Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΘΗΛΑΣΤΡΟΥ?


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ..!!!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΟΥΦΑΕΙ ΚΑΙ ΕΧΑΝΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΡΑΒΑΩ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΑΛΑ...!

Ε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΛΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΤΡΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ!!!ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ???

ΣΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΔΙΑΒΑΣΑ 1 ΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΡΚΕΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΜΑ ΣΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!ΙΣΧΥΕΙ???????

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΤΖΑΜΠΑ...ΑΝ ΟΜΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το μονο που εχω να σχολιασω ειναι...τι αλλο θα πουν αυτοι οι παιδιατροι!!!!

τωρα εισαι στο πιο κρισιμο σημειο το μωρο πρεπει να το εχεις συνεχεια...ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στηθος σου μεχρι να εδραιωσεις τον θηλασμο....αν μαθεις τον μπεμπη με το μπιμπερο εννοειτε μετα θα του ερχετε πιο ευκολο κ δεν θα θελει στηθος!!!

καθε 3 ωρες που βγαζεις με το θηλαστρο ειναι μεγαλη χρονικη αποσταση γιατι εισαι φρεσκια μανουλα κανετο καθε δυορο να μην σου κοπει το γαλα...

εγω το θηλαστρο το ξεπλενα με καυτο νερο..

να σου ζησει το μωρακι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν συνεχίσεις με θήλαστρο να ξέρεις ότι θα σου μειωθεί η παραγωγή και στο τέλος θα σου κοπεί το γάλα. Αποφασίζεις εσύ πως θες να συνεχίσεις τον θηλασμό..τώρα πρέπει να προσπαθήσεις και να επιμείνεις για να σου εδραιωθεί το γάλα. Αν τον έβαζες πιο συχνά στο στήθος? Δεν ρουφάει καθόλου? Εγώ έκανα αποστείρωση σε οτιδήποτε κάθε φορά..αν και θήλασα αποκλειστικά για 6 μήνες, τις πιπίλες του και τα λοιπά εξαρτήματα τα αποστείρωνα κάθε φορά.

Να σου ζήσει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρινακι θα συμφωνησω απολυτα μαυτα που σου ειπε η happy,προσπαθησε να βαζεις το μωρο στο στηθος πιο συχνα και μην ακους κατα γραμμα τους παιδιατρους,ευκαιρια ψαχνουν να σου πουν να δωσεις μπουκαλι,τι θα πει βαριεται και δεν ρουφαει αν πειναει θα φαει,ειναι πολυ μικρος ακομα για να κρινει αν εβαλε βαρος στο μηνα θα δειτε τι γινεται,αν πιανει καλα τη θηλη σου ολα τα αλλα γινονται το μωρο θα αυξησει το γαλα σου και θα δεις αν ειναι ηρεμο,κοιμαται και βρεχει αρκετες πανες μεσα στη μερα τοτε ολα πανε καλα ,το θηλαστρο δεν βοηθαει στην παραγωγη σου και θα κουραστεις αν αντλεις απο τοσο νωρις ,παλεψε το και θα δικαιωθεις,τωρα που ειναι τοσο μικρουλη καλα ειναι να τα αποστειρωνεις μετα απο καθε χρηση αργοτερα αραιωνεις τις αποστειρωσεις αλλα θα επιμεινω να προσπαθησεις περισσοτερο και πιστευω οτι σε λιγο δεν θα χρειαζεσαι το θηλαστρο,ο θηλασμος θελει πολυ υπομονη και επιμονη στην αρχη ωσπου να εδραιωθει και το θεμα ειναι οτι οι περισσοτεροι παιδιατροι δεν βοοηθανε δυστηχως.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στην ερώτησή σου θα σου απαντησω οτι πρεπει να το αποστειρώνεις πριν απο κάθε χρηση, απλο πλυσιμο δεν κάνει.

Στο τι σου ειπε ο παιδιατρος θα σου πω οτι σε οδηγει πολύ γρηγορα στον αποθηλασμο και στο γαλα σε σκονη. Κριμα...αν πραγματικά θελεις και αντεχεις να θηλασεις αποκλειστικά βαλε το μωρακι σου στο στηθος συνεχεια και για οσο θελει, μπορει να θηλαζει καθε μια μιαμιση ωρα και να ειναι στο στηθος πανω απο μιση ωρα μονο ετσι θα εδραιωθει η γαλουχια. Το θηλαστρο δεν πρεπει να χρησιμοποιειται σε τετοιο βαθμο πριν εδραιωθει η γαλουχια που σημαινει για περιπου τις πρωτες εξι βδομαδες.

Εχεις χρονο ακομα προσπαθησε το, καλή συνεχεια σου ευχομαι, ειναι δυσκολο τωρα στην αρχη αλλά μετα ο αποκλειστικός θηλασμός γινεται το ευκολοτερο πραγμα στον κοσμο, ξεχνας μπιμπερο, πιπιλες, αποστειρωσεις, εχεις γαλα για το μωρακι σου οπου και αν εισαι τη στιγμη που θα το ζητησει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ κοριτσιαα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!η αληθεια ειναι πως και εγω ηθελα να θηλαζω αποκλειστικα...βεβαια εχω λιγο γαλα και δεν του φτανει!!

