Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός διδύμων.


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας σε κάποιο θέμα που με προβληματίζει.

Γέννησα 1 Οκτώβρη τα διδυμάκια μου και θήλασα και τα δυο απο την αρχή ενώ παράλληλα έδινα συμπλήρωμα. Η μικρή ακόμη και τώρα συνεχίζει να θηλάζει ενώ η μεγάλη έχει σταματήσει όταν μπήκε στον 6ο μήνα. Η απορία μου είναι η εξής. Αυτό το παιδί κατα πόσο είναι εύκολο να πιεί ξανά μητρικό γάλα; Εννοώ απ' το μπουκάλι κάνοντας αντλήσεις με θήλαστρο. Είναι εφικτό ή να το βγάλω μια και καλή απ' το μυαλό μου;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λενακι γιατι απαρνηθηκε η τσουπρα το βυζι 6 μηνων;;;;

Γιατι να μη το πινει ομως απο μπιμπερο;;; εδω ο Αλεξ που ειχε κοψει το γαλα(το ξενο) απο 7 μηνων και δεν ειχε ξανακουμπησει μπιμπερο,τωρα με τη ζηλια λογω μπεμπας πινει δικο μου γαλα απο το μπουκαλι!!!! ;)

Οσο μητρικο γαλα δεν ηπιε σα βρεφακι το πινει τωρα στα 2,5!!! :P

Κανε μια δοκιμη να δεις..α και ξερεις τι μπορεις να κανεις;;; για αρχη να το βαζεις μισο μισο με το δικο της γαλα και σιγα σιγα που θα συνηθιζει τη γευση,να αυξανεις τη ποσοτητα του μητρικου! ;)

Μονο που θα μπεις στο λουκι των αντλησεων βρε πουλακι μου και ειναι πολυ μανικι...εχεις και διδυμα εσυ... :?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου λενα μου

εγω προσωπικα τα θηλασα μεχρι 3 μηνων και τα 2 ταυτοχρονα παντα

δεν ειχα ποτε θεμα να μην θελουν να θηλασουν

εαν θες να συνεχισεις να δινεις το γαλατακι σου

εγω αυτο που σου προτεινω ειναι να βαζεις σιγα σιγα λιγο γαλατακι σου μεσα στο ξενο ωστε να μην το παιρνει χαμπαρι μεχρι να αντικατασταθει ολο

ετσι κανουμε και τη μεταβαση στο φρεσκο γαλα απο τη σκονη στα παιδακια που δεν το δεχονται

δοκιμασε το και πιστευω οτι θα πετυχει

καλη επιτυχια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ, σας ευχαριστώ ρε κορίτσια! Άρα υπάρχει περίπτωση να ξαναπιεί απ' το δικό μου! Τόνια μου δεν με πειράζει καθόλου που θα παιδευτώ αρκεί να το πιεί. Όσο πιεί ..αφού έχω ακόμη.. κρίμα δεν είναι;

Επειδή δεν έχω θήλαστρο, λέω να νοικιάσω το symphony θα με βολέψει λέτε;

marker και τα δικά μου πιάσανε την θηλή απο την πρώτη μέρα και συνεχίσαμε πολύ καλά. Απλά η μεγάλη λόγω μπουκαλιού μπαίνοντας στον 6ο μήνα δεν ήθελε ούτε καν να γυρίσει το κεφάλι προς το στήθος μου. Όσο και να επέμενα έκλαιγε και περίμενε να πιεί απ' το ξένο. Η μικρή αντίθετα είναι εντελώς κολλημένη με το στήθος. Αφού να φανταστείς όταν θηλάζω την μικρή η μεγάλη παρατηρεί με περιέργεια, και όταν φεύγει η μικρή πλησιάζει βάζει το δαχτυλάκι της στη θηλή ακουμπάει το στόμα της και φεύγει αηδιασμένη! :shock::lol::lol::lol:

