Μετάβαση σε περιεχόμενο

egkimosini kai ergasia!


Recommended Posts

koritsia mou kalimera!

tha ithela tin gnomi sas giati pragmatika eimai se adiexodo..

eimai 14 evdomadon egkios..douleuo se katastima kai ton teleutaio kairo kourazomai polu...polles fores anagkazomai na meno moni kai na meno nistiki gia ores kai na in mporw na pao toualeta..einai i periodos duskoli kai deixno katanoisi logo adeion alla den vlepo na me katanooun kai ekeinoi...otan exei kosmo kai eimai parapano apo misi ora orthia ponaw polu kai petronei i koilia mou..den douleuo apo xompu..exoume anagki ta xrimata kai poso mallon tora pou erxetai to moraki mas...

fovamai polu min pathei kati..min sumvei kati...ston andra ou leo ta misa..etsi kai mathei oti meno moni mu..tha ginei xamos...alla pali skeftomai..an ginei kati ti tha kano?tha me stirixei i etairia mou?

fovamai polu..kai pio polu mou tin dinei pou xeroun oti eimai egkios...kai anti na me stirixoun...me xonoun!

euxaristo pou me akousate...

sas filo oles!!!

maria

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

bre koritsi moy astin tin doylia.mporeis na peis ston iatro soy na soy grapsi adia kai na plironese apo to ika.oso gia toys ponoys kai to oti soy petroni i kilia na enimerosis ton iatro soy mi to afinis etsei(den einai kalo)ma kai ayti esena breikan na afisoyn egkios gineka.prospathise na min koyrastis poli kai ne ksaplonis efoson ponas.apo ti kserw einai sispasis kai eisai mikri akomi den prepi.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

milisa me ton giatro kai egine exalos!!

tha tous miliso simera giati einai krima..i egkimosuni paei toso kala..oute mia zalada oute enan emeto den exo kanei..kai einai krima..to agapao to moraki mou kai den thelo na pathei kako..

xekourastika kai simera eimai kalutera...

se euxaristo!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για τους πόνους που νιώθεις καλύτερα να ενημερώσεις άμεσα το γυκαικολόγο σου.

Όσο για τη δουλειά, κάνε μια συζήτηση με τους εργοδότες σου για το θέμα της εγκυμοσύνης σου κι αν δεις ότι συνεχίζεται η ίδια κατάσταση κι ότι κουράζεσαι και δε νιώθεις καλά τότε καλύτερα να σταματήσεις να εργάζεσαι γιατί σίγουρα αυτό που προέχει είναι η υγεία του μωρού σου και η δική σου φυσικά;)

Φιλιά και να προσέχεις:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πρωτα απο ολα ο ευατος σου και το μωρο...ενημερωσου για τα δικαιωματα που εχεις ως εγκυος και μιλα στους προισταμενους σου...εχουν αναφαιρετο δικαιωμα να σου παρεχουν ασφαλεια και καλες συνθηκες εργασιας στην κατασταση σου,αλλα τι να λεμε τωρα!!! μη φοβασαι για απολυση,ειναι παρανομες οι απολυσεις οταν ειμαστε εγκυες και μετα ενα χρονο απο τον τοκετο...οσο δε μιλας,ειναι χειροτερα...θελει θαρρος και θρασος για να τους αντιμετωπισεις...ειναι κριμα να σε εχουν σε αυτην την κατασταση...

σκεψου το μωρο και τον ευατο σου και μη το αφηνεις στην τυχη του...και παλι σου λεω εισαι καλυμμενη νομικα,μη φοβασαι...

ευχομαι να αλλαξει η κατασταση γρηγορα....

να προσεχεις....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όντως καλή μου δεν μπορείς να τα υπομένεις όλα.

Το καλύτερο είναι να μιλήσεις στους εργοδότες σου, άνθρωποι είναι και πρέπει να σε καταλάβουν. Άλλωστε δεν λουφάρεις, εργάζεσαι κανονικά απλά θέλεις και καταννόηση λόγω της κατάστασής σου. Θα τους άρεσε καλύτερα αν έπαιρνες αναρρωτική άδεια?

