Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Αν και δεν εχουν απολυτος τιποτα με τους ομοφυλοφιλους θεωρω πως ενα παιδι πρεπει να μεγαλωνει σε ενα περιβαλλον που ειναι ξεκαθαροι οι ρολοι μητερας-πατερα.Αλλα το πιο σημαντικο ειναι πως μια τετοια ενεργεια θα δημιουργουσε τεραστια προβληματα στο παιδι κυριως στο σχολειο απο τα σχολια των συμμαθητων του.Δεν ξερω τι θα γινει σε 100 χρονια αλλα τωρα η κοινωνια μας δεν ειναι ετοιμη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ κι εγώ, μπορεί ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να δώσει πολλή περισσότερη αγάπη σε ένα παιδί από ό,τι ένα ετερόφυλο και να το μεγαλώσει με πολύ ορθότερο τρόπο, αλλά η κοινωνία μας δύσκολα θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο, και αποδέκτης της αποδοκιμασίας θα ήταν το παιδί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω ειμαι κατα και ειμαι καθετη σε αυτο.Δεν ειμαι ρατσιστρια αλλα ενα παιδι μεγαλωνοντας με αλλα προτυπα απο αυτα που οχι μονο η κοινωνια αλλα και η θρησκεια επιβαλλει δεν θα ειναι παρα προβληματικο...Και δεν εννοω προβληματικο ως προς τη νοημοσυνη του αλλα ως προς την καθημερινοτητα του ,αφου δεν θα εχει τα σωστα προτυπα(τα εως τωρα δεδομενα,την πλειοψηφια) μιας οικογενειας.Τωρα θα μου πεις πια ειναι σωστα προτυπα τη σημερον ημερα,ε?Ε και εγω θα απαντησω η κλασσικη οικογενεια,με τον λιγο πιο αυστηρο πατερα(που το παιζει αυστηρος),την τρυφερη μανουλα.Ας κραταμε και τις βασικες μας αξιες γιατι μετα ολα θα ισοπεδωθουν...Εχουν γινει που εχουν γινει τα πραγματα χαλια,ας ειναι το σπιτι μας το ισχυροτερο φρουριο που μεσα σε αυτο θα δωσουμε αξιες,παιδεια και σωστα προτυπα στα παιδια μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι Αννα μαρια εδω....ξανα....στο ρόλο της μητερας πλεον

και εγω δε συμφωνω στην υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια...η υιοθεσια εχει δυσκολα θεματα απο μονη της στη ψυχη ενος παιδιου..δε χρειαζεται και προσθετα μπερδεματα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι Αννα μαρια εδω....ξανα....στο ρόλο της μητερας πλεον

και εγω δε συμφωνω στην υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια...η υιοθεσια εχει δυσκολα θεματα απο μονη της στη ψυχη ενος παιδιου..δε χρειαζεται και προσθετα μπερδεματα

