Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός νονού άραγε;;


tirogaridaki

Recommended Posts

Και η ερώτηση αφορά τους νονούς του γιού μου..Είναι δύο και μάλιστα και οι δυο πολύ καλοί φίλοι εμένα και του άντρα μου. Τους είχα απόλυτη εμπιστοσύνη και ήμουν απίστευτα χσρούμενη που θσ βάφτιζαν το γιο μου. Όμως τα προβλήματα άρχισαν λίγο πριν τη βάφτιση...δε θα αναλύσω αυτό το θέμα μιας κι εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ η στάση τους απέναντι στο μικρό. Περίμενα ότι θα τον έχουν στα όπα όπα, όμως..ενώ τον αγαπούν πολύ είναι..πως να το πω κομψα...σφτοχτοχέρηδες και οι δύο!!! Είχε τη γιορτή του πρόσφατα ο ένς νονος και παράλληλα και ο γιος μου. Εγώ πήγα σπίτι του με ένα αξιοπρεπέστατο δώρο(φροντίζω να τηρώ τα τυπικά απέναντι σε τέτοιυς ανθρωπους ) για ν του ευχηθώ. Όμως..κανένας από τους δύο δεν ήρθε να ευχηθεί στο μικρό και να του φέρει ένα δωράκι..έτσι επειδή τον βάφτισαν, όχι για το δώρο. Μάλιστα πήγαμε πάλι πρόσφατα για καφέ σε παιδική χαρά και ο μικρός έκανε κάτι ηλεκτρονικά που ρίχνεις ή 50 λεπτά ή 1 ευρω. Κανένας δεν κέρασε ούτε μια βόλτα το μικρό..ούτε για πλάκα! Και για να δείξω ότι δεν είμαι υπερβολική, έχω βαρεεί να τους κερνάω ή να τους προσφέρω λογιών λογιών καλούδια όποτε έρχονται σπίτι μας...εμείς;; Ούτε έχουμε κεραστεί ποτέ , ούτε καλεστεί στο σπίτι του καθένα για κέρασμα..παρα μόνο στη γιορτή τους κι εκεί ένα κομμάτι γλυκό και μια πορτοκαλάδα...

Δε γουστάρω να είμαι θύμα..ούτε και ο γιος μου...περίμενα από τους νονούς να συμπεριφέρονται πιο απλόχερα στο παιδί μου..όχι έτσι..και κυρίως δεν περίμενα να με <<εκμεταλλεύονται>> με αυτό τον τρόπο..΄Δε θεωρώ ότι είμαι υπερβολική γιατί πάντα προτιμώ να δίνω πρώτη αλλά παράλληλα περιμένω μια μικρή κίνηση από τον άλλο..όχι να γίνομαι χαλί να με πατάνε μόνο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:huh::huh::huh:

Φανή μου νομίζω πως δεν μπορείς να τους αλλάξεις...Οι τσιγκούνηδες και οι αναίσθητοι δεν αλλάζουν.

Καλά ήθελα να ήξερα,δεν ντρέπονται;:huh: Δεν νιώθουν άσχημα;

Μάλλον όχι!

Όταν θα μεγαλώσει λίγο ακόμα το παιδάκι σου θα πρέπει να τους ''καλύπτεις''εσύ με κάποιον τρόπο(αν δεν αλλάξουν στάση)και αυτό φυσικά όχι για να την ''βγάλουν καθαρή'' αλλά για να μην νιώθει μειονεκτικά και άσχημα το παιδί σου :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι Νέλλη μου..εγώ το βαφτηστικό μου τον έχω στα όπα όπα..χωρίς υπερβολές όμως. Δεν τον ξεχνώ σχεδόν ποτέ ούτε σε γιορτές αλλά και γενικά τον παίρνω για πίτσα, πρόσφατα τον πήγα και στο waterpark(20 euro το άτομο είσοδος!!) και δεν τα λέω για να παινευτώ..κάθε άλλο..το θεωρώ χρέος μου. Εχω απογοητευτεί γιατί περίμενα περισσότερα από αυτους κι όχι έτσι..έρχεται σπίτι ο ένας που μένει Θεσσαλονικη, ήρθε Ροδο και πέρασε να μας επισκεφτεί..ούτε ένα γλυκό, ούτε ένα δωράκι..τίποτα..Εγώ πάλι σαν το θύμα έφτιαξα μπουγατσούλα και πρόσφερα και παγωτάκι...(λιγότερα από άλλες φορες βεβαια!!βαρέθηκα να προσφέρω έτσι, χωρίς μια μικρή ανταποδωση για ευχαριστώ.)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

axxx καημενουλα μου...τοσο ατυχη..κι οι δυο το ιδιο???

