Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τη βοήθεια σας για αποθηλασμό!


Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας!

Χρειαζομαι και πάλι τη βοήθεια σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Το αγοράκι μου είναι 16μιση μηνών και θηλάζουμε.Αποφάσισα όμως για διάφορους λόγους να αποθηλάσουμε.Πρόσφατα σταματήσαμε όλους τους ενδοιάμεσους θηλασμούς και αυτούς της παρηγοριάς (μετά από κλάμα) και θηλάζουμε μόνο το πρωί που ξυπνάμε, το μεσημέρι πριν κοιμηθούμε (κοιμάται στο στήθος) και το βράδυ που θα κοιμηθεί (πάλι κοιμάται στο στήθος).

Το θέμα είναι ότι πήρα και διάφορες μάρκες γάλατα, εβαπορέ, σκόνη, σε χάρτινο κουτί αλλά δεν θέλει κανένα..κατάφερα μετά από μέρες στεναχώριας να του δίνω το νεσλάκ που είναι στο χάρτινο το κουτί, λίγο λίγο με το κουταλάκι!!!!Δεν το θέλει αλλιώς..ούτε μπιμπερό, ούτε στο ποτηράκι του, ούτε με καλαμάκι..Φυσικά πίνει ελάχιστες ποσοτητες και αυτό που με προβληματίζει είναι:

Πώς θα συνηθισει το νέο γάλα?

Πώς θα πίνει την απαιτούμενη ποσότητα? Τυριά δεν πολυτρώει, του δίνω ένα γιαουρτάκι κάθε απόγευμα.

Πώς θα κοιμάται αφού έμαθε να κοιμάται στο στήθος?

Και κάτι ακόμα..τη νυχτα ξυπνάει και τον βάζουμε στη μέση μας και θηλάζει όσες φορές θέλει, πολλές φορές δεν καταλαβαίνω πόσες αφού κοιμάμαι :oops::oops::oops:

Πώς θα σταματήσουμε αυτούς τους θηλασμούς? Ξυπναει και άμα αργήσω λίγο να τον πάρω,πλαντάζει στο κλάμα..η λύση του να τον αφήσω να κλαίει με βρίσκει αντίθετη για διάφορους λόγους..τί άλλο προτείνετε??

Πραγματικά στεναχωριέμαι κυρίως για το ότι άμα κόψουμε του θηλασμούς πώς θα πίνει το νέο γάλα..Ειναι υγιέστατος, με σίδηρο/φεριτίνη καταπληκτικά και ο παιδίατρος ενθουσιάστηκε από τις τιμές αυτές και δε θέλω τώρα να στερηθεί σίδηρο αλλά και ασβέστιο... :?:?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..περιμένω με ανυπομονησία τις συμβουλές σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τον εχεις καλομαθει παρα μα παρα πολυ εχεις κανεις ολα οσα δεν επρεπε να κανεις. Εσενα το μαξιλαρι να σου αλλαζαν δεν θα μπορουσες να κοιμηθεις .Δεν λεω οτι δεν ειναι υπεροχο πραγμα ο θυλασμος και γω οταν σταματησα με επιασαν τα κλαματα .Μονο με κλαμα και πολυ επιμονη θα καταφερεις να κοιματε μονος του το βραδυ και να πινει το γαλα.Κανε πετρα την καρδια σου και αστον να κλαψει λιγο.Αμα πεινασει θα πει γαλα, θα χρειαστει καμια βδομαδα. Ο υπνος θα σας παρει περισσοτερο χρονο και θα ειναι δυσκολα,προσπαθησε να μαθει να κοιμαται με κανενα αρκουδακι γιατι για πιπιλα ειναι κριμα να ξεκινησει τωρα.Εκτος αν θελεις να συνεχισεις και οταν ειστε πουθενα εξω να ψαχουλευει να βρει γαλα να ξεδιψασει.

Σκεψου να σου ερθει ξαφνικα ενα δευτερο μωρο? :?::?:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα

ο αποθηλασμος ειναι κατι που γινεται σταδιακα...δεν ειναι κατι που γινεται με φωνες και κλαμματα :?

για το βραδυ αρχισε σιγα σιγα αν τον βαζεις να κοιμαται μονος του και να σηκωνεσαι να θηλασεις, καποιες φορες να προσπαθεις να τον ηρεμησεις και να μην τον θηλασεις και αλλες να θηλαζεις..θα ειναι κουραστικο αλλα σιγφα σιγα θα συνηθισει..οχι ομως με κλαμματα και ιστοριες.. :? ομορφα με αγαπη... :?

ειναι οπως το μπιμπερο....αμα ενα παιδακι πινει με μπιμπερο δεν το κοβεις μαχαιρι και του λες εδω ειναι το ποτηρι αμα θες πιες! :shock: πας σε σταδια..

και αμα δεν το πινει μπορεις με το γιαουρτακι και τυρακ ινα καλυψεις αναγκες ασβεστιου

δες εδω

http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/ ... with_love/

και εδω

http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/0 ... _9602.html

καλη συνεχεια και με αγαπη! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ο αποθηλασμός όπως λέει κ η Βενι γίνεται σταδιακά κ με αγάπη..ενδεχομένως να μην σου ξαναπιεί ποτέ γάλα,δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ,θα βρεις τροφές πλούσιες σε ασβέστιο ,κ πιστεψε με είναι πολλές . Μπιμπερό θα σου έλεγα να μην δώσεις ,είναι λάθος ένα παιδάκι που δεν ξερει το μπιμπερό να το μάθει 16 μηνών!!!ποτηράκι να πάρεις!!! και αμα έχεις φεις σμπουκ μπορείς να ρωτήσεις τον κ.Παπαβέντση που είναι παιδίατρος κ πιστοποιημένος σύμβουλος θηλασμού ,έχει σελίδα με το όνομα παιδιατρείο στελιου παπαβεντση.Εάν μπορείς να συνεχίσεις όμως συνέχισε ,και άμα σου έρθει κ δευτερο μωρό πάλι συνεχίζεις!!!! καλή τυχη σε ότι και αν αποφασίσεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μονο με κλαμα και πολυ επιμονη θα καταφερεις να κοιματε μονος του το βραδυ και να πινει το γαλα.Κανε πετρα την καρδια σου και αστον να κλαψει λιγο.Αμα πεινασει θα πει γαλα, θα χρειαστει καμια βδομαδα.

Σκεψου να σου ερθει ξαφνικα ενα δευτερο μωρο? :?::?:

:o:o:o:o:o:o:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

αγαπητή mariaxar, όπως είπε και η VENI, ο αποθηλασμός γίνεται σταδιακά και με πολύ πολύ αγάπη, πιστεύω ότι το να αφήσεις ένα παιδί να κλαίει και να το κάνεις να αναρρωτιέται "γιατί τι έκανα και με αφήνουν και κλαίω? πού έφταιξα?" ε μόνο αγάπη δεν δείχνει..........η κόρη μου αποθήλασε 19 μηνών μόνη της, πρώτα το πρωινό γεύμα και έπειτα το βραδυνό......