ακριβως!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα σας! Εγω παλι εχω αλλη αποψη...Θεωρω οτι ειναι ακρως καλυτερο να μεγαλωνει σε ενα σπιτικο γεματο αγαπη, παρα σε ενα ιδρυμα, ακομα και το καλυτερο να ειναι! Για μενα κριτηριο ειναι μονο η αγαπη και η ψυχικη ισορροπια, θεωρω οτι ειναι τα μονα που θα επρεπε να εξεταζονται εκτενεστατα οταν οποιοσδηποτε κανει αιτηση υιοθεσιας. Απο εκει και περα, ναι σιγουρα ξεφευγουμε απο τους παραδοσιακους ρολους, που και κατα τη δικη μου αποψη ειναι καλες και σταθερες αξιες, αλλα δεν μπορουμε να κλεινουμε τα ματια σαν να μην υπαρχουν αυτα τα ζευγαρια. Επιπλεον, η αιτιολογια οτι τα παιδια θα παρουν λαθος προτυπα και θα γινουν ομοφυλοφιλα καταρριπτεται εκ προοιμιου απο το γεγονος οτι τα προηγουμενα χρονια απο τις ετεροφυλοφιλες οικογενειες προεκυψαν ομοφυλοφιλα ατομα, αλλωστε ως γνωστον κατα κυριο λογο οι αιτιες ειναι ορμονικες. Απο την αλλη, οντως η κοινωνια μας ειναι ανετοιμη να δεχτει κατι τετοιο, αλλα αν δεν γινει η αρχη δεν θα ειναι ετοιμη ποτε. Δυο ανθρωποι που μπορουν και θελουν να προσφερουν αγαπη και σταθεροτητα ειναι κριμα να μην μπορουν να το κανουν λογω του σεξουαλικου τους προσανατολισμου. Το ιδιο ισχυει και για την περιπτωση που καποιος θελει να υιοθετησει ενα παιδακι χωρις να εχει συντροφο. Γενικα, μακρια απο τα ιδρυματα τα παιδακια, εκει τραυματιζονται πραγματικα οι ψυχουλες τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κορίτσια, εγω αν και δεν είμαι ρατσίστρια είμαι εναντίον της πραξης αυτής...παρόλο που η αποψη της πιο πανω κοπέλας με βρίσκει σύμφωνη, δηλαδή ότι τα παιδιά πρεπει να μεγαλώνουν κυρίως σε περιβαλλον με αγαπη, διαφωνω ότι τα παιδια πρεπει να μεγαλώνουν με πρότυπα ομοφυλοφιλους γονεις..η κοινωνία μας δεν είναι ετοιμη να το δεχτει αλλα δεν ξερω και κατα πόσο θα ήθελα ποτε να το δεχτεί.. :oops: είμαστε η Ελλαδα, η χωρα που διδαξε πολιτισμό και που δωσαμε τις βασεις για να αναπτύξουν πολιτισμό η πλειοψηφία των άλλων χωρων..νιωθω ότι προσπαθουμε να μιμηθουμε τις ξενες νοοτροπίες και να το κουκουλωσουμε αυτό ονομαζοντας το "εξευγενισμό" και "προοδο"...Είναι το ιδεωδες μας "πατρις, θρησκεία, οικογενεια"..και η θρησκεία μας καθαρα η θρησκεία, δεν το δεχεται αυτό..Δεν ξερω απλα νιωθω ότι το ισοπεδωνουμε αυτό.. την θρησκεια κυρίως:roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!Δε μπορω να αποφασισω τι ειναι σωστο και τι οχι επι του θεματος!!Αλλα εμενα θα με αποσχολουσε περισσοτερο να μεγαλωσει ενα παιδι χαρουμενο και να νιωθει οτι εχει ενα σπιτι, παρα ενα παιδι παρατημενο που μεγαλωνει στις συνθηκες ενος ιδρυματος που οταν θα βγει εκτος ιδρυματος δεν θα εχει τιποτα και κανενα!

Οσο για τις αξιες των αρχαιων ελληνων νομιζω οτι ηταν πρωτοποροι στην ομοφυλοφιλια και για την τοτε εποχη ηταν κατι πολυ συνηθισμενο!

Τωρα για το πατρις θρησκεια οικογενεια .Το πατρις μας το πατησανε και εμεις τους αφησαμε! Η θρησκεια μας εχει διδαξει τα τελευταια χρονια πως να κανουμε σωστες πωλησεις ακινητων, πως να βγαζουμε πολλα χρηματα και να κανουμε offshore!Μας εμεινε μονο η οικογενεια που ευτυχως δεν μας εχει διωξει και αυτη τις μερες που ζουμε γιατι αλλιως χαθηκαμε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" ήταν ιδεώδες της χούντας... Φυσικά εξαρτάται πώς το εννοούμε. Η ορθόδοξη Εκκλησία δεν απορρίπτει κανέναν. Όλους τους δέχεται με τις ιδιατερότητές τους. Πάντοτε υπάρχει η αρχή της οικονομίας που εξετάζει ξεχωριστά κάθε περίπτωση ανθρώπου. Δεν πιστεύω ότι όλα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να αποτελέσουν σωστό πρότυπο για ένα παιδί, με τον ίδιο τρόπο που αυτό συμβαίνει και για τα ετερόφυλα.

Συμφωνώ, όμως, ότι δεχόμαστε άκριτα όλες τις ξένες νοοτροπίες και συνήθειες, πιθηκίζοντας ό,τι μας πασάρουν φοβούμενοι μήπως χαρακτηριστούμε οπισθοδρομικοί...