κοιταξτε ακομα αν τον βαλω στο στηθος θα πιασει θηλη και θα αρχισει να ρουφαει αλλα πολυ γρηγορα αποκοιμιεται!!και μετα απο λιγο δεν ρουφαει καθολου οσο και να σκουνταω!

βασικα εμας ειχε ανεβασει ικτερο τον κρατησαν μεσα 3 μερες και μετα μας τον δωσανε οταν κατεβηκε..και μας λεει ο παιδιατρος θα του δινεις ξενο γαλα γιατι εσυ δεν εχεις ακομα..δινε του λιγο στηθος και μετα γαλα..ε μετα μας λεει φερτε τον μου αυριο να τον ξαναδω..ε και τον πηγαμε και ειχε χασει 40γρ,και λεει με ενα υφος ε το μωρο το εχετε στην πεινα..τι θελετε να κανει???να μην κλαιει????λεει το εχεις μιση ωρα στο στηθος κουραζεται το καημενο και μετα δεν τρωει ξενο γαλα..εδω λεει ετρωγε 80γρ τη μερα κοντα ...και λεει να το δινεις το πολυ 3 φορες την μερα στηθος..και εγω του λεω μηπως να τραβαω με το θηλαστρο για να του δινω ανα 3ωρο δικο μου?και λεει ναι και συμπληρωμα ξενο!!!αλλα κοριτσια πραγματικα ειναι κουραστικοο!!!!δεν ειναι οπως οταν το βαζεις στο στηθος!χωρια που αγχωνομαι για να το βγαλω γρηγορα γρηγορα οταν κλαει! :cry:

τωρα θελω να το ξανασυζητησω μαζι του γτ θα μας ξαναδει!!!

και ο αντρας μου φωναζει και λεει πως θα κουραστει παλι και δεν θα φαει το ξενο και ετσι μου λεει να το δινω με θηλαστρο! :cry:

αχχχ δεν ξερω,...αλλα ετσι οπως ειναι τα πραγματα το πολυ μεχρι τον σαραντισμο να το κρατησω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά ο παιδίατρος είναι ....δεν θέλω να εκφραστώ!!

Λοιπόν αφού θέλεις να θηλάσεις, υπάρχει ένας απλός τρόπος να το κάνεις. Βάζε το μωρό στο στήθος και θήλαζε. Όλα τα μωράκια αποκοιμιούνται στο στήθος..προσπαθείς να το κρατάς ξύπνιο πειράζοντας του τα ποδια, αυτιά ή μύτη και θηλάζεις. Μην ακούς κανέναν!! Ακόμα είναι νωρίς για να κρίνει αν έχεις γάλα ή όχι. Επειδή έχεις μπει στην διαδικασία συμπληρώματος έχω να σου προτείνω κάτι που έκαναν κάποιες γνωστές μου. Έδιναν συμπλήρωμα αλλά κάθε μέρα και λιγοτερο μέχρι που μετά απο μερικές μέρες το έκοψαν εντελώς. Θήλαζε όσο πιο συχνά μπορείς και σε λίγο καιρό θα έχεις φουλ γάλα.. σου εύχομαι ότι καλύτερο!!

Είναι απίστευτο που οι παιδίατροι δεν υποστηρίζουν τον θηλασμο - μόνο τις εισπράξεις τους κοιτάνε απο τα γάλατα που προωθούν!!! Και εμείς τους ακούμε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να το κρατησεις ξυπνιο πειραζε του λιγο το αυτακι, συνηθως πιανει!!!

Μονο το μωρο στο στηθος θα σου αυξησει την παραγωγή κανεις αλλος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι θηλαστρο εχεις;;;;..να ξερεις πως στην ηλικια του παιδιου σου μονο το νοσοκομειακο..ΜΟΝΟ...κανενα αλλο...

επισης..ειναι πολυ μικρο ακομα για να μην το αποστειρωνεις καθε φορα..

τουλαχιστων μεχρι 3-4 μηνων θελει αποστειρωση....ειδικα τωρα που ειναι καλοκαιρι..μετα ΟΚ..μπορεις να το αποστειρωνεις μια φορα την ημερα εφοσων το πλυνεις με ζεστο νερο και φυλας τα εξαρτηματα στο ψηγειο..

περαν τουτου....σου ειπαν και τα κοριτσια..

εαν θελεις να θηλασεις..βαζε το μωρο στο στηθος...αστο οση ωρα θελει..αν το δεις οτι σταματαει να τρωει...ξυπνα το..γαργαλησε τον ..

