Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ;


Recommended Posts

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ!!!

ΕΠΙΣΗΣ, ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xenianek εγώ πρόσφατα ξεκίνησα μαθήματα ανώδυνου τοκετού(έκανα το πρώτο μάθημα).Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με βοήθησε να χαλαρώσω (που το έχω πολύ ανάγκη)ξεκινήσαμε αναπνοές που θα βοηθήσουν πολύ στον τοκετό και κάποιες απλές ασκησούλες.Να σου πω την αλήθεια δεν θα ξεκινούσα τα μαθήματα αλλά με έπεισε μια κοπέλα που τα είχε παρακολουθήσει και μου είπε ότι την βοήθησαν πάρα πολύ στον τοκετό γι'αυτό και πήγα.Αυτό βέβαια είναι στην κρίση του καθενός πάντως πιστεύω ότι μόνο καλό μπορούν να κάνουν γιατί έστω και λίγα να συγκρατήσεις απο αυτά που σου λένε κάτι είναι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω δεν εκανα μαθηματα τοκετου

πηγα στο νοσοκομειο μου εδειξε η μαια πως πρεπει να αναπνεω και ειχαν καποιο αποτελεσμα αλλα οταν μου ερχοταν καθε 3-4 λεπτα οι συσπασεις δεν ειχαν μεγαλο αποτελεσμα σε εμενα

αλλα το αστειο ειναι οτι βρηκα μια θεση αργοτερα ( στα 4 σαν το σκυλακι)και εκει που ελεγα οτι δεν θα αντεξω για πολυ βολευτικα υπεροχα αργοτερα και μεχρι το πρωι μιση ωρα πριν γεννησω ημουν υπεροχα δεν χρειαστηκα ουτε καν επισκληριδιο!!! :P:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Den ekana alla otan piga stin kliniki me diastoli 8 k ponous sinexomenous, xoris diakopi oi maies me voithisan para poli!!! Otan tis ekana sosta den ponousa sxedon katholou!

Den exeis na xaseis tipota an ta parakolouthiseis, an k emena mou fainontan askopa, kathos eixa apofasisei oti tha ekana episkliridio.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οταν ξεκινησα τα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικής (ανωδυνου) νομιζα πως θα παω να μαθω την καταπληκτική σουπερ ντουπερ τεχνική /αναπνοή για να μην πονάω και να ειμαι ήρεμη στη γεννα .

Οταν πηγα στο τελευταιο μαθημα και εφυγα ήμουν γεμάτη νευρα (φταινε και οι ορμονες :blush: ) και γκρινιαζα στον αντρα μου οτι εχασα την ώρα μου και τι μου ειπε τωρα αυτη και τετοια .

Η αληθεια ειναι πως οτι μας ειπε για φροντιδα , θηλασμο κλπ ήταν πράγματα που τα ειχα διαβάσει .

Πλεον (αν και νομιζω εκτος της Ευτοκιας δεν γινεται αλλου -συγνωμη αν κανω λαθος) δεν μαθαινεις τις σουπερ αναπνοες . Η καθε μια γυναικα ειναι διαφορετική και δεν χρειαζεται να καταπιεζεται για να κανει συγκεκριμένες αναπνοες .

Το θεμα ειναι να ακολουθεις το σωμα σου , να σε βοηθάει ο συντροφος σου ή η μαια σου να ηρεμείς και να χαλαρώνεις και να βλεπεις ποσο φυσικό και ομορφο ειναι αυτο που κανεις . Γεννας το μωρο σου !!!

Θα σου έλεγα να κανεις μαθηματα θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις καποια πραγματα , να νιωσεις δυνατή και θα σε ετοιμάσουν λιγο για το τι προκειτε να γινει . Δεν χανεις τιποτα , θα νιωσεις ωραια να μοιράζεσαι με αλλες εγκυουλες αυτες τις στιγμες :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βαση αυτων που ειπε η LaLa, μου ηρθε στο μυαλο μου κατι.

Καταρχην δεν εκανα μαθηματα!

Οταν πηγα να γεννησω ηρθε η μαια και μου εδειξε πως θα αναπνεω οταν με πιανουν οι πονοι.

Στην αρχη τις εκανα τις αναπνοες και γελουσα μαζι γιατι μου φαινοταν τοσο αστειο! :blush:

Οταν ομως με πιασαν για τα καλα οι πονοι, οι αναπνοες ερχοντουσαν απο μονες τους!

Δεν χρειαζοταν να μου διξει καποιος.

Τωρα δεν μπορω να φερω γνωμη, αν αξιζει η οχι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω που περασα την εμπειρια των μαθηματων "ψυχοπροφυλακτικης" οπως τωρα πια συνηθιζουν να λεγονται τα συστηνω ανεπιφυλακτα.