Ίσως να πρέπει να γίνει η αρχή, αλλά μέχρι αυτό να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία, θύματα θα είναι τα παιδιά...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι αδικο να κρινουμε ετσι τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια απο τη στιγμη που θεωρουμε "δικαιωμα" των ετεροφυλοφιλων να γεννοβολανε ανεξελεγκτα και επειτα απο λιγα χρονια να παρατανε στο ελεος του θεου τα μωρα....Ή ακομα χειροτερα να τα μεγαλωνουν με ανευθυνοτητα,ελειψη αγαπης κ προσοχης....

Ποια προτιμαει εναν γονιο (μια 'μανα") να κραταει το βρεφος στην αγκαλια της χωρις να του προσφερει το δικαιωμα στην ασφαλεια,ή που καπνιζει στη μουρη του απο εναν ομοφυλοφιλο που σκεφτεται πανω κ πρωτα απ'ολα την σωστη ανατροφη του παιδιου του?Ποια προτιμαει εναν "πατερα" που στα 1α χρονια παραταει μανα κ παιδι,ή το/τους κακοποιει απο εναν/μια ομοφυλοφιλο?

Ειμαι υπερ της υιοθεσιας με καποιες προυποθεσεις!(τις προυποθεσεις θα τις ειχα κ για "κανονικο" ζευγαρι)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Διαβάζω "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" (το κατ' εξοχήν χουντικό σύνθημα) και μου σηκώνεται η τρίχα!

Βλέπω αρχαιολατρικά παραληρήματα (η χώρα που χάρισε τον πολιτισμό κλπ...) και μου φεύγει ολόκληρο το σκαλπ!

Είμαστε μια εξαιρετικά οπισθοδρομική, βαθύτατα συντηρητική, θρησκόληπτη, μίζερη και ρατσιστική κοινωνία!

Και κινδυνεύουμε σε 3 μέρες να έχουμε ναζιστές επισήμως στη Βουλή.

Και θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν σωστά πρότυπα ενώ τους δίνουμε τα χείριστα!

Επιτέλους είναι καιρός να ξυπνήσουμε.

Και βέβαια ναι στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, υπό προϋποθέσεις σωστές, όπως πρέπει να υπάρχουν για όλα τα ζευγάρια που υιοθετούν.

Όσο για την 'παραδοσιακή' ελληνική οικογένεια, έχει κάνει τεράστια ζημιά τόσα χρόνια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η υιοθεσία δεν έχει να κάνει με τα πολιτικά κατάλοιπα αλλης γενιάς και τα "κολλημένα"μυαλά απο γονείς που υπαρχουν και ψηφιζουν.....

σε καποια πραγματα ισως και να χρειαζεται περισσοτερη σκεψη απο το απλα να δηλωνουμε προοδευτικοι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Διαφωνώ. Οι πολιτικές πεποιθήσεις καθορίζουν τη καθημερινότητά μας.

Και δεν αναφέρομαι σε παλαιές γενιές. Το τρομαχτικό είναι πως υπάρχει τεράστια άνοδος του συντηρητισμού, της θρησκοληψίας και του ρατσισμού στους νέους! Σ'αυτούς που μεγαλώνουν τώρα παιδάκια. Κι έχουν αναγάγει το μεγάλωμα του παιδιού σε παθολογία. Και μιζεριάζουν.

Σαφώς το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο γιατί πριν συζητήσουμε για υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει η ελληνική κοινωνία ν'αποδεχτεί πρώτα την ομοφυλοφιλία. Κάτι που δεν έχει κάνει. Ακόμα!

post-16194-13873939258811_thumb.jpg

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το θέμα "πρότυπο" σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ποιος είναι το σωστό πρότυπο δηλαδή; Η μάνα που κάθεται με το μαλλί-κράνος από το κομμωτήριο, με τις νυχάρες με γαλλικό μανικούρ από την αισθητικό, βαμμένη σαν ψεύτικη, πίνει καφέ και κουτσομπολεύει με τις φίλες της στον παιδότοπο, ενώ η Φιλιππινέζα κυνηγά τα παιδιά; Ο πατέρας που κάθεται στον καναπέ και βλέπει τηλεόραση, ενώ η γυναίκα του σκοτώνεται στις δουλειές, αφού έχει γυρίσει κι αυτή από τη δουλειά της; Οι γονείς που έκαναν κατά λάθος ένα παιδί επειδή δεν πήραν προφυλάξεις, παντρεύτηκαν αναγκαστικά και μετά χωρίζουν και το παρατάνε από δω κι από κει για να κάνουν τη ζωή τους;