Το μωρο κλαιει γιατι δυσανασχετη...δοκιμασε αντι να βγαλεις με το θηλαστρο, να τον βαλεις στο στηθος..οσο συχνα θελει..για οση ωρα θελει..οχι ρολογια, ουτε ωραρια..θα παρει τα πανω του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε Μαρίνα μου, πολύ στεναχωρέθηκα που διάβασα αυτά που μας έγραψες... Μα είναι δυνατόν να σου λέει τέτοιες ασυναρτησίες ο παιδίατρος; Τι θα πει "βαριέται"; Νεογέννητο είναι και είναι λογικό να κουράζεται και να χρειάζεται πολύ χρόνο για να θηλάσει. Όλα τα βρέφη κοιμούνται στο στήθος. Όπως σου είπαν και τα κορίτσια, όταν κοιμάται, να τον γαργαλάς στο πατουσάκι ή στο αφτάκι. Αν πάλι δεν ξυπνά, άστον για λίγο και ξαναβάλε τον.

Όσο για την ποσότητα του γάλακτός σου, λογικό είναι να μην έχεις πολύ, αφού βγάζεις με το θήλαστρο. Η ποσότητα που αντλείς, δεν είναι ενδεικτική της παραγωγής σου. Εγώ που θηλάζω έξι μήνες, και για να βγάλω με το θήλαστρο μια επαρκή ποσότητα, πρέπει να το αφήσω να γεμίσει κανένα δεκάωρο τουλάχιστον. Επίσης, όπως σου είπαν και τα κορίτσια, με το θήλαστρο θα σου κοπεί το γάλα.

Ξέρω πάρα πολλές κοπέλες που απέτυχαν με τον θηλασμό εξαιτίας παρόμοιων οδηγιών που τους έδωσε ο παιδίατρος.

Η δική μου συμβουλή με την μικρή πείρα που διαθέτω είναι να αφήσεις θήλαστρα και σκονογάλατα και να βάζεις το μωρό στο στήθος. Όλη μέρα. Η δουλειά σου ποια είναι; Εγώ έτσι σκεφτόμουν, ότι η δουλειά μου είναι να ταΐζω το μωρό και όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα.

Τώρα, πάνω σ' αυτό που ρώτησες, εγώ όλα τα συμπράγκαλα του θηλάστρου τα αποστειρώνω πριν από κάθε χρήση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια αν οντως η mwroudenia2 εχει λιγο γαλα????????Αυτο το σκεφτηκατε?? Δηλαδη ολες οι γυναικες εχουν την ιδια ποσοτητα γαλατος?????? Γιατι να παιξει με την πεινα του μωρου???/ Αφου βλεπει πως το μωρο χανει βαρος αυτο σημαινει πως δεν τρεφεται σωστα. Η αποψη μου ειναι να ακουσει τον γιατρο της και κανεναν αλλον εκτος αν δε του εχει εμπιστοσυνη τοτε να αλλαξει γιατρο.

Εγω συγκεκριμενα εδινα και ξενο γαλα και δικο μου απο την πρωτη μερα της γεννησης μεχρι και 5 μηνων γιατι ειχα λιγο. Χρησιμοποιουσα και 8ηλαστρο και το αποστειρωνα κα8ε φορα.

Η μπεμπα επινε και απο το στη8ος αλλα και απο το μπιμπερο και δε την πειραζε κα8ολου, ειχε συνι8ισει και τα 2 :D

Μην απελπιζεσαι η δουλεια σου ειναι αυτη τωρα μονο να ασχολεισαι με το μωρο. Εγω οταν ξυπναγε η μικρη, την εβαζα στο στη8ος και μετα εδινα και συμπληρωμα και κοιμοταν σα πουλακι! Πολλες φορες αντλουσα γαλα με το 8ηλαστρο γιατι δεν ημουν σιγουρη ποσο γαλα επινε απο το στη8ος.

Δεν μπορω να καταλαβω πως μερικες κοπελες εχουν τοσο αντι8ετη αποψη με το ξενο γαλα. Ενταξει το μητρικο γαλα ειναι αναντικαταστατο αλλα οσες κοπελες δεν εχουν τι 8α κανουν????

Κοπελα μου δε 8ελω να σε επειρεασω, ακου τι σου λεει ο γιατροσ σου. Αυτος κατι ξερει παραπανω!!!!

Να σου ζησει το μωρακι σου :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

na ste kala koritsia!!!euxaristw gia tis apantiseis sas!!aurio tha pame ston paidiatro kai tha to ksanasitisoume to themataki...tha tou pw oti thelw na to vazw sto stithos...gia na doume ti tha pei twra...gt exei ayksithei kai h paragwgh mou apo thn arxh pou mas eixe dei...!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

penny1979 το θέμα δεν είναι ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες γάλα, γιατί όλες έχουν (εκτός από περιπτώσεις σοβαρών ορμονικών προβλημάτων), αλλά ότι δεν τρώνε και δε χορταίνουν όλα τα μωρά στον ίδιο χρόνο. Το νεογέννητο μπορεί να θηλάζει και 18 ώρες το 24ωρο, αν βάζεις χρονοδιαγράμματα του τύπου "θηλάζω κάθε τρεις ώρες" ή "θηλάζω δέκα λεπτά από το ένα στήθος και δέκα λεπτά από το άλλο", λογικό είναι να μην έχεις την παραγωγή που χρειάζεται και να νομίζεις ότι έχεις "λίγο γάλα". Μήπως επειδή έδινες συμπλήρωμα είχες λίγο γάλα; Βέβαια, εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου, αλλά οι περισσότερες γυναίκες που γνωρίζω δεν είχαν γάλα και δεν θήλασαν. Πώς γίνεται εννιά στις δέκα γυναίκες να έχουν λίγο γάλα; Αυτό δε γίνεται ρε παιδιά, να μην έχει μία στις δέκα να το δεχτώ, αλλά εννιά στις δέκα, ε, κάπου βρωμάει το πράγμα.

