Μετάβαση σε περιεχόμενο

χαρτιά για θρησκευτικό γάμο μετά απο πολιτικό


bembini

Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω όσες έκαναν θρησκευτικό μετά απο πολιτικό τι χαρτιά χρειάζονται;μου είπαν:το χαρτί του πολιτικού γάμου,2 μάρτυρες με ταυτότητες,παράβολο αλλά για αγγελία σε εφημερίδα δεν ήταν σίγουρος ο παππάς αν χρειάζεται πάλι,εσείς γενικώς τι λέτε;αυτά που μου είπε είναι σωστα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμάς που 22 Μαίου κάνουμε θρησκευτικό και βάφτιση αλλά όχι στην Αθήνα μας ζήτησαν ληξιαρχική πράξη γάμου του πολιτικού πιστοποιητικό αγαμίας απο τις ενορίες μας (εκεί χρειάστηκαν οι δύο μάρτυρες καθώς και ακόμα μια ληξιαρχική πράξη γάμου να το πεις στον παπά πως έχετε κάνει πολιτικό για να σου φτιάξει σωστά το χαρτί) και όχι αγγελία γιατί λέει η πόλη που ζούμε έχει κάτω απο κάποιους κατοίκους. Αν τώρα το μυστήριο θα γίνει στη δική σου ενορία πιστοποιητικό αγαμίας θα χρειαστεί μόνο ο σύζηγος. Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι αν και σε γενικές γραμμές αν κατάλαβα κάτι είναι πως κάθε ενορια ζητάει τα δικά της δεν υπάρχει κοινή πολιτική του άντρα μου για το πιστοποιητικό αγαμίας (στην επαρχία) δεν ζήτησαν μάρτυρες και είναι μονοσέλιδο σε εμένα ( στην Αθήνα) ήθελαν μάρτυρες και ληξιαρχική πράξη πολιτικού και ήταν 3 σέλιδο!!!Με το καλό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

yuki σε ευχαριστώ και οι δυο στην ίδια ενορία είμαστε όπου θα γίνει και ο γάμος αγγελία δεν χρειάζεται λες ε;γιατί ο παππάς δεν ήταν σίγουρος και μας είπε πως θα ρωτήσει στην μητρόπολη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bembini με το καλό καταρχάς! Η αναγγελία του γάμου σε εφημερίδα γίνεται (υποτίθεται) για να διασφαλιστεί ότι κανείς από τους δύο δεν είναι ήδη παντρεμένος. Από τη στιγμή που είστε παντρεμένοι μεταξύ σας, δεν υπάρχει λόγος να βάλετε ξανά αγγελία. Θα ήταν ψιλοπαράλογο βασικά να σας το ζητήσουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λοιπον εγω μετα απο πολιτικο παντρευομαι τον Ιουλιο (σε αλλη ενορια απο αυτη που ανηκουμε) και μας ζητησαν αγγελια γαμου . ο κα8ενας τα δικα του λεει , αυτο καταλαβα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

1.πας με 2 μαρτυρες για να βγαλετε τα πιστοποιητικα αγαμιας(δινεται περιπου 50 ευρω (με ταυτοτητες κ 2 δηλωσεις του νομου 105)

2.(τωρα για αγγελια ξαναρωτα , παρε την αρχιεπισκοπη για πιο σιγουρα κ ζητα το γραφειο γαμων)

3.Πας στην αρχιεπισκοπη που ανηκετε με τα χαρτια για επικυρωση (δινεις 20 ευρω)

4. πασ τα χαρτια στην ενορια που 8α παντρευτεις

ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟ , ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ! τι να πω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχεις δίκιο. Είχα ξεχάσει ( :blink: ) ότι δεν αναγνωρίζουν τον πολιτικό ως γάμο. Εύχομαι bembini να μην ταλαιπωρηθείτε. Με το καλό και πάλι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...