Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!


Recommended Posts

γεια σας κοριτσια..

γυρισα σημερα μετα απο μια εβδομαδα χαλαρωσης με τον φιλο μου...

μπορει να μην εκανα μπανιο στην θαλασσα,γιατι ακομα φοβαμαι λογω της προσφατης παλλινδρομης που ειχα,αλλα περασαμε ομορφα και χαλαρωσαμε πολυ...αυτες τις μερες θα παρω τον γιατρο για να μαθουμε τα αποτελεσματα των εξετασεων....θα δειξει...

αυτο που ηθελα να αναφερω στο forum ειναι αδιανοητο...εχω μαθει για μια κοπελα που ειναι ηδη 3,5 μηνων εγκυος και καπνιζει τουλαχιστον 5 τσιγαρα φανερα κι αλλα τοσα στα κρυφα και συν τοις αλλοις,πινει κι ενα λιτρο κοκα-κολα καθημερινα....πώς ειναι δυνατον να συμβαινει αυτο;ποια μελλουσα μητερα μπορει και σκοτωνει καθημερινα το εμβρυο που κουβαλάει μεσα της;αυτο που με πληγωνει ειναι οτι καποιες κοπελες ειχαν την ατυχια να χασουν μια ψυχουλα κι αλλες το σκοτωνουν εν γνωση τους...

πώς μπορει να ειναι τοσο σιγουρη οτι αυτο το μωρο θα ειναι υγιες; πώς μπορει και βαζει πάνω απο την ζωη που θα φερει την βλαβερη συνηθεια του τσιγαρου; κι εγω καπνιζα και το εκοψα μαχαιρι απο την στιγμη που εκανα το τεστ και βγηκε θετικο,μπορει αν ηταν δυσκολο,δε λεω,αλλα και μονο στην σκεψη οτι θα εφερνα στον κοσμο ενα μωρο δεν μου πηγαινε να αναψω το ρημαδι...δε μπορω να δειξω ελαφρυντικο σε αυτην την κοπελα,γιατι μονο εγωισμο διακρινω στην περιπτωση της...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όντως είναι αδιανόητο, απλά υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν συνείδηση και ευθύνη. Κι εμένα η συννυφάδα μου ήταν έγκυος, κάπνιζε μέχρι 9 μηνών συνέχεια, τι δέκα τσιγάρα που κάνει η δικιά σου, αυτή κάπνιζε ασταμάτητα, ταξίδεψε 6-7 μηνών Μυτιλήνη-Πάτρα, έτρωγε ό,τι έβρισκε, όλο παριζάκια και λουκάνικα. Τελικά το μωρό μια χαρά γεννήθηκε (:P ) - είναι φοβερό πώς γίνεται όλοι αυτοί που δεν προσέχουν να είναι πάντα μια χαρούλα, κι αυτοί που τα κάνουν όλα σωστά να υποφέρουν!!!!!!! :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΗΜΟΥΣΕΣ! ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΛΛΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΕΣΕΝΑ Η ΜΕ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΩΣΥΝΗ. Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΟΣΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ. Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΡΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΩΣΤΟ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΣ?ΞΕΡΕΙΣ..ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΑ Κ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΚΑΛΟ!

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΕΙΝΗ,ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ..

ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ?ΕΜ ΔΕ ΦΤΑΕΙ

ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ,ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΟΙΛΙΤΣΑ!!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!!

ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΩΣ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΙΣ ΕΚΟΨΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ Κ ΜΕΧΡΙ Κ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΔΕ ΚΑΠΝΙΖΑ ΓΙΑΤΙ 8ΥΛΑΖΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ..

ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΠΑΛΙ..ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΡΕΧΩ ΕΞΩ Κ ΑΝΑΒΩ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ξερεις ποια ειναι η πλακα;οτι ειναι και γιατρος...γνωστη μου ειναι αλλα δεν εχουμε στενες επαφες,οταν την δω και βεβαια θα της μιλησω,αλλα τι νοημα εχει;ο αντρας της της φωναζει,οι δικοι της το ιδιο...εμενα θα ακουσει; ηθελα να ηξερα ο γιατρος της τι λεει!

