Μετάβαση σε περιεχόμενο

προς νεες μητερες συνεχεια...

Recommended Posts

• Απαντήσεις 194
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εμενα μπυ ειπαν ας πρόσεχα που εμεινα έγκυος....γιαυτο δεν λέτε τίποτα?Τι να πρόσεχα και μου έκαναν την ζωη κόλαση και ειχα αποκολλήσεις, δεν μπορούσα να περπατησω απο τον πόνο...Η γυναικα στην Ελλάδα είναι σκουπίδι για τα γαιδούρια που ειναι στην κυβέρνηση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gennika den dinete aksia sthn mhtrothta apo pouthena .

den pirazei kathe empodio gia kalo pou lene ,tha megaloseis esu to mwraki sou ,tha kaneis kai en deutero ,tha to megaloseis kai auto ligaki kai meta tha breis douleia kai tha katseis gia panta .

egw pantos ayto lew na kanw .den ginete na katsw tora ospou na ginei 2 meta na brw douleia na simplirosw 200 ensima gia na mporw na parw to eksamhnw kai ftou apo thn arxh .tha teliosw me ta megalomata kai meta .

an einai pantos h eteria pou katalaba aporw gia to pos sou ferthikan ....apoti kserw einai psixoula to afentiko .mporei na prokite gia alh .....

AFRODITH έγραψε:

gennika den dinete aksia sthn mhtrothta apo pouthena .

den pirazei kathe empodio gia kalo pou lene ,tha megaloseis esu to mwraki sou ,tha kaneis kai en deutero ,tha to megaloseis kai auto ligaki kai meta tha breis douleia kai tha katseis gia panta .

egw pantos ayto lew na kanw .den ginete na katsw tora ospou na ginei 2 meta na brw douleia na simplirosw 200 ensima gia na mporw na parw to eksamhnw kai ftou apo thn arxh .tha teliosw me ta megalomata kai meta .

an einai pantos h eteria pou katalaba aporw gia to pos sou ferthikan ....apoti kserw einai psixoula to afentiko .mporei na prokite gia alh .....

όχι δεν λεω για την φαρμακοβιομηχανια λεώ για την αλλη.Στην φαρμακ δουλευα πριν και όντως το αφεντικό ήταν καλό...κ αν εννοεις τον κ.Σταυρο....δεν γράφω επίθετο, αλλά νομιζω άλλη λες εσυ...γιατι εκει δεν έβλεπες το αφεντικό ποτε μιας που δουλευαμε 500 άτομα κ εγω ήμουν στο χημειο!

Μας λένε κάντε παιδιά έχουμε υπογεννητικότητα και πρέπει:

1) Να σκάσουμε ένα τσουβάλι λεφτά για εξετάσεις, νοσοκομεία, γέννες κ.ο.κ. και το ΙΚΑ δεν καλύπτει κάποιες εξετάσεις κι αν της καλύπτει στις κάνει αφού έχεις γεννήσει!!

2) Ούτε ένα επίδομα βοήθειας δεν δίνει το κράτος για κάθε παιδί που κάνεις, στην Γερμανία δίνει κάποια χρήματα.

3)Άδεια στην μητέρα;; Εδώ την απασχολούν χωρίς ένσημα στις περισσότερες εργασίες! Δεν το συζητώ!! Ποια είσαι εσύ κυρά μου που θές και παιδί;; Ας πρόσεχες! Αίσχος! Ντροπή τους γιατί κι αυτοί οι μ@λ@κες από μια μάνα βγήκανε και μια μάνα τους μεγάλωσε!

Η Ελλάδα θάβει τα παιδιά της δυστυχώς!!! :(:angry:

παρεπιπτωντος Αφροδίτη το έχουμε αναλάβει το θέμα εμεις εδω οι 2 κ γράφουμε άσχετα!!!Ελπίζω να μην μας κράξουν!

dallia έγραψε:

Μας λένε κάντε παιδιά έχουμε υπογεννητικότητα και πρέπει:

1) Να σκάσουμε ένα τσουβάλι λεφτά για εξετάσεις, νοσοκομεία, γέννες κ.ο.κ. και το ΙΚΑ δεν καλύπτει κάποιες εξετάσεις κι αν της καλύπτει στις κάνει αφού έχεις γεννήσει!!

2) Ούτε ένα επίδομα βοήθειας δεν δίνει το κράτος για κάθε παιδί που κάνεις, στην Γερμανία δίνει κάποια χρήματα.