μπορείς να μειώσεις και άλλο γεύμα αυτό του μεσημεριού, προσπάθησε να τον κοιμίζεις διαφορετικά, βρες έναν άλλο τρόπο......πες του ότι το μεσημέρι δεν πίνουμε γαλατάκι, ξαπλώστε μαζί,......να τον αγκαλιάζεις πολλές φορές, ώστε να μην νιώσει ότι σταματώντας τον θηλασμό σταματά και η αγκαλιά.....αν θέλεις να πιεί κάποιο άλλο γάλα καλύτερα θα ήταν να το το δώσει κάποιος άλλος και όχι εσύ γιατί εσένα σε έχει συνδιάσει με τον θηλασμό................στην δικιά μου κόρη δοκίμασα 5-6 γάλατα μέχρι να καταλήξουμε σε ένα και πίνει μόνο το πρωί και το βράδυ αντί για γάλα τρώει γιαουρτάκι με κορν φλέικς!!! :) ......το ασβέστιο και το σίδηρο μπορείς να το δώσεις και με άλλες τροφές π.χ. το μπρόκολο.....φρόντισε το διαιτολόγιό του να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και σίδηρο και ας μην πιεί γάλα, δεν είναι και τίποτα σημαντικό!!!! :!:

επίσης υπάρχει ένα ποστ-δημοσίευση με τίτλο "αποθηλάζοντας με αγάπη", όπου κάποιες μητέρες έγραψαν πώς εκείνες αποθήλασαν!!! :!::) ρίξε το μια ματιά......

τώρα για τον βραδυνό ύπνο στο στήθος κ.λπ., αφού καταλάβεις ότι τελείωσε με το γεύμα του βγάλε τον από το στήθος και κράτησέ τον στην αγκαλιά σου μέχρι να κοιμηθεί ή διάβασέ του κάτι ή τραγούδισέ του αλλά με σβηστό φως .......... γενικά εσύ ξέρεις το παιδί σου καλύτερα και πρέπει να πειραματιστείς με νέους τρόπους ύπνου χωρίς να τον κάνεις να κλάψει ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τώρα για τον βραδυνό ύπνο στο στήθος κ.λπ., αφού καταλάβεις ότι τελείωσε με το γεύμα του βγάλε τον από το στήθος και κράτησέ τον στην αγκαλιά σου μέχρι να κοιμηθεί ή διάβασέ του κάτι ή τραγούδισέ του αλλά με σβηστό φως .......... γενικά εσύ ξέρεις το παιδί σου καλύτερα και πρέπει να πειραματιστείς με νέους τρόπους ύπνου χωρίς να τον κάνεις να κλάψει ;)

Καπως ετσι αποθηλασαμε εμεις

Ειχε σταματησει τον θηλασμο την ημερα απο μονος του και εμεινε μονο ο νυχτερινος...μολισ σταματαγε να τρωει και περνουσε στο πιπιλισμα τον εβγαζα απο το στηθος..εννωειτε εκλαιγε αλλα τον ειχα αγκαλια, τον χαιδευα του τραγουδουσα του ελεγα παραμυθια σταδιακα σταματησετο κλαμα γιατι εβρισκε ενδιαδερον αυτα που του ελεγα..οπως και σταδιακασταμτησε να πινει γαλα την νυχτα αλλα ΟΚ

Εμεις ουσιαστηκα ξεκινησαμε αποθηλασμο μολις εγινε 1 αλλααποθηλασαμε πληρως περιπου 19 μηνων

Θελει πολυ αγαπη και πολυ υπομονη

Υπηρχαν φορες που επρεπε να πισογυρησουμε γιατι ειτε εβγαζε δοντι ειτε αρρωστησε ειτε πονουσε κλπ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορει να ακούστηκαν ασχημα αυτα που ειπα, αλλα εγω τα ειπα γιατι απο τοτε που η μικρη μου ειναι εξι μηνων προσπαθω να της μαθω πως να ειναι ανεξαρτητη απο μενα. Αν για καποια περιπτωση εγω λειψω να μπορει να φαει και να κοιμηθει μονη της, ειτε ειναι με το μπαμπα της ειτε με τις γιαγιαδεσ τις.οχι οτι γυρναω βολτες και εκδρομες αλλα για θεμα επιβιωσης ανθρωποι ειμαστε. Ειναι ενα χρονων και μπορει να πει μονη της αλλα και να φαει μονη της. Βεβαια μετα απο δυο μηνες μπορει να αλλαξει συμπεριφορα δεν ξερεις τι γινεται. Δεν ειναι θεμα αγαπης αλλα ανεξαρτησιας για μενα. Ολες οι μανες που ειναι εδω μεσα πιστεω οτι λατρευουν τα παιδια τους αλλιως θα ηταν αλλου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απόψεις σας και θα σας παρακαλέσω να κρατήσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας γιατί στην πορεία και κόβοντας τους υπόλοιπους θηλασμούς είμαι σίγουρη ότι θα σας ξαναχρειαστώ.. :oops:

Ίνα 2006 είχα ξαναγράψει και παλαιότερα ότι πολύ πιθανόν ο αποθηλασμός να στοιχίσει περισσότερο σε μένα παρά στο μικρό!!! :lol: Ήδη μου λείπουν οι θηλασμοί που κάναμε! Πιπίλα δεν έχει πάρει από 3 μηνών και συμφωνώ ότι είναι κρίμα να την ξεκινήσει τώρα..Για αρκουδάκι το σκέφτομαι γιατί κάπου διάβασα για αντικείμενα μεταβατικού σταδίου (δεν είναι ακριβώς αυτή η ονομασία) απλά κάπως έτσι τα αντιλήφθηκα και θα ήθελα να ενημερωθώ περισσότερο..Για μια δεύτερη εγκυμοσύνη διάβασα ότι δεν επηρεάζει ο παράλληλος θηλασμός και όσο για το κλάμα είμαι κάθετα αντίθετη για διάφορους λόγους που εκτιμώ προσωπικά..διάβασα και ένα βιβλίο που γράφει για μια μέθοδο "ελεγχόμενου κλάματος" αλλά επειδή όπως γράφει ο συγγραφέας του, τη μέθοδο πρέπει να την εφαρμόσεις μόνο όταν πειστείς, και επειδή έχω αντιρρήσεις δεν τη δοκίμασα αν και διαβάζω από μανούλες ότι πέτυχε και από τότε απολαμβάνουν ολονύχτιους ύπνους και αυτές και τα παιδάκια τους! Αυτό που μου λες ότι τον έχω καλομάθει, δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά εγώ!!! Σίγουρα είναι κάτι που δεν το θέλω αλλά θυμάμαι πάντα τα λόγια του καταπληκτικού μας παιδιάτρου ,όταν εγώ τον ρωτούσα διάφορα με άγχος, να μου λέει "ένα να έχεις στο μυαλό σου, τα παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά θέλουν αγάπη"...και μη φανταστείς ότι δεν προσπαθώ να του βάλω όρια ή να μην ακούσει το "οχι"...