εχω 4 βαφτισιμακια..κ ειναι πολυ σοβαρη για μενα η ιδιοτητα μου ως νονα!

απο το πως θα τα μιλησω ,πως θα τα αγκαλιασω..τι θα τους παρω!!Τα δυο μεγαλα ειναι 15 χρονων κ τωρα τους δινω χρηματα..απο μικρα ομως συζητουσαμε τι θα ηθελαν να τους αγορασω ,με τι θα χαιρονταν..Παντα εδινα το υστερημα μου για να καλυψω τις χριστουγεννιατικες ,πασχαλινες κα ..αναγκες!! Αλλα χαλαλι παντα απολαμβανα τη χαρα τους η οποια ηταν ακριβοτερη απ ολα!!και ενω ειμαι εδω κ πολλα χρονια σε αλλη πολη..ολα με λατρευουν!!!δεν θελω να το κοκορευτω ..αλλα παντα τα παιδια εισπραττουν την αγαπη κ την τρυφεροτητα......

δυστυχως κι ο γιος μου δεν ηταν απ τους τυχερους..οι νονοι του χωρισαν..οποτε ο νονος του αρκεστηκε σε..τηλεφωνικες ευχες!!!και ειλικρινα ..ποναει....Γιατι βλεπει εμενα να κανω να παντα για τα ζουζουνια μου...κ αυτος αναρωτιεται..τι γινεται κ δεν ειναι ετσι ο δικος του νονος...............

γενικα οι αντρες ..δεν φημιζονται για καλοι νονοι...ας ελπισουμε οτι θα παντρευτουν μια καλη κοπελα κ θα τους βαλει μυαλο!! εχεις ελπιδες οποτε!!!!

πρεπει να προσεχουμε παρα πολυ την επιλογη μας...Θα προσεξω πολυ τωρα με το μπεμπη μου..γιατι την πατησα κ γω σαν εσενα.....

και οταν γινομαστε εμεις νονοι να το θελουμε πραγματικα...ειναι τοσο σημαντικο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φανή εσύ κάνεις ό,τι πρέπει και ό,τι αρμόζει.Και καλά κάνεις!

Και οι γονείς μου με τα βαφτιστήρια τους είναι τυπικότατοι ;) Μην αλλάξεις στάση απλά πέτα και καμιά σποντίτσα,περισσότερο για να τους ταρακουνήσεις και όχι τόσο για να τους προσβάλεις :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεις εχουμε 2,5 βαφτηστηρια! απο αυτα βλεπουμε καθημερινα το ενα που ειναι και ανηψιος μου! φροντιζω σε ολα να παρω ιδιας αξιας πραγματα! τα αλλα τα βλεπουμε περιπου 2/μηνα αλλα ειτε παμε ειτε ερθουν παντα θα εω κατι ψωνισει για τα παιδια! η μια κουμπαρα μου εδω κα 4 ρονια που ειναι παντρεμενη και εχουμε κουμπαρεψει (γαμος-βαφτηση) ποτε δεν μας εχει καλεσει να μας κανει το τραπεζι ,οταν παμε παντα θα παραγγειλει απ εξω κι αυτο πολλες θα φορες θα βαλουμε μισα μισα τα χρηματα! αλλα εγω απεναντι στο παιδι ειμαι αψογη!

