Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΛΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ- 9ος ΜΗΝΑΣ


Recommended Posts

Κοριτσάκια μου καλησπέρα!!Σε λίγες μέρες μπαίνω στον μήνα μου και ο γιατρός μου είπε να τον επισκέπτομαι καθε εβδομάδα γαι να με κοιτάει κολπικά για τυχόν διαστολή μιάς και μένω και επαρχία και ειναι 3 ωρες περιπου απ την κλινική:dry: :dry: ..Η ερωτηση μου λοιπόν-ίσως και χαζή-:( :( ειναι η εξής..Θα βάζει το χέρι του στον κόλπο;;;;Εχω ακούσει οτι βάζει όλο το χέρι:unsure: :unsure: :S :S Ισχύει;;;Ειναι υποφερτη η εξέταση ή δεν θα ξαναπατήσω..:unsure: :unsure: Υπάρχει περίπτωση αυτη η εξεταση να φερει πρόωρο τοκετό;;Επίσης ξέρετε αν στον τελευταίο μήνα κάνουμε και κάποια άλλη εξέταση εκτος ούρων και αίματος;;Σας ευχαριστώ πολυ!!Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις..:blush: :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

juliana μου δε νομίζω, φαντάζομαι εξετάζει αν υπάρχει κάποια διαστολή κλπ, δηλαδή εξωτερικά. Δεν ξέρω κιόλας, δεν το έχω αναρωτηθεί να σου πω κ την αλήθεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ψάξε στο ίντερνετ για να δεις αν η κολπική εξέταση συνηθίζεται στην εγκυμοσύνη ή ρώτα κι άλλο γυναικολόγο. Κι εγώ θα προβληματιζόμουν, αν ήμουν στην θέση σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μη φοβασαι,ειναι σαν συνηθισμενη γυναικολ.εξεταση,αυτο με το χερι ολο δεν τοχω ξανακουσει,για δακτυλικη εξεταση ξερω που δεν ειναι τιποτα:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε κοριτσακια αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικο....οταν μπαινεις στο μηνα σου ο γιατρος κανει αυτη την εξεταση(με το χερι,οχι ολο)για να δει αν εχει μαλακωσει ο τραχηλος και αν εχει κατεβει το παιδι....ολες το κανουν,που το περιεργο;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα λεει η bourique1983 δυο βδομαδεσ πριν την ΠΗΤ ο γιατροσ μου εκανε κολπικη εξεταση μαλιστα μετα ειδα καφε αιματακι που μου ειπε οτι ειναι απο τη εξεταση,μια εβδομαδα πριν γεννησω ειχα 2 διαστολη για αυτο πηγαινα ανα δυο μερεσ και με εβλεπε,κοιταει το τραχηλο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MHN FOVASAI DEN EINAI TIPOTA..

OPOS SOU GRAPSANE KAI TA KORITSIA SAN APLH GUNAIKOLOGIKH EXETASH APLA PIEZEI O GIATROS LIGAKI GIA NA PAEI PIO BATHEIA.

EKEI EINAI LIGO DUSARESTO ALLA OXI ANYPOFORO

ME ENA PONO SOY EYXOMAI!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana μου καλημέρα και μην αγχώνεσαι καθόλου!

Εγώ προχτές που πήγα στο γιατρό (και η μπέμπα τελικά πήρε θέση) μου έγραψε να κάνω και τις τελευταίες εξετάσεις (αίματος, ούρων , κολπικές). Όσο για το χέρι που λες άκουγα κι εγώ τέτοιες υπερβολές αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο(τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση). Είναι λογικό να θέλει να σε δει από κάτω ο γιατρός όταν είσαι στο μήνα σου για να ξέρετε που βρίσκεστε όσον αφορά τον τοκετό. Και σε μένα το έκανε στην πρώτη μου κόρη και θα το κάνει και τώρα. Τον τράχηλο θέλει να δει κατά πόσο είναι μαλακός ή όχι. Εγώ που λες είχα πάει και δεν ήξερα οπότε με βάζει να καθήσω πάνω στο μπουμ με ανοιχτά τα πόδια (:woohoo: που να ανεβώ εγώ...)και με εξετάζει και έμεινα με το στόμα ανοιχτό και τα μάτια γουρλωμένα!!:woohoo: :woohoo: :woohoo: .