Αλλά ας μη γινόμαστε απόλυτοι. Δε σημαίνει ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι θα προσφέρει έναν παράδεισο αγάπης σε ένα παιδί. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο ένα τέτοιο ζευγάρι θα επιθυμεί να προβεί σε υιοθεσία, πράγμα που φυσικά συμβαίνει και με πολλά ετερόφυλα ζευγάρια.

Άλλωστε, υπάρχουν προϋποθέσεις για υιοθεσία από ετερόφυλα ζευγάρια, και το ίδιο θα γίνει για τα ομοφυλόφιλα.

Συχνά, όμως, πιστεύουμε ότι οτιδήποτε "παραδοσιακό", όπως είναι η ορθόδοξη εκκλησία (η οποία στην ουσία την είναι βαθύτατα ριζοσπαστική και επαναστατική, άσχετο το πώς την έχουν καταντήσει και που δεν ενοχλούνται από αυτήν την κατάντια οι διάφοροι "ιεράρχες"), πρέπει να καταδικάζεται στο βωμό μιας αόριστης προόδου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οι πολιτικές πεποιθήσεις θα μπορούσαν να εκφράζουν την παιδεία μας και θα τολμούσα να πω και την καλλιέργεια μας...ετσι θα έπρεπε να είναι....δεν ειναι ομως γι αυτο και έχουμε όλα οσα εχουμε...οπως και καθετί που μας εκφραζει αντικατοπτριζει το τι ειμαστε....απο αποψη μαυλου,ανατροφης,παιδειας και κλπ

Το θέμα της υιοθεσιας σε μια γενικοτερη βαση δεν ειναι θεμα παιδειας,αποψης και κλπ..εχει περισσοτερους ψυχολογικους και συναισθηματικους παραγοντες...το ιδανικο θα ηταν να ειναι ισορροπημενα τα ετεροφυλα ζευγαρια..δεν ειναι θεμα προοδου το οτι τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια εχουν πολλα δικα τους ψυχολογικα θεματα να επιλυσουν...με το αν αποδεχονται η οχι τα ιδια τον εαυτο τους...ενα υιοθετημενο παιδι εχει πολλα επισης δικα του θεματα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το θέμα της υιοθεσίας είναι από μόνο του ένα σοβαρό θέμα, ναι. Κριτήρια λοιπόν που έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα και τη σχέση των υποψήφιων θετών γονιών, πληροφόρηση, παρακολούθηση, ψυχολογική υποστήριξη, ολοκληρωμένες υπηρεσίες δηλαδή, αυτά θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν τη διαδικασία της υιοθεσίας, ανεξάρτητα από το αν είναι ομοφυλόφιλο το ζευγάρι ή όχι.

Το παραπάνω μήνυμα 'θέλω να γίνω μαμά!' μου προκαλεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δηλαδή ο αντίποδας του 'πατρίς-θρησκεία-οικογένεια' είναι οι 'ψεύτικοι' γονείς που παραμελούν τα παιδιά τους? Άσπρο ή μαύρο δηλαδή??

