Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΜΒΡΥΟΥ


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Διανύω αισίως την 24η εβδομάδα και εδώ και αρκετό καιρό νιώθω ξεκάθαρα τις κλωτσιές του μωρού (όχι σαν φτερουγίσματα). Το θέμα είναι ότι κάποιες μέρες τις νιώθω μέσα στη μέρα πολύ έντονα (τις ένιωθα ακόμη και με το χέρι πάνω στην κοιλιά μου) και άλλες μέρες πολύ αμυδρά και σπάνια. Για παράδειγμα έχω 2-3 μέρες τώρα που μπορεί να νιώσω ένα εσωτερικό χτυπηματάκι το πρωί και μετά ξανά το βράδυ!

Είναι φυσιολογικό αυτό; Εγώ κάθε φορά που περνάνε ώρες και δεν νιώθω τίποτα αγχώνομαι ότι κάτι έχει πάθει το μωρό! :blush:

Έτσι με είχε πιάσει "υστερία" και πριν 2 βδομάδες και πήγα άρον άρον για υπέρηχο και τελικά το μωρό ήταν μια χαρά. Ο άντρας μου πλέον με δουλέυει (με την καλή έννοια!) και μου λέει "θα κάνουμε υπέρηχο κάθε 2-3 μέρες για να ξεαγχώνεσαι; Είναι δυνατόν;"!!! :P

Έμπειρες μανούλες θέλω τα φώτα σας σχετικά με το θέμα, γιατί ώρες ώρες το άγχος χτυπάει κόκκινο! :blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκό μου κορίτσι καλημέρα κ με το καλό να φέρεις στον κόσμο το μπουμπούκι σου!!!

Σκέψου μόνο οτι διανύεις την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σου,δεν είναι κρίμα κ άδικο να περνάνε ώρες κ μέρες γεμάτες άγχος???Για να μη μιλήσω για το πόση πίεση μεταφέρεις στο μωράκι σου έτσι...Χαλάρωσε αγάπη μου κ απόλαυσέ το!!

Έτσι είναι τα περισσότερα εμβρυάκια,πότε τέρμα κινητικά κ πότε ήρεμα κ νωχελικά!!Τι να πουν κ άλλες μανούλες που δε τα "ακούν" μέχρι τον τελευταίο μήνα??

Για να μην ανησυχείς πάντως,όποτε θέλεις να το νιώσεις,δοκίμασε να φας ένα φρούτο ή ένα κομματάκι σοκολάτα-τρελλαίνονται με τη φρουκτόζη κ τη ζάχαρη κ σχεδόν άμεσα χτυπάνε αλύπητα!!! :woohoo: :woohoo: Αυτό ήταν συμβουλή του δικού μου γιατρού κ πραγματικά,τα βράδια που έτρωγα φρουτοσαλάτες,όχι απλώς κλωτσούσε,τα βουναλάκια στην κοιλίτσα μου πήγαιναν κ ερχόταν για τουλάχιστον 1 ωρίτσα!!!

Καλή συνέχεια,φιλάκια πολλά!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ολες το αγχος χτυπαει κοκκινο εσυ το μονο που μπορεις να κανεις αν κατι σε ανυσηχει ειναι να ακους το ενστικτο σου

Σου ευχομαι να πανε ολα καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KAΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.Κ ΕΜΕΝΑ Η ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΗ Κ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΗΣΥΧΗ.

Κ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΡΩΩ 1 ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ Κ ΣΠΑΝΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΑ ΤΟ ΜΩΡΟ Κ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ. Κ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ .ΜΕΤΑ ΤΗΝ 27 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΑΛΛΑ Κ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ. ΕΓΩ Π.Χ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ, ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ . ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 32-33 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Κ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ

(ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΩΡΑΚΙ ΛΕΝΕ) ΑΥΤΑ ΛΙΠΩΝ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ

ΤΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΜΑΖΕΥΕΤΕ Κ ΑΥΤΟ Κ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Επίσης διάβασα οτι οι πιο "τακτικές" κινήσεις του εμβρύου είναι αισθητές από εμάς μετα την 27-28 εβδομάδα και μάλιστα οτι θα πρέπει να καταλαβαίνουμε μέσα στο 12ωρο(πχ. έλεγε 9:00-21:00) να έχουμε 9 ή περισσότερα μικρα ή μεγάλα "χτυπηματάκια".Συνηστούσαν να κρατάμε και σημείωση αν έχουμε λιγότερες κλωσίτσες στο 12ωρο!---Μάλλον θα ισχύει αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνω μου ακουγετε πολύ αγχωτικό!!!Θα ρωτήσω πρώτα τον γιατρό μου αν ισχύει.

Πάντως κι εγώ κάπως έτσι είμαι.Αλλες μέρες το καταλαβαίνω συνέχεια και άλλες λιγότερο.Αυτό με την σοκολάτα ισχύει και το εκμεταλλεύομαι δεόντος :P

Η αγαπημένη μου ώρα είναι όταν το βράδυ ξαπλώνω ηρεμό και ο μπέμπης απλώνεται και ...καμιά φορά...βλέπω αυτά τα θεικά βουναλάκια!!! :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλησπέρα και απο εμένα, είμαι καινούριο μέλος και θέλω να σας πω ότι μόλις σας ανακάλυψα και διάβασα τα διάφορα θεματάκια αμέσως ησύχασε η ψυχούλα μου... ;)

Περιμένω και εγώ το ζουζουνάκι μου :):cheer: με μεγάλη ανυπομονησία και με πολυ πολυ πολυ άγχος. Σε λίγες μέρες θα μπω στην 20η εβδομάδα και απο τότε που έμαθα ότι είμαι έγκυος δεν έχω ησυχάσει λεπτό. Το θέμα της συχνότητας των κινήσεων του μωρού μου με έχει απασχολήσει πολύ έντονα και μπορώ να πω ότι ο άνδρας μου έχει τελικά πολυ μεγάλη υπομονή... :P:blush::S