Μην ρισκάρεις όμως την εγκυμοσύνη σου. Δεν είναι καλό που λες ότι πετρώνει η κοιλιά σου, μίλα με τον γιατρό σου και ακολούθα τις συμβουλές του.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω εχω καταλάβει οτι υπάρχει μεγα πρόβλημα με τισ γυναίκες που μένουν έγγυες στην Ελλάδα. Οι εργοδότεσ και οι προιστάμενη ξυνίζουν τα μούτρα τους αλλά και οι συνάδελφοι. Εγώ δέν είχα τετοια γιατι αναφέρομαι κατευθειαν στον γενικο διευθυντή αλλά αλλέσ κοπέλεσ που γεννησαν πρίν απο μένα τις κάνανε τη ζωή μαρτήριο. Μία μάληστα δέν την αφησαν να πάρει ολη την αδεια της. ηθελε να δουλέψει μέχρι τον 9 και μετά να καθησει καθως και να εξαντρλησει και την άδεια της και την φέρανε πισω με το μωρο 1,5 μηνων. Δραμα η κατάσταση.

ΑΛΛΑ οπως σου είπαν και τα κορίτσια πρέπει να απαιτήσεις αυτό που δικαιούσαι για την υγεία σου και την υγεία του μωρού σου. Συζήτα με τον εργοδότη σου και αμα δεν δείχνει να καταλαβαίνει ζητα απο τον γιατρό σου να σου δόσει χαρτί για επεπειλούμενη εγγυμοσύνη και κάτσε σπιτάκη σου για να μάθει και αυτός και οι "συνάδελφοι" να φαίρονται . Και μετα λεμε γιατι εχουμε δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε καταλαβαινω απολυτα...

και εγω τα ιδια ειχα παθει...

δεν ζω στην Ελλαδα και οι νομοι εδω ειναι ακομη πιο περιεργοι...

σταματας τη δουλεια την 38η εβδομαδα :blink: !!!

με ειχαν ολοι δεδομενη ιδιος τωρα με τις αδειες αστα να πανε...

μεχρι που ηρθαν οι προωρες συσπασεις...τις ειχα απο την 30η εβδομαδα και αντεξα μεχρι την 34η...ο γιατρος ειπε τερμα ή μενεις στο σπιτι ή γεννας προωρα...εφυγα αναγκαστηκα απο τη δουλεια 4 εβδομαδες πριν την ημερομηνια που επρεπε...αναγκαστηκε ολη η εταιρεια να αλλαξει το προγραμμα της...

προσεχε απο τωρα που ειναι νωρις το πιο σημαντικο εισαι εσυ και το μωρακι σου!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι μου γλυκό, θα συμφωνήσω με όλες τις προλαλήσασες φιλενάδες μας εδώ! Μίλησε στο αφεντικό σου χύμα κι έξω από τα δόντια (δε μπορεί να σου κάνει τίποτε..... ούτε φυσικά να σε απολύσει!!!!!) Πάρε χαρτί απ' τον γιατρό σου για άδεια και μείνε σπίτι σου! Προέχει μόνον η υγεία του μωρού σου και η δική σου! Φιλάκια και να προσέχεις! Ενημέρωσέ μας κοπέλα μου! Καλή τύχη και ψυχραιμία!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

διαβασε τα παρακάτω....

φιλιά...

Απόλυση

Σύμφωνα με το Ν. 1082/80 ο εργοδότης δεν έχει το δικαίωμα να σας απολύσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και για ένα χρόνο μετά τον τοκετό ή για μεγαλύτερο διάστημα, αν τυχόν αρρωστήσετε και η ασθένειά σας οφείλεται στην εγκυμοσύνη ή τον τοκετό. Ωστόσο, ο εργοδότης μπορεί να σας απολύσει, αν συντρέχει σπουδαίος λόγος, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο της επιχείρησης, ένα πειθαρχικό παράπτωμα ή η πλημμελής και μειωμένη εκπλήρωση των καθηκόντων σας. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να σας απολύσει, επειδή μειώθηκε η απόδοσή σας στη δουλειά εξαιτίας της εγκυμοσύνης σας. Άλλωστε, ο εργοδότης σας δεν μπορεί να σας διώξει, ακόμα κι αν δεν γνώριζε ότι είστε έγκυος και πληροφορηθεί το γεγονός με αφορμή την απόφασή του να σας απολύσει.