Άλλωστε, ο παιδίατρος της Μαρίνας δεν της είπε ότι δεν έχει γάλα. Της είπε ότι βαριέται ο μικρός να θηλάσει και να βγάζει με το θήλαστρο, και λογικό είναι με το θήλαστρο να βγάζει μικρότερη ποσότητα απ' όση βγάζει το μωρό θηλάζοντας. Το θήλαστρο είναι παγίδα αν θεωρήσεις ότι η ποσότητα που αντλείς είναι και η ποσότητα που παράγεις.

Μια φίλη μου που γέννησε πριν ένα μήνα περίπου είχε την ίδια πορεία με τη Μαρίνα, μόνο που αυτή είχε εισέχουσες θηλές. Της είπε ο γιατρός να βγάζει το γάλα με θήλαστρο, ενώ η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος είναι να βάζεις το μωρό στο στήθος συνέχεια για να βγάλει το μωρό έξω τις θηλές, αυτή ακολούθησε τις οδηγίες του παιδιάτρου, έβγαζε 50 μλ που είναι αρκετά για τόσο νωρίς, σε φάση που καλά καλά δεν είχε εδραιωθεί η γαλουχία, της είπε ο γιατρός ότι ανήκει στο 10% των γυναικών που δεν έχουν γάλα (και καλά), ενώ είχε γάλα, και φυσικά σταμάτησε να θηλάζει όταν το μωρό ήταν περίπου δύο εβδομάδων. Είναι κρίμα να οδηγηθεί και η Μαρίνα εκεί, με τη δικαιολογία ότι "βαριέται ο μικρός να θηλάσει".

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πενυ περα απο τις χαζομαρες που λεμε εμεις...η επιστιμη και η ιδια η ζωη εχει αποδειξει πως ναι καθε γυναικα εχει υπερακρετο γαλαγια να θρεψει το παιδι της..

καθε προσθετο γευμα σκονης η ανληση με θηλαστρο και δη ακαταλληλο ειδικα σε τοσο μικρη ηλικια που δεν εχει εδραιωθειη γαλουχια εχει σαν αποτελεσμα μειωση και μειωση του γαλακτος...

το γαλα δημιουργειται εκεινη την ωρα...την ωρα που θηλαζει το μωρο...

οσο περισσοτερο το βαζεις στο στηθος σωστα...τοσο περισσοτερο γαλα εχεις...

εαν παραλειψεις εναγευμα..το στηθος αυτοματα μειωνει την παραγωγη..

ειναι απλα ο νομος της προσφοραςκαι της ζητησης...

το θεμα εδω δεν ειναι για το ΕΑΝ εχει γαλα...αλλα το ΤΙ κανει λαθος και το μωρο δεν παιρνει βαρος...

συνηθως τα λαθη αυτα ειναι η τηρηση ωραριου στον θηλασμο, λαθος σταση του μωρουκαι οχι η ικανοτητα της μητερας στο να παραγει γαλα..

Φυσικακαι δεν ειναι κακο -ελεοςδηλαδη- να δινεις γαλα σκονη στο παιδι σου..το ταιζεις οποτε τελος...

Παντως μωρουδενια εαν πραγματικα θελεις να θηλασεις και κυριως ναξεφορτωθεις θηλαστρακλπ...επικοινωνησε με καποιον πιστοποιημενο συμβολο θηλασμο...καιασε εμαςκαι το νετ..κυριως και εντελως φιλικα σου λεωαπεφυγε να βρεις ομαδα στο φεισ γιατιθα εχεις αντιθετα αποτελεσματα...

Ξερω ποσομανικιειναιμε τον θηλασμο..[πιστεψε με...2 παιδια αφινα το γαλα τους οταν εφευγα δουλεια..και ο μεγαλος δεν επινε καν το κατεψηγμενο..

εαν θελεις στειλε μου πμ να σου στειλω παραπομπες αλλα και το μαιλ της Αγλαιας Παπαδημα..

αν συνεχισεις αυτη την ταλαιπωρια θα κουραστεις και θα τα παρατησεις και ειναι κριμα εφοσω θελεις να θηλασεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστυχώς, κάθε οδηγία/συμβουλή που σου έχει δοθεί μέχρι τώρα mwroudenia από τον παιδίατρο ως προς το θηλασμό είναι λανθασμένη, και μονο στον αποθηλασμό μπορεί να σε οδηγήσει.

ΟΧΙ τα νεογέννητα δεν τρώνε κάθε 3 ώρες!!!!

