Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εισαγωγή γλουτένης-Εναλλακτικές λύσεις


Recommended Posts

Κορίτσια μου, γειά σας!

Ο Αντρίκος την Κυριακή γίνεται οκτώ μηνών, και ο παιδίατρος μας είπε σιγά σιγά να αρχίσουμε να εισάγουμε γλουτένη στο διαιτολόγιό του.

Μέχρι τώρα τρώει το πρωί οργανικό ρυζάλευρο της ΗΙΡΡ με δικό μου γάλα, ή με νερό και φρούτο, το μεσημέρι σουπίτσα κοτόπουλο-λαχανικά και μπορεί και ρύζι και το απόγευμα φρουτάκια.

Τώρα ο παιδίατρος μας έδωσε διάφορα δείγματα φαρίν λακτέ και μπισκοτόκρεμες, όπως επίσης και έτοιμες φρουτόκρεμες με σιτάλευρο. Είπε επίσης ότι μπορούμε να δώσουμε και βρώμη, ζυμαρικά, κ.λπ., αλλά πρώτα να δώσουμε κάποια απ' αυτές τις κρέμες για να συνηθίσει στη γλουτένη. Ο άντρας μου επιμένει να δώσουμε κρέμες, και είναι και πάρα πολύ ενθουσιασμένος μάλιστα, επειδή κι αυτός τέτοια έτρωγε, αλλά εγώ προβληματίζομαι...

Δε θέλω να δώσω φαρίν λακτέ. Ποιες άλλες εναλλακτικές έχω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα Μαρια γτ δεν θελεις να δινεις φαριν λακτε; μπορεις να παρεις και το βιολογικο της Φρεζυδερμ. Εγω ανα 3 μερες του εδινα βρωμη με φρουτα. αλλα δεν κανει καθε μερα. την εβραζα και μετα εβαζα στο μουλτι με μηλο συνηθως. ψωμι του δινεις; ή μακαρονια στην σουπιτσα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κεχρι, κινοα, φαγοπυρο,ντινκελ.

Μπορεις να βρεις ειτε υπο μορφη κρεμας για να τη φτιαξεις με νερο η γαλα...η σε απλη μορφη..

Κοιτα τα δικα μου ξερεις..κανενα δεν εφαγε ετοιμα....ολα τουα φαγανε αυτα που σου εγραψα πριν...

γεννικα αποφευγω τα ετοιματζιδικα..μονο ο μικρος που το παιζει φιρμα εφαγε δελτα ανβανσ γιαουρτακια...

γλουτενι μπορεις σιγα σιγα να βαζεις στη σουπιτσα του..μακαρονακια κλπ..αλαλ εγω ακομα και τωρα βαζω στη σουπα κεχρι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεωργία, μόνο αυτά που γράφω τρώει προς το παρόν. Μας είπε για ζυμαρικά στη σούπα, αλλά σιγά σιγά.

Χρύσα, όλα αυτά που λες, πού θα τα βρω; Στην Κύπρο δεν ξέρω ποιος πουλάει τέτοια πράγματα, κανείς μάλλον...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαγαζια με βιολογικα δεν εχετε;;;;;;;

εγω σε μαγαζι με βιολογικα τα παιρνω..αλλιως μπορεις να παραγγειλει ςμεσω ΝΕΤ...αλλα σηγουρα θα βρεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω ανα 3 μερες του εδινα βρωμη με φρουτα. αλλα δεν κανει καθε μερα.

Γιατί δεν κάνει κάθε μέρα; Έχεις διαβάσει κάτι;

Ούτε εγώ έδωσα ποτέ έτοιμες.

Εγώ τον ξεκίνησα με κρέμα βρώμης για απογευματινό στον 9ο, όπου έβαζα διάφορα αποξηραμενα μέσα πχ σταφίδες ή δαμάσκηνα. Όταν βρήκα κινόα σε ένα κατάστημα με βιολογικά του έδωσα και από αυτό, μέσα στις σουπες το έβαζα.

Βιολογική βρώμη βρίσκεις πιο εύκολα σε μεγάλα σ/μ, αλλιώς θα πρέπει να συμβιβαστείς με όποιο κουάκερ βρεις.

