Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα αυτή την περίοδο είμαι αρκετά χάλια και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί με έχετε βοηθήσει και στο παρελθόν και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Είμαι στον 6 μληνα τις εγκυμοσύνης μου, αρχικά το πρώτο τρίμηνο ένιωθα χάλια και το είχα συζητήσει μαζί σας, μετά απο λίγο διάστημα μού ειχε περάσει αρκετά και ήμουν καλα.

Μόλις έκλεισα τον 5 μήνα άρχισαν όλα πάλι απο την αρχή και ίσως ποιο πολύ.Κλαίς συναίχεια δεν έχω διάθεση για τίποτα δεν μπορώ να μείνω μόνη μου και γενικώς νοιώθω απελπισία.

Προσπαθώ να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν να σκεύτομαι το μικρό μου αλλα δεν μπορώ αυτό που νοιώθω είναι πάντα εδώ και δεν με αφήνει να χαρώ τίποτα.

Αν κάποια απο εσας είχε ανάλογη εμπειρία η ξέρει οτιδήποτε σας παρακαλώ βοηθήστε με.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινουλα περιγραφεις ακριβως τον εαυτο μου εκεινη τη περιοδο!!!! Μου εφταιγαν ολα,δεν αντεχα τους περιορισμους,νομιζα οτι η ζωη μου τελειωσε δεν αντεχα το γεγονος οτι οτιδηποτε εκανα ειχε αντικτυπο στο μωρο,σκεφτομουν οτι πανε τα ταξιδια,η ανεμελια,η ελευθερια ολα!!Τα ειχα και με τον αντρα μου για διαφορους λογους και με ενοχλουσε απιστευτα..

Ειχαν αξαφανιστει και οι "φιλες" μου και ημουν ολομοναχη να σκεφτομαι αυτες τις βλακειες...μετα τον 7ο ομως αρχισε να μου περναει λιγακι... οταν ειδα ομως το μωρο τα ξεχασα ολα!!!βεβαια μετα επαθα και μια επιλοχεια αλλα αυτο επειδη ηταν ενα τρομερα δυσκολο μωρο και οπως προανεφερα ημουν μονη,ο αντρας μου δουλευε πολυ,και ειχα εξαντληθει απο τη κουραση..τωρα ομως πραγματικα τα εχω ξεχασει αυτα και χαιρομαι το μπεμπακι μου που εχει γινει πολυ καλο μωρακι...βρες ασχολιες κανε πραγματα εστω κι αν δε εχεις ορεξη..θα περασει θα δεις!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φωτεινουλα μου δεν γνωριζομαστε αλλα δεν πειραζει! Εμαι η Μαγδα και εχω μια μπουμπου 10 μηνων.

Οι ορμονες αχ βαραναι καμπανακια κουκλα μου !!! και εγω τα περασα και μετα που γεννησα συνεχιστηκαν τωρα ομως ναι μεν μετανιωνω για ολες τις στιγμες που εχασα με την κολοψυχολογια μου αλλα δεν μπορουσα να το ελεγξω καθολου .Βεβαια ειχα και πολλα προβληματα με πεθερικα με τον αντρα μου με με με χιλια δυο με.... Τωρα που εχω στανιαρη ομως και νιωθω καλα με τον ευατο μου ξερεις τι λεω ποσο αδικη ημουν σε καποια πραγματα που σκεφτομουν και για ανθρωπους και για γεγονοτα και για καταστασεις.Ακομη και τωρα σκεφτομαι το ποσο αλλος ανθρωπος ημουν μια αλλη Μαγδα που δεν ειχε βγει στην επιφανεια ποτε στα 26 ολοκληρα χρονια της ζωης μου και βγηκε αυτη η Μαγδα στην εγκυμοσυνη και στην λοχεια μου...Τι να κανουμε ομως ειμαι και αυτη η Μαγδα...Δεν ηθελα κανεναν ολοι με ενοχλουσαν και ολα με πειραζαν απαραδεκτες συμπεριφορες και σε πραγματα που ηξερα πως να τα διαχειριστω στην περιοδο αυτη δεν ηξερ α εκρηξεις τρελες ....