3)Άδεια στην μητέρα;; Εδώ την απασχολούν χωρίς ένσημα στις περισσότερες εργασίες! Δεν το συζητώ!! Ποια είσαι εσύ κυρά μου που θές και παιδί;; Ας πρόσεχες! Αίσχος! Ντροπή τους γιατί κι αυτοί οι μ@λ@κες από μια μάνα βγήκανε και μια μάνα τους μεγάλωσε!

Η Ελλάδα θάβει τα παιδιά της δυστυχώς!!! :(:angry:

νταλλια ετσι ακριβώς.Ειναι αλήτες!Πώς μια γυναίκα να θηλάζει το παιδί της όταν γυρνάει κομμάτια απο την δουλεια και χωρις διάθεση? Το θήλαστρο?Εδω δεν μπορώ να πάω για κατούρημα που ο δικός μου ειναι 19 μηνών πια.Το κράτος ειναι γαμ@@@@@.Έπρεπε να μας βοηθάνε να δεις μετά πόσα θα κάναν όλοι!Πήγα σε έναν γιατρο τις προάλλες που ειχε 2 παιδιά και λεει τωρα θα κάνουμε κ τριτο για την φοροαπαλλαγή...Αν ειναι δυνατόν.... κάνεις παιδί για να μην πληρώνεις φόρους?Ελεος και οι δυο τους γιατροί...τα κερατά τους βγάζουν...τι θέλει να γλυτώσει?Εγω στην δουλεια πέρασα κόλαση!!!Ειχα κ την κόρη του αφεντικού το ζωων που δε ήξερε τι της γίνετε, την αγ@@@@@ συγνωμη που τα λέω έτσι αλλά επειδη ήταν μπάζο απο την π΄ρωτη μέρα ζήλευε σαν τρελή...και όταν έμεινα έγκυος ήρθε κ έδεσε!

Πω πω εχει παραγινει το θεμα και δεν αντεχω τις απολυταρχιες..

Τιποτα στη ζωη δεν ειναι απολυτο και τα παντα μπορουν να συμβουν συμφωνα με το νομο των πιθανοτητων!Οι παρωπιδες οδηγουν μονο σε αδιεξοδα..τι θελω να πω..

Πχ "Ολες οι γυναικες μπορουν να θηλασουν,εχουν γαλα,στα παλια χρονια ολες θηλαζαν γιατι δεν ειχαν αλλη επιλογη κτλ αλλιως πως θα επιβιωνε το ανθρωπινο ειδος.."

Αυτο λοιπον μπορει να ισχυε κατα το πλειστον αλλα υπηρχαν και εξαιρεσεις και ειχαν αλλες επιλογες..Η γιαγια μου εχασε 2-3 μωρα και τα 2 που εζησαν(η μαμα μου και η θεια μου) ηταν επειδη της τα θηλαζε η γειτονισσα και καθε φορα εκλαιγε που δε μπορουσε η ιδια! Και αυτο γινοταν πολυ συχνα μου ελεγε η γιαγια μου..θηλαζε αυτη που μπορουσε τα μωρα εκεινης που δε μπορουσε!Επισης μου ελεγαν στο χωριο οτι πολλες φορες τους εδιναν γαλα απο τις γαιδαρες γιατι ηξεραν τοτε πως πλησιαζει με το ανθρωπινο και ειχαν σωθει πολλα μωρα ετσι..Ετσι επιβιωσε το ανθρωπινο ειδος... :)

" Το γαλα της αγελαδας ειναι μονο για τα μοσχαρακια"...

Και της σκυλας για τα σκυλακια,αλλα η σκυλιτσα μου οταν ειχε γεννησει μαζεψε 5 γατακια που τα ειχαν πεταξει και τα θηλαζε μαζι με τα κουταβια της! Και μαλιστα τον ενα γατουλη μου τον εχουμε ακομη! ;)

Μια αλλη σκυλιτσα που ειχε γεννησει καπου στο εξωτερικο,βρηκε ενα νεογεννητο μωρο που το ειχε παρατησει μια 14χρονη σε ενα παρκο καταχειμωνο,και το πηγε με τα κουταβια της στο σταβλο!Ο ιδιωκτητης οταν πηγε στο σταβλο να δει τα ζωα του επαθε σοκ,πηγε το μωρο στο νοσοκομειο και εκει του ειπαν οτι η σκυλιτσα του εσωσε το νεογεννητο με τη ζεστασια και το γαλα της!