Καθόλου αόριστη η πρόοδος που επιθυμώ, τουλάχιστον όσον αφορά τα θέματα οικογένειας και ανατροφής παιδιού. Επιθυμώ να βγούμε από τη μιζέρια, επιθυμώ τόσο η εγκυμοσύνη και ο τοκετός όσο και το μεγάλωμα των παιδιών να μη χαρακτηρίζεται από παθολογία, επιθυμώ να μην έχουμε πάνω από 50% καισαρικές, επιθυμώ να θηλάζει το 90% των μωρών και όχι το 10%, επιθυμώ να μη μπουκώνουμε τα παιδιά με αντιβιώσεις ή το τάδε φάρμακο που έδωσε η θεία του μπατζανάκη μου στον Μήτσο της, επιθυμώ να μην έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη (2α πιο παχύσαρκα στο κόσμο μετά τους Αμερικανούς), επιθυμώ ελεύθερους χώρους έξω να παίζουν τα παιδιά κι εκεί επιθυμώ να μη τα κυνηγάνε διαρκώς οι γονείς με εκατομμύρια μη - μη πέσεις, μη χτυπήσεις, μη λερωθείς - κρατώντας ταυτόχρονα στο χέρι το απαραίτητο ψευτογιαούρτι με άρωμα φράουλα και κομματάκια συνθετικής σοκολάτας που βρωμάει χημικά από τα 5 μέτρα. Επιθυμώ ένα σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά πως να είναι δημιουργικά και πως να σκέφτονται. Επιθυμώ οι μαμάδες να "κακομαθαίνουν" τα παιδιά τους με ατελείωτα χάδια κι αγκαλιές όταν αυτά είναι μωρά και τις χρειάζονται (αντί να τ'αφήνουν να κλαίνε με στόχο κάποια αλλοπρόσαλλη ανεξαρτησία) και να τ'αφήνουν ελεύθερα όταν είναι ώρα αντί να προσπαθούν να μπούνε στη κουζίνα τους, στο κρεβάτι τους στη ντουλάπα τους και στο βρακί τους τελικά όταν τα παιδιά κοντεύουν τα 30.

Επιθυμώ και πολλά άλλα αλλά δεν έχω άλλο χρόνο για σήμερα.

Όσο για την θρησκεία, ορθόδοξη ή μη, χριστιανική ή άλλη, δε μπορεί να είναι ριζοσπαστική κι επαναστατική όταν βασίζεται στο φόβο και στη δημιουργία ενοχών.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στις επιθυμίες που εκφραζεις συμφωνω απολυτα..και εγω θα τα ηθελα ολα αυτα..μονο που αυτα ειναι οσα επιτασσει η λογικη εναντι της ηλιθιοτητας που υπαρχει γυρω μας...οχι προοδος..με τη στενη εννοια του ορου...και προοδος να υπαρξει καποτε η ηλιθιοτητα θα παραμενει αλλα λιγοτερη ισως

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

"Καθόλου αόριστη η πρόοδος που επιθυμώ, τουλάχιστον όσον αφορά τα θέματα οικογένειας και ανατροφής παιδιού. Επιθυμώ να βγούμε από τη μιζέρια, επιθυμώ τόσο η εγκυμοσύνη και ο τοκετός όσο και το μεγάλωμα των παιδιών να μη χαρακτηρίζεται από παθολογία, επιθυμώ να μην έχουμε πάνω από 50% καισαρικές, επιθυμώ να θηλάζει το 90% των μωρών και όχι το 10%, επιθυμώ να μη μπουκώνουμε τα παιδιά με αντιβιώσεις ή το τάδε φάρμακο που έδωσε η θεία του μπατζανάκη μου στον Μήτσο της, επιθυμώ να μην έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη (2α πιο παχύσαρκα στο κόσμο μετά τους Αμερικανούς), επιθυμώ ελεύθερους χώρους έξω να παίζουν τα παιδιά κι εκεί επιθυμώ να μη τα κυνηγάνε διαρκώς οι γονείς με εκατομμύρια μη - μη πέσεις, μη χτυπήσεις, μη λερωθείς - κρατώντας ταυτόχρονα στο χέρι το απαραίτητο ψευτογιαούρτι με άρωμα φράουλα και κομματάκια συνθετικής σοκολάτας που βρωμάει χημικά από τα 5 μέτρα. Επιθυμώ ένα σχολείο που μαθαίνει στα παιδιά πως να είναι δημιουργικά και πως να σκέφτονται. Επιθυμώ οι μαμάδες να "κακομαθαίνουν" τα παιδιά τους με ατελείωτα χάδια κι αγκαλιές όταν αυτά είναι μωρά και τις χρειάζονται (αντί να τ'αφήνουν να κλαίνε με στόχο κάποια αλλοπρόσαλλη ανεξαρτησία) και να τ'αφήνουν ελεύθερα όταν είναι ώρα αντί να προσπαθούν να μπούνε στη κουζίνα τους, στο κρεβάτι τους στη ντουλάπα τους και στο βρακί τους τελικά όταν τα παιδιά κοντεύουν τα 30.