ο νονος της μικρης μας ερχεται καθε εβδομαδα σπιτι να την δει(ειναι ελευθερος) παντα θα της φερει κατι μικρο αλλα δεν την ξεχνα ποτε! μπορει να ειναι μια σοκολατα η μια κουδουνιστρα η κινηση μετρα!καποι διαστημα ειε σταματησει να ερχεται και απορρησαμε γιατι, μεθαμε το λογο.... η κοπελα που ειχε δεν ηθελε να την παραμελλει και να παιζει με την μικρη κι αν ηθελε μωρο να εκαναν ενα μαζι ....οχι τα ξενα! εεεεεεεεεεεεεεεε χωρισανε!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ηαppy mom..αυτό το συναίσθημα από νονο το ένιωσα κι εγώ. Από τη στιγμή που με βάπτισε δεν ξαναασχολήθηκε. Η μαμά μου κάλυπτε όσο μπορούσε αυτό το κενο. Δεν περίμενα όμως από τους καλύτερούς μας ΄φίλους τέτοια συμπεριφορά...μεγαλώσαμε μαζί και περίμενα ότι θα ένιωθαν και εκείνοι αυτά τα συναισθήματα της προσφοράς και της εκτίμησης! Γιατί από την αρχή που έγιναν κουμπάροι μας, τους ένιωθα σαν αδέρφια μου!Κι έτσι τους συμπεριφέρθηκα! Όμως τώρα ..αλλάζω συναισθήματα και δε μου αρέσει..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φανούλα.. έχεις απόλυτο δίκιο κοπέλα μου!! Άλλα βλέπω κι από τον άντρα μου που έχει έναν βαφτηστήρα και του λέω εγώ τι να κάνει! Δεν νιώθει!! Είναι λιγάκι οι άντρες κουκουρούκου σ'αυτά! Εγώ σαν παιδάκι δεν είχα καλούς νονούς! Μια που με βάφτισαν, και μια που τους ξανάδα στα 20 μου!! Φρίκη!! Γι'αυτό κι εγώ δεν ήμουν έτσι στην βαφτηστήρα μου η οποία τώρα είναι 15 στα 16! Κι αν με το καλό βαφτίσω κι άλλο ένα κοριτσάκι.. θα το έχω στα όπα όπα!! Αγαπώ πολύ τα παιδιά και θεωρώ όταν βαφτίζεις ένα παιδί, κατά κάποιο τρόπο αναλαμβάνεις και κάποιες ευθύνες προς το παιδί αυτό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pebi :blink::blink::blink:

Mήπως ήθελε κι εκείνη καμιά κουδουνίστρα; :P

Κορίτσια συγνώμη,κάτι άσχετο.Τα θέματα είναι δυο;:blink: Γιατι έχουν διαφορετικές απαντήσεις ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φανη εχεις δικιο....αν πληγωθουμε εμεις ..δεν πειραζει!! το παιδι μας ομως.................

πικραθηκα κ γω με τους νονους του γιου μου.....οχι για τα δωρα...αυτες τις αναγκες τις καλυπτω εγω ...αλλα οι συμπεριφορες εχουν σημασια..το πως θα χαρισεις ενα χαμογελο..μια καραμελα στο παιδι....

οπως σου εχει μεινει εσενα μεσα σου ετσι κ του μικρου μου...

ας ελπισουμε οτι θα αλλαξει η κατασταση..κ καθως μεγαλωνει το καμαρι σου θα τους κανει να αλλαξουν...

να τους μιλουσες..αλλα κ τι να τους πεις...αυτα τα αισθανεται καποιος..

μα δεν τους κοβει καθολου??

γμτο ειμαι κ λεχωνα...εκνευριζομαι..:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι εμφανίζονται διπλά..δεν ξέρω γιατί!!χεχεχε...:)

Ρε συ Ντάλλια..δε νομίζω ότι είναι έτσι..και οι δύο το ίδιο;;;Πόσο μοιάζουν πια;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki έγραψε:

Ναι εμφανίζονται διπλά..δεν ξέρω γιατί!!χεχεχε...:)

Ρε συ Ντάλλια..δε νομίζω ότι είναι έτσι..και οι δύο το ίδιο;;;Πόσο μοιάζουν πια;;;;

Μάλλον έχεις πέσει σε περιπτώσεις!:woohoo:

Γιατι όπως είπα και στο ''άλλο'' θέμα ο νονός του αδερφού μου παρότι εργένης είναι τυπικότατος και πολύ καλύτερος απο την δική μου νονά και νονό :P

Θέμα ανθρώπου είναι...;) Μην σας πω πως οι εργένηδες θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα γιατι υποτίθεται πως δεν έχουν υποχρεώσεις άρα περισσότερο ελεύθερο χρόνο και περισσότερα χρήματα ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΤΗ ΝΟΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Κ ΠΑΣΧΑ(ΠΟΥ ΜΕ ΦΩΝΑΖΕ ΝΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ).ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...ΜΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΑΠ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΙΣΤΙΚΑ...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΕ ΤΗ ΞΑΝΑΕΙΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...

