Μετάβαση σε περιεχόμενο

θηλαζουσες μανουλες θελω τη γνωμη σας για δυο θεματα


Recommended Posts

γεια σας ... εχω μια κορουλα 4 εβδομαδων κ μιας ημερας κ θηλαζουμε αποκλειστικα..

Γεννηθηκε 3450 κ φυγαμε απο το μαιευτηριο 3150 σημερα ειναι 3730.. Ειναι ανησυτικο; η παιδιατρος μας ζυγιζει καθε εβδομαδα κ εχω αγχωθει, εμεις ειμαστε συχνα στο στηθος αλλα δεν κλαιει γοερα κτλ οποταν δε θεωρω οτι πειναει, θηλαζει απλα μικρα κ συχνα γευματα με εξαιρεση καποια συνεχομενα μεγαλα..

πειτε μου τη γνωμη για το βαρος της και κατι ακομη απο προχθες ξεκινησα σιδηρο λογω αιματοκριτη 32, κ τα κακακια της το τελευταιο 24ωρο ειναι ναι μεν κιτρινα αλλα πολυυ νερουλα κ χωρις κοκκους ενω εχει αρκετα αερια κ μειωθηκε λιγο η ποσοτητα τους, λετε να εχει να κανει με το σιδηρο η οχι; κι αν οχι με τι;

ευχαριστω πολυ... ανυπομονω να ακουσω γνωμες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

με εχουν αγχωσει οτι αν συνεχισει να μην αυξανει γρηγορα το βαρος πρεπει να δοκιμασω συμπληρωμα ωστοσο την τελευταια εβδομαδα πηραμε 200 γραμμαρια αρα μια χαρα.. απλα τα δικα σας μωρα παιρνουν πιο πολυ;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σας ζήσει !!

εχω διαβασει οτι τα μωρα που θηλάζουν, τον πρωτο καιρό πρεπει να παίρνουν 150 - 200 γραμ την εβδομαδα βάρος ! αρα καλα ειστε νομίζω !

εσυ εχε το νού σου να καθεται τουλάχιστον 20 - 30 λεπτα στο καθε γεύμα για να παίρνει και το λιπαρο γαλατάκι (που κατεβαίνει μετά το 15' λένε) !

τα κακακια ετσι ηταν και τα δικά μας, ισως με τον σιδηρο να γινουν λιγο πιο πρασινωπα ; ισως ομως...

αυτα τα ολιγα απο μενα με την μικρή εμπειρία μου !

αργοτερα θα σου πουν και οι πιο εμπειρες θηλαζουσες μανούλες !!! πολλά φιλάκια και καλή συνέχεια !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου να σου ζησει το μωρακι σου.εμεις ειμαστε τωρα 9 μιση μηνων και δεν πηρε ποτε ξενο γαλα.απο την αρχη ομως ηταν δυσκολα.εκλεγε συνεχει την ειχα 45 λεπτα σε καθε στηθος(συνολικα 1.30 ωρα και μετα απο 2-3 ωρες ηθελε παλι! :shock: πολυ κλαμα.ολοι λεγανε πως πειναει αλλα δεν ηταν ετσι!απλως ειχε ανασφαλεια και αντι για πιπιλα εβρησκε παρηγορια στο στηθος!και ειχε κια φουλ κολικους!κοιτα πρεπει να παιρνει 20-25 γραμμαρια τη μερα.καλο ειναι να τη ζυγιζεις 1 φορα την εβδομαδα αλλα μην τρελαινεσαι!το στηθος παραγει οσο γαλα χρειαζεται το μωρο σου!οσο το βαζεις στο στηθος τοσο θα εχεις γαλα!τα κακακια μπορει να πρασινιζου γιατι φτιαχνει χλωριδα το εντερακι του!καλη επιτυχια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΦΡΟ ποσες πανες βρεχει την μερα ? οχι κακα τσισα ....πρεπει να βρεχει 7-8 πανες αν το κανει παει να πει οτι τρωει καλα .απο εκει βλεπουμε σε οσα θηλαζουν αν τρωνε καλα η οχι .

δευτερον το καθε μωρακι εχει δικια του αναπτυξη .

μεχρι τον δευτερο μηνα (αν δεν κανω λαθος)πρεπει να εχει αναπληρωσει το βαρος της γεννας ,στο εξαμηνο να το εχει διπλασιασει .

απο την στιγμη που βρεχει πανες και αφυνει το στηθος ικανοποιημενη μην φοβασε .

να σου πω μονο οτι ο πρωτος μου ετρωγε για 40 λεπτα συνεχομενα και απο τα δυο στηθια και εκανε και πολυ μεγαλους μαραθωνιους (5 ωρες) ο δευτερος ειναι πολυ διαφορετικος τρωει πολυ συχνα και καθετε πολυ λιγο ...μετα ξανα θυμαται οτι πειναει και ξανα θελει και απο μαραθωνιους ακομα δεν εχω δει τιποτα σημαντικο μονο οταν βραδιαζει και ειναι "ψωφια" τα στηθια μου καθετε πολυ περισσοτερο .