Η ιστορια του Μογλη βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα..Ειχαν βρει ενα αγορακι στη ζουγκλα το οποιο το ειχε "υιοθετησει" μια λυκαινα και το μεγαλωσε με τα λυκακια της!Φυσικα το παιδακι ηταν σε αγρια κατασταση και οταν το πηραν να το ενταξουν στην ανθρωπινη κοινωνια...πεθανε!!

Μια λεαινα επισης "υιθετησε" μια νεογεννητη αντιλοπη,τη θηλαζε,την προστατευε κι οταν την εφαγε καποιο αλλο λιονταρι εκεινη επαθε καταθλιψη...

Και αλλα πολλα παραδειγματα αλλα μακρυγορω....Η φυση λοιπον ξερει καλυτερα οντως! ;)

Επισης επειδη πολλες φορες αναφερομαστε στη φυση και στη συμπεριφορα των ζωων μονο οταν και οπου μας βολευει και καπου ειχα διαβασει οτι οπως τα ζωα εχουν μαζι τους τα μικρα τους,κοιμουνται μαζι τους κτλ..εχω να προσθεσω οτι τα ζωακια αφηνουν τα πιο αδυναμα μικρα τους να πεθανουν για να επιβιωσουν τα πιο δυνατα,κοιμουνται μαζι τους κυριως τις νυχτες γιατι αλλιως τα μικρα θα πεθαιναν απο το κρυο ή θα τα ετρωγε καποιο αλλο ζωο.Κατα τη διαρκεια της μερας τα αφηνουν πολλες ωρες μονα τους γιατι πρεπει να κυνηγησουν για τροφη και πολλες φορες γυριζουν στη φωλια και βρισκουν τα μικρα τους σκοτωμενα απο αλλα ζωα.Ακομη, μολις τα μικρα τους ειναι ετοιμα να τραφουν απο αλλη τροφη,κοβουν το θηλασμο(η σκυλιτσα μου πχ τα εδιωχνε και τους γρυλιζε..)και τους φερνουν τροφη ΕΦΟΣΟΝ ομως εχουν φαει πρωτα εκεινες!

Αυτα γιατι σας κουρασα και το μπεμπακι μου περιμενει να παιξουμε!! :kiss:

Αχχχ Πλαη τα ιδια.

Παιδια ασ μην ξεχναμε οτι ο Κυριος Νεστλε διμηουργησε την Φαριν Λακτε και μετα το γαλα σκονι για πα παιδια που κινδηνευουν!!!

Για παιδια που δεν μπορουσαν να τραφουν και υποσυτιζονταν.

Τωρα το εχουν καταντισηει αηδια.

Εγω θηλαζω αποκλειστικα. Και αρμεγομαι 3 φορες ημερισιως γιατι με κανενα απολυτος θηλαστρο δεν μπορω να βγαλω γαλα.

Το δικο μου το παιδι εχει πολλές "παρενεργιες" απο το δικο μου γαλα. Τροω γλυκα βγαζει εκζεμα στα μαγουλα, τροω φρουτα λαχανικα ( ακανα μια δισκοιλιότητα ΝΑ απο την εγκυμοσυνη) κανει διαρροια. Εχει αλλεργια στο αγελαδινο γάλα, εχω να ποιω γαλα κατι μηνες, τη βγαζω με γραβιερες μπλιακ) Αλλά θηλαζώ. Και την αισθηση του μικρου μου στο στηθος δεν την αλλάζω!!!!

Και εγω εχω σαμποτερ του θηλασμου!!!

Και εμεις αρχησαμε με ψευτοθηλες...μετα τις κοψαμε κατοπην συμβουλων των μαμυ.

Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι το πιο φυσικο πραγμα στον κοσμο το κανουμε θεμα.

Πραγματικα καρφι δε μου καιγιετε αν το μωρο μου θα γινει μαμοθρευτο. Ειναι μωρο και ειναι η δουλεια του να ειναι μαμοθρευτο- ασχετο αλλά χε...κε αυτο αρκει να τον παρει καποιος αγκαλια, σε ολους πηγαινει.

Ο αδελφος μου θηλασε 18 μηνες και δεν ειναι καθολου μα καθολου μαμοθρευτο. Εγω απεναντιας θα ελεγα οτι ειμαι λιγακι και θηλασα 1 χρονο και κατι.

