Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΨΗΛΗ ΜΥΩΠΙΑ... ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ;;;;


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Επανέρχομαι με νέο θέμα που με προβληματίζει. Είμαι τεσσάρων μηνών έγκυος και ο λόγος που σκέφτομαι από τώρα τον τρόπο με τον οποίο θα γεννήσω είναι γιατί έχω πολύ μεγάλη μυωπία (13 βαθμούς!). Εννοείται ότι αυτό το θέμα θα το συζητήσω και με τον γιατρό μου, αλλά ήθελα να μου πείτε τι ξέρετε και τι ακούσει σχετικά με το αν μπορεί μια γυναίκα με υψηλή μυωπία να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Το ρωτάω αυτό γιατί εγώ από μικρή ήξερα ότι όταν έχεις τόσο μεγάλη μυωπία, γεννάς με καισαρική. Ωστόσο ο γιατρός μου, μου είπε ότι 1 μήνα πριν γεννήσω ένας οφθαλμίατρος θα μου μετρήσει την πίεση των ματιών, γιατί δεν παίζει ρόλο το πόσο μυωπία έχεις, αλλά αν έχεις πίεση στα μάτια! Και να σας πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί πολύ! Αν δηλαδή δεν έχω πίεση, μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά και ας έχω 13 βαθμούς;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα και με το καλο το μωρακι σου. Εγω εχω 4,5 μυωπια και η γιατρος με εστειλε στον αφθαλμιατρο 2 εβδομαδες πριν γεννησω. Εκει εκανα μια εξεταση (νομιζω βυθισκόπηση - δεν ειμαι καθολου σιγουρη) και μου εδωσε ο γιατρος το ΟΚ για φυσιολογικο τοκετο.

Στην περιπτωση σου δεν γνωριζω. Αυτο που ξερω ειναι οτι ο οφθαλμιατρος θα σου πει και οχι ο γυναικολογος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αthina σε ευχαριστώ για την απαντησή σου. Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι το κάτα πόσο μπορώ να βασιστώ στην γνώμη ενός αφθαλμίατρου και με τόσο υψηλή μυωπια να προχωρήσω σε φυσιολογικό τοκετο! Και αν από την πίεση πάθω τίποτα στα μάτια; Από την άλλη, είναι κρίμα να μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά και να πάω εξαιτίας αυτού του λόγου για καισαρική...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όλγα καλημέρα! Με το καλό να κρατήσεις το παιδάκι σου αγκαλιά!

Εγώ έχω μυωπία γύρω στο 8 με 9 (έχει διακυμάνσεις, έχει φτάσει και 9,5). Πριν 3 χρόνια που το'χα συζητήσει με τον οφθαλμίατρο, μου είπε πως μόνο με βυθοσκόπηση μπορεί να διαπιστωθεί η κατάσταση του ματιού και του οπτικού νεύρου. Τότε λοιπόν μου'χε κάνει αυτήν την εξέταση κι είχε διαπιστώσει πως τα μάτια μου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και θα μπορούσα τότε να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό. Αλλά είναι μια εξέταση που θα πρέπει να επαναλάβω όταν θα είμαι έγκυος για να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Η διαδικασία της βυθοσκόπησης είναι λίγο κουραστική (ίσως να την έχεις ήδη κάνει και να ξέρεις) και δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν εύκολο να την κάνεις 2 φορές σε διαφορετικούς γιατρούς για σύγκριση αποτελεσμάτων..

Ουσιαστικά, η απάντηση στον προβληματισμό σου είναι πόσο πολύ εμπιστεύσαι τον οφθαλμίατρό σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιτα....εγω που εχω 6,5 βαθμους εκανα βυθοσκοπηση (ειχα οντως μια μικρη αποκοληση αμφιβληστροειδους που διορθωσα αμεσα με λεηζερ - δε το συνιστω σε κανεναν!) και ο γιατρος μου ειπε οτι επειδη ειμαι οριακα θα γεννησω φυσιολογικα. απλα οταν ηρθε η ωρα μου εβαλε κατι εξτρα φαρμακα για να μην ζοριστω και να ανοιξει πιο ευκολα απο κατω ωστε να βγει το παιδι χωρις προβλημα