σε ποια παιδιατρο πας ,εγω ξερεις που ,καταλαβαινω το αγχος σου σαν νεα μανουλα για το βαρος αλλα πρεπει να το αποβαλεις ,ολα πανε καλα δες το απλα στο παιδι σου .Εγω ακομα στην παιδιατρο δεν πηγα και ουτε με καλεσε αν και ξερει οτι γεννησα ....φετα ....δεν μας νιαζει (εμενα και της γιατρου) ποσο πηρε ,αν ειχαμε θεμα θα το καταλαβαιναμε .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφρο μου μην αγχωνεσε μια χαρα ειναι η μπεμπα. Τους πρωτους 3 μηνες τους ζυγιζουμε καθε εβδομαδα. Ο σιδηρος δεν πιστευω οτι παιζει και πολυ ρολο, εγω επερνα για 1 μηνα και μετα που το σταματησα τα ιδια κακα εκανε ο μικρος. Καμια φορα κανει νερουλα, καμια φορα αφρους, αλλη φορα πρασινα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επειδει το εχω πολυ φρεσκο και στον Μανωλη μια φορα τον μηνα τον ζυγιζαμε ,δεν υπαρχει λογος για πιο συχνα μονο κακο κανει το συχνο ζυγισμα γιατι σε αγχωνει .Η παιδιατρος μας ειναι κατηγοριματικη ουτε ζυγαρια ηθελε να νοικιασουμε τοτε ουτε να ψαχνουμε τα γραμμαρια ,το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και η αναπτυξη απο ευδομαδα σε ευδομαδα αλλαζει ,ενα μηνιαιο ζυγισμα ειναι υπερ αρκετο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Afro μου γιατι βασανιζεις το μυαλουδακι σου; Αν ειναι μεσα στης καμπυλες αναπτυξης γιατι αγχωνεσαι?

Κ με την ζυγαρια εγω δε θα σε κατηγορισω..γιατι κι εγω αγορασα την 1η βδομαδα κ την μετραω καθε βραδυ ακομα κ τωρα..

εμεις γεννηθηκαμε 2790 βγηκαμε 2700 φτασαμμε 2600 κ τωρα ειμαστε 4200 τι παει να πει οτι ειμαστε χοντρες? Σχετικά ειναι ολα αυτα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια καλημερα κατ αρχας ευχαριστω πολυ...

βρεχει πολλες πανες τη μερα, δε μπορω να πω. Παντως νομιζω οτι αρχισαμε και κολικους απο χθες τι να πω... δικιο εχετε το συχνο ζυγισμα μονο στρε προσφερει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου αφρο 24. και γω ακριβως το ιδιο θεμα με εσενα εχω... ενα πραγμα θα σου πω, ειμαι απο το ποστ με της φουσκοκοιλιτσες του μαρτιου και εχω το πιο αδυνατο παιδακι απο ολες τις κοπελες που γεννησαμε μαζι....

εμενα γεννηθηκε 3370 και 2 μηνων και 2 μηνων και μιας βδομαδας ηταν 4640. θηλαζω και γω αποκλειστικα. η γιατρος μου ειπε σε καποια φαση να το δουμε το βαρος ανα δεκαπενθημερο αλλα αυτο εγινε μονο μια φορα. ο δικος μου κανει γευματα των 5-10 λεπτων γιαυτο αποφασισαμε με την γιατρο να τον βαζω μονο απο το ενα στηθος καθε φορα για οσο πιο πολυ μπορω για να παιρνει το πιο λιπαρο... και γω αγχοθηκα στην αρχη αλλα τωρα ειμαι οκ.καθε παιδακι εχει την δικη του καμπυλη αναπτυξης.... :D:D οσο για τα κακα, και εμεις ειναι καποιες μερες που κανει στην κυριολεξια κιτρινο νερο και καποιες αλλες λιγοτερο νερουλα. τα πρασινα τωρα μπορει να ειναι και απο κατι που εχεις φαει την προηγουμενη μερα!!! φιλια και ολα θα πανε καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν θες απαντησε στις παρακατω ερωτησεις

1.. σε ποια εβδομαδα κυησης γενηθηκε?

2. ΦΤη ΚΤ

3. εφμάνισε ίκτερο και αν ναι μεχρι που εφτασε η ανωτερη τιμη?

4. αν ναι μπηκε μοναδα?

5. ολες τις ζυγιζεις του , με ημερομηνιες

6. ποσα γευματα κανει το24ωρο

7.ολα θηλασμος?

κρατας ρολοι στο θηλασμου?