οτι και να σου πω αν δεν μπορεις να το ελεγξεις ,δεν μπορει τιποτα να σε βοηθησει .Εμενα το mammy με βοηθησε πολυ παρα πολυ τα συζητουσα ολααααααααααααααααααα τα παντα!!!! κανε το ιδιο ειναι ενα ειδος εκτονωσεις και αυτο.... Προσπαθησε να βγεις εξω ,να βαφτεις να χτενιστει ζοριζοντας φυσικα τον ευατο σου αναγκαστηκα γιατι δεν θα εχεις ορεξη αλλα το αποτελεσμα θα σου φτιαχνει για λιγο την διαθεση ,ενα περιποιημενο γευμα με τον αντρουλη σου... μια κουβεντα μαζι του ..μικρα αλλα πολυ χρησιμα πραγματα για την κατασταση σου ....

εγω ειμαι εδω οτι και αν χρειαστεις ... Να προσεχεις τον ευατο σου και το νινακι σου.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω στην εγκυμοσυνη εκει γυρω στον 5ο ειχα κατι τετοια χαζα επεισοδια ετσι πανικου και "θλιψης".

Αισθανομουν ασχημα και οχι ακριβως καταθλιπτικα αλλα με βαρια διαθεση.

Γιατι σου συμβαινει ομως αυτο?

Θελω να πω σε εμενα ειχα το αγχος γιατι εμεινα εγκυος απροοπτα και ειχα πολλες ετοιμασιες (σπιτι,συγκατοικηση με γονεις κλπ) Εσυ βιωνεις κατι που σε ενοχλει?

Ολα ξεκινανε απο την καθημερινοτητα μας κι απο αυτα που δεν εχουμε χρονο να μοιραστουμε και να εκφρασουμε.

Αν σε ενοχλουν πραγματα να μην τα κρατας μεσα σου!

Μην σκας.

Να σκεφτεις οτι θα γινεις μανα και θα οτι ο ρολος σου αυτος ειναι μοναδικος.

Μπορει να ακουγονται μελο ολα αυτα αλλα θα βοηθησει να δωσεις αξια σε αυτο που εισαι και εχεις.

Επισης μια συζητηση με τον αντρα σου θα σε βοηθησει πολυ.

Μην κλεινεσαι.:P

Φιλια και ο,τι χρειαστεις εδω ειμαστε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΩ ΣΥΧΝΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ 6ο ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ..,ΠΑΡΟΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ ΜΩΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ.

ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ..ΚΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ(ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑ ΕΓΚΥΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ?)ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ..ΚΤΛ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΟΤΑΝ ΚΛΑΙΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ Ο ΕΡΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΜΙΞΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ!ΧΑΧΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κοριτσάκια!

Έκλεισα το 2ο μήνα. Και μου την έχει "βαρέσει" κι εμένα κατακέφαλα!! Νεύρα, κλαματάκια και απελπισία!!! Και μετά τύψεις και ενοχές... Και ξανά πάλι απο την αρχή...

Φυσικά σκέφτομαι τις ορμόνες μου που "παίζουν καστανιέτες" και είναι το μόνο που με ανακουφίζει.

Εντάξει, είναι δύσκολο να αλλάζεις απότομα τη ζωή σου. Απο τη μια ήσουνα ένα άτομο γεμάτο ενέργεια και πολλές δραστηριότητες και ξαφνικά ... περιορισμός κατ'οίκον.. περιορισμός γενικότερα..

Απο την άλλη όμως, σκέφτομαι και τα μωρά μου και φαντάζομαι την ημέρα που θα τα πρωτοδώ και στανιάρω!

Υπομονή!

Υπομονή!