εσυ τωρα εχεις λιγο παραπανω απο το οριο οποτε και πιεση να μην εχεις, ουτε προβλημα αποκολησης αμφιβληστροειδους, θα πρεπει - κατα τη γνωμη μου - να κανεις μαθηματα τοκετου γιατι δεν πρεπει με καμια παναγια να ζοριστεις στο κεφαλι! αν θες βεβαια να πας φυσιολογικα (ξερεις βεβαια οτι ολοι σου λενε να σπρωξεις κατω και συ σφιγγεσαι επανω στο κεφαλι και κοκκινιζεις σα το παντζαρι!!!! χαχαχαχ)

ειχα πετυχει πελατισσα που απο το ζορισμα της ειχαν πεταχει στην κυριολεξια τα ματια εξω!!!!! διορθωνεται βεβαια αλλα με τον καιρο και ισως οχι τελειως

αν ειναι να πας σε οφθαλμιατρο να διαλεξεις εναν καλο για να σου δωσει οντως μια αξιοπιστη συμβουλη

με το καλο σου ευχομαι :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!

Eγώ έχω 7 βαθμούς και γέννησα φυσιλογικά!πήγα έκανα αυτη την εξέταση και πήρα τη συγκατάθεση για να προχωρήσω..!πήγαν όλα μια χαρα κανενα πρόβλημα !απλά ο γιατρός μου χρησιμοποποιησε την αναρρόφηση στην τελευταια εξώθηση και βοηθησε το μωρό να βγεί!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα crazy και σε ευχαριστώ και εσένα για την άμεση απάντηση! Όχι, δεν έχω κάνει ποτέ βυθοσκόπηση και δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Το καλύτερο είναι μάλλον αυτό που λες, να την κάνω σε 2 διαφορετικούς οφθαλμίατρους! Το πρόβλημα μου είναι ότι παρόλο που έχω τόσο μεγάλη μυωπία, δεν έχω βρει κανέναν καλό οφθαλμίατρο ή τελοσπάντων δεν έχω βρει κάποιον που να εμπιστεύομαι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όλγα μου η βυθοσκόπηση γίνεται ως εξής:

Σου βάζουν κάποιο κολλύριο στα μάτια και σε αφήνουν να περιμένεις αρκετή ώρα, μέχρι η κόρη να'χει πλήρη διαστολή. Γίνεται τεράστια! Σε αυτή τη φάση δε βλέπεις πολύ καλά, βλέπεις θολά κι αυτό ισχύει για αρκετή ώρα μετά, οπότε θα πας μαζί με κάποιον παρέα.

Αφού έχει γίνει η πλήρης διαστολή της κόρης, μετά σε κοιτάει ο γιατρός με μηχανήματα μέσα στο μάτι. Σαν αυτά που μας κοιτάνε συνήθως, με το φως μέσα στο μάτι κλπ.

Δεν πονάει, απλά είναι λίγο ενοχλητικό όλο αυτό..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή σου μέρα κοριτσάκι! Με το καλό το μπεμπάκι σου! Κι εγώ την έχω αυτήν την απορία, για να είμαι ειλικρινής. Βέβαια, εγώ έχω 4,5 βαθμούς στο 1 μάτι και κάτι λιγότερο από 5 στο άλλο. Δεν έχω συζητήσει καν με Γυναικολόγο για το θέμα γέννας, όταν "γκαστρωθώ" θα το συζητήσω!!!!

Μία φίλη μου πάντως….. της έχουνε πει οι γιατροί πως μόνο με Καισαρική θα γεννήσει όταν….. έχει 7 βαθμούς!!!! Τώρα….. τι να πω…… μπορεί να παίζει και στην κρίση του γιατρού….. ψάξτο καλύτερα….. κι ακόμη καλύτερα να πας σε 2 Οφθαλμίατρους…… Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όχι βρε frapedia, δυστυχώς δεν μένα Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα μένω! Να είσαι καλά πάντως! Με τρόμαξες όμως λίγο με αυτό που είπες για την άλλη που της πεταχτήκαν τα μάτια έξω! Αν είναι έτσι, χίλιες φορές καισαρική!:-)

Crazy, τώρα κατάλαβα ποια εξέταση είναι η βυθοσκόπηση! Την είχα κάνει πριν 7 χρόνια που σκεφτόμουν να κάνω για την μυωπία εγχείριση με laser και είχα κάνει ένα σωρό εξετάσεις! Τελικά δεν μπορούσα να κάνω laser γιατί είχα πολύ λεπτό αμφιβληστροείδη! Πάντως θυμάμαι ότι για αρκετή ώρα δεν έβλεπα τίποτα! Όντως είναι ενοχλητικό!