ΠΡΙΝ 4.5 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΦΤΗΣΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΣ ΞΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΝ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΗΣΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΑ....

ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΒΑΦΤΗΣΗ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΒΑΦΤΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΣΤΑ ΔΩΡΑ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΛΠ...(ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ)

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΝΙΩΘΑ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΟ ΟΠΩΣ Κ ΕΚΕΙΝΗ..

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ...ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ...ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ(Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΧΟΛΑΓΑ ΑΠ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ..)

ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΒΑΖΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ..ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ,ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΛΠ...

ΤΣΑΝΤΗΣΤΗΚΑ...ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΑ ΑΠ ΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ...ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ BABY-SITTING ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ-ΒΑΦΤΗΕΙΣ ΚΛΠ...

ΚΑΙ ΤΑ 200ΕΥΡΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΑΠ ΤΟ ΜΙΔΘΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΨΩΝΙΖΩ ΡΟΥΧΑ...

ΜΕΤΑΠΑΝΤΡΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ,ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΓΑΜΟ,ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΝ ΠΙΑ ΟΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ,ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΞΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ...

ΟΜΩΣ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΧΩ "ΚΡΥΩΣΕΙ " Κ ΕΓΩ ΟΜΟΛΟΓΩ...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΠΑΩ ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ Η ΜΟΝΗ,ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ,ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ(ΛΑΜΠΑΔΑ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΕΥΤΗΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΚΛΠ..

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΗΡΕ ΠΟΥ ΓΕςΝΝΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΥΧΙΘΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΣΠΙΤΙ..ΚΑΘΙΟΚΙ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑΡΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ...

ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΝΕ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ...

ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΩ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΛΛΗΤΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΥΠΣ,ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΤ ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ.....

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φανούλα καλημέρα, έχεις απόλυτο δίκαιο να σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο για τους κουμπάρους σου. Όντως είναι πολύ άσχημο πράγμα η τσιγγουνιά και δυστυχώς δεν αλλάζει.

Ευτυχώς και τα δυο μου παιδιά έχουν τους καλύτερους νονούς. Έρχονται πολύ συχνά και τα βλέπουν και πάντα φέρουν δώρα και λιχουδιές και στα δυο μικρά. Δεν έχει σημασεία η αξία του δώρου αλλά η χειρονομία.

Πρέπει λοιπόν εσύ να κάνεις την νονά για τον γιό σου. Είναι άσχημο πράγμα για το παιδί να περιμένει την λαμπάδα του το Πάσχα και το δώρο του. Πρέπει εσύ να καλύψεις αυτές τις ανάγκες του.

Όπως και να ‘χει όμως μην χαλάσεται τις σχέση σας με τους κουμπάρους, τουλάχιστον να έχουν μια επαφή με το παιδί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ το δικό μου βαφτιστήρι, λόγω απόσταστης δε το βλέπω συχνά.

Το έχουμε βαφτίσει με μια φίλη μου (2 νονές). Ο μικρός είναι Κατερίνη, και η άλλη νονά επίσης.

Όσο ήμουν Κατερίνη το έβλεπα, χρειάστηκε να κάνω και babysitting κανα δυο φορές, το έκανα.

και τα δωράκια του και τις σοκολατίτσες του και τα ρούχα του και relax πήραμε δώρο όταν γεννήθηκε, όλα.

οι γονείς όμως δεν ήταν εντάξει.

Στη βάφτιση του πήραμε ότι καλύτερο, πληρώσαμε τις παιδικές μπομπονιέρες

και εκείνοι, δεν έκαναν τραπέζι σε εμάς. Έβγαλε μόνο την οικογένειά του και τα πεθερικά του για φαγητό.

