Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΛΦΕΙΓ;


Recommended Posts

Ξέρει κάποια καμιά καλή συνταγή για να φτιάξω μιλφέιγ;

Έχω φάει μιλφέιγ στα Everest και ξετρελάθηκα!!!

Μου κόλλησε να το φτιάξω αλλά δεν έχω συνταγή!!!

Όποια μπορεί ας με βοηθήσει.:cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΑ

ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ GOOGLE ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΙΛΦΕΙΓ ΕΙΜΑΙ

ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΟΙΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.

ΦΙΛΙΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΑ

ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ GOOGLE ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΙΛΦΕΙΓ ΕΙΜΑΙ

ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΟΙΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.

ΦΙΛΙΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΛΑ

ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ GOOGLE ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΙΛΦΕΙΓ ΕΙΜΑΙ

ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΟΙΑ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.

ΦΙΛΙΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΙΛΦΕΙΓ

Υλικά:

2 πακέτα σφολιατίνια

1 κουτί μόρφατ

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής (χωρίς βράσιμο)

γάλα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Φτάχνουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Χτυπάμε το μόρφατ για 6 -7 λεπτά ώσπου να αφρατέψει και προσθέτουμε το άνθος μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Σ'ενα ταψί ορθογώνιο (περίπου 20 χ 25) βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια, τη μισή κρέμα, άλλη μια στρώση σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε το γλυκό μας με τριμμένα σφολιατίνια και ζάχαρη άχνη. Τέλος, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει (3 ώρες περίπου).

καλη επιτυχια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΙΛΦΕΙΓ

Υλικά:

2 πακέτα σφολιατίνια

1 κουτί μόρφατ

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής (χωρίς βράσιμο)

γάλα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Φτάχνουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Χτυπάμε το μόρφατ για 6 -7 λεπτά ώσπου να αφρατέψει και προσθέτουμε το άνθος μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Σ'ενα ταψί ορθογώνιο (περίπου 20 χ 25) βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια, τη μισή κρέμα, άλλη μια στρώση σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε το γλυκό μας με τριμμένα σφολιατίνια και ζάχαρη άχνη. Τέλος, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει (3 ώρες περίπου).

καλη επιτυχια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΙΛΦΕΙΓ

Υλικά:

2 πακέτα σφολιατίνια

1 κουτί μόρφατ

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής (χωρίς βράσιμο)

γάλα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Φτάχνουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Χτυπάμε το μόρφατ για 6 -7 λεπτά ώσπου να αφρατέψει και προσθέτουμε το άνθος μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Σ'ενα ταψί ορθογώνιο (περίπου 20 χ 25) βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια, τη μισή κρέμα, άλλη μια στρώση σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε το γλυκό μας με τριμμένα σφολιατίνια και ζάχαρη άχνη. Τέλος, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει (3 ώρες περίπου).

καλη επιτυχια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kikitsaki έχουμε περίπου την ίδια συνταγή, εγώ το κάνω στο thermomix και ειναι ο λόγος που παχύναμε!!! Η μόρφατ που λες είναι σαντιγύ;

Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ βάζω μισό λίτρο γάλα, το άνθος αραβοσίτου και σαντιγυ carte dore! όλα μαζί και στο thermomix και γίνεται μέσα σε 5 λεπτά!!! Το καλοκαίρι έβαζα μέσα και κομμένες φραουλίτσες....αχχχ και να τα κιλά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kikitsaki έχουμε περίπου την ίδια συνταγή, εγώ το κάνω στο thermomix και ειναι ο λόγος που παχύναμε!!! Η μόρφατ που λες είναι σαντιγύ;

Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ βάζω μισό λίτρο γάλα, το άνθος αραβοσίτου και σαντιγυ carte dore! όλα μαζί και στο thermomix και γίνεται μέσα σε 5 λεπτά!!! Το καλοκαίρι έβαζα μέσα και κομμένες φραουλίτσες....αχχχ και να τα κιλά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kikitsaki έχουμε περίπου την ίδια συνταγή, εγώ το κάνω στο thermomix και ειναι ο λόγος που παχύναμε!!! Η μόρφατ που λες είναι σαντιγύ;

Η μόνη διαφορά είναι ότι εγώ βάζω μισό λίτρο γάλα, το άνθος αραβοσίτου και σαντιγυ carte dore! όλα μαζί και στο thermomix και γίνεται μέσα σε 5 λεπτά!!! Το καλοκαίρι έβαζα μέσα και κομμένες φραουλίτσες....αχχχ και να τα κιλά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαριλου αυτη τη συνταγη τη βρηακα απο την Αργυρω Μπαρμπαρηγου και την εφτιαξα και μου βγηκε καλη...