Veni σε ευχαριστώ για τα sites!Ειδικά το πρώτο δεν το είχα ξαναδιαβάσει!!΄Ηδη ακολουθούμε κάποια "τελετουργία" το βράδυ, όπως μπάνιο, διαβασμα παραμυθιού αγκαλίτσα και μετά θηλασμό και ύπνο,οπότε το να αφαιρέσω αυτόν τον θηλασμό θα είναι κάπως εύκολο..για τους υπόλοιπους βραδυνούς θα δοκιμάσω και θα σας πω!! Παρεπιμπτόντως, για φρέσκο αγελαδινό γάλα μου είπαν ότι δεν κάνει για την ηλικία του, ισχύει αυτό? το κατσικίσιο κάνει? μου έκανε εντύπωση που το διάβασα στο site το ένα...

Savropinguinos2 δεν έχω facebook αλλά αξίζει να φτιάξω για να ρωτήσω το γιατρό..σε ευχαριστώ για την πληροφορία!Με άγχωσες λίγο με αυτό που λες ότι πιθανόν να μην ξαναπιεί γάλα αλλά θα το προσπαθήσω και μάλλον έχεις δίκαιο για τις τροφές που έχουν ασβέστιο..

Argi να φανταστείς ότι για να κόψουμε τους ενδοιάμεσους θηλασμούς απλά του είπα ότι δε θα πιούμε γάλα από το μεμέ και ήταν λες και κατάλαβε! Μάλλον κατάλαβε! Δεν ξαναζήτησε γάλα..δεν του είπα ψεματα ότι δεν έχει γάλα, ούτε ήμουν αυστηρή..απλά το κόψαμε..και μου φαινόταν κάπως όταν έκλαιγε μετά από χτύπημα και τον αγκάλιαζα γιατί ένιωθα ότι το χάδι και η αγκαλιά μου δεν ήταν αρκετά!!!Σήμερα κιόλας θα προσπαθήσω για το μεσημεριανό θηλασμό..απλά θα πρέπει να θηλάζω μέρα παρά μέρα ή να τον αφήσω να θηλάζει λιγότερη ώρα? Γενικά δε σημαίνει ότι αντικαθιστούμε όλα τους θηλασμούς με γεύματα πλούσια σε ασβέστιο? :shock: Χαζό ακούστηκε αυτό ε? :oops:

Cesilia ναι όντως άκουσα ότι τα δόντια και οι ιώσεις φέρνουν πισωγύρισμα..άσε που νιώθω τύψεις ότι κόβοντας το θηλασμό του αφαιρώ την ασπίδα προστασίας από διάφορες ιώσεις και τέτοια...:roll:Τους μεταμεσονύχτιους θηλασμούς πώς τους κόψατε? Δηλαδή το βράδυ που ξυπνούσε και εσύ κοιμόσουν?

Κορίτσια σας ευχαριστώ ξανά όλες και οι απορίες δεν είναι προσωπικές στην κάθε μία..αν ξέρετε κάποια απάντηση πεστε μου!!

Ίνα μου τ'ωρα είδα την απάντηση σου!Δε σε κρίνω για αυτά που είπες..την άποψη σου είπες σε κάτι που ρώτησα..είναι αποδεχτή τουλάχιστον από μένα που ρώτησα, και στην τελική δε με αναγκάζεις να κάνω το ίδιο!!!Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε και σίγουρα όλες οι μάνες λατρεύουν τα παιδιά τους και θέλουν το καλύτερο γιαυτά..η κάθε μία κρίνει με δικά της κριτήρια και τα δικά της πιστεύω!Εγώ, σου λέω, απλά διαφωνώ για το κλάμα αλλά και πάλι για δικούς μου λόγους..δεν τίθεται θέμα σωστών και λάθος απαντήσεων!Εσύ με συμβούλευσες και σε ευχαριστώ πολύ, άλλωστε συμφωνώ όπως σου είπα για την πιπίλα και το αρκουδάκι! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μάλλον είμαι η πλέον αναρμόδια να σου δώσω συμβουλές περι αποθηλασμού διότι δεν έχω αποθηλάσει ακόμη.

Όταν έμεινα έγκυος στην πρώτη μου κόρη ήταν 14 μηνών και τότε είχα σκεφτεί πως ήρθε η ώρα να αποθηλάσουμε. Ουσιασική προσπάθεια δεν έκανα διότι στην πορεία αποδείχτηκε πως η κόρη μου δεν ήταν έτοιμη για αποθηλασμό (μεταξύ μας ούτε και γω). Έτσι λοιπόν συνέχισα να της θηλάζω καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και σήμερα πια που είναι 9,5 μηνών η μικρή μου θηλάζουν και οι 2 παράλληλα.

Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι ,όπως είπαν και τα κορίτσια παραπάνω, ό,τι κάνεις να το κάνεις με αγάπη.

Τις αλλαγές τις δεχόμαστε εμείς με μεγαλύτερη δυσκολία απ'ό,τι τα μικρά μας. Για κεινα η πρώτη,δευτερη μέρα είναι δύσκολες έπειτα συνηθίζουν στη νέα πραγματικότητα. Άρα αν εσύ δεν είσαι έτοιμη να δεχτείς μια τέτοια κατάσταση καλύτερα να το ξανασκεφτείς γιατί θα κάνεις πιο δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να είσαι σταθερή για ννιώθει το μικρακι σου σιγουριά.

Καλή επιτυχία !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο lovie!!!

Συγχαρητήρια!!!

Και λίγο πριν γεννήσεις μπορούσες να θηλάσεις κανονικά? Κάτι διάβαζα για συσπάσεις της μήτρας..Και τις πρώτες μέρες της γέννας? Χρειάστηκε να βγάλεις γάλα για τράπεζα?