Σου εξήγησε ποτέ ο παιδίατρος σου ότι λόγω ίκτερου το μωρό κοιμάται περισσότερο και πρέπει εσύ να το ξυπνάς και να κάνεις πολύ συχνούς και καλούς/αποτελεσματικούς θηλασμούς;;;; Σε αυτή τη φάση το μωρό χρειάζεται το λιγότερο 10 με 12 θηλασμούς. Τηρώντας το 3ωρο δεν νομίζω να σου βγαίνουν τόσοι θηλασμοί.

Εξαιτίας του ίκτερου το μωράκι αποκοιμιέται πιο εύκολα και κουράζεται. Για να το κρατήσεις ξύπνιο σου είπαν τα κορίτσια τι να κάνεις, δηλ πειράζεις αυτάκια, ποδαράκια.

Για να αρχίζει γρηγορότερα η ροή σου και να μην κουράζεται το μωρό μέχρι να κατέβει το γάλα, κάνε μασαζ στο στηθος πριν το θηλασμό.

Αν παρόλα αυτά το μωρό συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται, βγάλε με νοσοκομειακό θήλαστρο το γάλα σου και όχι με απλό θήλαστρο.

Αναφέρεις ότι έχασε βάρος. Τι εννοείς; Έχασε από το βάρος γέννησης; Από την τελευταία μέτρηση πριν βγείτε από το νοσοκομείο;

Είναι φυσιολογικό τα νεογέννητα να χάνουν ένα ποσοστό (5-7%) από το βάρος γέννησης, το οποίο όμως το ανακτούν μέσα σε 10 με 15 μέρες.

Εσένα το μωράκι σου είναι μόλις 2.5 εβδομάδων οπότε τι ακριβώς περιμένει ο παιδίατρος σου; Να έχει βάλει κανένα κιλό; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Penny δυστυχώς δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο όπου ο παιδίατρος μας έχεις ως προτεραιότητα του το καλό των μωρών μας ως προς το θηλασμό. Δεν βρίσκω ότι είναι κακό να αμφισβητήσεις τον παιδίατρο σου σχετικά με το θηλασμό, αφού στην Ελλάδα αυτοί κατά βάση ευθύνονται για τα τρομερά ποσοστά γρήγορου αποθηλασμού με τις φοβερές τους συμβουλές.

Από τα λεγόμενα της mwroudenia οι μέχρι τωρα οδηγίες του μονο προς τα εκεί την οδηγούσαν και αυτήν κάνοντας την να πιστεύει ότι "δεν έχει γάλα"!!!

Λίγο γάλα έχεις όταν βάζεις λίγο το μωρό στο στήθος.

Για να εδραιωθεί η γαλουχία θέλει τουλάχιστον 1 μήνα, όπου το μωρό είναι συνέχεια στο στήθος για να ξεκινήσει η παραγωγή. Οπότε πως μπορεί αυτός να της λέει ότι έχει λίγο γάλα όταν ποτέ του δεν έδωσε μια σωστή συμβουλή και μάλιστα της είπε

να το δινεις το πολυ 3 φορες την μερα στηθος

Είναι ποτέ δυνατόν με 3 θηλασμούς την ημέρα σε νεογέννητο μωρό να εδραιωθεί η γαλουχία;;;;;;;;;;;;

Το τι θα κάνει η mwroudenia από εδώ και πέρα είναι δική της επιλογή. Ίσως καλό θα ήταν να μιλήσει με έναν σύμβουλο θηλασμού.

Όμως ας καταλάβουμε κάποια απλά πράγματα: Όσο βάζεις το μωρό στο στήθος, τόσο γάλα θα έχεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσια!!!

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ και εγω με το θηλαστρο βγαζω 50-55 μλ γαλα πλεον μετα απο τοσες μερες απο τον τοκετο και σπανια πιο κατω... :? και αυτο εγινε μονο με την αντληση απο το θηλαστρο!

το πρωι τον εβαλα στο στηθος και το επιασε αμεσως!και του δωσα και συμπληρωμα ομως...και μετα ενιωσα το στηθος μου βαρυτερο γιατι?? :?

fotini οχι ισα ισα μου ειπε πως εφοσον ειχε ικτερο το μωρο πρεπει να πινει ξενο γαλα για να μην ξανα ανεβασει..δεν κανει μονο αποκλειστικο θηλασμο!

οσο αυτο για το 3 φορες την μερα στο στηθος μου το ειπε καπως χαριστικα,..τις αλλες φορες λεει μονο ξενο!

cesilia οχι σιγα μην μπω στο φεις για τον θηλασμο!παντως αν θες στειλε μου πληροφοριες μετα χαρας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στη κορη μου τωρα που την θηλαζω ακομη οσο ηταν μωρακι ναι την θηλαζα καθε 3 ωρες αλλα ειχαν διαρκεια 40 λεπτα κ ετρωγε ασταματητα κ ναι εβαζε ενα κιλο το μηνα μονο με θηλασμο...ειναι στο παιδι πιστευω ποσο θελει να φαει αλλα τρωνε συνεχομενα αλλα 10 λεπτα κ τερμα κ εστι θελουν κ πιο συχνα...