Συν όταν μετά το τέλος του μυστηρίου μας ζήτησε ο παπάς 50 ευρώ για τη βάφτιση, εγώ και η άλλη η νονά δεν είχαμε πάνω μας τόσα λεφτά (δε το ξέραμε κιόλας) τα έδωσε ο μπαμπάς του μωρού, και μετά από μερικές μέρες, ήρθε και τα ζητούσε με θράσσος στην άλλη τη νονά "μου χρωστάτε από 25 ευρώ η κάθε μια για τη βάφτιση"

άσχετα το πόσες φορές τους είχαμε βοηθήσει και οι 2 νονές σε οικονομικά, την άλλη φορά αρρώστησε ο μικρός, ήταν 40 ημερών

και με πήρε 3 τα ξημερώματα η κουμπάρα μου, γιατί ήταν μόνη της

ο άντρας της έκανε δρομολόγια στο εξωτερικό, να ψάξω για γιατρό γιατί έκλαιγε πολύ το μωρό.

τελικά έφαγε κάμποσες μέρες ταλαιπωρίας το μωράκι στο νοσοκομείο.

εκείνη η έξυπνη φταίει γιατί λεχούδι το μωράκι το έπαιρνε αγκαλιά και έβγαινε βόλτα στη γειτονιά, σα να ήταν σκυλάκι, άσχετα αν ήταν καλοκαίρι.

ήθελα ν αποχωρήσω απ τη κουμπαριά, γιατί ένας λίγος ήταν ότι θα έφευγα και δε θα το έβλεπα το μωρό, συν τη συμπεριφορά τους, αλλά με κράτησε η άλλη η φίλη μου και 2η νονά.

τελικά έμεινα.

πέρυσι το καλοκαίρι με πήρε τσαντισμένη η κουμπάρα μου και μ έκραξε

"καλά μωρή γαϊδούρα και συ και η άλλη (η 2η νονά) ξεχάσατε τη γιορτή του μωρού, δε ντρεπόσαστε λιγάκι, ξεχάσατε να του πείτε χρόνια πολλά".

η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει.

της λέω, "συγγνώμη, δε το κανα επίτηδες, μου διέφυγε (έχει και σπάνιο όνομα

γιόρταζε Φεβρουάριο και με πήρε κοντά στον Ιούλιο)

αλλά κι εσύ πήρες ένα 5 σχεδόν μετά να με κράξεις?

αλλά ούτε κι εσύ είσαι εντάξει απέναντί μου γιατί ποτέ δεν σήκωσες το τηλ

να με ευχηθείς για τη γιορτή μου και δε στο χτύπησα ποτέ".

και τότε άρχισε τις δικαιολογίες, ε, να ήμασταν όλοι άρρωστοι οικογενειακώς, δεν είχα μονάδες στο κινητό και άλλες ιστορίες.

αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως...

εγώ με την άλλη νονά, ήμαστε τυπικότατες απέναντι στο μωρό, πλην της μίας που ξεχάσαμε και οι δυο τη γιορτή του.

οι γονείς όμως.... δεν έχουν κάνει τίποτε για μας...

δε με απασχολεί το θέμα, ούτε περιμένω κάτι από εκείνους γιατί ξέρω τι άνθρωποι είναι, απλά το ανέφερα λόγο του πόστ.

...

πάλι πολλά είπα ε? χαχαχα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AX EINAI MEΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΑΦΗ ΔΩΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΜΕΝΑ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΝΕΘΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ..ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ 80ΧΡ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΟΚ ΑΛΛΑ ΑΠΟ 15ΧΡ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΛΑ...ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΧΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΝΟΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ...Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 22ΧΡ.ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΕΡΕΣ...ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΧΤΑΡΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΟ ΝΙΩΣΩ...ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΟΛΕΨΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΤΣΙ...ΤΥΠΙΚΟ ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΟ..ΞΕΡΩ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ..ΚΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ 5 ΕΥΡΩ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΠΡΟΣΘΕΟΥ ΑΛΛΑ...ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..ΕΓΩ ΒΑΦΤΗΣΤΗΡΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΠΑΣΧΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΕΝΕΘΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΡΡΒΩΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ...ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tirogaridaki έγραψε:

Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι Νέλλη μου..εγώ το βαφτηστικό μου τον έχω στα όπα όπα..χωρίς υπερβολές όμως. Δεν τον ξεχνώ σχεδόν ποτέ ούτε σε γιορτές αλλά και γενικά τον παίρνω για πίτσα, πρόσφατα τον πήγα και στο waterpark(20 euro το άτομο είσοδος!!) και δεν τα λέω για να παινευτώ..κάθε άλλο..το θεωρώ χρέος μου. Εχω απογοητευτεί γιατί περίμενα περισσότερα από αυτους κι όχι έτσι..έρχεται σπίτι ο ένας που μένει Θεσσαλονικη, ήρθε Ροδο και πέρασε να μας επισκεφτεί..ούτε ένα γλυκό, ούτε ένα δωράκι..τίποτα..Εγώ πάλι σαν το θύμα έφτιαξα μπουγατσούλα και πρόσφερα και παγωτάκι...(λιγότερα από άλλες φορες βεβαια!!βαρέθηκα να προσφέρω έτσι, χωρίς μια μικρή ανταποδωση για ευχαριστώ.)

Φανή είσαι τέλεια νονά!

Θελεις να με βαπτίσεις? :P

Σε παω με 1000!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οι υποχρεώσεις του νονού/νονάς δεν είναι μόνο υλικές αφού ο νονός είναι ο πνευματικός πατέρας του παιδιού. Ο νονός μπορεί επίσης να παρέμβη στο μεγάλωμα του παιδιού, στην διαπαιδαγώγησή του, ειδικά αν αντιληφθεί ότι οι γονείς δεν πολυασχολούνται!!!!!

Επίσης σε περίπτωση - μακρυά από εμάς φτου φτου - θανάτου των γονιών ο νονός είναι αυτός που θα πρέπει να προσέξει το παιδί!! αυτός που θα γίνει γονιός του!!!!

Όσον αφορά το υλικό μέρος γνώμη μου είναι ότι τουλάχιστον τα τυπικά θα πρέπει να κάνει δηλαδή δωράκι Χριστούγεννα, Πάσχα, γενέθλια, γιορτή!!!

Εγώ αυτά τα τηρώ γιατί είμαι και μακρυά αλλά όταν επισκέφτομαι την βαφτηστήρα μου και ανηψιά μου παίρνω και κανένα δωράκι-μικρό μεν- στον αδελφό της γιατί αν υπάρχει και άλλο παιδί στην οικογένεια δεν μπορείς να μην του δώσεις τίποτε και αυτού!!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ego exo psuxrathei me tin koumpara mou pou tis vaftisa to moro ton iounio,k afto logo sumperiforas,den antexo na me antimetopizoun os portofoli,ta polla polla terma apo do k pera ena tupiko doraki mono k telos.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι δυσκολο θεμα να επιλεξεις νονα εμενα τον γιο μου τον εχει βαπτισει ενας συναδελφος του αντρα μου δεν εχω κανενα παραπονο ειναι πολυ καλος νονος παντα θα φερει τα δωρα του χριστουγεννα πασχα γιορτες, να φανταστειται οταν γεννησα στο μαιευτηριο εφερε δωρο σε μενα γιατι γιορταζα σε μια εβδομαδα που μπορουσε να το αποφυγει δωρο στον μικρο και δωρο στο μωρο εμεινα καγκελο γιατι τα οικονομικα του δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση ετοιμαζεται και για γαμο τωρα, ειλικρινα δεν με ενδιαφερει τι φερνει παιρνει και παιχνιδια απο τα τζαμπο των 10 ευρω αλλα ο μικρος τα ευχαριστιεται, σημασια για εμενα ειναι οτι οταν ερχεται παιζει με τον μικρο ασχολειται μαζι του, δεν του δινει το δωρο του και αυτο ηταν, εχει τυχει να ερθει και χωρις τιποτα δεν με νοιαζει απο τη στιγμη που θα παιξουν και θα περασουν καλα οταν ερχεται μου αρκει πανω απο ολα ενα παιδι εχει αναγκη απο αγαπη τα δωρα σημερα ειναι αυριο οχι οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι αυτες που μενουν, θα ειμαι πολυ πιο δυσαρεστημενη να ειχε εναν νονο που θα του εφερνε τα ακριβα δωρα αλλα δεν θα ασχολιοταν με το παιδι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bell έγραψε:

Φανή είσαι τέλεια νονά!