Το ξέρω ότι πρέπει να νιώθω εγώ σίγουρη..δε χωράει αμφιβολίες..με το θηλασμό, όλα τα νιώθουν τα μικρούλια μας!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σα να τα έχω γράψει εγώ, ακριβώς τα ίδια έχω ζήσει με την μικρή μου. Ξεκίνησα τον αποθηλασμό οταν ήταν 15 μηνών σταδιακά. Τότε θήλαζε πρωί βράδυ και μέσα στη νύχτα. Ξεκίνησα κόβοντας το πρωινό ευτυχώς στην δική μου περίπτωση έπιασε σχετικά εύκολα το μπουκάλι γιατι της το έδινε το γάλα η μαμά μου αφού εγώ είχα φύγει για δουλειά. Στην αρχή έβγαζα γάλα και της έδινα το δικό μου στη συνέχεια ελάττωνα το δικό μου και πρόσθετα σταδιακά μεζούρες απο γάλα σκόνη, μέχρι που έπινε μόνο σκόνη. Αυτό μπορεί να μας πήρε και τρεις βδομάδες καθώς άλλαζα τις αναλογίς κάθε τρεις μέρες περίπου. Για το βραδυνό αποθηλασμό έπινε γάλα απο το μπουκάλι και μετά την έβαζα και λίγο στο στήθος μέσα σε λίγες μέρες την έπερνε ο ύπνος πριν ζητήσει το στήθος. Αν πάλι δεν κοιμόταν είχαμε αγκαλίτσα τραγουδάκια και πέρα δώθε στο δωμάτιό της, τελικά κάποια στιγμή την έπερνε ο ύπνος. Οι νυχτερινοί θηλασμοί σταμάτησαν γιατι με το ξένο γάλα πλέον χόρταινε. Εξακολουθούσε όμως να ξυπνάει κάποιες φορές αλλά με αγκαλίτσα και τραγουδάκι ξανακοιμόταν. Ολα αυτά θέλουν το χρόνο τους και κυρίως να έχεις τη διάθεση να τα αλλάξεις. Εγώ βλέποντας την μικρή να περπατάει ,να τρώει τα υπόλοιπα γεύματα σε κομματάκια και όχι αλεσμένα να ανεξαρτητοποιείται απο μένα σιγά σιγά μου χτύπησε το καμπανάκι να τη βοηθήσω να φύγει απο ο στήθος.

Νομίζω έγραψα πολλά αλλά 7 μήνες μετά έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και ελπίζω να τα καταφέρετε και εσείς. Πίνει το γάλα της μόνη της, κοιμάτε στο κρεβατάκι της πλέον αν και για να την πάρει ο ύπνος ξαπλώνω ακόμα μαζί της και δεν ξυπνάει πια τη νύχτα.

Τα παιδάκια μας μεγαλώνουν και βήμα βήμα ξεπερνάμε πολλά πράγματα που πριν λίγο καιρό μας φαίνονταν βουνό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τί όμορφα που τα περιέγραψες!! Μου προκάλεσες ένα αίσθημα "ζήλιας" με την καλή έννοια, αλλά και επιπλέον αγάπης για το μικρό μου..αχ....θα δίνω άραγε και εγώ συμβουλές αποθηλασμού σε μερικούς μήνες?? ... :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κι απο μενα.οπως λιγο πολυ ολες προειπαν ο αποθηλασμος γινεται σταδιακα.στο δικο μου το αγορακι οταν αρχισε να σκαει δοντακια τρομοκρατηθηκα και αρχισα σιγα σιγα να αντικαθιστω το στηθος με μπιμπερο.οχι το γαλα ομως.εβγαζα με θηλαστρο και του δινα απ το δικο μου ετσι ωστε να μην του φανει η αλλαγη μεγαλη.εξοικιωθηκε με το μπιμπερο και στην συνεχεια αλλαξαμε και το γαλατακι.συνεχισα να τον εχω αναμεσα μας και σιγα σιγα τον πηγα στο κρεβατακι του που αρχικα ηταν διπλα στο δικο μας.μετα μεταφερθηκε το κρεβατι στο δωματιο του και περασα πολλα βραδια στο πατωμα να του κραταω το χερι και να τον καθυσηχαζω.τωρα νανουριζεται μαζι μου αφου πιει το τελευταιο γευμα και μετα τον βαζω στο κρεββατι του.συνηθως μετα τις δεν 6 το πρωι που τον αλλαζω στον υπνο του τον φερνω στο κρεββατι μας (και τα μεσημερια συνηθως μαζι κοιμομαστε).μας λειπει κι εμας και θεωρω οτι αυτες οι στιγμες δεν ξαναγυρνανε.σε λιγο καιρο δεν θα μας θελει αυτος!!αλλωστε η αγκαλια και το χαδι ειναι οτι πιο πολυτιμο για το παιδι μας και απο εμας σιγουρα το παιρνει στο 100%!!κι αν περιμενατε να ειναι μαμακιας το αντιθετο θα σας πω.οπου κι αν παμε εξαφανιζεται!!δεν μας αναζητα καθολου ειτε ειναι σε ξενο περιβαλλον ειτε ειναι με αγνωστα ατομα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καθε μηνα λεω οτι θα αρχισω προσπαθειες αποθηλασμου και καθε μηνα το αναβαλω! :oops:

Για να πω την αληθεια το μονο που με κουρασε ειναι που κοιμομαστε μαζι με τον μικρο τα βραδια και που δεν μπορω να τον αφησω για να βγω εστω για ενα ποτο αφου αν λειπω απο διπλα του αποκλειεται να κοιμηθει!!! :roll:

Επισης δεν πιανει κανενος ειδους πιπιλα και φυσικα ουτε μπιμπερο,εκπαιδευτικο ποτηρακι κτλ.

Αφου και το ελαχιστο νερο που πινει του το δινω με συριγγα!!! :oops::shock:

Αρα μαλλον ο αποθηλασμος ειναι μακρια μας ακομη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευτυχισμένη μανούλα ευχαριστώ και σένα για τις συμβουλές..κάπως έτσι φαντάζομαι να κάνω το βράδι..ελπίζω μόνο να μην πλαντάζει..πάντως κορίτσια έχω να σας πω ότι τα καταφέραμε εδώ και τρία μεσημέρια και κοιμόμαστε χωρίς θηλασμό!!!Τον κρατάω στην αγκαλιά μου, με λίγο φως, και του τραγουδάω σιγανά διάφορα παιδικά τραγουδάκια που του αρέσουν..ε, αποκοιμιέται στην αγκαλιά μου,ακουμπάει στο στήθος μου και δεν ζητάει να θηλάσει..δεν το περίμενα τόσο εύκολο!!Ίσως να ήταν έτοιμος και αυτός να αποθηλάσει ε? Μας έμειναν οι υπόλοιποι θηλασμοί..θα είναι βάρβαρο να κόψουμε ταυτόχρονα και τον ένα τον βραδυνό ε???

Θεανώ μου πόσο είναι το μωράκι σου?