οσο για το θηλαστρο σε καθε χρηση μεχρι 6 μηνων θελει αποστειρωση.

στο γιο μου ηταν τελειως διαφορετικα τον θηλασα ενα χρονο καποιο διαστημα αποκλειστικα καποιο με συμπληρωμα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρίνα, για τον ίκτερο δεν ξέρω να σου πω, αλλά νομίζω ότι είναι εντελώς άκυρα αυτά που σου είπε ο γιατρός σου, αφού το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο φάρμακο. Αυτά τα γράφω από ένστικτο, θα σου πουν τα κορίτσια που ξέρουν καλύτερα.

Από αυτά που μας λες νομίζω ότι έχεις γάλα και αρκετό μάλιστα, και είναι κρίμα να μη θηλάσεις.

Εμένα ο δικός μου έβαζε από την αρχή, δεν έχασε καθόλου από το βάρος γέννησης, αλλά τα περισσότερα νεογέννητα χάνουν. Όπως λέει και η filos`ifigen είναι στο παιδί. Π.χ. ο δικός μου από τριών μηνών σταμάτησε να βάζει και τώρα μόλις και μετά βίας έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης, αλλά δε φταίει το γάλα μου, είναι υπερκινητικός, και ίσως είναι και το σκαρί του τέτοιο, και δε με χαλάει καθόλου αυτό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσι μου οι οδηγίες του γιατρού σου είναι όλες λάθος! Οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια σε αποθηλασμό.

ΔΕΝ υπάρχει γυναίκα που να μην έχει γάλα (εκτός από σπανιότατες περιπτώσεις ορμονικών θεμάτων που δε ξεπερνάνε το 1%) και το γάλα κάθε γυναίκας είναι επαρκές για το μωρό της. Όσο πιο πολύ έχεις το μωρό στο στήθος τόσο περισσότερο γάλα θα παράγεις, έτσι απλά. Ο ίκτερος ΔΕΝ αποτελεί λόγο χορήγησης ξένου γάλακτος. Η ποσότητα που αντλείς με το θήλαστρο ΔΕΝ είναι ενδεικτική της παραγωγής σου. Κι αν χρειάζεται να κάνεις αντλήσεις το μόνο κατάλληλο είναι το νοσοκομειακό θήλαστρο.

Χρειάζεσαι άμεσα να επικοινωνήσεις με σύμβουλο θηλασμού. Στο παρακάτω link είναι τα στοιχεία των συμβούλων θηλασμού της LLL, οι οποίοι δουλεύουν εθελοντικά, δηλαδή είναι δωρεάν. Μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικώς μαζί τους, θα σε βοηθήσουν πολύ και θα σου λύσουν πολλές απορίες.

http://www.lllgreece.org/symbouloi

Χρήσιμες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ:

http://pediatros-thes.gr/

http://www.mitrikosthilasmos.com/

και στο facebook, μπορείς να αναζητήσεις τις ομάδες:

Παιδιατρείο Στέλιου Παπαβέντση Θεοδώρας Μενούνου

Απανταχού θηλάζουσες

Αττική: ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας

(και υπάρχουν και αρκετές άλλες τοπικές ομάδες)

Ειδικά οι τοπικές ομάδες είναι κλειστές που σημαίνει πως ότι γράψεις θα το δουν μόνο τα μέλη της ομάδας και κανένας άλλος.

Να σου ζήσει το μωράκι σου και καλούς θηλασμούς εύχομαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πραγματικα χρειαζεται να μιλησεις με συμβουλο θηλασμου....μιν αγχωνεσαι με το βαρος..βαζε το μωρο συνεχεια στο στηθος. ολα θα πανε καλα..να σου ζησει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μωρουδενια μου οταν γεννησα την 3η μερα ανεβασα μεχρι 41 πυρετο στο νοσοκομειο μου εδωσαν μισο χαπι να χαλαρωσει λιγο το στηθος να σταματησει ο πυρετος γεμιζα μισο μπουκαλι γαλα στην κυριολεξια...οσο μου εδιναν αντιβιωσεις εβγαζα το γαλα με νοσοκομειακο θηλαστρο κ το πετουσα μολις βγηκαμε απο το νοσοκομειο η μπεμπα μου ξανα νοσηλευτικε στην εντατικη μοναδα νεογνων για 4 μερες λογο υψηλου ικτερου...4 μερες κατω απο τις λαμπες το μωρο κοιμοταν συνεχεια ολα στα εγραψε πολυ σωστα η φωτεινη..

ηθελα τοσο πολυ να θηλασω ομως δεν τα καταφερα....μια ο πυρετος μια το ικτερο το χασαμε το παιχνιδι προσπαθησα ομως κ για 2,5 μηνες καναμε μεικτη διατροφη...

τωρα θα αντιμετωπιζα αλλιως τα πραγματα,τωρα γνωριζω περισσοτερα κ στο δευτερο δεν θα κανω τα ιδια λαθη...