Τις φαρίν λακτέ μπορείς να τις φτιάχνεις και να τις τρώει ο μπαμπας αφού του αρέσουν τόσο πολύ! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χρύσα, τώρα που το λες, έχουμε. Θα βρω εκεί λες;

Φωτεινή, λες να δώσω κατευθείαν βρώμη;

Το θέμα είναι ότι έχω πίεση από τον άντρα μου. Επιμένει να δώσουμε φαρίν λακτέ, κι όταν του κάνω νύξη να δώουμε κάτι άλλο, αρχίζει τα "ξεκόλλα, αυτά είναι εγκεκριμένα, αφού αυτό είπε ο γιατρός, θα κάνεις του κεφαλιού σου;" κι άλλα τέτοια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα Μαρια βρωμη με αλεσμενα φρουτα εδωσα κι εγω αλλα ο Δημητρης δεν την ετρωγε και τοσο καλα,φρουτοκρεμα ετοιμη δεν υπαρχει λογος να δωσεις αφου δινεις φρεσκια φρουτοκρεμα,οπως σου ειπα και στο ποστ μας,αστρακια ή μικρα ζυμαρικα οπου και μπορεις να βαζεις λιγα λιγα στις σουπες του,τραχανα σταρενιο ,απο τα βιολογικα δεν εδωσα γιατι επρεπε να ψαξω και δεν νομιζω να τα εβρισκα ευκολα εδω ,ρωτα τη μανα σου δεν κανετε σπιτικο τραχανα εκει;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν επιμένει ο άντρας σου μπορείς να βρεις έτοιμες κρέμες βιολογικές, νομίζω χωρίς ζάχαρη αλλά με κάποια άλλη γλυκαντική ουσία. Υπάρχουν 2 εταιρείες από όσο γνωρίζω που φτιάχνουν, είναι η Hipp και η Holle. ΘΑ βρεις στο ιντερνετ για παραγγελία, αλλά εγώ είχα δει και σε κατάστημα με βιολογικά.

Προσωπικά αγόραζα βιολογική βρώμη, την άλεθα να γίνει σκόνη και την έβραζα με νεράκι. Και από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ό,τι συνδυασμό θες με φρουτάκια για να αποκτήσει διαφορετικές γεύσεις.

Φιλική συμβουλή: μην βγάζεις δικό σου γαλατάκι για να κάνεις τις κρέμες. Πιο καλά να θηλάζεις πριν ή μετά το γεύμα και να φτιάχνεις τις κρέμες με νεράκι. Γιατί να μπαίνεις σε διαδικασία άντλησης;

Ο τραχανάς δεν φτιάχνεται με γάλα και αυγό; Αν δεν έχει γίνει εισαγωγή αυγού και αγελαδινών προϊόντων καλύτερα να τον αποφύγεις για την ώρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχει και τραχανα απλο, χωρις αυγο και γαλα..και τραχανα λαχανικων ..

Εγω παντως πηρα απο 1 πακετο το καθ'ενα οταν ξεκινησαμε..και μολι ςμου τελειωσαν γιατι δεν χρισημοποιηεις μεγαλε ςποσοτητες..

φανταζωμαι πως εανπαρεις 2-3 πακετα..

καλα εδω εμας εχει ακι σε μερικα μεγαλα ΣΜ βιολογικα αλλα τετοια δεν βρικα...

Αυτο το εγκεκριμενα ποσο μα ποσο μου τι ινει...

ο αντρας σου πχ τρωει ετοιμες σουπες και κατεψηγμενα φαγητα καθε μερα;;;;

δεν καταλαβαινει οτι ειναι καλυτερα για ενα παιδι να τρωει καθαρες γευσεις..που δεν εχουν υποστει μεγαλη επεξεργασια;;;...

Να το καταλαβω οταν δεν υπαρχει αλλη λυση..αλλα εδω στην Ευρωπη που δεν εχουν τι δικη μας ποικιλια σε φρεσκα φρουτα λαχανικα και κρεας..δινουν στα παιδια τους γνησιες καθαρες τροφες..μονο εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ τρεχουμε να μπουκωνουμε τα μωρα με ετοιματζιδικες κρεμες

...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια, στην Κύπρο ο τραχανάς, σπιτικός και οτιδήποτε άλλο, γίνεται μόνο με ξινόγαλο. Άλλος δεν υπάρχει. Τώρα φαντάζομαι θα υπάρχει ελληνικός τραχανάς στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, χωρίς γάλα και αβγά, αλλά δεν ξέρω, μου κάνει κάπως μες στον καύσωνα να δίνω τραχανά. Και για πρωινό κιόλας...