ειναι αδικο για αυτο το μωρακι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γνώμη μου είναι πως είναι θέμα ωριμότητας,όχι μόνο το πως θα φερθείς στο έμβρυο που κυοφορείς αλλά γενικά το πως αντιματωπίζεις τη ζωη.Θέμα συνείδησης και πολλές φορές παιδείας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marinax23 έγραψε:

ξερεις ποια ειναι η πλακα;οτι ειναι και γιατρος...γνωστη μου ειναι αλλα δεν εχουμε στενες επαφες,οταν την δω και βεβαια θα της μιλησω,αλλα τι νοημα εχει;ο αντρας της της φωναζει,οι δικοι της το ιδιο...εμενα θα ακουσει; ηθελα να ηξερα ο γιατρος της τι λεει!

ειναι αδικο για αυτο το μωρακι...

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ? ΓΝΩΡΙΖΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΝΙΖΕ ΜΕ ΤΟ ΟΚ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ 5 ΤΣΙΓΑΡΑ!
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστυχως υπαρχουν και αυτα τα ατομα που ο εγωισμος τους δεν τους αφηνσει να δουν τη πραγματικοτητα .Να εισια σιγουρη οτι το συγκεκριμενο ατομο εχει βγαλει τους δικους της κανονες για το τη πειραζει η οχι το μωρο .Οσο για αυτο που ανφερε η φιλη μας (θέλω να γιμω μαμα)οτι το μωρο της γνωστης της γεννηθηκε μια χαρα θα σου πω το εξης :μπορει αν ειναι τωρα αλλα δνε ξερεις μεγαλυτερο τη μπορει αν βγαλει δεν ξερεις πως θα ειναι το αναπνευστικο του μακαρι και οχι αλλα συνηθως τα παιδια που οι μητερες καπνιζαν φανερωνουν μεγαλο προβληματα .η κουνιαδα μου καπνιζε και στις δυο εγκυμοσυνες ο αντρας μου ειχε τσακωθει μαζι της το αποτελεσμα και οι δυο κορες της αρωσταινουν συνεχεια με αναπνευστικα προβληματα και ανρωτιετε το γιατι !Το θεμα ειναι οτι για τα παιδια μας κανουμε θυσιες και αυτο πρπει να ξεκιναει απο νωρις τη παεινα πε δεν μπορω οχι δεν μπορω απλα δεν θελω .Κια εγω επινα 7 -10 φραπεδες πριν μεινω εγκυος μετα ομως τους εκοψα και μετα τον τεταρτο μηνα επινα ενα ελληνικο το πρωι ακι ενα ελαφρυ φραπε το απογευμα και αυτο μερικες φορες .Ναι θα πιεις καποιο ανψυκτικο αλλα εμ μετρο ναι θα φας γλυκα και αλλα ντικα αλλα εμ μετρο θα προσεξεις τη διατροφη .Αυτες οι γυναικες ειναι ανεγκεφαλες ας κανουν οτι θελουν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές κοπέλες που κάνουν τόσο ανεύθυνα πράγματα... :(

Μια πολύ καλή μου φίλη, κάπνιζε σε όλη της την εγκυμοσύνη 1 πακέτο Prince (:blink: ) παρακαλώ. Συνέχεια την μάλωνα, της έλεγα πόσο κακό κάνει στο μωρό, αλλά εκείνη τίποτα. Φραπέδες 4-5 την μέρα και η τσιγαρούμπα στο στόμα συνέχεια. Και εγώ κάπνιζα τότε, αλλά όποτε πήγαινα σπίτι της έβγαινα πάντα στο μπαλκόνι για τσιγάρο επισημαίνοντάς της πως το κάνω γιατί δεν θέλω να βλάψω το μωρό της.

Το παιδί δόξα το Θεό γεννήθηκε μια χαρά, αλλά όπως λέει και η φίλη μας η Βάνια, ποτέ δεν ξέρεις αν κάποια στιγμή αργότερα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο παιδί.

