Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη


Recommended Posts

Καλημέρα σας, είμαι στην 18 εβδομάδα και έχω μεγάλο θέμα με την δυσκοιλιότητα. Για να σας εξηγήσω καλύτερα πριν 5 χρόνια είχα σπαστική κολίτιδα αλλά έκανα θεραπεία και δεν είχα κανένα θέμα, αναφέραμε το θέμα στον γυναικολόγο πιο πολύ γιατί φοβόμουν να μην με πιάσει ξανα στην εγκυμοσύνη που οι ορμόνες τρελενονται. Δν μου έδωσε κάτι και μου είπε δαμάσκηνα κ ακτινίδια. Ξςκιναω σίδηρο στην 6 εβδομάδα και με πιάνει κολικος, έτρεχα στο νοσοκομείο αλλαζω σίδηρο και είχα να πάω τουαλέτα 2 εβδομάδες με ξανά πιάνει κολικος και έβαλα υποθετο γλυκερίνης και μικροκλίσμα αν και ο γιατρός ήταν εναντιον. Τώρα παίρνω μία πολυ βιταμίνη που εχει λίγο σίδηρο αλλά πάλι έχω δυσκοιλιότητα, έχω δοκιμάσει το ντουφαλακ, το effecol και το transit όλα αυτά από μόνη μου,εχω αλλάξει γιατρό και μου είπε να τα παίρνω αλλά δεν γίνεται σε όλη την εγκυμοσύνη και έχω απελπιστει, τι θα κάνω? Αργότερα που μεγαλώνει η κοιλιά θα έχω πιο πολύ θέμα. Ειμαι πρώτη φορά έγκυος και φοβάμαι πολύ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα μέχρι την 10η εβδομάδα.. Δυσκοιλιοτητα φουλ...νόμιζα πως θα σκάσω!!

Κ κολιτιδα έχω και από όλα με το εντέρο.ντουφαλακ είχα πάρει 2 φορές αλλά μου έφερνε τάση για εμετό,άσε που δεν μου έκαναν τίποτα. δαμασκηνα κ ακτινιδια δεν λειτουργούσαν με τίποτα.μου είχαν πει να δοκιμάσω να πίνω το πρωί νηστικη μια κουταλιά λάδι κ το tamarine. Ξεκίνησα με το tamarine είναι μαρμελάδα που την παίρνεις από το φαρμακείο κ κάνει για εγκύους.1-2 κουταλάκια του γλυκού το βράδυ πριν κοιμηθουμε είναι η δόση,εγώ κ την 1η κ την 2η πήρα λιγότερο από ένα.το πήρα την 1η φορά αλλά δεν κοιμήθηκα κατευθείαν κ με έπιασε η κοιλιά μου..όμως το πριν πήγα κατευθείαν. Περνάνε δύο μέρες τίποτα πάλι το ξαναπαιρνω αλλά αυτή τη φορά όντως έκλεισαν τα μάτια μου.την επομένη μέρα τι να σου πω..διαρροια 3 φορές. Τώρα αυτό με πειράξε κάποιο φαγητό δεν ξέρω πάντως δεν το ξαναπηρα αλλά δεν ξαναείχα κ πρόβλημα με τη δυσκοιλιοτητα.. Μάλλον αυτό όμως πρέπει να ήταν...δοκίμασε το μήπως σε βοηθήσει είναι φυτικό δεν είναι φάρμακο είναι μεν αηδιαστικο αλλά από το ν παίρνεις σιρόπια αν δεν σε πειράζει καλύτερα αυτό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δοκιμασε λιναροσπορο τριμμενο. Ειναι απολυτα φυσικό και εξαιρετικο για τον οραγισμο, καθως θεωρειται υπερτροφη. Μια κουταλια το βραδυ θα σε βοηθησει αρκετα. Θελει όμως πολύ νερο για να δρασει. Στην ιδια κατηγορία ειναι και το ψυλλιο. Ειναι πιο δραστικό αλλα αυτο όμως καταναλωνεται πρωινες ωρες με το γευμα και σιγουρα με παρα πολυ νερο, τουλάχιστον 2μιση λιτρα την ημερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα τα δοκιμασω και αυτά που μου λες, νερό πινω αρκετο 2.5-3 λίτρα κάθε μέρα και πινω και χυμούς πορτοκάλι. Σευχαριστω πολύ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ταμαριν ε?το ξέρω αλλά δεν γνώριζα ότι κάνει στην εγκυμοσύνη και ότι είναι φυτικό, θα το αναφέρω στον γυναικολόγο και αν είναι θα το πάρω. Πολύ με κούρασε η κατάσταση αυτή κ όχι ότι με ενοχλεί για εμένα αλλά φοβάμαι να μην με πιάσει κολικός και ενοχλείται το μωρό 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Την μαρμελάδα αυτή προσέξτε την λίγο γιατί έχει σεννα και επειδή προκαλεί σπασμους στο εντερο, μπορεί και να βλάψει το μωρό. Βέβαια αν το έχει συστήσει ο γιατρός σας, κάτι θα ξέρει. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μα δεν κάνει ούτε την μαρμελάδα ούτε τα φάρμακα για την δυσκοιλιοτητα να τα παίρνουμε συνέχεια..εγώ δύο φορές την χρησιμοποίησα κ σε λιγότερη δόση από ότι έγραφε κ τέλος μετά..αλήθεια το λιναροσπορο το χρησιμοποιείς άνετα; 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ κορίτσια έχω μεγάλο θέμα, αν δεν πάρω κάτι δεν πάω τουαλέτα, με μπλόκαραν οι σιδηροι που πήρα στην αρχή και το έντερο μου δεν έχει επανέλθει, και αυτό είναι το θέμα μου τι θα κάνω αν κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσω τα βοηθήματα 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Υπομονή βρε κορίτσι μου...ψάξε όσο το δυνατόν φυσικούς τρόπους για να το αντιμετωπίσεις..η περίπτωση να αλλάξετε σίδηρο το έχετε συζήτησςι με τον γιατρό;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...