πενυ μου κ εγω την κορη μου με σκονογαλα την μεγαλωσα δεν ειπαμε οτι ειναι κακο το αντιθετο μια χαρα ειναι το ετοιμο οταν υπαρχουν σοβαροι λογοι...

μωρουδενια μου αφου το θελεις προσπαθησε περισσοτερο κ ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις το στηθος σου το νοιωθεις βαρυ γιατι γεμιζει μια χαρα γαλατακι εχεις φτανει κ περισσευει!!!

οπως εχω ξανα πει ναι να εμπιστευομαστε τους παιδιατρους μας αλλα περισσοτερο να εμπιστευομαστε το μητρικο μαςς ενστικτο!!!!!!

ξερω οτι πολυ φρεσκια μανουλα κ δεν νοιωθεις ακομη σιγουρη ισως να φοβασε κιολας ομως θα τον βρεις τον τροπο σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κ να σου ζησει το μωρακι σου!

δεν εχω πολλα να προσθεσω σε οσα ειπαν τα κοριτσια..

ποσα μλ συμπληρωμα παιρνει?

δε μπορεις να το κοψεις κατευθειαν, με αυτες τις βλακειες που σου ειπ ο γιατρος σου σου εχει κανει ζημια.

θα δινεις στηθος οοοοποτε ζητησει, θατο κανεις σκουλαρικι κ ανα 2 μερες θα μειωνεις 5-10μλ

το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να επικοινωνησεις με συμβουλο θηλασμου

σου ευχομαι καλη επιτυχια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κ από εμένα...

καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι..

συμφωνώ με τα κορίτσια σε ότι οδηγία σου έδωσαν σχετικά με την αποστείρωση και τον τρόπο θηλασμού...να σου πω απλά θέλω από προσωπική εμπειρία (θήλασα αποκλειστικά με δικό μου γάλα για 10 μήνες, βγάζοντας όμως μόνο με θήλαστρο!!) Οι λόγοι είναι ίδοι με τους δικούς σου, ίκτερος, απώλεια βάρους, μη φαγανό μωρό που κοιμόταν κτλ αλλά επιπλέον σε εμένα επειδή δεν είχα καλή θηλή δεν την έπιασε σωστά κ έμαθε στο μπιμπερό από την αρχή..

συμβούλή -εφόσον πιάνει τοστήθος άσε το μπιμπερό, θα φάει μόνος του..

όσον αφορά αν έχεις γάλα η απάντηση είναι ότι θα έχεις εάν βάλεις το μωρό στο στήθος πολλές ώρες

για να κατέβει το γάλα αν συνεχίσεις με θήλαστρο κ να δίνεις τουλάχιστον δικώ σου γάλα πρέπει να συμπληρώνεις 100 λεπτά τη μέρα αντλήσεων (το κάθε στήθος)- κάνε 10 φορές από 10 λεπτά ή καλύτερα 8 φορές απο 15 λεπτά αποκλειστικα με επαγγελματικό θήλαστο , προτείνω το διπλής άντλησης της medela για να εξοικονομείς κ χρόνο

κ εγώ έβγαλα 60ml τη μέρα κ μετά με τις οδηγίες αυτές έβγαζα 2 λίτρα!!!! 'ετρωγε το παιδί-έβαζα κατάψυξη-κ περίσευε κιόλας...απλά έτσι είναι τρομερά δύσκολο , όλη μέρα πλένεις-αποστηρώνεις-αντλείς-κ ταίζεις ώρες ατελέιωτες...

κ καλά τώρα είναι αρχή κ είσαι όλη μέρα μέσα στο σπίτι , μετά όμως?

ενώ δίνοντας στήθος θα πηγαίνεις ώπου θες απλά θα δίνεις το στήθος σου όποτε χρειαστεί ;)

sorry για το μεγάλο μήνυμα απλά προσπάθησα να βοηθήσω γιατί πέρασα τα ίδια και θεωρώ ότι αν συνεχίσεις έτσι θα το μετανιώσεις μετά κ είναι κρίμα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επίσης να προσθέσω ότι καταλαβαίνω το άγχος σου για τον ίκτερο...δεν ξέρω γιατί αλλά κ εμένα μου έλεγαν ότι πρέπει να πιεί ξένο γιατί αποβάλει περισσότερα ούρα κ τον κάνουν καλό..