Και να σου πω και κάτι άλλο κοριτσάκι μου, αν χωρούσε όλο το χέρι του γιατρού μέσα μας τότε τα μωρά μας θα έβγαιναν χωρίς κόπο αμέσως και χωρίς πολύ σπρώξιμο:huh:

Εγώ αυτό σκεφτόμουν....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana

..Η ερωτηση μου λοιπόν-ίσως και χαζή- ειναι η εξής..Θα βάζει το χέρι του στον κόλπο;;;;Εχω ακούσει οτι βάζει όλο το χέρι Ισχύει;;;Ειναι υποφερτη η εξέταση ή δεν θα ξαναπατήσω..

Οταν παρακολουθουσα τα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης ρωτησαμε τη μαια κ ηταν καθετη:Ολα αυτα ειναι Α Ν Ο Η Σ Ι Ε Σ!!!!!!!!!!!!!!

Σιγα να μη χωραει ολο το χερι στον κολπο.:ohmy: :ohmy:

Αν ηταν τοσο ευκολο θα γεννουσαμε με το φτερνισμα!!!!!!!!!!!

Οσο πλησιαζουμε προς το τελος της εγκυμοσυνης γινεται δακτυλοσκοπηση οπως ειπε κ η Υβοννη για να διαπιστωσει ο γιατρος την κατασταση του τραχηλου.

Παντως εγω δεν τη βρηκα κ πολλη τραγικη ως εμπειρια παρ'ολο που ψιλοανησυχουσα ειναι η αληθεια...

Κουραγιο Juliana δεν ειναι τιποτα κοπελα μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana εγω που μπηκα στον 9ο δεν με εξετασε απο κατω ...δακτυλικα (ωραια το θεσατε ετσι)-ειναι και γυναικα η δικια μου:blush:

Θα παω αυριο που εχω το καθιερωμενο ραντεβου και θα δουμε τι θα μου κανει-μπορει να μου κανει surprise!!!

Κατι μου ειπε ο savropinguinos για δακτυλικη εξεταση αλλα στην Γιωτα το θεωρησα φυσιολογικο μια που σημερα μπηκε για προκληση.

Τι να σου πω...

Εχε εμπιστοσυνη στον γιατρο μην φοβασαι παντως...αν και για να ειμαι ειλικρινης και εγω θα το σκεφτομουν...

Την ημερα της γεννας ωστοσο ξερω οτι ελεγχουν την διαστολη με αυτον τον τροπο...οποτε ας αρχισουμε να συνηθιζουμε!

ΦΙΛΑΚΙΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ax κορίτσια μου ευχαριστώ για τις απαντησεις σας..γιατι ειχα ψιλοαγχωθει με το όλο θέμα!!Αννιώ μου εγω ειμαι και απο επαρχία και ειμαι 3 ωρες απο Αθήνα περίπου γι αυτο ίσως να θελει να αρχισει τις "δακτυλικές", ας ελπισουμε,εξετασεις απο πιο νωρίς για τυχον διαστολή..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 8 years later...

Μια χαρα ισχυει αλλα μαλλον καποιες δεν προλαβαν να την κανουν. Εγω δεν το γνωριζα μεχρι που πηγα προχθες ..14 μερες πριν την ΠΗΤ μου την εκανε πονουσα δεν το κρύβω αν κ με βρηκε υπερβολικη ..Μου ειπε οτι χωρανε 2 δαχτυλα που σημαίνει οτι απο μερα σε μερα γεννας.. Οποτε περιμενω. Αμεσως μετα την εξεταση ειδα κ εγω αίμα αρκετο μου ειπε οτι είναι απο την εξεταση να μην αγχώνομαι και αν με πιάσουν οι πόνοι θα ειμαι ετοιμη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...