Αλλά πιστευω οτι τετοιες ερευνες δεν βοηθουν τις μαμαδες.

Κανεις δεν μπορει να αμφησβητησει τα οφελη του θηλασμου. Ομοιος κανεις δεν μπορει να κατηγορησει μια μαμα που δεν θηλαζει.

Το λεω γιατι εγω εχω μαρτυρησει πραγματικα με τα θηλαστρα και τα μπουκαλια γιατι πρεπει να παω να δουλεψω.

Τονια εχεις απολυτο δικιο.

Το ειχα διαβασει και αυτο αναμεσα σε πολλά άλλα, γιατι ειχα κατσει ακι ειχα πσαξει τι τρωγανε τα παιδια οταν δεν υπηρχαν γαλατα σκονι. Και ναι η θνησυμοτητα ηταν τεραστια τοτε. Ασ μην ξεχναμε οτι τα γαλατα και οι κρεμες δημιουργηθηκαν για να επιβιωσουν τα αυτα τα παιδια

Το αν θα γίνουν μαμόθρευτα ή όχι δεν το καθορίζει ο θηλασμός....

Εγώ θήλασα 5 μήνες μονο , παραδέχομαι ήταν βλακεία μου αλλά δεν είχα υπομονή για παραπάνω( ας με κρίνουν όπως θέλουν ) αισθάνομαι οτι μπορούσα να δώσω παραπάνω και δεν το έκανα....

Τελοςοπάντων θέλω να πω πως ενώ τον θήλασα λίγο,γύρω στο χρόνο δεν πήγαινε σε κανέναν, εντελώς μαμόθρευτο και σε σημείο που έλεγα που έκανα λάθος....Εκλαιγε όταν πλησίαζε ξένος.Ηταν μια φάση όμως , και τώρα δεν πιάνεται.Από αγκαλιά σε αγκαλιά πάει και είναι τόσο κοτσομπόλης που παντού ανακατευεται και γελάει...Και πολύ χαίρομαι.

Σαφώς και το μητρικό γάλα είναι οτι πολυτιμότερο μπορούμε να προσφέρουμε, αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας ;)

Γερά να είναι όλα τα παιδάκια

κορίτσια εγραψα παραπάνω στις αρχές ότι υπάρχουν άλλα πράγματα που σιγουρα δεν τα τηρούμε κ ειναι βλαβερά για τα παιδιά μας...δεν θα πάθουν κ τίποτα αν πιουν ξένο και ειμαι μια που θηλασε 10,5 μηνες και αν δεν έμεινα έγκυος θα συνεχιζα λιγο ακόμα!και ο γιος μου ξενο τρωει τώρα....δηλαδη τι θα πάθει?Τιποτα.Ας κοιτάξουμε να προσέξουμε και άλλα ποιο βλαβερά και να μην τσακωνόμαστε για πράγματα που δεν θα έπρεπε!ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ!!!ειπε ο χριστός

δεν ξερω το να πω!

πως χανεται το θεμα πανατ δεν ξερω!

αμυνα απεναντι στο θηλασμο?

γιατι?

σε ποια ερευνα - κρικτηρια βασιζεται το μαμοθρευτο?

ααα! και καποια κοπελα εγραψε για τους δημοσιους υπαλληλους που μενουν σπιτι τους και θηλαζουν, δυστηχως λιγοι ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι που θηλαζουν κι ας ειναι σπιτι τους 1χρ.

οπως λιγες ειναι και οιμανουλες που δεν εργαζονται αλλα παλι δεν θηλαζουν

Όλα εδώ θα κριθούν και προτείνω να οργανώσουμε ομάδα λιθοβολισμού, κριτική επιτροπή και όλα τα σχετικά!

Καθολου θηλασμός: 3 κουτιά νεστλέ στο κεφάλι και ένα ρυζάλευρο

Μεικτός θηλασμός: 2 κουτιά, κανένα ρυζάλευρο

Θηλασμός μέχρι 6 μήνες: 1 κουτί

θηλασμός μέχρι 12 μήνες: Το περιεχόμενο, χωρίς το κουτί (κίνδυνος μην έχει λήξει)

Θηλασμός μέχρι 24 μήνες: Μόνο το κουτί, χωρίς το περιεχόμενο

Πείτε και εσείς καμια ιδεα. Πρεπει να το ληξουμε το θέμα αναίμακτα.