Άδεια μητρότητας

• Στον ιδιωτικό τομέα

Είναι άδεια με αποδοχές και στην περίοδο αυτή δεν είναι δυνατόν να απολυθείτε. Όταν επιστρέψετε στη δουλειά σας, θα αναλάβετε τα συνηθισμένα σας καθήκοντα.

Την προστασία και την απουσία σας από την εργασία σας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης προβλέπουν ο Ν.1302/1982 -με τον οποίο η 103/11952 Διεθνής Σύμβαση Εργασίας αναφέρεται στη μητρότητα και τον τοκετό της εργαζομένης γυναίκας-, τα άρθρα 15 του Ν.1483/84 και 9 του Ν. 2224/94, καθώς και το άρθρο 7 της από 9.6.1993 και 23.5.2000 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. Έτσι δικαιούστε άδεια μητρότητας δεκαεφτά εβδομάδες, άσχετα με το χρόνο προϋπηρεσίας σας ή την επαγγελματική σας ιδιότητα. Τις οκτώ εβδομάδες πρέπει να τις πάρετε πριν από τον τοκετό και τις υπόλοιπες εννιά μετά από αυτόν. Η τήρηση των χρονικών αυτών διαστημάτων είναι υποχρεωτική. Στην περίπτωση που γεννήσετε πρόωρα, θα πάρετε το υπόλοιπο της άδειας μετά τον τοκετό, έτσι ώστε ο χρόνος της να φτάνει συνολικά τις δεκαεφτά εβδομάδες. Για να πάρετε άδεια μητρότητας, πρέπει να προσκομίσετε στον εργοδότη σας ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο να δηλώνει την πιθανή ημερομηνία του τοκετού.

• Στο δημόσιο τομέα

Αν εργάζεστε στο δημόσιο, σύμφωνα με τον ισχύοντα υπαλληλικό κώδικα (Ν.2683/1999) οι ρυθμίσεις που σας αφορούν ορίζονται στο άρθρο 52, παρ. 1, με τίτλο «Άδεια Μητρότητας», ως εξής: «Στις υπαλλήλους οι οποίες κυοφορούν χορηγείται άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές δύο (2) μήνες πριν και τρεις (3) μετά τον τοκετό. Η άδεια λόγω κυοφορίας χορηγείται ύστερα από βεβαίωση του θεράποντα γιατρού για τον πιθανολογούμενο χρόνο τοκετού

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kai i diki mou simvouli einai na koitaxeis na prostatepseis to moraki sou k meta erxonte ola ta ipoloipa. Einai diskoli i douleia sou poso mallon na se afinoun k moni. Na ta les ola ston giatro sou, logiko einai molis akouse ola auta pou mas eipes na ginei exalos, pleon den eisai moni sou k den eisai se thesi na xepernas ta oria sou isa isa prepei na xekourazese prin prolaveis na kourasteis.... to moro sou k ta matia sou, an sou simvei kati pistepse me kaneis den prokeite na stenaxorethei oso esi k o sizigos sou oute na sou zitisei signomi fisika!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπέλα μου, γράψε μια άδεια και κάτσε σπίτι σου να περάσει η μπόρα των αδειών και μετά βλέπεις. Δεν είναι δυνατόν να σε αφήνουν μόνη σου στην κατάστασή σου. Εννοείται ότι έχεις ανάγκη τα λεφτά, δεν δουλεύεις από χόμπι, θα πληρώνεσαι από το ΙΚΑ. Εντάξει ίσως έχεις κάποιες μικρές απώλειες (50-100 ευρώ) αλλά αξίζει τον κόπο να στριμωχτείτε για ένα μήνα μέχρι να γυρίσουν όλοι. Αφού δεν υπάρχει κατανόηση και υποστήριξη, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και φρόντισε εσύ για την ασφάλεια του παιδιού σου. Κι εγώ δουλεύω, με τα χίλια ζόρια γιατί έχω διαρκώς ναυτία και εμετούς, αλλά δεν με ζορίζουν γιατί στην πρώτη εγκυμοσύνη που ζορίστηκα κατέληξα στο κρεβάτι και δεν θα θέλαν να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Πάντως πάνω από όλα το μωράκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KORITSAKI MOU KALHSPERA!!!PROTEREOTHTA SE AUTH THN FASH EXEI TO MVRAKI SOU KAI ESU OSO GIA THN DOULEIA MIA ZVH THA DOULEUEIS DES TO KAI ETSI OLOI EXOYME ANAGKH APO XRHMATA KAI NA KSEREIS OTI KANEIS DEN XANETE!!!

