει ποια είναι: το πιο πιθανό είναι να μην μπορεί να ξεχωρίσει την μπισκοτόκρεμα από τον αραβόσιτο ή τα 7 δημητριακά.

Οι προτροπές προς τις μητέρες που αναφέρονται στις περισσότερες συσκευασίες είναι να καταναλωθούν πριν συμπληρωθούν 6 μήνες ζωής, πράγμα μη σύμφωνο με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα. Και τι μας λένε τα παραπάνω νούμερα; Ας δούμε τι θεωρείται υγειινό τρόφιμο και τι ανθυγειινό για ένα παιδί αλλά και για έναν ενήλικα:

Υγειινά και ανθυγειινά τρόφιμα. Σε 100γρ προιόντος διατροφής:

Υγειινά Ανθυγειινά

Απλά σάκχαρα: 2γρ ή λιγότερο Απλά σάκχαρα: 10γρ ή περισσότερο

Λιπαρά: 3γρ ή λιγότερο Λιπαρά: 20γρ ή περισσότερο

Νάτριο: 0.1γρ ή λιγότερο Νάτριο: 0.5γρ ή περισσότερο

Εδώδιμες ίνες: περισσότερο από 10γρ Εδώδιμες ίνες: λιγότερο από 2γρ

Πηγή: Food Standards Agency, UK

Βλέπουμε λοιπόν ότι όλες οι κρέμες περιέχουν υπερβολικά μεγάλα ποσά απλών σακχάρων, με σημαντικό ποσοστό αυτών την ζάχαρη. Οι εδώδιμες ίνες, σημαντικές για την λειτουργία του εντέρου, είναι πολύ λίγες.

Πώς να εθίσουμε τα μικρά παιδιά και μωρά σε γλυκιές γεύσεις, σχεδόν πανομοιότυπες, τυποποιημένες και χωρίς ποικιλία, που θα τις καταναλώνουν καθημερινά, σε μεγάλες ποσότητες και για χρόνια, προς κέρδος κάποιων;

Πως θα απομακρύνουμε τα μικρά παιδιά και τα μωρά μια για πάντα από φυσικές γεύσεις, «ιδιαίτερες» και μη γλυκιές, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, οι φακιές και ο αρακάς;

Τροφή για σκέψη..

Στέλιος Παπαβέντσης MRCPCH DCH IBCLC 2011

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Γειά σου κορίτσι μου! Καλώς ήρθες! Εδώ όλες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και σε καταλαβαίνουμε. Λυπαμαι για τις αποτυχιες... οι βιοχημικες είναι συνηθισμένες, δυστυχώς. Και εξωμητριες ακους ολο και πιο συχνα... Αλλα, να σε ρωτήσω, πώς σου προεκυψε εξωμητρια από εξωσωματικη; Η εξωσωματικη παρακάμπτει τις σαλπιγγες και απ αυτή την άποψη θεωρείται πιο ασφαλής, αφου η ετ γινεται απευθειας στη μητρα.  Σ αυτό που ρωτάς, να κάνεις όπως αισθάνεσαι. Αν δεν είσαι έτοιμη για νέα διέγερση, να προσπαθήσετε μόνοι σας. Σας δινει το οκ ο γιατρος; Η καλή ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία στην εξωσωματικη, να μην πιεστεις, αν αισθάνεσαι κουρασμένη. Ύστερα είναι και το οικονομικό, που είναι υπολογίσιμο κόστος. Η ηλικία σου ποια ειναι;  Από την άλλη, σκέψου ότι τα κέντρα κλείνουν κάποια στιγμή τον Αυγουστο. Δηλαδή αν πατε τον Ιούνιο μονοι σας και δεν προκυψει, οριακά προλαβαίνετε τον Ιούλιο, αναλόγως και τις ημερομηνίες της περιόδου σου. Ζύγισε τα όλα αυτά. Πάντως ο ένας ή οι δύο μήνες δεν κάνουν την διαφορά. Εμεις εδω ειμαστε, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλή επιτυχία.
    • @ditaki μωρε και γω εχω ενέργεια και εννοειταο δε με πήραν τα χρονια. Εσυ ομως εισαι ηδη εγκυος. Και η ολη διαδικασία της συλληψης εχει ενα αγχος. Απλα αλλο να εισαι πχ 32 και να προσπαθείς για 3ο και αλλο 36. Προσωπικά δεν εχω σκοπο να κανω ελευθερα πχ εφορου ζωης και όποτε ερθει. Αν ήμουν 32 πχ θα ελεγα οτι εχω μια 3τια ανετα μπροστα μου. Αντιθετως αν ειχα μονο ενα παιδι ναι θα προσπαθουσα οσο με επαιρνε. Και στα 40 μου ακομα. Και στα 40 φευγα. Αν ολα πήγαιναν καλα τωρα θα ειχα ηδη ενα ακομα μωρο. Αλλα τωρα δεδομενων των συνθηκων εχω ενα χρονο διάγραμμα. Αν ερθει μέχρι τότε καλως. Αν οχι παλι καλως.
    • @Elenaki12 λογικο ρε αγαπη να σπαζεσαι. Εμείς δουλευουμε βαρδιες κ μερικες φορες πεφτει να φευγει ο ενας για δουλειά πριν να γυρισει ο αλλος. Αστα. Με το καλο ο γαμος σας! Να σας πανε ολα τελεια!
    • Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια ! Δεν εύχομαι τίποτα άλλο από εκείνη τη μετά, να είμαστε καλά κ να έρθουν όλα όπως τα ονειρευόμαστε ! Με προτεραιότητα το μωράκι μας .. δυστυχώς το είδος της δουλειάς μου δεν μου επιτρέπει τέτοιες κινήσεις εύκολα, αλλά δεν ήθελα να χάσω κ αυτόν τον μήνα χωρίς λόγο! Κάνω τόσες θυσίες(καλή διατροφή, τεστ, συχνες επαφεσ Ακόμα κ πτώμα ) να το χάσω μόνο κ μόνο για τη δουλειά ;!;! Αν είναι να χαθεί ο μήνας να χαθεί από άλλες αιτίες όχι μόνο γιατί έχουμε κωλοδουλεια… συγγνώμη για αυτά που λέω αλλά με είχε πιάσει το παράπονο όταν είδα την κατακόκκινη γραμμή το μεσημέρι στο τεστ ωορρηξίας που πάλι έτυχε σε μέρα που δούλευα ..
    • Άντε μπράβο συγχαρητήρια κορίτσι μου με το καλό ο γάμος πάντα ευτυχισμένοι να είστε, αγαπημένοι και να έρθει το μωρακι σας να ολοκληρώσει την ευτυχία σας 🥰 καλα εκανες και έφυγες από την δουλειά δεν είναι να χάνονται τέτοιες μερες μακάρι να μπορέσετε και αύριο και μεθαύριο να έχετε μπόλικες επαφες 😊
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...