Κάσση την αναρρόφηση στην έκαναν για να μην πιεστείς λόγω μυωπίας;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ 7 ΒΑΘΜΟΥς ΜΥΩΠΙΑ Ο αΛΜΠΑΝΗς Ο γΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟς ΤΗς ΤΗς ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΠ ΚΑΙ ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΗΝ 33 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΕΒΑΣΕ ΠΟΥ ΤΙς ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΣΙΚΩΤΙ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΗς ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ .οΜΩς Η ΦΥΣΗ ΟΡΙΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΠΟΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΙΚΟΣ ΤΖΑΜΠΑ ΦΩΝΑΖΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΛΑΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΥΡΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΛΙΣΜΑ .....

μΙΑ ΧΑΡΑΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΕΓΑ..

τΩΡΑ ΤΗΝ ΒΥΘΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΑΚΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ .ΤΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΤΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΝΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙΜΕΤΑ ΑΝΟΙΞΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΑΛΑΛ ΕΓΩ Η ΑΝΟΗΤΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΘΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΓΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΙΤ ΟΥ ΛΕΩ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΜΕΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΘΟΛΑ ..ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΣΚΛΥΡΙΔΙΟ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PIPITSAZOUZOUNA (ΜΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!) :-), ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ "ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΜΑΝΟΥΛΑ".

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το ιδιο προβλημα εχω κι εγω!!!ο γιατρος μου ειπε να κανω βυθοσκοπηση και βλεπουμε!!!!παντως....ειναι λιγο δυσκολη αποφαση,κυριως αν δεν εμπιστευεσαι απολυτα τον οφθαλμιατρο.....οπως εγω,ας πουμε,που τωρα ψαχνω για καινουριο καλο οφθαλμιατρο γιατι αυτος που πηγαινα τοσα χρονια δεν με ικανοποιει....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Grousi. Πάντως εγώ αν και έχω μυωπία από 5 χρονών και τώρα είμαι 31, δεν μπόρεσα ποτέ να βρω έναν καλό οφθλμίατρο που να τον εμπιστεύομαι! Ελπίζω μέχρι τον 8ο μήνα που θα κάνω την βυθοσκόπηση να μπορέσω να βρω κάποιον!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όλγα σε ποια περιοχή μένεις;

Ο δικός μου γιατρός είναι στον Πειραιά, κοντά στο Δημοτικό Θέατρο.

Δεν τον ξέρω πολλά χρόνια, γύρω στα 5 ίσως. Είχα από μικρή έναν άλλο, πολύ καλό γιατρό, αλλά δυστυχώς "έφυγε" νωρίς.

Ο νέος γιατρός ήταν συνεργάτης του παλιού γιατρού και ανέλαβε το ιατρείο, το οποίο είναι πολύ μεγάλο, με πολύ εξοπλισμό.

Είναι αρκετά διερευνητικός και αναλυτικός.

Σ' αυτόν έκανα τη βυθοσκόπηση πριν 3 χρόνια.

Γιατί λέω "διερευνητικός": στη βυθοσκόπηση βρήκε ότι έχω έναν σπίλο πάνω στον αμφιβληστροειδή! Δηλαδή με άλλα λόγια, έχω ελιά μέσα στο μάτι! :blink::ohmy::S Αν και ήταν σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι κάτι "κακό", ήθελε να είναι 100% σίγουρος, γι'αυτό και με έστειλε να κάνω μια πολύ εξειδικευμένη εξέταση για να σιγουρευτεί.

Δε μου έφταναν όλες οι άλλες ελιές που έχω... έπρεπε να'χω και μέσα στο μάτι! :laugh: :P :laugh: :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...