NA PAS NA SOU GRAPSOUN ADEIA EGV AUTO EXV KANEI EIXA APOKOLLHSH KAI APO TIS 18 MAIOU DEN EXV PAEI STHN DOULEIA FYSIKA TVRA EIMAI MIA XAROULA KAI EGV KAI TO MVRAKI MOU ALLA DEN KATALABA GIATI NA RISKARV KAI NA KOPANAV TO KEFALI MOU STON TOIXO MANOULES THELOUME NA GINOUME KAI DIKAIOUMASTE OSH ADEIA THELOUME ANTE TVRA GIATI TA EXV PAREI ME TO KOLOSYSTHMA!!!NA PAREIS ADEIA NA KOITAKSEIS TO MVRO SOU KAI ESENA NA TREFESAI SVSTA GIATI XREIAZESAI BITAMINES NA KSEKOURAZESAI KAI NA TA GRAPSEIS OLA!!!FILAKIA POLLA NA PROSEXEISKAI NA THIMASAI OTI TA MVRA MAS MAS XREIAZONTAI KAI STIRIZINTAI SE PANV MAS!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ !!!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ, ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ, ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ , ΟΥΤΕ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΟΥΤΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ~!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!ΟΠΟΤΕ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΛΛΑ!!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαράκι μου σε καταλαβαίνω απόλυτα...Αλλά να βάλεις πάνω απο όλα το ΜΩΡΑΚΙ σου και εσένα...Ευχαριστώ δεν πρόκειται να ακούσεις απο κανέναν...Στην Ελλάδα ζούμε...

Πάνε στον γιατρό να σου γράψει μια αδειούλα και για 25 μέρες θα πληρωθεις κανονικά απο τον εργοδότη σου και απο εκεί και πέρα εαν συντρέχει λόγος να συνεχίσεις να λείπεις απο την εργασία σου θα πληρώνεσαι απο το ΙΚΑ...Θα είναι λιγότερα τα χρήματα αλλά δεν θα ρισκάρεις την υγεία σου και την υγεία του παιδιού σου!

Στην περίπτωση μου μέχρι να μείνω έγκυος ήμουν το υπόδειγμα υπαλλήλου και μόλις έμεινα έγκυος ο εργοδότης μου είπε στους υπόλοιπους (σε εμένα δεν τολμούσε) οτι μόλις λήξει η περίοδος αδειών μου θα με ΑΠΕΛΥΕ γιατί λεει δεν τους ενημέρωσα οτι έκανα προσπάθειες για μωρό και ότι δεν έκανα σωστό προγραμματισμό στην εγκυμοσύνη...ΑΚΟΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ:;;;Ημουν και παντρεμένη 6 μήνες...

Πιστεύετε στην γλωσσοφαγιάααα;;;Εεεε εγώ μετά απο όλα αυτά που ειπώθηκαν ναι πιστεύω....γιατί και η εγκυμοσύνη μου πήγε χάλια, και το μωράκι μου έχασα και μου βγήκαν χίλια δυο προβλήματα απο τότε...

Με το που "έληξε" η εγκυμοσύνη μου και τους είπα οτι πρέπει να περιμένω πολύυυυ καιρό για να ξαναπροσπαθήσω έγινα πάλι η καλή υπάλληλος...

Πόσο έκλαψα για αυτή τη συμπεριφορά τους δεν μπορείς να φανταστείς...

ΜΑΡΑΚΙ κοίτα μόνο το μωράκι σου και την υγεία σου!ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...