Μετάβαση σε περιεχόμενο

Οδοντιατρος και εγκυμοσυνη;


Recommended Posts

Κοριτσια , τα νευρα μου!:mad:
(σε περιπτωση που δεν το ξερετε απ τα μηνυματα μου που εχουν γεμισει το φορουμ -και συγνωμη για αυτο αλλα ειμαι τρελη με το αγχος μου - Ειμαι 4εβδομαδων και κατι ημερων)
Μολις γυρισα απ την οδοντιατρο μου και μου ανακοινωσε 2 απονευρωσεις!!! Το θεμα ειναι οτι η γυναικολογος μου λεει να ΜΗΝ κανω απονευρωσεις γιατι ΔΕΝ θα μου επιτρεψει να παρω αντιβιωση αν χρειαστει ενω η οδοντιατρος μου λεει οτι υπαρχουν αντιβιωσεις που μπορω να παρω και δεν πειραζει. Φυσικα καταληγουμε στο οτι εγω δεν ξερω τι να κανω!!! Δεν θελω να γεμισω μικροβια ουσα εγκυος αλλα ουτε και να ρισκαρω με αντιβιωσεις ειδικα τωρα σε τοσο κρισιμη φαση της εγκυμοσυνης. Ποιον να ακουσω τελικα; Παρομοιες εμπειριες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έγκυος δεν είναι. Αλλά σε συζήτηση που είχα κάνει με τον κουμπάρο μου (Είναι οδοντίατρος) μου είχε πει ότι καλό είναι να μην γίνονται οδοντιατρικές εργασίες σε διάρκεια εγκυμοσύνης και καλό είναι πάντα να ρωτάμε τον γυναικολόγο μας. Με το καλό να πάνε όλα. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν ημουν στη θέση σου θα ακουγα το γυναικολόγο μου να σου πω την αληθεια και θα τα ανεβαλλα λιγο τα οδοντιατρικα θεματα. Γενικά τα παντα σε συνεννοηση με το γυναικολογο. Μεταφερε του τι σου ειπε η οδοντιατρος και αν επιμενει τοτε μην το κανεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ πάντως που χρειάστηκε να νοσηλευτώ για άσχετο λόγο από δόντια τρελάθηκα στην αντιβίωση και μια φίλη μου που ήταν έγκυος επίσης της έδωσε αντιβίωση. Υπάρχουν αντίβιώσεις που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη αλλα από την άλλη εφόσον έχεις ένα γυναικολόγο τον εμπιστεύεσαι και τον ακούς 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Μπλε και εγώ είμαι της άποψης αν μπορείς να αποφύγεις τις απονευρωσεις κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα είναι το καλύτερο, τουλάχιστον το 1ο τρίμηνο!! Πριν 3 μέρες πήγα και εγώ στον οδοντίατρο, πλέον κοντεύω στην 10η εβδομάδα, και ο ίδιος μου είπε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα μια απονεύρωση και θα προστατεύσουμε με οποιοδήποτε τρόπο την εγκυμοσύνη αλλά μου πρότεινε  καλύτερα να το αφήσουμε για μετά τη γεννα εκτός και αν έχεις αφόρητους πόνους και δεν αντέχεις καθόλου!  

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

@Μπλε καταρχάς συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου, επειδή είχα μέρες να μπω δεν πρέπει να σου έχω ευχηθεί. Όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος άρχισε να πονάει ένας φρονιμήτης μου ο οποίος βγαίνει στραβά και θέλει εξαγωγή (βλακεία μου που από φόβο δεν τον είχα βγάλει πριν). Το είπα στο γυναικολόγο και μου είπε ότι στην εγκυμοσύνη και κυρίως στο 1ο τρίμηνο δεν κάνουμε καμία οδοντιατρική εργασία. Απ' όσο το έψαξα δεν είναι μόνο για τυχόν αντιβίωση, αλλά και για άλλους λόγους όπως τυχόν ενέσεις και κυρίως επειδή στο στόμα υπάρχουν μικρόβια που με τις εργασίες αυτές μπορεί να εισχωρήσουν στον οργανισμό. Τώρα βέβαια αν είναι κάτι εξαιρετικά επείγον θα κάνεις το καλύτερο δυνατό, δε θα κάτσεις να σου πέσουν και τα δόντια, αλλά θα κρίνεις σε συνδυασμό με το γυναικολόγο σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ με βοηθήσατε να το σκεφτώ καλύτερα το θέμα και αποφάσισα ότι δεν θέλω να ρισκάρω το σπορακι μου ούτε στο ελάχιστο μεταξύ άλλων η επιμονή της οδοντιάτρου για απονεύρωση την στιγμή που εκτος των γνωστών έχω κ απίστευτες ναυτίες και αντικειμενικά δεν μπορώ να κάθομαι 1 ώρα που είναι η απονεύρωση χωρίς να την σταματάω κάθε 10 λεπτά κ φυσικά το γεγονός ότι θα κάναμε όλο αυτό χωρίς να υπάρχει ακτινογραφία με καθαρη εικόνα της ρίζας με νευριάζει γιατί αισθάνομαι ότι απλά θέλει να μου πάρει τα λεφτά. Σκέφτομαι κρίμα γιατί είναι και μάνα. Υπομονή και ντεπονακια λοιπόν .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπαρχουν καποιες αντιβιωσεις που μπορεις να παρεις γενηκα ειναι καποιες ενεργειες που μπορεις να κανεις π.χ. καθαρισμο ενα σφραγησμα ανοδηνο χωρης ενεση !! Κανε οτι σου πει ο γιατρος σου ολα να οανε καλα!??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...