Ευτυχισμένη Μανούλα συμφωνώ για το μαμάκιας...και μένα που μου λέγανε ότι θα γίνει μαμάκιας που τον θηλάζω τόσο πολύ..κάθε άλλο..είναι πολύ ανεξάρτητος..του αρέσει να παίζει μόνος του,και πηγαίνει άνετα σε συγγενείς και γνωστούς που έρχονται επίσκεψη και ας μην τους βλέπει συχνά..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αντε μπραβο!πολυ ευχαριστο που καναντε τετοια προοδο!!ειδες τελικα που τα παιδακια μας θελουν κι αυτα το χρονο τους!!πιπιλα φανταζομαι δεν θελει ε??εγω του δινα και δεν την πηγαινε με τιποτα!!ακομα και τωρα γελαμε που βλεπουμε στα βιντα=εακια που εχουμε τραβηξει τους ηχους που εβγαζε με την τεραστια πιπιλα στο στομα!!!κι ακομα ετσι ειναι μονο για να νανουριστει την θελει (ειναι το υποκαταστατο του στηθους για εμας) κατα την διαρκεια της ημερας δεν την θελει καθολου.

γνωμη μου μην κοψεις μαχαιρι κ τον βραδυνο θηλασμο στα καπακια. εκτος αν δεις οτι εχει πισωγυρισματα και τον αναζητα κ μεσα στην μερα.

δεν ξερω για πιο λογο το κοβεις το γαλατακι αλλα ελπιζω να ξερεις οτι θα το πληρωσεις πολυ ακριβα...κυριολεκτικα!!το γαλα με τις πανες ειναι απ τα μεγαλητερα μηνιαια εξοδα!!ελα και εσυ στο κλαμπ!!!

οσο γι αυτο με το μαμακιας που λεγαμε,μαλλον τα παιδακια που δεν ευχαριστιουνται την μανουλα τους τρεχουν ολημερις πισω απ το βρακι της!!!κι οχι τα δικα μας!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mariaxar και οι υπόλοιπες κοπέλες νιώθω πωε ό,τι λέτε αφορά εμένα.

Βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια φάση με σας στο θέμα του θηλασμού. Ο μικρούλης μου είναι 13 σχεδόν μηνων και θηλάζει πλέον βράδυ για να κοιμηθεί και μεταμεσονύκτια όσες φορές ξυπνάει (και είναι πολλές!! Ξυπνάει συνεχώς ρε παιδιά και εννοείται ότι τον παίρνουμε ανάμεσά μας στο κρεβάτι. Μετίποτα δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να κλαίει και μια φορά που τοέκανα αφ'ηνοντάς τον στον πατέρα του το μετάνιωσα πικρά γιατί είχε μελανιάσει από τους λυγμούς ο καημενούλης..Ήθελε οπωσδήποτε στήθος).

Θα σε συμβουλεύσω κ εγώ να γίνει σταδιακά και μην σκέφτεσαι ότι τον κακομαθαίνεις και ότι πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί απο σενα. Είναι μωρό και έχει ανάγκη να ναι με τη μαμα του. Αν δεν είναι τώρα κολλημένος με σένα πότε να είναι όταν θα πάει φαντάρος;; Και στα λέω αυτά εγώ που πραγματικά υπάρχουν φορές που νιώθω τόσο κουρασμένη και θυμωμένη που δε μαφήνει να κοιμηθώ που λέω ότι τέρμα αυτό ήταν, αλλά δε θα μπορούσα να το κάνω απότομα ποτέ.

Όσον αφορά το τι γάλα θα πίνει μετά ένα έχω να σου πω: ΚΑΝΕΝΑ!!! Γιατί έχει εντυπωθεί τόσο πια στη συνείδηση της -ελληνίδας- μάνας ότιτο γάλα είναι απαραίτητο;; Καθόλου δεν είναι το ξένο γάλα ίσαίσα που μπορεί να γίνει και επιβαρυντικό για τον άνθρωπο. Ειδικά το αγελαδινό. Για διαφορους λόγους που δεν είμαι αρμόδια να αναπτύξω εδώ. Με μια απλούστατη έρευνα όμως μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί. Όπως ΄λέει και ο παιδίατρός μας, όταν ο άνθρωπος αποθηλάσει φυσιολογικά κανένα άλλο γάλα δε χρειάζεται να πίνει αρκεί να κάνει ισορροπημένη διατροφή και το ασβέστιο θα το πάρει από αλλού. 2 κουταλιές πρόβειο γιαουρτάκι την ημέρα μόνο καλύπτει τις ανάγκες του σε ασβέστιο. Φαντάσου τι προπαγάνδα γίνεται από τις γαλακτοβιομηχανίες της δυτικής Ευρώπης για την άσκοπη κατανάλωση αγελαδινού γάλατος. Αν θες οπωσδήποτε να δώσεις δώσε λίγο κατσικίσιο που είναι κλάσεις ανώτερο.

Όχι οτι εμένα ο δικός μου το πίνει βέβαια...Κανένα δεν πίνει αλλά δε σκάω. Ας αποθηλάσει ψυχικά και δε με νοιάζει αν θα πίνει γάλα. Το ζήτημα είναι συναισθηματικό και δεν έχει να κάνει με την πείνα.

Πάντως σας χαίρομαι όσες καταφέρνετε να τα κοιμήσετε με λογάκια κ τραγουδάκια.. Εμένα όταν τα ακούει γίνεται θηρίο ανήμερο γιατί καταλαβαίνει ότι δε θέλω να τον θηλάσω... Τι θα κάνω δεν ξέρω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

παιδια μου φαινεται απιστευτο οτι θηλαζεται τοοοοοοσο πολυ καιρο!!χαρα στα κουραγια σας!!!εγω αναγκαστηκα να ελλατωσω σταδιακα τον θηλασμο - αρα και το γαλα μου- λογω μετακομισης (τρομερη εξαντληση γενικοτερα) και επισης εβλεπα φουσκωμενα ουλακια = με δοντακια ετοιμα να σκασουν και τρομοκρατηθηκα!!

ημουν τυχερη στον αποθηλασμο ομως γιατι απο την αρχη που γεννησα ενα γευμα τον εβαζα στο στηθος και το επομενο το χα βγαλει ηδη με θηλαστρο και του το δινα με μπιμπερο.οποτε δεν δυσκολευτηκα να κοψω καποια στιγμη και το βραδυνο.

αυτο που μας δυσκολεψε ειναι να παει στο κρεββατι του,πιο πολυ απο δικη μας ανασφαλεια.και ακομα και τωρα οταν ειμαι πολυ κουρασμενη τον παιρνω στο κρεββατι αναμεσα μας γιατι φοβαμαι οτι αν κλαψει δεν θα τον ακουσω,(κοιμαμαι πολυυυυυυ βαρια).