Θελεις να με βαπτίσεις? :P

Σε παω με 1000!

Όποτε θες!Να το κανονισουμε!!χεχεχεχε..:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 5 weeks later...

Πολύ ωραίο το θεματάκι σου Φανή μου!!!!

Δεν έχω βαφτίσει ποτέ παιδάκι, θα το ήθελα βέβαια πάρα πολύ, ελπίζω να προκύψει κάποια στιγμή….. αδέλφια έχουμε, ξαδέλφια, φίλους…. δε μπορεί….. κάποια στιγμή "θα μας κάνει κλικ"!!!!!

Η Νονά μου μέχρι τα 10 μου περίπου ήταν συνεχώς κοντά μου, όχι μόνο σε γιορτές, την έβλεπα διαρκώς, με αγαπούσε πολύ, με αγκάλιαζε, περνούσε ουσιαστικό χρόνο μαζί μου, βέβαια, όταν πήρε διαζύγιο….. δεν ήταν σε φάση ψυχολογική να ξανασχοληθεί μαζί μου και τώρα πια το καταλαβαίνω! Κάποια στιγμή, με είδε γύρω στα 15-16, μου έκανε δώρο χρυσαφικό, χωρίς γιορτή, χωρίς λόγο, μου λείπει φοβερά, η αλήθεια είναι, έχουμε χαθεί εντελώς πια, αλλά αφού έτσι της τα έφερε η μοίρα κι είχε περιπέτειες στην προσωπική της ζωή, δε μπορούσα να είχα κι απαιτήσεις!

Η Νονά του αδελφού μου, κάθε φορά που του έφερνε δωράκια, σοκολάτες, λαμπάδες, ρουχαλάκια, μου έπαιρνε πάντοτε και μένα…. με είχε σαν 2ο βαφτιστήρι της! Στο Γάμο μας, μας έκανε πολύ ακριβό και καλό δώρο, παρόλο που θαρρώ δεν είχε καμία απολύτως υποχρέωση! Με τη Νονά μου έχουμε κόψει εντελώς, ούτε στο Γάμο την καλέσαμε.

Φαντάζομαι πως, όταν κάποια στιγμή, αξιωθούμε να γίνουμε Νονοί, είτε εγώ είτε ο αντρούλης μου, είτε και οι 2 μαζί, θα το σκεφτούμε πολύ πρώτα, γιατί βεβαίως έχει πολλές υποχρεώσεις ο Ανάδοχος…. δεν είναι μόνον τα δώρα….. Θέλαμε πάρα πολύ να βαφτίσουμε τη μικρή του κουνιάδου μου, που είναι η μεγάλη μας αδυναμία, αλλά ποτέ δεν τους το προτείναμε, αφού υπήρχε Νονός! Εάν κάνουνε 2ο ή εάν κάνει η κολλητή μας 2ο νινάκι, που το σκέφτεται πολύ, παρόλο που η μικρή της είναι μόλις 7 μηνών, θα ήθελα πολύ να το βαφτίσω!!!!! Θα δείξει!!!!

Τώρα, Φανούλα μου, όσον αφορά στους Νονούς του γιού σου (γιατί έχω την αίσθηση πως ξέφυγα εντελώς του θέματος……) θαρρώ πως είναι πάρα πολύ λάθος η στάση τους απέναντι στο Δημητράκη σου! Νονός δε γίνεσαι μόνον……. για να σε λένε Νονό…… έχεις υποχρεώσεις….. αλλά από την άλλη…. γενικά οι άντρες είναι κάπως σε αυτά τα θέματα….. θα συμφωνήσω σε αυτό με την Έλενα….. είναι λίγο "γεια σου"!!!!!!! Ο Νονός της ανιψιάς μας….. δε θυμότανε τα 1α της Γενέθλια!!!! Απαράδεκτο!!!!!