Αστράκι, μακαρονάκια, κ.λπ. θα δώσω, αλλά στο μεσημεριανό.

Το πρόβλημα είναι με τι αντικαθιστώ το πρωινό ρυζάλευρο.

Φωτεινή, και ρυζάλευρο της ΗΙΡΡ δίνω. Το έφτιαχνα με δικό μου γάλα, επειδή αντλούσα ούτως ή άλλως, μια που πήγαινα σχολείο. Τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, δεν αντλώ, οπότε το φτιάχνω με νερό και βάζω μέσα και φρούτο, γιατί με σκέτο νερό δεν τρώγεται, είναι μια αηδία, αφού είναι τελείως σκέτο, δεν έχει μέσα ούτε γάλα, ούτε ζάχαρη.

Εσείς τι δίνατε στα μωρά σας το πρωί, όταν ήταν οκτώ μηνών;

Χρύσα, άσε, ο άντρας μου καμαρώνει που θηλάζω, καμαρώνει που δε δώσαμε ποτέ φόρμουλα ή έτοιμη τροφή ή φρούτο, αλλά με τις κρέμες έχει ένα κόλλημα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι εννοείς πρωινό; Πόσα γεύματα στερεών δίνεις;

Το δικό μας πρόγραμμα 8 μηνών ήταν:

Πρωί:θηλασμός

Δεκατιανό: φρουτόκρεμα και θηλασμός

Μεσημέρι: κρεατοχορτοσουπα και θηλασμός

Απόγευμα: βρώμη, ή φρούτο πάλι, ή λίγο από το μεσημεριανό και θηλασμός

Βράδυ: θηλασμός

Νύχτα .... θηλασμοί, θηλασμοί, θηλασμοί :lol:

Εντωμεταξύ τον 9ο μήνα ήταν και η πρώτη φορά που έβαλα 3ο γεύμα στερεών. Όταν ήταν 6 και 7 μηνών έδινα μονο 2 γεύματα στερεών, φρούτο και σουπα. Επίσης, ενώ πριν πρώτα θηλαζα και μετα έδινα φαγητό, στον 9ο το άλλαξα και πρώτα τάιζα και μετά θηλαζα. Μην ξεχνάς το γάλα παραμένει πρωταρχική τροφή για όλο το 1ο έτος. Οι στερεές είναι συμπληρωματικές. Μην βιάζεσαι να δώσεις πολλά γευματα στερεών.

Μπορείς να δώσεις και γιαουρτάκι. Εμείς ξεκινήσαμε με κατσικίσιο τον 10ο.

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι μιλάς για εισαγωγή γλουτένης και όχι δημητριακών. Γιατί συγκεκριμένα γλουτένης; Θέλω να πω αυτά που σου προτείνουμε, δηλ κεχρί, κινόα, φαγόπυρο δεν έχουν γλουτένη, παρόλα αυτά είναι δημητριακά πλούσια σε πρωτείνες, ειδικά το κινόα. Η βρώμη δεν περιέχει γλουτένη αλλά μια άλλη πρωτείνη που μοιάζει με γλουτένη γι'αυτό και όσοι έχουν αλλεργία στην γλουτένη συχνά αποφεύγουν τη βρώμη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινή, όταν λέω πρωινό, εννοώ το δεκατιανό που λες εσύ. Απλά επειδή εγώ συνήθως τον θηλάζω το πρωί 2-3 φορές και μετά ξανακοιμάμαι και λίγο πριν ή λίγο μετά που τρώω το δικό μου πρωινό τρώει ο Αντρέας το ρυζάλευρο, το λέω πρωινό. Κάπως έτσι είναι και το δικό μας πρόγραμμα. Δυο-τρεις θηλασμοί το πρωί, μετά ρυζάλευρο με φρούτο, μεσημέρι κοτοχορτόσουπα κι από αυτές τις μέρες θα βάλω και μοσχάρι, και το απόγευμα φρούτο. Ανάμεσα σε όλα αυτά θηλάζει και το βράδι ίσως ξυπνήσει μια φορά να θηλάσει, μάλλον λόγω ζέστης. Πριν από το φαγητό δε θηλάζω, γιατί αν το κάνω χορταίνει με το γάλα και δεν τρώει καθόλου φαγητό, ενώ μετά θηλάζω μόνο αν το ζητήσει.