Θα ξεκινήσω αυτό που λέτε να το βάζω στο γάλα της και σιγά σιγά θα αυξάνω την ποσότητα. Έχω τρομερή αγωνία αν θα πετύχει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λένα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που τα κατάφερες με το θηλασμό!!!Σου βγάζω το καπέλο.Εγώ με δίδυμα 15/9/10 γεννηθήκαμε εμείς τα κατάφερα μόνο 40 μέρες.Δεν πιάναν την θηλή,ήταν προωράκια ένα μήνα και έβγαζα με το θήλαστρο και τους έδινα.Εγώ είχα της medela το swing το ηλεκτρικό,πολύ καλό επίσης.Αλλά δε ξεκουραζόμουν καθόλου όλο το 24ωρο έβγαζα αποστείρωνα έδινα και πάλι από την αρχή.Δε προλάβαινα ούτε να φάω,ούτε να πιω νερό οπότε μειώθηκε και το γάλα σιγά σιγά ώσπου στο τέλος είχε γίνει σαν νερό και είτε το έπιναν είτε όχι ένα και το αυτό.Ελπίζω στο επόμενο αν υπάρξει να τα καταφέρω καλύτερα.Μπράβο και πάλι μπράβο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ' ευχαριστώ πολύ μιας και είσαι και συ διδυμομανούλα ξέρεις τί απαιτήσεις έχουν τα δίδυμα... :):) Και γω στις αρχές ήμουν σαν ζομπι. Αλλού πατούσα αλλού βρισκόμουν. ήταν πολύ δύσκολο. Αφού μου έλεγα και ο άντρας μου μην επιμένεις τόσο με τον θηλασμό γιατί έτσι όπως πας, τα παιδιά θα μείνουν χωρίς μάνα.... :lol::lol: Το θυμάμαι τώρα και γελάω. :lol:

Βλέπω σκέφτεσαι και για επόμενο ε; Αντέχεις ρε θηρίο; :lol: Άντε με το καλό και μακάρι να σου έρθουν όλα βολικά! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βλέπω σκέφτεσαι και για επόμενο ε; Αντέχεις ρε θηρίο; :lol: Άντε με το καλό και μακάρι να σου έρθουν όλα βολικά! ;)

Ναι αμα θέλει ο Θεός θα ήθελα και μια δεύτερη εγκυμοσύνη,δε τη χόρτασα τη πρώτη και θέλω να το ξαναζήσω όλο αυτό και φυσικά θα ήθελα ένα ακόμα μωράκι,αλλά όπως είπαμε ότι θέλει ο Θεός.Φυσικά να ξεπεταχτούν αυτά λίγο γιατί τώρα είναι δύσκολα και ο άντρας μου θα με χωρίσει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου πώ και γω το ίδιο αισθάνομαι ως προς το θέμα της εγκυμοσύνης. Για μένα ήταν η καλύτερη περίοδος της ζωής μου και όντως δεν την χόρτασα...θα ήθελα να το ζήσω όλο αυτό άλλη μια φορά... :D:D:D:D