Αν κ ηξερα απο νωρις οτι θα κανω καισαρικη (λογω ισχιακης προβολης) επελεξα να παρακολουθησω τα μαθηματα-συνεδριες που παρεχονται δωρεαν απο το ΙΚΑ στην πολη μου κ δεν το μετανιωσα.

Εμαθα πολλα πραγματα για τον τοκετο,τις πρωτες μερες στο μαιευτηριο,το θηλασμο καθως κ για την περιποιηση του μωρου. Οχι οτι ειναι αγνωστα, αλλα οταν τα ακους κ απο τις ειδικους (μαιες) ειναι αλλιως...Ασε που η επαφη με αλλες "φουσκωμενες" ειναι ιδιαιτερα ευχαριστη... :P Δεν ειναι λοιπον μονο ανασουλες οπως εσφαλμενα πολλοι πιστευουν.

Οσες λοιπον εχετε το χρονο κ τη δυνατοτητα καλο θα ηταν να συμμετεχετε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με τα κορίτσια...

Παρακολούθησε τα μαθήματα, είναι υπέροχη εμπειρία!

Μαθαίνεις πολλά πράγματα και εμένα προσωπικά οι σωστές ανασούλες με βοήθησαν πολύ στον τοκετό....

Πιστεύω ότι χάρη στην ενημέρωση και στην ασφάλεια που σου παρέχει η γνώση,

περάσαμε τόόόόόόσο όμορφα όλες τις ώρες με τον αγαπημένο μου

στο μαιευτήριο...!!!

Καταπληκτική εμπειρία........... Ανεπανάληπτες στιγμές... ααααχ!

Με το καλό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marimari έγραψε:

Πιστεύω ότι χάρη στην ενημέρωση και στην ασφάλεια που σου παρέχει η γνώση,

περάσαμε τόόόόόόσο όμορφα όλες τις ώρες με τον αγαπημένο μου

στο μαιευτήριο...!!!

Καταπληκτική εμπειρία........... Ανεπανάληπτες στιγμές... ααααχ!

Με το καλό!

Ακριβώς :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κανα τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου στο κεντρο μανας παιδιου στο υποκαταστημα στο Αιγαλεω είναι παροχη απο το ΙΚΑ .Λοιπον ηαν μια ευχαριστη διαδικασια .Ειμασταν τρια τμηματα απο 5 κοπελες στο καθε τμημα η μαια μας ηταν η κυρια Τασια αυτο που μας εμαθε ηταν τεχνικες χαλαρωσης και αυτοσυγκεντρωσης .Επισης μας εδειξε τις αναπνοες και βεβαια μας ειπε σημαντικα πραγματα για το πως εινι οταν σπανε τα νερα οταν σ επιανουν οι πονοι και βεβαια μιλησαμε και για το θηλασμο αλλα και γιατη φροντδα του μωρου.Μαπισατα σε ολο το διαστημα μας χαριζαν διαφορα προιοντα .Εγ γεννησα με καισαρικη λογω αδυναμιας τοκετου ειχαν σπασει τα νερα δνε ειχα πονους αλαλ η παλμοι του μωρου αλλοιωθηκαν ετι καναμε καισαρικη .Και ομς οι ασκησεις χαλαρωσης με εμαθαν να συγκρατω τονευατο μου να μην με πιανει πανικος σκεφτομουν ολα αυτα που μας εδειχνε η μαια και πραγματικα ολα πηγαν μια χαρ καιμιλαω για το σταδιο πριν βρεθω στο χειρουρηγειο γιατι εκει δνε προλαβαινα με κοιμησαν και λιγο αργοτερα ειχα στα χερακια μου το Σταυρονικολα .Ναι γιαμενα αξιζει ο κοπος αλλωστε καιμονο που συνανατας και άλλες μαμαδες φτανει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα με βοήθησαν πάρα πολύ!Παρόλο που έκανα επισκληρίδιο τις ώρες που έπρεπε να περιμένω να αυξηθούν οι πόνοι για να κάνω την επισκληρίδιο με βοήθησαν πάρα μα πάρα πολύ και με το σωστό ρυθμό αναπνοής δεν πόναγα σχεδόν καθόλου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θα σου έλεγα να τα παρακολουθήσεις...

Και μόνο η επαφή με άλλες εγκυούλες θα σε χαλαρώσει και θα σου λύσει πολλές απορίες.

Εκανα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης και επέλεξα να έχω κατά τη διάρκεια του τοκετού τη μαία μου μαζί...

Λοιπόν γέννησα χωρίς επισκληρίδιο και θεωρώ ο συνδιασμός των αναπνοών αλλα και η παρουσία της μαίας μου Βίκυς και του άντρα μου έφερε ως αποτέλεσμα οι ώρες μέχρι την γέννα να περάσουν ανώδυνα , με ασφάλεια και ηρεμία...

