Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποτυχημένη 2η προσπάθεια εξωσωματικής.


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια

Πριν από λίγες μέρες είχα την 2η αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποια έχει παρόμοια εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει. Θα το εκτιμούσα πολύ.

Είμαι 38,5 ετών και τις προσπάθειες τις έκανα σε γνωστό κέντρο στο Μαρούσι. Βασικά ο σύζυγος έχει κάποιο πρόβλημα στο σπέρμα του (περίπου 12 εκ αντί για 20 εκ σπερματοζωάρια / ml) και προσπαθώντας κανονικά για περίπου 1 χρόνο δεν καταφέραμε να έχουμε αποτέλεσμα. Έτσι στραφήκαμε στην εξωσωματική.

Εκεί μας ζήτησαν κάποιες εξετάσεις ορμονολογικές και άλλες και οι οποίες δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό. Όπως μας είπε ο γιατρός και μάλλον είναι στάνταρντ εκφράσεις "Ναι μεν αν είχατε καιρό θα ερχόταν αλλά καλύτερα να προχωρήσουμε σε μικρογονιμοποίηση λόγω ηλικίας").

Σημειώνω ότι από τις εξετάσεις δεν έκανα σαλπιγγογραφία γιατί μετά από υπέρηχο που μου έκανε μου είπε ότι δεν χρειάζεται, όλα φαίνονται καθαρά.

Η 1η προσπάθεια έγινε με φάρμακα, έκανα περίπου 7 ωάρια τελικά εκ των οποίων τοποθετήθηκαν τα 3 (6 διαιρέσεων). Από τα υπόλοιπα 2 επέζησαν και κρυοσυντηρήθηκαν. Η προσπάθεια ήταν αποτυχήμένη.

Η 2η προσπάθεια έγινε με τα 2 κρυοσυντηρημένα που είχαν φτάσει σε βλαστοκύστες. Πήρα με ωοληψία και αυτό του φυσικού κύκλου αλλά δεν συνέχισε τις διαρέσεις (έμεινε στις 3) και δεν τοποθετήθηκε. Και αυτή αποτυχήμένη.

Αυτό που με προβληματίζει είναι αν θα έπρεπε πλέον να κάνω επιπλέον εξετάσεις για να δω αν φταίει κάτι και ο οργανισμός μου δεν κρατάει τα γονιμοποιημένα ωάρια. Έχει καμία από εσάς παρόμοια εμπειρία και τι της συνέστησε ο γιατρός; Είναι θέμα τελικά μόνο τύχης και πιθανοτήτων ή μπορεί να προβλεφθεί κάτι και να δοθεί φαρμακευτική αγωγή ώστε να μην προχωρήσω χωρίς σημαντικές πιθανότητες σε επόμενη εξωσωματική που και ψυχοφθόρα είναι και οικονομικά δαπανηρή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Penelopaki μου καταρχήν καλοσώρησες!!!

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω ακριβώς διότι τώρα θα κάνω την 1η μου προσπάθεια, οπότε δεν ξέρω στην περίπτωση που είναι αποτυχημένη τι ακριβώς εξετάσεις θα με βάλει να κάνω...Ξέρω όμως ότι σίγουρα θα με βάλει διότι το χουμε συζητήσει και μάλιστα μου έχει πει και ότι είναι και δαπανηρές γι' αυτό και δεν τις προτείνουν από την αρχή, δηλ. σου λένε έχεις πιθανότητες να πετύχει με την 1η, οπότε γιατί να τις πληρώσεις; αν πάλι δεν πετύχει η 1η τότε "ξετινάξου"...

Κάποια άλλη κοπέλα σίγουρα θα σε βοηθήσει περισσότερο...

Μην χάνεις το κουράγιο σου!!! Εχε πίστη!!!!

Η φαρμακοποιός που πήρα τα φάρμακά μου μου είπε: "Να ξέρεις ότι θα πετύχει, δεν ξέρω να σου πώ το πότε αλλά θα πετύχει..."