λενιτσα αυτο για το γαλα τι να πω δεν ξερω.θεωρω οτι παιρνει πολλες βιταμινουλες και ιχνοστοιχεια απαραιτητα σε αυτη την ηλικια.μεχρι πριν 1 μηνα τα 3 βασικα γευματα του δημητρη την ημερα ηταν το γαλα οποτε μαλλον κατι καλο θα καναν και θα διναν.αντιθετα σε παιδακια αλλα στην ηλικια του που δεν ηπιαν τοσο ή το χουν σχεδον κοψει βλεπω μεγαλο αγωνα στις μανουλες τους να παρουν κανα γραμμαριο,ειναι τσιλιβιθρακια. παντως εισαι αξια συγχαρητηριων!!ευγε!!λογικο και να κουραζεσαι και να σου βγαινουν νευρα.η παιδιατρος σου τι σου λεει??σου χει προτεινει κατι?

αν βαλετε κατι ξυνο ή πικρο στο στηθος μηπως ετσι δεν θα τους αρεσει η γευση και το κοψουν??ειπα και εγω μια μπουρδα μαλλον ε????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν βαλετε κατι ξυνο ή πικρο στο στηθος μηπως ετσι δεν θα τους αρεσει η γευση και το κοψουν??ειπα και εγω μια μπουρδα μαλλον ε????

Δε θέλω να σε πικράνω αλλά μάλλον...ΝΑΙ!!!!!

:lol::lol::lol::lol:

Το θέμα είναι να γίνει σταδιακά ο αποθηλασμός για να προλάβει το παιδί να συνηθίσει στη νέα πραγματικότητα!

lenitsa πόσο πολύ συμφωνούμε για τα περί γάλακτος.....

;););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επισης εβλεπα φουσκωμενα ουλακια = με δοντακια ετοιμα να σκασουν και τρομοκρατηθηκα!!

12 δοντάκια έχει το μανάρι μου τώρα και έχει καταδαγκώσει όλο μου το σώμα εκτός από το στήθος!! Ξέρει τι τον συμφέρει να χαλάσει και τι όχι :lol::lol:

λενιτσα αυτο για το γαλα τι να πω δεν ξερω.θεωρω οτι παιρνει πολλες βιταμινουλες και ιχνοστοιχεια απαραιτητα σε αυτη την ηλικια.μεχρι πριν 1 μηνα τα 3 βασικα γευματα του δημητρη την ημερα ηταν το γαλα οποτε μαλλον κατι καλο θα καναν και θα διναν.αντιθετα σε παιδακια αλλα στην ηλικια του που δεν ηπιαν τοσο ή το χουν σχεδον κοψει βλεπω μεγαλο αγωνα στις μανουλες τους να παρουν κανα γραμμαριο,ειναι τσιλιβιθρακια.

Ό,τι απαραίτητα ιχνοστοιχεία κ.λ.π. χρειάζονται τα παιδάκια τα παίρνουν απλούστατα όπως κ εμείς από σωστή διατροφή. Δώστου κρέας, όσπρια, μπρόκολο, κουνουπίδι,όλα τα λαχανικά γενικά, φρούτα και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ γιαουρτάκι και δε χρειάζεται τίποτα μα τίποτα άλλο για να είναι υγιέστατο. Το βάρος του κάθε παιδιού δενέχει καμιά σχέση με το γάλα που καταναλώνει αλλά με τηδιατροφή του γενικότερα και ίσως κ με τα γονίδιά του. Ο δικός μου που θήλασε αποκλειστικά και δεν έχει πιει ποτέ άλλο γάλα ήταν θηριάκι μπροστά σε άλλα παιδάκια που τρέφονταν με ξένο. Κια επίσης τρώει τα πάντα με μεγάλη όρεξη. Τι το θέλει το γάλα μετά;;

η παιδιατρος σου τι σου λεει??σου χει προτεινει κατι?

Ποτέ δεν άκουσα τον παιδίατρο σε θέματα θηλασμού γιατί αν τον άκουγα δε θα είχα θηλάσει ποτέ. Ετσι λοιπ΄ν δε θα τον άκουγα ούτε στον αποθηλασμό. Πρέπει να ακούμε μόνο την καρδιά μας και το μωράκι μας τι θέλει. Κ αυτό είναι το δύσκολο γιατί πρέπει να μειώσεις τα δικά σου θέλω για να το πετύχεις αυτό..

αν βαλετε κατι ξυνο ή πικρο στο στηθος μηπως ετσι δεν θα τους αρεσει η γευση και το κοψουν??ειπα και εγω μια μπουρδα μαλλον ε????

Μα το θέμα δεν είναι να το κόψουν μαχαίρι ή βίαια ή με αποστροφή αλλά να έρθει μέσα από μια ήρεμη μεταβατική περίοδο ώστε να μην πάθουν σοκ και να μην καταστρέψεις ό,τι καλό έχτιζες τοσο καιρό. Αν ήταν τόσο απλό γιατί να βάλεις κάτι ξυνό αντί απλά να το αρνείσαι να του το δίνεις κατηγορηματικά;; Ποιός ο λόγος να του δημιουργήσεις απέχθεια; Να υποτιμήσεις τη νοημοσύνη του δηλαδή;;

Lovie χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη.. ;););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κορίτσια,

lenitsa πραγματικά με έβαλες σε σκεψεις για το γάλα...ακούγεται "παράλογο" αλλά ταυτόχρονα αν το καλοσκεφτείς, είναι σαν να μας έχουν κανει πλύση εγκεφάλου όλες οι εταιρείες ότι χωρίς γάλα, δε μεγαλώνει το παιδί..τί να πώ? πραγματικά το σκέφτομαι έντονα και θέλω να το ψάξω πολύ...μακάρι να ήμουν στον παιδίατρο μας στην πάτρα..είμαι πολύ περίεργη να άκουγα την άποψη του (με στήριξε πολύ στον θηλασμό)..αυτός που έχουμε εδώ δεν τίθεται θέμα να τον ρωτήσω γιατί μου είχε προτείνει εξ αρχής ότι άμα θέλω να κόψω το θηλασμό, να τον κόψω μαχαίρι και πού θα πάει θα το πιει το ξένο...πάρε και κατάλαβε... :roll::roll:

Όταν λες να αποθηλάσει φυσιολογικά εννοείς ομαλά ή στην κατάλληλη ηλικία?

Αυτό με το κλάμα με προβληματίζει για τους νυχτερινούς θηλασμούς..καλά όταν τον κοιμίζω αλλά όταν ξυπνάει και έναι μισοκοιμισμένος θα παίρνει από τραγουδάκια??? :roll: ...