Εγώ θεωρώ οτι ήταν οτι καλύτερο είχα κάνει για την εγκυμοσύνη μου!

Με το καλό , ξέρεις είναι και θέμα χαρακτήρα , ήθελα να ξέρω τι θα συναντήσω :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Τα μαθηματα του ανωδυνου τοκετου να ξερετε ειναι πολυ χρησιμα. Βοηθανε τοσο εσας οσο και το μωρο σας.Οποιες θελετε πειτε μου να σας στειλω μερικες ασκησουλες να τις κανετε. :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ μένω επαρχεία και δεν έχει τμήματα με αντίστοιχα μαθήματα και χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι κάνει μαθήματα η μαία της γιατρού μου κι έτσι κάναμε ιδιαίτερα. Με βοήθησαν πάρα πολυ, καταρχάς μου έλυσε την παραμικρή απορία που μπορεί να έιχα από το πως θα καταλάβω οτι γεννάω, πως θα γεννήσω, και μέχρι το πως θα περιποιούμε το μωράκι μου, πως θα περιποιούμε τον εαυτό μου μετά τη γέννα και το βασικότερο πως θα καταφέρω να θηλάσω. Κι εγώ επέλεξα να την έχω μαζί μου και με βοήθησε πάρα μα πάρα πολυ από την ώρα που πήγα στην κλινική, περάσαμε τέλεια κι ας πονούσα, με βοήθησε πολύ να αντιμετωπίσω τους πόνους.Και σε συνεργασία με τη γιατρό μου κάνανε τη γέννα μια ακόμη πιο όμορφη εμπειρία.Να ναι καλά και οι δυό τους.

Με το καλό όσα κορίτσια ετοιμάζεστε, σας ζηλέυω, σας περιμένουν απίστευτεσ στιγμές!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Μας πήραν φαλάγγι τ' αγόρια!!! χαχαχαχα
    • @BenarΠΗΤ 1/8 Κοριτσάκι 🩷 @Demy93 ΠΗΤ 3/8 Αγοράκι 🩵 @Fighter ΠΗΤ 6/8 Κοριτσάκι 🩷 @Gioher ΠΗΤ 7/8 Αγοράκι🩵 Κοριτσάκι 🩷 @μαμά12345 ΠΗΤ 10/8 Αγοράκι 🩵 @Mommyel ΠΗΤ 12/8 Αγοράκι 🩵 @ΜΑΡΘΑΑ_61 ΠΗΤ 13/8 Αγοράκι 🩵 @nanouko ΠΗΤ 14/8 Αγοράκι 🩵 @Christine Pilates ΠΗΤ 20/8 Αγοράκι🩵 @Χρύσακι ΠΗΤ 22/8 Κοριτσάκι 🩷 @Katiana1987 ΠΗΤ 23/8 Κοριτσάκι 🩷 @Elk ΠΗΤ 23/8 Κοριτσάκι 🩷 @Barbiee ΠΗΤ 27/8 Αγοράκι 🩵 @katerinayia ΠΗΤ 28/8 Κοριτσάκι 🩷 @maroo8 ΠΗΤ 29/8 Αγοράκι 🩵 @Magda zi ΠΗΤ 31/8 Αγοράκι 🩵 @Christi.D. ΠΗΤ 31/8 Αγοράκι 🩵
    • Άντε ωραία πάει και η Doppler μια χαρά είσαι κοντεύεις σε 2 βδομαδες θα μπεις στο μήνα σου δηλαδή πωπω με το καλό το μωρακι σου εγω ειχα πάρει ένα βιβλίο αλλά να σου πω την αλήθεια δεν το πολύ ξεφύλλισα κιολας δεν αν αξίζει για να σου το προτείνω 
    • Σε καταλαβαίνω γιατί και γώ τσιγαρο κάνω κατά βάση το βράδυ που κοιμούνται τα παιδιά για να χαλαρώσω.  Αλλα είχα διαβάσει μια έρευνα πριν μείνω έγκυος και με είχε τρομάξει και έτσι το έκοβα με το που εμένα, βέβαια ξανά λεω ότι δεν κάπνιζα πολύ. Κανε μια προσπάθεια….μπορεις να το μειώσεις!!!!  Ας μην γινόμαστε επικριτικές, δεν ειμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ας ειμαστε υποστηρικτικές…είναι κάτι που θα εξασκήσουμε πολύ μετά με τα παιδιά μας!!!!
    • Ααα ωραία 😅 να έχω το νου μου δηλαδή αλλά εντάξει το πρόβλημα είναι αν έχεις και πόνο.. πόνο δεν είχα ούτε στην πρώτη εγκυμοσύνη όταν το ένιωθα ούτε τώρα (για την ώρα τουλάχιστον ) 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...