Άντε βρε και μου βάζεις ιδέες βραδιάτικα.... :D:D:D:D:D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Και δεν πηγαίνεις ιπποκράτειο ή Παπαγεωργιου ; Ότι εφημερεύει.. Βρες μια δικαιολογία κ θα σε δούνε..
    • Είναι ακριβώς αυτό όμως, όπως το περιγράφεις.. μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι, να ήταν δηλαδή στο χέρι μου το όποιο στάδιο της εγκυμοσύνης.. δυστυχώς όμως δεν είναι και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι και να πιστεύω στο σπορακι και πως "κάποιος" θα φροντίσει και για εμάς να καταφέρουμε να το πάρουμε στην αγκαλιά μας τελειόμηνο και υγιές.. Άσε κοριτσάκι μου!!! Γίνομαι έξαλλη, πιάνω από 0-100 σε 1"..!!! Ή συγκινούμαι και πάνε να με πιάσουν τα κλάματα επίσης σε δευτερόλεπτα με το πιο άσχετο.. πχ χθες είδα μια ταινία οικογενειακή ιστορική για την ανθρωπιά και τη καλοσύνη και βουρκωνα/δακρυζα κάθε τρεις και λίγο.. που είμαι άνθρωπος σκληρός και δεν συγκινούμαι καθόλου εύκολα.. by the way η ταινία λέγεται white bird.. αξίζει να τη δείτε αν σας ενδιαφέρει.. Ήθελα να σε ρωτήσω εντωμεταξυ.. και όποια άλλη κοπέλα δηλαδή που μπορεί να απαντήσει, αλλά επειδή θυμάμαι διάβασα δικό σου σχόλιο για το συμπλήρωμα σιδήρου ρωτάω εσένα.. τι ακριβώς σου είπαν οι γιατροί σου σχετικά; Σε ρωτάω γιατί ο δικός μου το απογοήτευσε στο πρώτο τρίμηνο γιατί υπάρχουν έρευνες λέει που δείχνουν ότι ο σίδηρος συνδέεται με υψηλές πιθανότητες τερατογενεσεων στο έμβρυο και υπάρχει γενική οδηγία η λήψη του να γίνεται μετά το πρώτο τρίμηνο, το έψαξα και όντως το απαγορεύουν γενικά.. τώρα διάβαζα ξεκίνησαν (το 2013) στην Δανία να δίνουν ως γενική οδηγία την έναρξη του σιδήρου στην 10η εβδομάδα αλλά ακόμα δεν έχουν καταλήξει αν είναι ασφαλές και συστήνεται να αποφεύγεται.. το ίδιο μου είπε και η αιματολογος προχθές που ρώτησα για διασταύρωση.. σκέψου ότι έχω και στίγμα μεσογειακής αναιμίας με αιματοκρίτη πάντα χαμηλό και στην εγκυμοσύνη πέρσι είχε φτάσει 32 πριν χάσω το μωράκι.. και πάλι ο γιατρός λέει όχι.. είδα εσένα στο ξεκίνησαν πολύ νωρίς.. σου το αιτιολογησαν; Ήθελα να στο πω όταν σε διάβασα αλλά δεν ήμουν έτοιμη ακόμα να γράψω..
    • Και να την καμαρώνεις για μια ολόκληρη ζωή υγιή και ευτυχισμένη πάντα!!! Για την απόφαση του δεύτερου παιδιού είναι καθαρά δική σας επιλογή και απόφαση! Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσεις τίποτα και δη σε εμάς!! Δεν το είπα για αυτό δηλαδή.. Παρόλα αυτά, με τις συνθήκες που περιγράφεις το καταλαβαίνω, θα ήταν δύσκολα τώρα στο νησί με ότι συνεπάγεται αυτό.. αν και δεν έχω ακόμα παιδάκι για να ξέρω από πρώτο χέρι τη γλυκιά κούραση που περιγράφεις γλαφυρά (🤣) αλλά έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα είχα την ενέργεια να τα ξαναπεράσω όλα τόσο σύντομα.. θα ήθελα να "ευχαριστηθω" λίγο το παιδί, να "απορροφησω" δηλαδή τη κάθε μαγική στιγμή του... τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει δημοτικό.. μη σου πω να το τελειώσει κιόλας!! 🤣🤣🤣 Βλέπεις κουραστηκαμε τόσο πολύ για να έρθει η εγκυμοσύνη (κλεισμένα 6 κοντά σχεδόν 7 χρόνια προσπαθειών με εξωσωματική και ακόμα χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα γεννηθεί υγιέστατο μωράκι στο τέλος αυτής) οπότε δεν βιάζομαι να το ξαναπεράσω όλο αυτό.. δεν σου κρύβω ότι πάντα ήθελα μεγάλη οικογένεια αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στη ζωή, θα είμαι ειλικρινά τρισευτυχισμένη και με ένα υγιές παιδάκι στην αγκαλιά μου...!
    • Νομίζω υπάρχει πάντα κάποιος εφημερεύον γιατρός! Εγώ είχα πάει σε αργία σκέψου…πάρε ένα τηλέφωνο κορίτσι μου κ δες αν συνεχίσεις να αγχώνεσαι, να πας για να σου φύγει!! 
    • Σ'ευχαριστώ! Εχω αλλα 3 παιδια και στα 3 ειχα τρελαθεί στις αναγουλες στους εμετούς κτλ. Απλα σε καποιες ξεκινησαν τα συμπτώματα απο τις 5+4 περιπου ενω σε αλλες μετα την 6+. Σημερα ειμαι 5+2. Ειναι καπως το στομάχι μου ειναι η αλήθεια αλλα οχι κάτι τρομερό. Πρέπει να σκέφτομαι θετικά. Το ξερω. Αργεί πολυ ο γιατρός ισως αυτο με εχει επηρεασει. 10/6 εχω το 1ο ραντεβού. Αλλα σίγουρα μια πιο ηρεμεί εγκυμοσύνη με 3 μικρα παιδια , θα ήταν προτιμότερο...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...