Υπομονή!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα ΝΑΝΣΥ83.ξερεις τι μου θυμισες τωρα?εγω αυτο το επαθα 3-4 μηνων οταν ειμουν.πηρα κιλα αποτομα-τα ρουχα δεν μου εμπαιναν-δεν ηθελα να βγω εξω-ασε ο αντρας μου ειχε παθει πλακα.εκλαιγα συνεχεια σαν την χαζη.ο καημενος ομως μου εδειξε την καλυτερη συμπαρασταση που θα μπορουσα να ειχα εκεινες τις ωρες,ευτυχως:unsure: .τελικα βρηκα τροπο.αφου δεν ηθελα να βγαινω επρεπε κατι να κανω για να μην σκεφτομαι οτι αρχιζω να γινομαι σα φαλαινα:P .καθησα και κεντησα με παιδικες φιγουρες μια κουβερτουλα για το καροτσι μας οταν θα βγαιναμε βολτες.με εκανε και ξεχνιομουν εντελως-μετα καθομουν και εφτιαχνα τα αλμπουμ με τις φωτο μας η διαβαζα κανενα βιβλιο.και ομως ηταν η σωτηρια μου;) επρεπε κατι να κανω και μου βγηκε σε καλο.δεν μπορεις ποσο περηφανη ενιωσα που εκανα κατι για τον γιο μου.σαν το ψωνιο κοκορευομουν οταν τελειωσα την κουβερτουλα χαχα το θυμαμαι και γελαω τωρα:laugh: .βρες κατι να κανεις κατι που θα σε απασχολει και θα ξεχνιεσαι.υπαρχουν πολλοι τροποι.ελπιζω να σου εδωσα το ερεθισμα να βρεις κατι για να ασχοληθεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΚΛΑΜΑΤΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ Κ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΧΡΥΣΑ ΤΑ ΛΗΤΩ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΨΩΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!!ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΞΕΦΡΑΓΚΙΑΣΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΡΟΥΧΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.ΧΑΧΑ

ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ?ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?ΧΑΧΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

foteinaki mu...ax koritsaki mu...kai go stin idia fasi eimai..eimai 19 evdomadon...auto to moraki to thelo oso tipota allo...alla...ta sunaisthimatika skampanevasmata kai oi metaptoseis pragmatika me kanoun k aporw...den xero ti na kano...kai go etsi..klaio sunexeia...agxonomai gia ta panta...fovamai oti den tha gino kali mana..mexri pou leo ston andra mu an patho kati na prosexei to paidi...katapiezomai polu kai polles fores giati den thelo o andras mu na stenaxorietai kai na tou xalao tin xara tis anamonis tou mikrou mas...exo fili psixologo..kai xero polu kala oti ola auta einai fysiologika..oi ormones ta prokaloun ola..apla to mustiko einai na peithis ton euato sou oti auto einai normal kai na skeftesai apla oti tha perasei..min ta vazeis me sena..den ftais esu...skepsou thetika kai molis nioseis oti kati den paei kala..piase ena vivlio...pigaine mia volta..pare thl agapimena sou proswpa...diavase ena vivlio egkimosinis..enimerosou gia oles autes tis allages...ola tha pane kala..min anisixeis..apolause auti tin fasi tis zois sou...mas perimenoun xenixtia!!!

filakia polla!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΦΑΙΗ ΜΟΥ, ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΙΔΙΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΝΑΣ, ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΟΥΣΑ(ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ) ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.ΞΕΡΩ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΝΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟ ΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΒΡΕ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ.ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΑΣΙΣΘΗΣΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ.ΚΑΝΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ, ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΣΟΥ, ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ.Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΤΣΑ.ΒΓΕΣ ΕΞΩ, ΨΩΝΙΣΕ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ, ΚΑΝΕ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΠΤ ΝΑ ΣΕ ΡΙΧΝΕΙ.ΒΙΩΝΕΙΣ ΚΑΤΙ Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο !!!!ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ.ΓΕΛΑ!!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΟΛΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ!Ζ Η Σ Τ Ο ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!!!!!!!!!!!!Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!ΣΕ ΦΙΛΩ:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...