[εριπου ποση διαρκεια εχει?

8. παίρνει συμπλήρωμα,αν ναι πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα και πόσο σε 24ωρη βαση?

9. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο , οχι ασήκωτες , υπολογιζε 1 φλυτζανακι του καφε!

9. Πόσες φορές κανει κακά την ημέρα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

1. 39 εβδομαδων και 5 ημερων...

2. φτ

3. οχι

4. οχι

5. δεν τις θυμαμαι ολες ουτε με ημερομηνια δυστυχως την πρωτη εβδομαδα ειχε παρει γυρω στα 120 και μετα κουτσα κουτσα πιο πολυ

6.8-10 δν τα ξεχωριζω οποτε θελει ειναι στο στηθος

7. ολα , οχι ποτε δν κρατω ρολοι

8. οχι

9. 6-7

9. 3-4 και καποιες μερες πιο πολλες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

προσπαθησε να βρεις τς ζυγησεις αν μπορεις!

η παιδιατρος λογικα θα τις εχει γραψει στο βιβλιαριο!

αρχικα θα σου πω

6-7 βρεγμενες πανες ειναι ελαχιστα κατω απο το οριο...σε αυτη τη φαση που ειστε θα επρεπε να εχεχε το λιγοτερο 7-8...το λιγοτερο!

αυριο χωρις να αλλαξεις κατι απο τα οσο κανεις ως τωρα μετρα ποσες πανες εχει βρεξει ...μηπως και δεν ειναι τοσες οσες μου γραφεις!

μη σε αγχωσει αυτο!

το μωρο θηλαζει η πιπιλαει και ξεγελιεται?

πως θηλαζεις?

γευμα και στηθος η εβαλλαξ καθε στηθος?

οτι κι αν σκεφτεσαι μπορει ςνα το ρωτησεις!

ξεχασα!

να σου ζησει το αγγελουδι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οι πανες μπορει να ειναι και πιο πολλες μερικες ειναι κ ασηκωτες...

εκτος απο το να θηλαζει κουραζεται και πιπιλαει ...

θηλαζα στηθος ανα γευμα αλλα τωρα κανω συχνες εναλλαγες για να ξυπναει...

εχω ζυγαρια σπιτι και τη ζυγιζα εγω παντως σημερα τη ζυγισα μολις και ειναι 3770 κ τη δευτερα ηταν 3570

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συνεχιζε να θηλαζεις γευμα και στηθος..ωστε να μπορει το μωρα να λαμαβανει και το πιο παχυ γαλα το οποιο ερχεται στην πορεια του γευματος!

θα χορταινει πιο καλα!

μετρησε πανες!

δεν ειναι απαραιτητο να ζυγιζεις καθε μερα το μωρο!

τα μωρα θα πρεπει στις 15-20 ημερες να εχουν ανακτησιε το βαρος γεννησης τους!

οποτε ειστε καλα!

αλλα θα το δουμε μεθαυριο!

καλη συνεχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

na sou zisi to ninaki sou :D ta kila sas une mia xara :D to fisiologiko ine ena moro na bazi baros kathe mina eos 1 kilo :D rota kai ton pediatro sou :D oso gia to sidiro apo oti ksero den epireazi ta mora ine fisiologiko ta morakia stous protous mines tis zois tous na exoun kolikous :D oso ke an mas kanoun na ipoferoume :lol: se katalabeno apolita exo ena gio enos minon kai ipoferoume apo kolikous :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ έπαιρνα σίδηρο σε όλη τη φάση του θυλασμού, περίπου 7 μήνες. Στην αρχή του δημιούργησα μάλλον δυσκοιλιότητα, όπως και σε μένα. Λίγο και ο μητρικός θηλασμός που μειώνει τις κενώσεις, λίγο και ο σίδηρος, έφαγε 5-6 υπόθετα...τα μισά τουλάχιστον τζάμπα.... Το συζήτησα με την παιδίατρο και μου είπε πως εφόσον δεν διαμαρτύρεται να τον αφήσω και έτσι έγινε. Κάναμε και 7 μέρες χωρίς κακά, αλλά ο κύριος όλα καλά....τώρα δεν τον μαζεύουμε :lol::lol::lol:

Πάντως την ζυγαριά "πέτα την" ο θηλασμός πρέπει να γίνεται αβίαστα και χωρίς άγχος. Κράτα τις μηνιαίες μετρήσεις, αυτές που θα κάνετε τώρα που θα ξεκινήσετε και τα εμβόλια και θα δεις. Κάποια παιδιά είναι φαγανά και κάποια όχι.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα,αν κ είμαι νέα στην ωραία παρέα σας θηλάζω 6κ κάτι μήνες αποκλειστικά,πιστεύω πως ο σίδηρος δεν θα επιρεάσει το μωρό σου καλό είναι αν τον χρειαστείς να τον πάρεις γιατί θα χρειαστείς πολύ ενέργεια σίγουρα,όσο για το ζύγισμα μη το παρακάνετε μια φορά το μήνα αρκεί απο κει κ πέρα μόνο ο παιδίατρος είναι αρμόδιος να κρίνει κ να αποφασίσει με βάση τις καμπύλες,μια συμβουλη μόνο που μου έδωσε κ μένα ένας πολύ καλός παιδίατρος...ο θηλασμός χρειάζεται αγάπη[που την έχεις έτσι κ αλλιώς],υπομονή[στην αρχή]κ όχι άγχος κ πρόγραμμα...μην μπεις σε διαδικασία να σημειώνεις ώρες κ γεύματα θα τρελαθεις...πρέπει να είναι ελεύθερος απεριόριστος...τότε ΝΑΙ έχεις έναν πετυχημένο θηλασμό κ ούτε θα το καταλάβεις πότε θα γίνει παχουλο το μωράκι σου απο το τέλειο γάλα σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σ'ευχαριστώ! Εχω αλλα 3 παιδια και στα 3 ειχα τρελαθεί στις αναγουλες στους εμετούς κτλ. Απλα σε καποιες ξεκινησαν τα συμπτώματα απο τις 5+4 περιπου ενω σε αλλες μετα την 6+. Σημερα ειμαι 5+2. Ειναι καπως το στομάχι μου ειναι η αλήθεια αλλα οχι κάτι τρομερό. Πρέπει να σκέφτομαι θετικά. Το ξερω. Αργεί πολυ ο γιατρός ισως αυτο με εχει επηρεασει. 10/6 εχω το 1ο ραντεβού. Αλλα σίγουρα μια πιο ηρεμεί εγκυμοσύνη με 3 μικρα παιδια , θα ήταν προτιμότερο...
    • Κορίτσια μου σας χιλιοευχαριστω για τις απαντήσεις σας. @Rena92 δεν ήξερα ότι είχα την επιλογή να πάω σε αυτή την κλινική κ να ζητήσω στο άσχετο να μου κάνουν υπέρηχο!!! Αν αύριο ξανασηκωθω έτσι θα πάω εκεί.. σήμερα δυστυχώς πρέπει να φύγουμε εκτός Θεσσαλονίκης για μια υποχρέωση κ θα γυρίσουμε αργά το απόγευμα...μπορώ κ τότε να πάω?? Με εχει φάει η αγωνία αν κ βαθιά μέσα μου λέω ότι όλα είναι καλά... Όμως επειδή στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα κανένα σύμπτωμα ούτε καν στήθος ,δεν μπορώ να συγκρίνω... Τώρα εκτός από το στήθος δεν έχω τίποτα άλλο. Τώρα που έχασα κ αυτό πανικοβλήθηκα
    • Καλημέρα! Δεν είναι δεδομένο ότι πρέπει να έχεις κράμπες, δεν έχουν όλες οι κοπέλες ή σε όλες τις κυησεις δεν είναι ίδια τα συμπτώματα! Εγώ πχ στην προηγούμενη δεν είχα τίποτα πέρα από τα βασικά, πρήξιμο κούραση στήθος.. αυτά.. Τώρα.......;! Χαχαχαχαχα!! Για την κυστική ίνωση δεν έχω να πω πολλά πέρα από το να ευχηθώ να πάνε όλα κατ'ευχήν και το μωράκι σας να είναι υγιέστατο!! Καταλαβαίνω τους φόβους σου που είναι απόλυτα λογικοί αλλά επειδή μου αρέσει πολύ να στηρίζομαι στα μαθηματικά τα οποία ποτέ δεν ψεύδονται, να θυμίσω ότι οι πιθανότητες να νοσεί το έμβρυο είναι 25% οπότε στατιστικά οι πιθανότητες το μωράκι σας να φέρει απλά τη νόσο ή να είναι απόλυτα υγιές είναι πολύ περισσότερες συνδυαστικά!! Ξέρω βέβαια ότι επειδή το έχεις ήδη βιώσει μια φορά δυστυχώς, δεν πρόκειται να ηρεμήσεις μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της τροφοβλάστης.. μαζί θα αγωνιούμε να ξέρεις, ίδια μέρα έχουμε αυχενική! Μακάρι να μας πάνε όλα δεξιά με υγιή μωράκια πάνω απ'όλα! 🙏🙏🙏🙏 Εγώ έκλεισα σήμερα την 9η εβδομάδα και με το καλό μπαίνουμε στη 10η.. μαζί θα πηγαίνουμε!!
    • Καλημέρα κορίτσι μου. Να πας στα επείγοντα αν είναι να τρελαθείς... Πάρε τον γιατρό σου τηλέφωνο άμεσα. Άλλα συμπτώματα δεν έχεις;;;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...