Ευτυχισμένη μανούλα θα σου πω κάτι που διάβασα κάπου εδώ και δεν είναι δικό μου αλλά μου άρεσε πολύ: εσύ όταν πίνεις από το καλαμάκι, το δαγκώνεις? και εμένα με δαγκώνει σε όλο το σώμα ( κατι που με θυμώνει και το βρήκε παιχνίδι) αλλά στο στήθος σπάνια και αυτό γιατί ήθελε να παίξει..ένα περίπου ήξερα πότε θα το κάνει αφού τον έβλεπα ότι έπαιζε..τώρα πια είναι επαγγελματίας!!!! :lol::lol: Αυτό για το ξυνό στο στήθος, θα συμφωνησω με τη lenitsa.Το θέμα είναι να αποθηλάσει ομαλά και συναισθηματικά σωστά..Γιαυτό και προτιμώ να μην του πω ψέματα ότι απλά δεν έχει άλλο γάλα το μεμε ή ότι τώρα πια μεγάλωσε και δεν πρέπει να πίνει άλλο από εκεί και διάφορα άλλα..

Κατα τα άλλα εμείς συνεχίζουμε να μην θηλάζουμε το μεσημερι!!!!Πότε πιστεύετε είναι καλά να προχωρήσουμε και στην διακοπή άλλου θηλασμού? Νομίζω είναι λίγο νωρίς ακόμα ε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν λες να αποθηλάσει φυσιολογικά εννοείς ομαλά ή στην κατάλληλη ηλικία?

Σίγουρο το ιδανικό είναι στην κατάλλη ηλικία αλλά επειδή αυτό μπορεί α σημαίνει και 3 ετώ και βάλε...(ανάλογα το παιδάκι) εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθημένη να το διατηρήσω τόσο πολύ όχι τόσο από κούραση αλλά γιατί θέλω να μπω στη διαδικασία για 2ο παιδάκι (γίνεται βέβαια να είσαι έγκυος και να θηλαζεις αλλά δε θα ήθελα να το κάνω γιατί φοβάμαι τις συσπάσεις στη μήτρα και γενικότερα θα ήθελα να ξεκουραστώ λίγο πρι αρχίσω τη φροντίδα και 2ου παιδιού).

Αυτό με το κλάμα με προβληματίζει για τους νυχτερινούς θηλασμούς..καλά όταν τον κοιμίζω αλλά όταν ξυπνάει και έναι μισοκοιμισμένος θα παίρνει από τραγουδάκια??? :roll: ...

Σ'αυό δεν είμαι καθόλου αρμόδια να σε βοηθήσω γιατί όπως είδες κ εγώ δε μπορώ καθόλου να τον ξανακοιμίσω χωρίς στήθος! Τραγούδια εκείνη την ώρα;; Πόλεμος θα γίνει. Θα μας ακούσει κ το διπλανό χωριό!!! :lol:

Κατα τα άλλα εμείς συνεχίζουμε να μην θηλάζουμε το μεσημερι!!!!Πότε πιστεύετε είναι καλά να προχωρήσουμε και στην διακοπή άλλου θηλασμού? Νομίζω είναι λίγο νωρίς ακόμα ε?

Κάθε 4-5 μέρες ενδείκνυται να κόβεται κ από 1 γεύμα θηλασμού. Το θέμα είναι να ανταποκρίνεται και το μωρό σάυτό το διάστημα αλλιώς πάει και πιο μακριά. Το νωρίς και το αργά το καθορίζει το "αφεντικό" και όχι εμείς :lol::lol::lol:

Εμένα θέλω να πιστεύω ότι έκοψε τον μεσημεριανό (έχει πολλές μέρες ναθηλάσει τότε αλλά φοβάμαι τα πισωγυρίσματα π.χ. δόντια, καμιά ίωση κ.λ.π.) αλλά δε μπορούμε με τίποτα να κόψουμε ακόμα τους μεταμεσονύκτιους που λέγαμε. Κάποια βράδια ξυπνάει μία φορά μόνο αλλά κάποιοα όπως χτες θέλει ανα ώρα ο άτιμος. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ίδωμεν...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια αυτοι με το ξυνο και το πικρο τωρα ειδα οτι το πηρατε στα σοβαρα!!! καλε ημαρτον αφου σας ειπα βλακεια για πλακα!!

ειπαμε σταδιακα και χαλαρα αναλογα με τις αναγκες του καθε παιδιου!!

ΛΕΝΙΤΣΑ οσο για τα λαχανικα που λες απο εκει παιρνει ολα τα απαραιτητα ιχνοστοιχεια κλπ τι σε κανει να πιστευεις οτι ειναι καλητερα απο το γαλα???εμεις τουλαχιστον που μας φερνουν και απο χωριο καμια φορα καταλαβαινουμε αμεσως την διαφορα!!εχουμε να φαμε πραγματικο αγγουρι,ντοματα,κολοκυθι κλπ κλπ στην αθηνα ουτε που θυμαμαι απο ποτε!!!

οσο για τα δοντακια εισαι τυχερη...εμενα παλι δεν ξεχωριζε τι επρεπε να δαγκωνει και τι οχι!!

και για θεμα παιδιατρου απορω εφοσον εχει τετοια αποψη για θηλασμο πως και τον εχεις ακομα...

οπως ειπα και νωριτερα το καθε παιδακι εχει το δικο του χρονο.δεν υπαρχουν συνταγες!!πειραματιζεσαι και βλεπεις τις αναγκες του δικου ΣΟΥ παιδιου.εμεις πχ καταληξαμε 4 μηνων να πινουμε απο μπιμπερο ολα τα γευματα μας αλλα την ωρα του υπνου ηθελε να κατσει λιγο στο στηθος να νανουριστει.δεν του το κοψα αυτο.καποια στιγμη το στηθος αντικατασταθηκε απο την πιπιλα.πολυ ηρεμα , χωρις κλαματα ή προβληματισμους, ετσι απλα. κι ακομα ετσι κανει, μονο την ωρα του υπνου ζηταει την πιπιλα του.

οσο για την συχνοτητα των γευματων παντα μας τα κανονιζε ο μικρος!!συνηθως ανα 2ωρο και μετα ανα 3 μιση ωρες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα κορίτσια!

lenitsa σε ευχαριστώ για την απάντηση..και εγώ εύχομαι μέχρι τα Χριστουγεννα να ξεκαθαρίσει το δικό μας τοπίο!!!