Επιθυμώ και πολλά άλλα αλλά δεν έχω άλλο χρόνο για σήμερα."

Οχι απλα συμφωνω! Δεν εχω κατι να προσθεσω! Μακαρι ολοι εμεις που συμφωνουμε να κανουμε και την αρχη για κατι τετοιο!

Η ορθοδοξη πιστη ειναι πραγματι βαθια ριζοσπαστικη κι ευτυχως υπαρχουν καποιοι εστω ελαχιστοι ιερεις που δεν το εχουν ξεχασει. Δυστυχως την εχουν καταντησει εμποροπανηγυρη και για αυτο κανενας σεβασμος πια δεν υπαρχει απο τον κοσμο και ολο και λιγοτεροι πιστευουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα και εγω δεν ξερω τι αποψη εχω πανω σε αυτο το θεμα..ειλικρινα απο τη μια σκεφτομαι τα ιδρυματα απο την αλλη αν δεν ειναι καλο για το παιδι οπως ειπατε η κοινωνια δεν το δεχεται και ετσι και απο την αλλη λεω και αν εγω ημουνα στην θεση αυτου του ζευγαριου και ηθελα παιδι??Δυσκολο πολυ δυσκολο το ερωτημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

samarcande μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα και δεν είδες ότι πριν από σένα έγραψα ότι το "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" είναι χουντικό σύνθημα. ΦΥΣΙΚΑ δε σημαίνει ότι επειδή το σύνθημα αυτό το εκμεταλλεύτηκε η χούντα, εμείς οφείλουμε να μην αγαπάμε την πατρίδα μας, να θέσουμε εαυτούς εκτός εκκλησίας και να διαλύσουμε τις οικογένειές μας. Το ζητούμενο είναι η αβίαστη αγάπη και όχι ο τυφλός φανατισμός.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν είναι καλό πρότυπο το ετερόφυλο ζευγάρι απέναντι σε ένα ομοφυλόφιλο, αλλά ότι συχνά και το ετερόφυλο προσφέρει κάκιστα πρότυπα.

Σ' αυτά που λες ότι επιθυμείς δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, αλλά την πρόοδο σ' αυτά δεν τη βλέπω! Το να γίνονται φυσικοί τοκετοί και όχι καισαρικές, να θηλάζουν τα μωρά και να μην τρέφονται με σκονογάλα, να υπάρχουν χώροι για να παίζουν τα παιδιά, να τρέφονται σωστά και όχι με ένα σωρό σκουπίδια και να μην είναι παχύσαρκα, να μην φορτώνονται με ένα κάρο φάρμακα, κ.λπ. δεν είναι πρόοδος, είναι πρακτικές βαθύτατα παραδοσιακές. Έτσι μεγάλωσε η μάνα μου, η γιαγιά μου και όλος ο κόσμος πριν από πενήντα χρόνια. Ποια έκανε καισαρική τότε, ποια έδινε σκονογάλα, ποια έδινε συνθετικό γιαούρτι, πόσα παιδιά ήταν παχύσαρκα, τι φάρμακα υπήρχαν και ποιος τα έδινε, και δεν περνούσαν όλα τα παιδιά τα απογεύματά τους με δημιουργικό παιχνίδι και όχι στις διάφορες προγραμματισμένες δρατηριότητες; Όπως λέει και η φίλη μας η Ελευθερία, δεν είναι θέμα προόδου, αλλά λογικής απέναντι στην ηλιθιότητα!