Μια γνωστή μου, στην πρώτη εγκυμοσύνη κάπνιζε και αυτή τουλάχιστον 10 - 15 τσιγάρα την μέρα. Τις φώναζαν όλοι αλλά ό εγωισμός πάνω απο όλα... :angry: Το παιδί γεννήθηκε υγιές.

Τώρα, στην δεύτερη εγκυμοσύνη της, επειδή είχε κάνει ομηρικούς καυγάδες με τον άντρα της για το κάπνισμα, ενώ ήξερε πως είναι έγκυος, (είχε κάνει και το τέστ) δεν πήγε στο γιατρό όταν το έμαθε, ούτε το είπε στον άντρα της για να μην τις απαγορεύσουν το τσιγάρο. Στο γιατρό πήγε την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν σχεδόν 3 μηνών!

ΦΤΑΙΝΕ οι γυναίκες αυτές αλλά φταίνε και ορισμένοι γιατροί που δίνουν το οκ για 2-3 τσιγάρα ημερισίως, και όπως φαίνεται καταχράζονται την "γεννεοδωρία" του γιατρού τους.

Ουφ, τα ειπα και ξαλάφρωσα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όλοι εχουμε ακουσει παρομοια περιστατικά..

και εγω καπνιζα από 20 χρονων κανονικοτατα και φανατικά μπορω να πω.. αλλά από τη στιγμη που με τον αντρα μου αποφασισαμε να επισημοποιησουμε τη σχεση μας και να μπουμε στη διαδικασια οικογενειας , αρχικα το ελάττωσα ωσπου το έκοψα τουλαχιστον 1 χρονο πριν μεινω εγκυος..ηταν τρομερα δυσκολο αλλά ουτε που το μετανιωσα.. βεβαια αντρας μου ειναι φανατικος αντικαπνιστης..

δεν θα πω το τετριμμενο ότι αξιζει τον κοπο και όλα τα συναφη αλλά ότι εισαι υποχρεωμενη να το κοψεις όταν εισαι εγκυος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ... ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΙΛΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥΣ 5 ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ . ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΕΡΝΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ !(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ 1 ΦΙΛΗ ΕΚΑΝΕ 15 !!! Κ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ 4,100!!!)

ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΕΒΛΕΠΑ ΣΚΑΙ (BIRTH STORIES) ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΒΓΗΚΕ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ !!! ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ , ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ Κ ΤΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ Κ ΤΙΣ ΔΕΡΝΕΙ Η ΑΤΥΧΙΑ ...

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ!!!ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΗ ΥΓΙΕΣ ΜΩΡΟ , ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΩΡΟ!!! ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ , ΟΥΤΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΕΒΑΛΛΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!!!ΑΠΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ!!!!!!!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΩΡΑΚΙ ΕΝΩ ΕΠΑΙΡΝΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ , ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΙ ΕΓΩ!!!!!!ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!!!!!!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι οπως οταν βλεπεις ανθρωπους να κανουν καταχρησεις και ειναι μια χαρα ενω αλλοι που προσεχουν αρρωσταινουν,κλπ

το θεμα στην εγκυμοσυνη ειναι ποσο ευσυνειδητος εισαι..οταν γενιεται ενα μωρακι απο καπνιστρια,εχει στα ουρα του δηλητηριωδεις ουσιες απο το τσιγαρο..μπορει να μην το επηρεασουν και εχει συμβει πολλακις οπως αναφερατε,αλλα το ρισκαρεις??????ειναι δυνατον???

και αντε αυτες που ειναι εθισμενες και δε γινεται αλλιως,καπνιζουν η πινου,η οτιδηποτε αλλο,απλα επειδη δεν αντεχουν...οι αδιαφορες???????αυτες που λενε "σιγα και τι θα παθει?"

εχει τυχει και νταλικα να χτυπησει ανθρωπο και να μην πεθανει,τι σημαινει αυτο????που ξερεις οτι εσυ θα εισαι ο τυχερος και δε θα παθεις τιποτα???επισης οταν τρεχεις με το αυτοκινητο,ποσοι τρεχουν σαν τρελοι και ειναι μια χαρα..ολα σχετικα ειναι αλλα δεν εχει κανεις σημαδι επανω του οτι δε θα παθει τιποτα,η το αντιθετο..