Μιλάω για εισαγωγή γλουτένης, γιατί έτσι το χαρακτήρισε ο γιατρός, ότι η μεγάλη αλλαγή στη διατροφή του αυτήν την περίοδο είναι ότι θα εισαχθεί η γλουτένη, οπότε θα μπορεί να διευρυνθεί πολύ το διαιτολόγιό του, με ζυμαρικά, κ.λπ.

Για γιαούρτι δεν ανέφερε τίποτα ο γιατρός κι εγώ ξέχασα να ρωτήσω. Νομίζω όμως ότι είναι νωρίς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νόμιζα οτι μιλούσες για πρωινό κανονικό και ψιλοαγχώθηκα. :D

Αφού λέει γλουτένη τότε αναφέρεται σε σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, άντε και βρώμη.

Θεωρητικά από αυτά που έχω διαβάσει το σιτάρι είναι το πιο επιβαρυμενο για αλλεργίες.

Αφού θα βάλεις μακαρονάκια στις σούπες, που είναι από σιτάρι έτσι και αλλιώς τα περισσότερα, τότε μην σκας για τις κρέμες.

Τώρα για εναλλακτικές πρωινού αντί για ρυζάλευρο η βρώμη μου έρχεται πρώτη στο μυαλό για την ηλικία του μικρού.

Το γιαούρτι και εγώ άργησα να το ξεκινήσω, δηλ το πρωτοέφαγε τον 10ο, αν και ο γιατρός μου συστήνει γιαούρτι και από τον 7ο :roll: Πάντως έχω την εντύπωση ότι και ο Παπαβέντσης στο σαιτ του συστήνει γιαούρτι τόσο νωρίς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α, ναι βρε, ξέχασα να γράψω ότι τρώει κάθε μέρα πρωινό με καφέ, φρυγανιές, βούτυρο, μαρμελάδα, τυρί, λουκάνικα, αβγά τηγανιτά και φασόλια. :P :P :P :P

Κι εγώ από όσα μου είπατε, στη βρώμη καταλήγω για πρωινό γεύμα (αντί για καφέ, φρυγανιές, βούτυρο, κ.λπ...). Θα κοιτάξω και για καμιά κρέμα τύπου φαρίν λακτέ της ΗΙΡΡ για να κλείσω τα στόματα των αντιφρονούντων (=του άντρα μου).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το δικο μας προγραμμα στον Δημητρη γιατι στους αλλους δεν θυμαμαι αλλα καπως ετσι ηταν και σαυτους