ΥΛΙΚΑ

• 3 ΠΑΚΕΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ (200gr ΤΟ ΕΝΑ)

• 4 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ

• 800ml ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ

• 250gr ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ (ΟΧΙ ΜΙΧΕΡ).

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΥ.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ 8 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ.

ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΠΟΛΙΚΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΝΕΛΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαριλου αυτη τη συνταγη τη βρηακα απο την Αργυρω Μπαρμπαρηγου και την εφτιαξα και μου βγηκε καλη...

ΥΛΙΚΑ

• 3 ΠΑΚΕΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ (200gr ΤΟ ΕΝΑ)

• 4 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ

• 800ml ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ

• 250gr ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ (ΟΧΙ ΜΙΧΕΡ).

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΥ.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ 8 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ.

ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΠΟΛΙΚΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΝΕΛΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαριλου αυτη τη συνταγη τη βρηακα απο την Αργυρω Μπαρμπαρηγου και την εφτιαξα και μου βγηκε καλη...

ΥΛΙΚΑ

• 3 ΠΑΚΕΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ (200gr ΤΟ ΕΝΑ)

• 4 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ

• 800ml ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ

• 250gr ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΣΥΡΜΑ (ΟΧΙ ΜΙΧΕΡ).

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝΤΙΓΥ.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ 8 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ.

ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΠΟΛΙΚΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΑ. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΝΕΛΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου

1 λίτρο γάλα και 200ml ακόμη

2 βανίλιες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια όχι στιγμής (αυτό που γίνετε με ζεστό γάλα)

2/3 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (αυτό που γίνετε με κρύο γάλα)

1 φακελάκι garni (η συσκευασία έχει συνήθως 2, χρησιμοποιούμε το ένα)

Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Στρώνουμε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί και το κόβουμε σε τρία κομμάτια. Τα δύο ίσα και ορθογώνια και μια λωρίδα που θα χρησιμοποιήσουμε για το γαρνίρισμα. Τρυπάμε το φύλλο σε όλη του την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ, ψήνουμε στου 160οC για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα (εγώ σαντιγί δεν βάζω από πάνω αφού έχει η κρέμα μέσα).

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι ρίχνουμε το περισσότερο γάλα (αφήνουμε περίπου 1 κούπα) από το 1 λίτρο που θα χρησιμοποιήσουμε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι πριν το γάλα πάρει βράση. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Κατεβάζουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Ανακατεύουμε τα επιπλέον 200ml γάλα στο μίξερ χειρός με την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και το garni μέχρι να γίνει μια πολύ παχύρρευστη κρέμα.

Μόλις κρυώσει η κρέμα ανακατεύω τις δύο κρέμες μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζω το μίγμα για λίγο στο ψυγείο.

Παίρνω ένα μπολ με καπάκι κατά προτίμηση, που να χωράει το ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας, και τοποθετώ το φύλλο στον πάτο. Απλώνω μια στρώση από την κρέμα, προσθέτω το δεύτερο φύλλο και σκεπάζω με την υπόλοιπη κρέμα και τα πλάγια. Από πάνω τρίβω τη λωρίδα σφολιάτας που έχω αφήσει και σερβίρω με ζάχαρη άχνη.

Το μιλφέιγ αυτό έχει αρκετή κρέμα ζαχαροπλαστικής και είναι πολύ νόστιμο! Όσοι το έχουν φάει τους άρεσε πολύ!!! Επίσης έχω να πω πως η κρέμα αυτή είναι δικής μου εμπνεύσεως και δεν έχει ωμά αυγά.

Το φυλάμε στο ψυγείο σε μπολ με καπάκι αν είναι δυνατό και για να κόβετε πιο όμορφα περιμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα.

Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου

1 λίτρο γάλα και 200ml ακόμη

2 βανίλιες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια όχι στιγμής (αυτό που γίνετε με ζεστό γάλα)

2/3 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (αυτό που γίνετε με κρύο γάλα)

1 φακελάκι garni (η συσκευασία έχει συνήθως 2, χρησιμοποιούμε το ένα)

Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Στρώνουμε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί και το κόβουμε σε τρία κομμάτια. Τα δύο ίσα και ορθογώνια και μια λωρίδα που θα χρησιμοποιήσουμε για το γαρνίρισμα. Τρυπάμε το φύλλο σε όλη του την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ, ψήνουμε στου 160οC για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα (εγώ σαντιγί δεν βάζω από πάνω αφού έχει η κρέμα μέσα).

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι ρίχνουμε το περισσότερο γάλα (αφήνουμε περίπου 1 κούπα) από το 1 λίτρο που θα χρησιμοποιήσουμε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι πριν το γάλα πάρει βράση. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Κατεβάζουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Ανακατεύουμε τα επιπλέον 200ml γάλα στο μίξερ χειρός με την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και το garni μέχρι να γίνει μια πολύ παχύρρευστη κρέμα.

Μόλις κρυώσει η κρέμα ανακατεύω τις δύο κρέμες μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζω το μίγμα για λίγο στο ψυγείο.

Παίρνω ένα μπολ με καπάκι κατά προτίμηση, που να χωράει το ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας, και τοποθετώ το φύλλο στον πάτο. Απλώνω μια στρώση από την κρέμα, προσθέτω το δεύτερο φύλλο και σκεπάζω με την υπόλοιπη κρέμα και τα πλάγια. Από πάνω τρίβω τη λωρίδα σφολιάτας που έχω αφήσει και σερβίρω με ζάχαρη άχνη.

Το μιλφέιγ αυτό έχει αρκετή κρέμα ζαχαροπλαστικής και είναι πολύ νόστιμο! Όσοι το έχουν φάει τους άρεσε πολύ!!! Επίσης έχω να πω πως η κρέμα αυτή είναι δικής μου εμπνεύσεως και δεν έχει ωμά αυγά.

Το φυλάμε στο ψυγείο σε μπολ με καπάκι αν είναι δυνατό και για να κόβετε πιο όμορφα περιμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα.

Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου

1 λίτρο γάλα και 200ml ακόμη

2 βανίλιες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια όχι στιγμής (αυτό που γίνετε με ζεστό γάλα)

2/3 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (αυτό που γίνετε με κρύο γάλα)

1 φακελάκι garni (η συσκευασία έχει συνήθως 2, χρησιμοποιούμε το ένα)

Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Στρώνουμε το φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί και το κόβουμε σε τρία κομμάτια. Τα δύο ίσα και ορθογώνια και μια λωρίδα που θα χρησιμοποιήσουμε για το γαρνίρισμα. Τρυπάμε το φύλλο σε όλη του την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ, ψήνουμε στου 160οC για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα (εγώ σαντιγί δεν βάζω από πάνω αφού έχει η κρέμα μέσα).

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι ρίχνουμε το περισσότερο γάλα (αφήνουμε περίπου 1 κούπα) από το 1 λίτρο που θα χρησιμοποιήσουμε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι και το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι πριν το γάλα πάρει βράση. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Κατεβάζουμε από το μάτι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Ανακατεύουμε τα επιπλέον 200ml γάλα στο μίξερ χειρός με την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και το garni μέχρι να γίνει μια πολύ παχύρρευστη κρέμα.

Μόλις κρυώσει η κρέμα ανακατεύω τις δύο κρέμες μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζω το μίγμα για λίγο στο ψυγείο.

Παίρνω ένα μπολ με καπάκι κατά προτίμηση, που να χωράει το ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας, και τοποθετώ το φύλλο στον πάτο. Απλώνω μια στρώση από την κρέμα, προσθέτω το δεύτερο φύλλο και σκεπάζω με την υπόλοιπη κρέμα και τα πλάγια. Από πάνω τρίβω τη λωρίδα σφολιάτας που έχω αφήσει και σερβίρω με ζάχαρη άχνη.

Το μιλφέιγ αυτό έχει αρκετή κρέμα ζαχαροπλαστικής και είναι πολύ νόστιμο! Όσοι το έχουν φάει τους άρεσε πολύ!!! Επίσης έχω να πω πως η κρέμα αυτή είναι δικής μου εμπνεύσεως και δεν έχει ωμά αυγά.

Το φυλάμε στο ψυγείο σε μπολ με καπάκι αν είναι δυνατό και για να κόβετε πιο όμορφα περιμένουμε μέχρι την επόμενη ημέρα.

Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...