κριμα δεν ειναι το παιδακι χωρις τη θεληση του να υποστει αυτες τις βλαβερες ουσιες στον οργανισμο του απλα επεδη η μαμα του θελει να καπνιζει,ενω μπορει και να μην το κανει???

η αδιαφορια ειναι οτι χειροτερο..η αδερφη του αντρα μου οταν το μωρο της ειχε φαρυγγιτιδα και 40 πυρετο,το ειχε αγκαλια με το τσιγαρο στο στομα,καηκε η ψυχη μου,εκεινο να βηχει και να κλαιει και αυτη με το τσιγαρο στο στομα και οταν την εκανα παρατηρηση,ειπε"ε,το εχει συνηθησει..!!!???"

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με όλες! Όντως, όπως μου έλεγε κι ένας φίλος μου, συνήθως όταν κάποιος πεθαίνει ξαφνικά σε σχετικά μικρή ηλικία, όλοι γύρω του λένε "και πρόσεχε τόσο πολύ, δεν κάπνιζε, δεν έπινε, γυμναζόταν, έτρωγε υγιεινά". Αυτό, όμως δε σημαίνει ότι πρέπει ν' αρχίσουμε όλοι να κάνουμε τα αντίθετα για να μην πεθάνουμε ξαφνικά!!!

Συμφωνώ επίσης ότι μπορεί ένα παιδί να γεννηθεί υγιέστατο και να εμφανίσει μετά προβλήματα. Το παιδί του κουνιάδου μου από τον πρώτο του γάμο γεννήθηκε μέσα στους καπνούς. Η μάνα του δεν καπνίζει, αλλά καπνίζουν όλοι οι άλλοι, και μάλιστα μέσα στα μούτρα της μικρής από τότε που ήταν νεογέννητο, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα. Στις φωτογραφίες με την οικογένεια του μπαμπά της και τον ίδιο τον μπαμπά της, όλοι κρατάνε στο ένα χέρι το μωρό και στο άλλο το τσιγάρο. Αλλά είναι αμόρφωτοι άνθρωποι, χωρίς καμία συνείδηση στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής. Η μάνα, όμως, έχει τελειώσει κι ένα ΤΕΕ νοσηλευτικής. Δεν είναι και νευροχειρουργός, αλλά πέντε πράματα τα ξέρει. Εγώ δε θα επέτρεπα σε κανέναν να καπνίσει, όχι στο ίδιο δωμάτιο, ούτε καν στο ίδιο σπίτι με το μωρό μου (αν είχα).

Το ίδιο και η μάνα μου απαγόρευσε στον πατέρα μου το κάπνισμα όταν γεννήθηκα, και πολλών φίλων μου οι μανάδες το ίδιο. Το να καπνίζει μία έγκυος μου φαίνεται απλά αδιανόητο όπως λέει και ο τίτλος του post.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!! ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

ακουστε χειροτερη περιπτωση!!!!

μια κοπελα που ολο της το σοι ειναι γιατροι, εκτος αυτη και ο συζυγος της...

που εκανε γυρω στα 8-10 χρονια προσπαθειες για μωρο...ολες αποτυχεμενες...

που εκανε 2 εξωσωματικες...

στην 2η τα καταφερε...

ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ...ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΕΠΙΝΕ ΠΟΛΛΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ΝΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ...

το μωρο της ειναι τωρα 2.5 χρονων και ειναι γενικα καλα, πανεξυπνο, αλλα...εχει καποια αναπνευστικα προβληματα!!!

τωρα ειναι εγκυος το 2ο παιδι, και εγινε χειροτερη απο πριν... μολις μπηκε στον 8ο μηνα, ειναι πολυ χειροτερη απο πριν! δεν το πιστευω...εκτος το καπνισμα, νες, ανυψυκτικα (ολα σε υπερβολικο αριθμο την ημερα), τρωει ΜΟΝΟ ΚΡΕΑΣ και λιγη σαλατουλα, κανει και παραλογες δουλειες του σπιτιου, πχ σκαρφαλωνει στα παραθυρα απο την εξωτερικη πλευρα του σπιτιου (το σπιτι της ειναι 2 οροφους, οποτε μιλαω για τον 2ο οροφο!!!) για να καθαρισει τα τζαμια και τα παντζουρια!!! και οχι μονο!