Κοριτσια κακως μπαίνετε συνεχώς στο τρυπακι της κοντρας. Γιατι ετσι! Γιατι οσες δεν θηλασαμε για το χ ψ λογο απανταμε συνεχως με ταση απολογιας και αμυνας. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να παρεξηγούνται συνεχως πραγματα. Θηλασα 1 μηνα και το εχω αποδεχτεί πληρως. Ναι εκανα λαθη λογω αγνοιας μετα μπηκαμε και στο χορο της ΓΟΠ οποτε ηρθε και εδεσε ολο το σκηνικο. Στο επομενο πρωτα ο Θεος θα προσπαθησω περισσοτερο. Δεν εχει να κανει αυτο. Ερευνες υπαρχουν πολλες και για τα παντα. Αυτο δεν σημαινει οτι τις παραμερίζω. Ξερω οτι το ξενο γαλα ειναι ενα τεχνητό δημιουργημα και λογικο ειναι να εχει μειονεκτήματα. Σαφως και ο θηλασμος θα εχει και αυτος μειονεκτηματα. Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη. Συζητηση κανουμε δεν υπαρχει λόγος να απολογούμαστε γιατι δεν θηλασαμε. Το οτι εχουμε παραμερίσει τελείως τη φύση φαίνεται ετσι κι αλλιως σε ολα και οχι μονο στο θηλασμο.

Αχ Αθηνα να εισαι καλα!!!! Γελασα!!!!

Ελα μου ντε

Πεμπι εχεις δικιο. Το θεμα ειναι τι θελει η καθε μητερα ασχετος χρονου, και τι ειναι διατεθημενει τα στερηθει και να θυσιασει( δεν το θεωρω θυσια αλλα τελος παντων.

Και εγω που δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος και δουλεβω θηλαζω. Το κατα δυναμην. Και οι μεν ειναι μανουλες που αγαπανε και φροντιζουν τα παιδια τους και οι δε. Ειρηνη Υμην!!!

AthinaK έγραψε:

Όλα εδώ θα κριθούν και προτείνω να οργανώσουμε ομάδα λιθοβολισμού, κριτική επιτροπή και όλα τα σχετικά!

θηλασμός μέχρι 12 μήνες: Το περιεχόμενο, χωρίς το κουτί (κίνδυνος μην έχει λήξει)

ε δε παιζεσαι

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

AthinaK έγραψε:

καλο!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

dimitroula29 έγραψε:

Κοριτσια κακως μπαίνετε συνεχώς στο τρυπακι της κοντρας. Γιατι ετσι! Γιατι οσες δεν θηλασαμε για το χ ψ λογο απανταμε συνεχως με ταση απολογιας και αμυνας. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να παρεξηγούνται συνεχως πραγματα.

Εισαι οαση ! :kiss:

Δυστυχως αυτη η τακτική εχει σαν αποτελεσμα να χανονται ενδιαφέροντα αρθρα και να γυρνάμε γυρω γυρω απο τα ιδια και τα ιδια ...

Θελω τοσα να απαντήσω αλλα σταματάω γιατι απλά βαζω και αλλα ξύλα στη φωτια . Δεν προαγεται τιποτα , δεν μενει τιποτα και απλα αναλωνομαστε ...

Κριμα , κριμα !

εγω ειμαι δημοσιο υπαλληλος αλλα απο αυτους που δουλευουν , δεν πηρα το 9μηνο αλλα επεστρεψα στην εργασια μου οταν η κορη μου ηταν 8,5 μηνων, θηλαζω και αντλω οταν εργαζομαι....οταν ξεκινησα να θηλαζω δεν ηξερα ποτε θα επιστρεψω στηνε εργασια μου, ηλπιζα να κατσω και εγω περισοτερο σπιτι μου αλλα οπως προεγραψαν ¨η ελλαδα τρωει τα παιδια της¨ δεν γινεται δεκτη η κορη μου στον βρεφικο λογω το οτι ειμαστε υψηλομισθοι(μα πως να μην ειμαστε κυριε κρατος υψηλομισθοι οταν υπεχρεωτικα εργαζομαι κυριακες και αργιες και νυχτερινα?)

ολες αγαπαμε τα παιδακι μας

ολες θελουμε το καλο αυτων(ισως καποιες με διαφορετικα μεσα)

δεν πρεπει να κρινουμε-κατακρινουμε!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...