Αλλά όλα αυτά, συν το δημιουργικό σχολείο, συν οι αγκαλιές αντί για βάρβαρες μεθόδους ανατροφής των παιδιών, συν όλα τα άλλα, δε νομίζω ότι έχουν να κάνουν με την αποδοχή ή όχι της υιοθεσίας παιδιών από ετερόφυλα ζευγάρια. Η θρησκοληψία, ο ρατσισμός και η μιζέρια δεν εξαφανίζονται από όλα αυτά. Αντίθετα, μπορούν να συνυπάρξουν. Την αόριστη πρόοδο την βλέπω καθημερινά στα σχολεία, όπου τα πάντα έχουν διαλυθεί, από το φόβο μήπως "πάθουν ψυχολογικά τα παιδιά", μήπως "δεν είμαστε αρκετά προοδευτικοί", μήπως "γίνουμε τριτοκοσμικοί" με αποτέλεσμα να πιθηκίζουμε το εξαίρετο μεν, ανεφάρμοστο για τη δική μας πραγματικότητα δε, σκανδιναβικό μοντέλο, και τα παιδιά μας να βγαίνουν από το σχολείο σε πλήρη σύγχυση, αγράμματα και με απόλυτο αίσθημα ανευθυνότητας. Γι' αυτό, το να βγω εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος ή ο χ πολιτικός ή ο χ πρωθυπουργός και να πούμε ναι στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, είναι το ευκολότερο. Οι εύκολες εξαγγελίες δεν κοστίζουν τίποτα, αλλά το άνοιγμα στην κοινωνία είναι πολύ πιο δύσκολο και με τις αντιπαραθέσεις στα παράθυρα των καναλιών, όπου προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα, όπως και όλα τα άλλα, τίποτα δε βγαίνει.

Για το θέμα της εκκλησίας, απάντησε η Χριστίνα και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ ενδιαφερον θεμα!

Χμ..μαλλον ομως επρεπε να ξεκαθαρισεις αν αναφεσαι ατα ελληνικα δεδομενα..ειμαστε ακομα πολυ πισω..ακομα οι περισσοτεροι δεν δεχονατι καν τους γαμους ομοφιλοφιλων η ακομα χειροτερα δεν δεχονται καν τους ιδιους τους ομοφιλοφιλους..χθες ειχε μια εκπομπη με αναλογο θεμα και συζητουσαμε με τις ωρες με τον αντρα μου..δυστυχως ακομα κι αυτοι που νομιζουν οτι ειναι προοδευτικοι κι ανοιχτομυαλοι θα θεωρουσαν πληγη αν ειχαν καποιον ομοφιλοφιλο στην οικογενεια τους ενω θεωρητικα δεν εχουν προβλημα..

Εγω τασσομαι υπερ αλλα οχι στην ελλαδα!κι ουτε στην κυπρο εννοειται!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα! Εγω πιστευω πως ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι μπορει να δωσει αγαπη σε ενα παιδι και να το μεγαλωσει σωστα.. Ομως το παιδακι στο μελλον το πιθανοτερο ειναι να αντιμετωπισει πολλα προβληματα στην αναζητηση συντροφου γιατι δεν θα εχει διαμορφωσει σωστα και τα δυο προτυπα.. Συν οτι θα το αντιμετωπιζουν διαφορετικα στην κοινωνια.. Η φυση δειχνει οτι αυτη ειναι μια διαστροφη, γι'αυτο δεν ειμαι τοσο υπερ γιατι το παιδι μετα θα υποστει ολες τις συνεπειες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα! Εγω πιστευω πως ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι μπορει να δωσει αγαπη σε ενα παιδι και να το μεγαλωσει σωστα.. Ομως το παιδακι στο μελλον το πιθανοτερο ειναι να αντιμετωπισει πολλα προβληματα στην αναζητηση συντροφου γιατι δεν θα εχει διαμορφωσει σωστα και τα δυο προτυπα.. Συν οτι θα το αντιμετωπιζουν διαφορετικα στην κοινωνια.. Η φυση δειχνει οτι αυτη ειναι μια διαστροφη, γι'αυτο δεν ειμαι τοσο υπερ γιατι το παιδι μετα θα υποστει ολες τις συνεπειες.

Διαφωνω καθετως οτι ενα παιδι που θα ανατραφει απο ομοφυλοφιλο ζευγαρι θα αντιμετωπισει προβληματα επιλογης συντροφου.Οι ανθρωποι που ειναι ομοφυλοφιλοι ή αυτοι που πανε και με τα δυο φυλα ανατραφικαν απο ετεροφυλοφιλα ζευγαρια και διαλεξαν αλλη πορεια στην προσωπικη τους ζωη.Το οποιο ειναι και σεβαστο

" Η φυση δειχνει οτι αυτη ειναι μια διαστροφη"

Τι εννοεις τιτινακι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...