ο γιατρος προσφατα της ειπε πως εχει χαμηλο πλακουντα, που ειναι χαρακτηριστικο των καπνιστριων μητερων!!! θα πρεπει να γεννησει συντομα της ειπε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α, καλά, Χαρά, εσένα η γνωστή σου παίρνει το πρώτο βραβείο! Να το καταλάβω να το κάνει αυτό μια κοπέλα που έμεινε έγκυος για πλάκα, χωρίς προσπάθειες και δεν το ήθελε κιόλας. Όχι αυτή που προσπαθούσε σχεδόν μια δεκαετία και έμεινε με εξωσωματική!!!

And the oscar goes to.... φίλη της Χαρούλας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν ειμαστε καλα!!!!

ειδικα αν προσπαθουσε και τοσα χρονια θα επρεπε τουλαχιστον να ειναι ευγνωμων για το δωρο αυτο και οχι να το κακομεταχειριζεται,γιατι αυτο κανει!!

τι να πω,για χαστουκια ειναι μερικοι ανθρωποι..επισης υπαρχουν αντρες που δεν καταλαβαινουν οτι μεσα στο σωμα της γυναικας υπαρχει μωρο και πρεπει να προσεχουν λιγο..η φιλη μου,κοντεψε να χασει το μωρο της λογω...σεξ!!χωρις πλακα!!!μεσα στην ανασφαλεια λογω των κιλων,του εκανε ολα τα χατιρια,να μην τον χασει τρομαρα της!!!!ευτυχω ειναι μια χαρα,15 αυγουστου γεννησε και ολα καλα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν θα επαιρνε καποια βραβειο σιγουρα θα ηταν αυτη η γνωστη μου (ΟΧΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ...ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!!)

δηλαδη καμμια φορα νιωθουμε εμεις ενοχοι για τις πραξεις των αλλων...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τιποτα δεν ειναι αδιανοητο!και φυσικα δεν μπορουμε να το κρινουμε εμεις...λεμε για τις αλλες αλλα δεν κοιταμε τα δικα μας....

το ιδιο ισχυει για τις καπνιζουζες θηλαζουσες μαναδες που ολες ειναι ετοιμες να τις λιθοβολισουν αλλα αυτη που δεν θηλαζει δεν μας ενοχλει καθολου...

δεν πρεπει να μιλαμε γιατι κανεις δε ξερει τι σκεφτεται και πως ειναι καθε γυναικα...καλο ειναι να μην κανουμε ατασθαλιες αλλα κανεις δεν ειναι τελειος...

μια μανα δεν φαινεται αν ειναι καλη απο το αν καπνιζει αλλα απο αλλα πραγματα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bourique1983 καπνισεις κοριτσακι μου;;;

πιο φανατικη καπνιστρια απο εμενα δεν υπαρχει και ομωσ στην εγκυμοσυνη και στον θυλασμο δεν καπνισα...

οσο για τισ μαναδεσ που καπνισουν που λενε οι γιατροι οτι θα βγουν λιποβαροι παιδια μια ΓΝΩΣΤΗ μου καπνισε σαν φουγαρο το κοριτσακι βγηκε 4200 και 8 μηνων ηταν 12 κιλα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καπνιζα δεν καπνιζω αλλα μπορω να καταλαβω αυτες που το κανουν...χωρις να ειμαι ο δικαστης τους....υπαρχει αλλος για αυτη τη δουλεια...οχι εμεις...ας κρινουμε καλυτερα τους ευατους μας;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