αχ, happy τα ίδια κ εγώ...τις οδηγίες για την αύξηση γάλακτος τις βρήκα στο mammy , κανένας γιατρός-γυναικολόγος ή παιδίατρος δεν νιάστηκε...αν κάνω τώρα δεύτερο παιδί θα κάνω ότι λένε τα κορίτσια κα θα τα καταφέρω πιστεύω...το ίδιο κ εσύ αρκέι να έχεις λίγο υπομονή τώρα στην αρχή...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συγχαρητήρια κορίτσι μου, να ζήσετε 💞 όλο χαρές να έχουμε σ αυτό το φόρουμ ✨✨ Βουρ στο ψητό τώρα και σας εύχομαι να έχετε κι άλλες χαρές σύντομα 🤰🏼🔜 🤞
    • Κορίτσια τι κάνετε ;;  συγχαρητήρια σε όσες είδατε θετικά τεστακια ή κάνατε υπερήχους κ είδατε τα φασόλια σας !! Ποσό μα ποσό χαίρομαι για την καθεμία ξεχωριστά όταν βλέπω κάποια να ανεβάζει θετικό τεστ !!! οι υπόλοιπες εύχομαι κ πάλι από καρδιάς του χρόνου το Πάσχα να κρατάμε μωράκια ή να τα έχουμε στις κοιλιές μας !!  Στα δικά μου νέα , την 31η ημέρα μου ήρθε περίοδος (3 μέρες καθυστέρηση με αρνητικά τεστ) το πήρα λίγο βαριά ωστόσο δεν ήθελα να το δείξω λόγω των ημερών… μετα πήγαμε ένα 3ημερο κ εκεί μου έκανε πρόταση κ επίσημα με δαχτυλίδι ο άντρας μου κ όλα άλλαξαν ! Στη συνέχεια πήγα κ στους δικούς μου κ καταχάρηκα!  γυρνώντας στην καθημερινότητα ξεκίνησα τα τεστακια ωορρηξίας και σήμερα βρήκα το καραθετικο, πήρα άδεια από τη δουλειά που δουλεύω όλη μέρα εκτος σπιτιού, για μια ώρα (με δικαιολογία ότι να ναι) κ έτρεξα για λίγες τρελίτσες … αύριο αντίστοιχα κ ο άντρας μου δουλεύει όλη μέρα, όποτε ελπιζω να μπορέσει μια ώρα να πάρει για να κάνουμε λίγες ακόμη να αυξήσουμε πιθανότητες ! ελπιζω βγαίνοντας αυτός ο μήνας να έρθουν κ αλλά θετικά τεστακια κ μωράκια στις κοιλίτσες !
    • Κοριτσαρες μου!!!  Τι κάνετε καλέ?! Διαβάζω πόση ώρα ! Να πω κάτι αρχήν στην Μαρίνα μας @marinamanoulitsa μου να χαίρεσαι το αντράκι σου .γερό τυχερό και ευλογημένο να είναι. Εμένα σήμερα έχει γενέθλια ο γιος μου και είχα λίγο κόσμο σπίτι και αύριο έχουμε το πάρτι και για αυτό χάθηκα αυτές τις μέρες ,έτρεχα για τις λεπτομέρειες.. Κατά τ αλλά όπως σας.ειχα πει έχω γίνει σαν μπαλόνι. Έχω πρηστεί και στο πρόσωπο και εννοείται κοιλιά που μπαμ!   @Kate1992 πριν κάποιο καιρό όταν κάναμε τις πρώτες μας προσπάθειες για δεύτερο παιδί είχα ένα πολυ δύσκολο βακτήριο. Τότε είχα ενημερώσει τον γιατρό για τις προθέσεις μου και επειδή έπρεπε να πάρω οπωσδήποτε αντιβίωση μου έδωσε ακριβώς την ίδια που έδωσε τώρα και σε σένα. Επειδή δεν ήξερα αν είμαι η δεν είμαι έγκυος ο γιατρός μου είπε θα την πάρεις άφοβα αυτή. Και έτσι έκανα. Βέβαια έγκυος δεν ήμουν τότε αλλά ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν γυναικολόγος με ειδίκευση στην γυναικεία Ουρολογία. Οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρει! Μην μου αγχώνεσαι!!!
    • Εμένα έπαιρνε 50 ευρώ επίσκεψη βέβαια όχι σε κάθε ραντεβού, σίγουρα δεν χρέωσε 4 κ 1000€ καισαρική. Εκείνη την εποχή έλεγαν τα κορίτσια στη συζήτηση με τα δίδυμα ποσα της τάξεως των 2000-2500 ευρώ κ λέω μια χαρά είμαστε!!!😱😱😱
    • Αυτό με τα σουτιέν πονεμένη ιστορία! 😂Έχω στήθος γενικά και τώρα με την εγκυμοσύνη έχει βαρύνει κι άλλο. Εννοείται πως κανονικό σουτιέν δεν παίζει να βάλω, αθλητικά μόνο και πάλι με ζορίζουν!  Ελπίζω να μπαίνω στο μαγιό μου 😅 @Katiana1987 μωρέ την απολαμβάνω τη διαδρομή αλλά είμαι και καμμένη, γι’ αυτό λέω να περάσουν αυτές οι μέρες χαχα @Kate1992 κορίτσι μου μην αγχώνεσαι σίγουρα δεν είναι κάτι σοβαρό, θα κάνεις τη θεραπεία σου και όλα καλα. Γενικά παίζει πολύ στην εγκυμοσύνη βακτήρια/μύκητες. Αλλάζει το ph του κόλπου. Εγώ παίρνω και προβιοτικά γιατί ταλαιπωρούμαι συχνά από candida και ενδεχομένως να έχω και τώρα. Στο επόμενο τρίμηνο θα κάνω καλλιέργεια και παπ.  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...