πρωι:γαλα

δεκατιανο:φρουτοκρεμα ή κροκος αυγου

μεσημερι:αυτα που λες κι εσυ κρεατοχορτοσουπες με διαφορες παραλλαγες

απογευμα:γιαουρτι ή κρεμα ή τραχανα ή φαγητο απο το μεσημερι ή βρωμη

βραδυ:γαλα και εννοειται και ενδιαμεσα οσες φορες θελησει θηλασμο

οταν δωσεις αγελαδινο γαλα μπορεις να φτιαχνεις σιμιγδαλοκρεμα ή κρεμα με κουσταρ παουντερ αλλα χωρις ζαχαρη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πληγούρι μπορώ να δώσω; Επειδή το τρώμε πολύ εμείς και πιστεύω είναι πάρα πολύ υγιεινό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελικά πήρα χυλό (πόριτζ) από σιμιγδάλι της Holle. Είναι κατά κάποιο τρόπο φαρίν-μη λακτέ! Το έφτιαξα με νερό και μπανάνα και ενθουσιάστηκε! Παραλίγο να φάει και το κουτάλι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δε γνωρίζω ακριβώς τον λόγο, δε ξέρω να στο εξηγήσω αλλά στην εξωσωματική δεν είναι ασυνήθεις οι εξωμητριες κυήσεις.  Κουλό έτσι; Κι όμως.... 
    • Γειά σου κορίτσι μου! Καλώς ήρθες! Εδώ όλες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και σε καταλαβαίνουμε. Λυπαμαι για τις αποτυχιες... οι βιοχημικες είναι συνηθισμένες, δυστυχώς. Και εξωμητριες ακους ολο και πιο συχνα... Αλλα, να σε ρωτήσω, πώς σου προεκυψε εξωμητρια από εξωσωματικη; Η εξωσωματικη παρακάμπτει τις σαλπιγγες και απ αυτή την άποψη θεωρείται πιο ασφαλής, αφου η ετ γινεται απευθειας στη μητρα.  Σ αυτό που ρωτάς, να κάνεις όπως αισθάνεσαι. Αν δεν είσαι έτοιμη για νέα διέγερση, να προσπαθήσετε μόνοι σας. Σας δινει το οκ ο γιατρος; Η καλή ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία στην εξωσωματικη, να μην πιεστεις, αν αισθάνεσαι κουρασμένη. Ύστερα είναι και το οικονομικό, που είναι υπολογίσιμο κόστος. Η ηλικία σου ποια ειναι;  Από την άλλη, σκέψου ότι τα κέντρα κλείνουν κάποια στιγμή τον Αυγουστο. Δηλαδή αν πατε τον Ιούνιο μονοι σας και δεν προκυψει, οριακά προλαβαίνετε τον Ιούλιο, αναλόγως και τις ημερομηνίες της περιόδου σου. Ζύγισε τα όλα αυτά. Πάντως ο ένας ή οι δύο μήνες δεν κάνουν την διαφορά. Εμεις εδω ειμαστε, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλή επιτυχία.
    • @ditaki μωρε και γω εχω ενέργεια και εννοειταο δε με πήραν τα χρονια. Εσυ ομως εισαι ηδη εγκυος. Και η ολη διαδικασία της συλληψης εχει ενα αγχος. Απλα αλλο να εισαι πχ 32 και να προσπαθείς για 3ο και αλλο 36. Προσωπικά δεν εχω σκοπο να κανω ελευθερα πχ εφορου ζωης και όποτε ερθει. Αν ήμουν 32 πχ θα ελεγα οτι εχω μια 3τια ανετα μπροστα μου. Αντιθετως αν ειχα μονο ενα παιδι ναι θα προσπαθουσα οσο με επαιρνε. Και στα 40 μου ακομα. Και στα 40 φευγα. Αν ολα πήγαιναν καλα τωρα θα ειχα ηδη ενα ακομα μωρο. Αλλα τωρα δεδομενων των συνθηκων εχω ενα χρονο διάγραμμα. Αν ερθει μέχρι τότε καλως. Αν οχι παλι καλως.
    • @Elenaki12 λογικο ρε αγαπη να σπαζεσαι. Εμείς δουλευουμε βαρδιες κ μερικες φορες πεφτει να φευγει ο ενας για δουλειά πριν να γυρισει ο αλλος. Αστα. Με το καλο ο γαμος σας! Να σας πανε ολα τελεια!
    • Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια ! Δεν εύχομαι τίποτα άλλο από εκείνη τη μετά, να είμαστε καλά κ να έρθουν όλα όπως τα ονειρευόμαστε ! Με προτεραιότητα το μωράκι μας .. δυστυχώς το είδος της δουλειάς μου δεν μου επιτρέπει τέτοιες κινήσεις εύκολα, αλλά δεν ήθελα να χάσω κ αυτόν τον μήνα χωρίς λόγο! Κάνω τόσες θυσίες(καλή διατροφή, τεστ, συχνες επαφεσ Ακόμα κ πτώμα ) να το χάσω μόνο κ μόνο για τη δουλειά ;!;! Αν είναι να χαθεί ο μήνας να χαθεί από άλλες αιτίες όχι μόνο γιατί έχουμε κωλοδουλεια… συγγνώμη για αυτά που λέω αλλά με είχε πιάσει το παράπονο όταν είδα την κατακόκκινη γραμμή το μεσημέρι στο τεστ ωορρηξίας που πάλι έτυχε σε μέρα που δούλευα ..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...