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Penelope!!!

Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω, αλλά δυστυχώς η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου στο θέμα εξωσωματικής βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ... Δεν σε καθησυχάζει φυσικά αυτό που σου λέω, σίγουρα όμως χρειάζεσαι κάποια επιστημονική απάντηση σε αυτό το θέμα ... ρώτα τον γιατρό ... μόνο αυτός θα σου δώσεις εγγυημένες απαντήσεις ... αν και μπορεί να είναι τυχαίο ... ίσως να πρέπει να γίνει κάποια ανάλυση dna ...

Καλή δύναμη και μην απογοητεύεσαι ... (αυτό το λέμε όλες, να το ακούμε όλες ...) Είναι σίγουρα μακρύς και δύσκολος ο δρόμος ... αλλά αξίζει ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ. ΟΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΟ DNA. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΟΚ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 3 ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ (ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ) ΠΡΟΨΩΡΑΜΕ ΣΕ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΤ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ. ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!! ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα και απο μενα.....Ουτε εγω μπορω να σε βοηθησω γιατι και εγω θα κανω απο βδομαδα την πρωτη μου εξωσωματικη μικρογονοιμοποιηση....Θα την κανω και εγω σε ενα κεντρο στο μαρουσι που λεγεται νεογενεσις...εκει τισ εκανεσ τισ προσπαθειεσ αν επιτρεπεται??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

RUBELA έγραψε:

καλησπερα και απο μενα.....Ουτε εγω μπορω να σε βοηθησω γιατι και εγω θα κανω απο βδομαδα την πρωτη μου εξωσωματικη μικρογονοιμοποιηση....Θα την κανω και εγω σε ενα κεντρο στο μαρουσι που λεγεται νεογενεσις...εκει τισ εκανεσ τισ προσπαθειεσ αν επιτρεπεται??

Ευχαριστώ κορίτσια για όλα, θα δω τι θα μου πει και ο γιατρός και θα αποφασίσω. Αν βέβαια έχει κάποια άλλη κάτι να προτείνει, που έχει εμπειρία παρόμοια, θα ήθελα να το ακούσω. Τους γιατρούς τους βλέπω και λίγο εμπόρους, πρέπει να πάρεις πολλές γνώμες για να είσαι κατατοπισμένος.

RUBELA όχι εκεί, αλλά έχει και το δικό μου το ΓΕΝΕΣΙΣ στο τέλος, νομίζω τώρα το φωτογράφισα :ohmy: .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

giasou pene lope.ego exo kani 5 apotiximenes prospathies.

tin proti ixa mini ala to exasa logo malon thromvofilias.mia eksetasi pou prepi na kanis.isteroskopisi.kai afti i eksetasi mou elegan den fenete tipota anisixitiko kai otan tin ekana ixa polipoda sto endomitrio.kathos kai kariotipo pou vgike kalo.kali epitixia.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα κορίτσια

Απ'ότι ξέρω κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και πάντα η 1η φορα στην εξωσωματική δεν είναι η καλύτερη αλλά η δοκιμαστική. Παρόλα αυτά πολλές κοπέλες είχαν την τύχη να μείνουν έγκυες με την πρώτη φορά και μακάρι κάθε μία που επιθυμεί ένα μωράκι να μην ταλαιπωρείται γιατί είναι ψυχοφθόρο.

Κι εγώ δεν έχω εμπειρία και δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο γιατρός με έβαλε να κάνω διαγνωστική λαμπαροσκόπιση πριν μπούμε στη διαδικασία της εξωσωματικής. Στην επέμβαση αυτή μου αφαιρέσανε συμφύσεις.

Κάθε γιατρός έχει το δικό του σύστημα και κάθε οργανισμός θέλει τη δική του μεταχείριση. Δεν υπάρχει φασον πουθενά.

Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες καλή επιτυχία στις προσπάθειές τους και σύντομα να κρατάμε όλες μας ένα αγγελούδι στην αγκαλιά μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PENELOPE!ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΔΑΣ.ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΕΝΕΣΕΙΣ 6 ΜΗΝΕΣ(ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ).ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΚ.ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1 ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΡΥΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ.ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΚΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΣΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΥΧΕΡΗ!!ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΛΑ, ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΑΙ!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ!ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΕΝΕΣΕΙΣ, ΩΟΛΗΨΙΑ ΚΛΠ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΩΟΘΗΚΩΝ.ΜΟΝΟ 5 ΩΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 4, ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ, (ΤΟ ΕΚΤΟΣ) ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

penelope εγω παω τωρα για την τεταρτη προσπαθεια παλι στον ιδιο γιατρο.εμενα δεν μου εχει πει για λαπαροσκοπηση η κατι αλλο.καρυοτυπο καναμε και οι δυο και βγηκε οκ.τωρα εκανε ο συζηγοσ μου μια εξεταση (αποπτωση και φισ σπερματοσ)και εδειξε καποια ανωμαλια στα χρωμοσωματα.του εδωσε μια 2μηνη θεραπεια και τηναλλη δευτερα θα παω για να δω τι θα μου πει.μου ειπε οτι πολυ πιθανο να φταιει το σπερμα (χαμηλη κινητικοτητα)για τισ αποτυχιεσ, γιατι αν πουμε οτι φταινε τα ωαρια μου λεει δεν θα βγαλουμε ακρη αφου δεν υπαρχει καποια ειδικη εξεταση για να εξετασουν πριν τα γονοιμοποιησουν.εγω παντωσ ελπιζω να πανε ολα καλα καποια στιγμη για μενα και για ολεσ μασ φυσικα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφερον σας κοριτσια!ευχομαι σε ολες ενα (η δυο) μικρο μπουλη η μπουλα (γιατι το μεγαλο τον εχουμε ηδη) εντος ολιγων μηνων!!!!:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πηνελοπη δεν ξερω αν θα διαβασεις το μηνυμα μου αλλα η περιπτωση σου ειναι ολοιδια με τη δικη μου.Ενα χρονο προσπαθειες ακαρπες.Καναμε σπερμοδι κ ειχαμε ολιγοασθενοσπ.Μας λεει ο γιατρος για εξωσωμ , απετυχε.Αλλαζω γιατρο κανω 2 εξωσωμ απετυχε κ τωρα μου εδωσε 5 μηνη θεραπεια με αρβεκαπ για καταστολη περιοδου αφου μου εκανε λαπαροσκοπηση κ πληρωσα 3.000 ευρω.Τωρα ειμαι σον 5 μηνα της θεραπειας για ενδομητριωση ελαφρας μορφης..Α κ ο αντρασ μου ενω κανεις δεν μας ειχε πει να παει σε ουρολογο , πηγε του βρηκε κιρσοκηλη κ καναμε χειρουργειο κιρσοκηλης σε 1 μηνα θα ξερουμε αν φτιαχθηκε.Γενικα το παλευουμε κ δε σταματαμε αλλα μετα απο πολυ πονο να ξερεις οτι πλεον εμπιστευομαι μονο το θεο γιατι αυτος ξερει ποτε κ αν θα μου δωσει παιδι.Πριν κανω τις εξωσωμ ημουν σιγουρη οτι μια θα πετυχαινε αλλα δεν εγινε ετσι κ κατασταλαξα στο συμπερασμα πως οι γιατροι τελικα δεν μπορουν να υπερβουν ουτε τη φυση ουτε το θεο.Αυτα εχω να σου πω ελπιζω να μη σε κουρασα, κουραγιο κ καλη τυχη απο εμενα που δεν εχω περασει κ λιγα , για αυτο σε καταλαβαινω οσο κανεις αλλος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...