με ποιο τροπο δικαιολογουμε καποια εγκυο που καπνιζει; για να μην εχει εκνευρισμο;αυτες που το κοβουν μαχαιρι μεχρι τον απογαλακτισμο ειναι κουτες ή λαθος πληροφορημένες;μηπως τελικα το να καπνιζουμε βοηθαει και το εμβρυο να γινει εξυπνο ή μη-λιποβαρες;καπνιζω εδω και 13 χρονια και δε μου πηγε η καρδια να το αναψω,εχοντας στο μυαλο μου το εμβρυο που ειχα μεσα μου...ημουν χαζη; ή απλα δε ρισκαρα; νομιζει καποιος οτι δε μου ελειπε το πρωινο τσιγαρο,οτι δε κουτουλαγα για ενα μηνα στο γραφειο χωρις γουλια καφε;οτι ηταν ευκολο για τον ανθρωπο μου να του λεω να καπνιζει εξω,για να μην μυριζω τον καπνο,πιο πολυ γιατι φοβομουν το παθητικο καπνισμα!...λετε να ημουν υπερβολικη; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

για μενα αυτο σημαινει οτι αρχιζεις κι εισαι μανα..να κανεις θυσιες απο την αρχη,να σκεφτεσαι και να εισαι υπευθυνη για δυο (κι οχι μονο να τρως για δυο)..να ελπιζεις οτι ολα θα πανε καλα μεχρι τελους..

δε δεχομαι τον εγωκεντρισμο εγκυου καπνιστριας..και σιγουρα μια μανα μπορει να ειναι η καλυτερη κι ας καπνιζει,αλλα μετα...δεν ειναι πια μονη της,ειναι υπευθυνη για μια ζωη που φερνει απο την συλληψή του κι αυτο και μονο θα πρεπει να την κανει πιο υπευθυνη...δεν συνεχιζουμε την ζωη που ξεραμε...αρχιζουμε μαζι με το εμβρυο μια νεα ζωη..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ

ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ .......

:) ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΥΠΕΡΗΧΟ

ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ

ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ...ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΒΟΥΡΚΩΣΑ...

ΝΕΥΡΙΚΟ,ΚΑΡΔΙΑΚΟ,ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ

ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ....ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ.....:ohmy:

ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ....

ΠΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΨΩ

ΤΟ Κ..ΟΤΣΙΓΑΡΟ???

ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας, γεια σας! Είμαι νέα στην παρέα, έχω ήδη "συστηθεί" στις μανούλες Φεβρουαρίου - Μαρτίου, μιας και περιμένω το πρώτο μου παιδάκι το Μάρτιο...

Λοιπόν... Το θέμα με το τσιγάρο έχει ως εξής... Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν βλάπτει τόσο το έμβρυο, μιας και ο πλακούντας λειτουργεί ως φίλτρο που προστατεύει το μωρούλι από τον καπνό. Ο πλακούντας, όμως, μπορεί να πάθει ζημιά εξαιτίας του καπνίσματος και να οδηγηθεί η γυναίκα σε πρόωρο τοκετό (στην καλύτερη).

Το κάπνισμα κατά το θηλασμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, μιας και όλες οι βλαβερές ουσίες μεταφέρονται στο γάλα.

Όσον αφορά τις εγκυους που καπνίζουν... Ο γιατρός μου μου επιτρέπει τρία τσιγάρα την ημέρα. Πριν μείνω έγκυος έκανα 40 και τώρα κάνω 0-3. Ξέρω μια κοπέλα που της έχει επιτρέψει 5, μία άλλη που της έχει επιτρέψει 10, ενώ και μία ακόμα που κάπνιζε δύο πακέτα την ημέρα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με την άδεια του γιατρού.

Όσο κουφό και να ακούγεται, το τσιγάρο είναι λιγότερο βλαβερό για το έμβρυο απ' ότι το αλκοόλ και -φυσικά!- τα ναρκωτικά.

Το βασικό θέμα, κορίτσια, είναι να το κόψει κανείς οριστικά, όχι να το παίζει Παναγίτσα 9 μήνες και μόλις γεννηθεί το νινί να ξαναγίνεται φουγάρο... Γιατί τότε δεν υπάρχει πλακούντας να σώσει τα πνευμονάκια του παιδιού!

Εγώ αυτό σκοπεύω να κάνω! Τώρα με την εγκυμοσύνη συνειδητοποίησα το πόσο μπλιαχ και βρωμερή είναι αυτή μου η παλιά συνήθεια! (Ας είναι καλά η σούπερ όσφρηση που απέκτησα στο πρώτο τρίμηνο, χεχε)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...