Αν τους μιλούσατε….. με τρόπο….. εσύ ή ο αντρούλης σου……. όχι ευθέως….. δλδ….. εάν λέγατε π.χ…… εγώ αν ήμουν Νονός-ά…… θα έκανα αυτό….. ή θα έκανα το άλλο….. ή σε αυτήν την περίπτωση….. ενήργησα έτσι…… μήπως και τους ρίξετε λιγάκι στο φιλότιμο βρε παιδί μου…… ξέρω γω…… για προσπαθήστε το…..

Σε φιλώ!!! Φιλιά στο γλυκούλη σου και στην κοιλίτσα σου!!!!!

Και sorry για την φλυαρία..... πολύ φαφλατού είμαι τελικά, ρε γμτ!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χμμμ δε φταει οτι ειναι αντρες, εχω συν-κουμπαρο και συν-νουνο το φιλο του μπαμπα του παιδιου και ειναι εξισου καλος με τη μικρη οσο και γω. πιστευω οτι ειναι στον ανθρωπο και ποσο οντως εχει αντιληφθει τι σημαινει να εισαι νουνος στη σημερινη εποχη. οπως ειπωθηκε και πιο πανω δεν παιζει ρολο πως συμπεριφερονται σε σενα αλλα πως συμπεριφερονται στο παιδι, αν το παιζουν αν ερχονται να το δουν (τα δωρα και τα παιχνιδια για τα παιδια δεν εχουν τοση αξια οσο αν νιωθουν οτι εχουν την προσοχη σου)

τωρα αν αυτοι οι τυποι δεν εχουν αυτη την αποψη τοτε... σταματα να στεναχωριεσε και πληρωσε τους με το ιδιο νομισμα... τοσο απλα... εσυ εισαι αψογη, αυτοι οχι αρα γιατι να παιδευεσαι?

το παιδακι απλα θα μαθει να μη τους δινει ουτε αυτο σημασια και τελος.

δυστυχως πολυ αναδοχοι αποδεικνυονται αναπαρκης στην πορεια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αυτό πιστεύω κι εγώ, παντού καλά είναι, έχω ακούσει πολύ καλές εμπειρίες και για τα δύο, απλώς να βρει η κάθε γυναίκα έναν γιατρό που να εμπιστεύεται και να νιώθει άνετα, για μένα αυτό μετράει!
    • Μετά από αυτό που περάσαμε κι εγώ θα το κάνω της γρίπης για να πάρει αντισώματα και το μωράκι! Θα προσπαθήσω να πείσω και τον σύζυγο γτ έχει φοβία με τις ενέσεις..
    • Κορίτσια πήγα γιατρο! Ολα σουπερ 215γρ το λακτακι μας, ολα τα βρηκε φυσιολογικά! Τη γλυτώσαμε τη ζαβομαρα 😝 35,5 τραχηλος και μου ειπε πολυ καλος, ψηλος.  Αρχες ιουνιου εξετασεις και 12/06 Β επιπέδου. Συνεχιζω με τις  πολυβιταμινες  που παίρνω κ το χάπι του θυρεοειδή. Μας το έβγαλε κ φωτο ίδιο ο πατέρας του είναι. Από τώρα φαίνεται 
    • Σ ευχαριστώ πολύ.Εχω μέρες ακόμα μπροστά μου πρέπει να βρω τρόπο να ηρεμήσω όσο γίνεται αυτό δηλαδή.Ναι τα συναισθήματα είναι πολλά.Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη να δεχθώ μια αποτυχία.Ευχομαι απλά σε πρώτο βήμα να υπάρξει η εμφύτευση.
    • Αχ.... Όσες φορές κι αν διαβάσω αναρτήσεις από κοπέλες σε αναμονή από έμβρυομεταφορά μου έρχονται όλα εκείνα τα συναισθήματα, φόβος, αγωνία, προσμονή, άγχος, ελπίδα.... Από τη μια να παίρνεις κουράγιο κι από την άλλη να γεμίζει αρνητικές σκέψεις το μυαλό...   Υπομονή κορίτσι μου! Λίγη υπομονή ακόμα.... Δεν είσαι μόνη σου...  Εύχομαι να έχεις μόνο ευχάριστα νέα σύντομα! 🍀☺️🙏🏼
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...