Μπορώ να πω ότι παρόλο που είναι το πρώτο μας ζουζουνάκι ήμουν απο τις τυχερές γιατι το άκουσα το μωράκι μου απο τον 3ο μήνα...μην φανταστείτε ότι με κλώτσησε κανονικά αλλα ένιωθα κάποια φτερουγίσματα τα όποια ήταν συγκλονιστικά... :cheer: Τις τελευταίες δύο ημέρες έχω νιώσει κάποιες κλωτσιές για τα καλά αλλά αυτο που με ανησυχεί είναι ότι κάθε ημέρα είναι και διαφορετική..δηλαδή εκει που την μια μέρα θα το ακούω αρκετά συχνά και θα πετάω στα σύννεφα την άλλη μέρα άντε να ακούσω μια μικρή κινησούλα και αυτη πολυ μου είναι... :dry: και μετά η ψυχολογία μου πέφτει στα πατώματα...

Βέβαια ρώτησα τον γιατρό και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και ότι μπορεί το μωράκι να κινείται αλλα εγω να μην το ακούω και ότι σε αυτες τις εβδομάδες κοιμούνται περίπου 20 ώρες...και αν κινηθούν θα το κάνουν όταν εμείς κοιμόμαστε...και παρόλο που εκείνη την στιγμή που μου το λέει ηρεμώ εγώ συνεχίζω τις ''τρέλες'' μου αν υπάρξει μέρα που δεν ακούσω το μπεμπάκι μου...φανταστείτε ότι έχω τρελάνει και τον άνδρα μου και μου λέει ότι έγω θα ηρεμούσα μόνο αν είχα στο σπίτι έναν υπέρηχο και έβλεπα συνεχώς το μωρό μας... :huh::blush::S

Αυτά...ελπίζω όλες μας να έχουμε μια καλή εγκυμοσύνη και να περάσουν γρήγορα οι μήνες και να πάρουμε στην αγκαλίτσα μας τα ζουζούνια μας.. :cheer:;):P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

όπως και σε εμάς δεν είναι η κάθε μέρα ίδια έτσι και στα μωράκια μας. Κάποιες φορές είναι πιο ζωηρά και κάποιες πιο νωχελικά και αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες που αφορούν τη διατροφή μας, τη ψυχολογία μας, κλπ

Μόνο το ένστικτο μπορεί να μας σώσει σε αυτές τις περιπτώσεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χααχχααχ διανυω την 20 εβδομαδα και παω και εγω συνεχεια για υπερηχος τα ιδια μου λεει και εμενα ο αντρας μου αλλα εκτος οτι δεν το ακουγα σαν φτερουγισμα εγω μ ειχε ποιασει φοβια επειδη σταματισε μια εγκυμοσυνη στην 24 εβδομαδα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ήδη νιώθω καλύτερα. Και απ'ότι βλέπω δεν είμαι η μόνη που έχω τέτοιες ανησυχίες! :blink:

Εγώ νόμιζα (άμα είσαι άσχετη αυτά παθαίνεις!!! :laugh: ) ότι από τη στιγμή που νιώθουμε τις πρώτες κινήσεις του εμβρύου, μετά αυτό γίνεται συνέχεια όλη την ώρα και κάθε μέρα! :laugh: Γι'αυτό όταν δεν ένιωθα τίποτα για ώρες ανησύχησα.

Και για να πω την αλήθεια, με έχουν επηρεάσει και οι ιστορίες από τις κοπέλες που τελικά τους διακόπηκε η εγκυμοσύνη σε μεγάλη βδομάδα. Μάλλον πρέπει να σταματήσω να διαβάζω και να ακούώ για τέτοια περιστατικά σε αυτή τη φάση. :dry:

elina0207 αυτό με τον υπέρηχο στο σπίτι το είχα σκεφτεί κι εγώ!!!! :laugh: Αν ήταν δυνατόν θα αγόραζα έναν να τον έχω μόνιμα στο σπίτι για να ακούω το μωρό κάθε τρεις και λίγο!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα σας!!!

Καλε μην ανυσηχητε για τα μπεμπακια. μια χαρουλα απλα δεν γινεται να τα ακουμε συνεχεια. μπορει να κουνιουνται και εμεις να μην καταλαβινουμε τιποτα. και εγω αλλες φορες το νιωθω και βαραει κλωτσιες, αλλες σα να χαρχαλευει μεσα στην κοιλιτσα μου, και αλλες καθολου. ενταξει δε λεω και εγω σκεφτομαι γιατι δεν κλωτσαει αλλα ειναι φυσιολογικο. ουτες ή αλλως τα τεμπελικα κοιμουνται πολλες ωρες ακομα! :P:lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 13 years later...

Γειά σου κορίτσι! Εγώ 18η εβδομάδα δεν το ένιωθα σχεδόν καθόλου, από την 20η άρχισα να το νιώθω και στην αρχή όχι πάντα. Θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα για να το νιώθεις συνέχεια. Δοκίμασε να φας κάτι γλυκό και να ξαπλώσει ανάσκελα. Συνήθως έτσι τα νιώθεις καλύτερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγώ από την 20η άρχισα να το νιώθω σίγουρα...σε καταλαβαίνω βέβαια,τώρα είμαι 25η και ακόμα αγχώνομαι αν περάσουν ώρες και δεν την ακούσω,όπως σήμερα!!Πάντως είναι ακόμη μικρά τα μωράκια και έχουν πολύ χώρο να κινηθούν μέσα στην κοιλιά και εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε πάντα, ανάλογα τη θέση τους και τη δική μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...