Ευτυχισμένη μανούλα ο παιδιατρος που έχω εδώ είναι απλά μόνο για εμβόλια και για τυχών αρρώστιες του μικρού..Βασικά δεν τον ρωτάω για σημαντικα θέματα..ή μαλλον τον ρωτάω, διασταυρώνω τις απόψεις του με τον άλλο που έχω στην Ελλάδα και ανάλογα πράττω..τον έχω επειδή είναι ο πιο κοντινός στο σπίτι μου που είναι επαρχια και θέλω να είναι κοντά μου σε περίπτωση ανάγκης..μου τον σύστησε και η κουμπάρα μου..ε'ιχα ακούσει και πριν καλά λόγια..καταλαβαίνεις...τώρα πια που ξέρω για το θηλασμό, νιώθω ότι δεν εξαρτώμαι τόσο από αυτόν..αν καταλαβαίνεις πώς θ'ελω να το πω...

Εμείς συνεχίζουμε κανονικά να μη θηλάζουμε το μεσημέρι και σκέφτομαι κάποια μέρα αυτής της εβδομάδας να ξεκινήσουμε τον βραδυνό αποθηλασμό...lenitsa και lovie ειλικρινά επειδή με ενδιαφέρει πολύ η άποψη σας για το γάλα, θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες αν δεν βαριέστε φυσικά να αναπτύξετε και να μου κάνετε μαθημα!!!

lovie αν δεν γίνομαι αδιακριτη πώς τα κατάφερεςβμε το θηλασμό κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης..με συσπασεις και τα διάφορα που ακούγονται? όπως και τη μέρα που μπήκες να γεννήσεις, μέχρι να περάσει η όλη διαδικασία πώς θήλαζε το άλλο άλλο σου παιδάκι? είχες κάνει τράπεζα γάλακτος?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια… απο ότι μου είπε ο γιατρός, συνήθως όταν υπαρχει εξωμήτρια κύηση στην σάλπιγγα σημαίνει ότι υπάρχει κάποια παθολογία εκεί, παρόλο που στην δίκη μου περίπτωση δεν φάνηκε στην σαλπιγγογραφια. Μου είπε ότι η καλύτερη λύση είναι η λαπαροσκόπηση, για να δει τι ακριβώς συμβαίνει… τελικά βρήκε ενδομητριωση! Ήμουν τυχερη στην ατυχία μου… Η δίκη μου ήταν πολύ ύπουλη δεν φαινόταν σε κανένα υπέρηχο, είχα πάει σε 4 γιατρούς. Γενικά οι πιθανότητες για εξωμητριο είναι μικρές αλλά δυστυχώς μπορεί να συμβεί.  Τώρα σχετικά με το ερώτημα εξωσωματική ΄ή όχι ακόμα, σκέφτομαι απ τη μια ότι δεν θέλω να περιμένω πάλι μήνα μήνα και να έρχονται απογοητεύσεις… μετά λέω, μήπως συμβεί κ σε εμένα το ‘θαυμα’ με φυσική σύλληψη? Η αλήθεια είναι ότι επειδή είχα αυτές τις ατυχίες στις 2 εμβρυομεταφορες που έκανα, μου έχει δημιουργηθεί μια φοβία, τρέμω μην μείνω έγκυος και συμβεί κάτι κακό παλι… θα συμβουλευτώ σίγουρα τον γιατρό μου απλά τα επεξεργάζομαι όλα. Α η ηλικία μου είναι 33! 
    • Καλημέρα...και εγώ αύριο ήθελα αλλα δεν ξέρω αν είναι ανοιχτά τα μικροβιολογικά ή εχουν ακόμα απεργία... οπότε θα πάω τρίτη για σίγουρα...θα κάνω και εξετάσεις μαζί... βέβαια ιδανικά θα ηταν αύριο γιατί έχω και ραντεβού στο γιατρό...αλλα δεν πειράζει! @Elk δεν το σκέφτηκα καν για ασφάλεια στη συρταριέρα...μια απλη συρταριέρα έκανα...τωρα για όταν μεγαλώσει πως θα τα καταφέρω δεν ξέρω 😂  
    • Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη! ❤️ Έχετε όλες τα δίκια σας ✨ ειδικά στέκομαι σ αυτό που είπε η @Katiana1987 δε θέλω να στεναχωρώ το μπιζελακι μου με τις δικές μου ανησυχίες, όπως και να χει και το στρες επηρεάζει κάπως. Απλά το θέλω τόσο πολύ ρε γαμώτο που τώρα που το ζω πάλι κάτι βρίσκω να ανησυχώ 😅 ας απολαύσουμε λοιπόν το ταξίδι 🌈 Επανέλαβε μαζί μου @Naty_: Σήμερα είμαι έγκυος και μεγαλώνω το όμορφο και υγιές μπιζελακι μου  Σήμερα είμαι έγκυος και μεγαλώνω το όμορφο και υγιές μπιζελακι μου  Σήμερα είμαι έγκυος και μεγαλώνω το όμορφο και υγιές μπιζελακι μου  Τρελαααααα 🤣🤣🤣🤣 @Diwni έχεις δίκιο, γι'αυτό τον πήρα το γιατρό, ήξερα ότι θα μου την πει, και θα μ έβαζε στη θέση μου 😅 Τι θα χουν ακούσει κι αυτοί οι άνθρωποι! @Naty_ λυπάμαι για τη φίλη που έδωσε βαρύτητα σε άσχετα στοιχεία απ' το να σου σταθεί. Όπως είπαν και τα άλλα κορίτσια, όπου νιώθουμε ασφάλεια και οπότε είμαστε έτοιμες να μιλάμε. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό στις ανακοινώσεις, όπως αισθάνεται κανείς, κι ότι έχεις ανάγκη τη δεδομένη στιγμή ❤️  
    • Καλέ γιατί το προδικάζεις;;; Όλα καλά θα είναι. Αφού μετριέσαι και ψιλό προσέχεις! Πόσες μέρες κάνουν να βγουν;;; Άσε!!! Εγώ δεν πολύ ξυπνάω για τουαλέτα. Αν ξυπνήσω, θα είναι μια φορά. Αλλά για την αλλαγή πλευρού... σε νοιώθω! Για τη θάλασσα όπως είπα ίσως είναι λίγο υπερ προστατευτικός!
    • Καλέ τι χαζά είναι αυτά;;; Δηλαδή αν αύριο αισθάνεσαι τελείως "καλά" θα μπεις ξανά στο ίδιο τριπάκι;;; Συμπτώματα είναι! Τη μια μέρα θα έχεις το ένα, την άλλη το άλλο και κάποια άλλη μέρα δε θα έχεις τίποτα!!! Για ηρέμησε σε παρακαλώ πολύ και μη μου αγχώνεις και στεναχωρείς το μπιζελάκι σου!!! Όσο για την ανακοίνωση... όπως, όποτε και σε όποιον θέλεις εσύ και μόνο θα το πεις!!! Σιγά μην καταπιεστούμε και για αυτό!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...