Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τα οικολογικά ρούχα επιστρέφουν


hope_89

Recommended Posts

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για τη συνέχιση της ύπαρξης του πλανήτη. Σε όλα τα μέτρα που λαμβάνονται, ή που τουλάχιστον θα πρέπει να λαμβάνονται απ’ όλους μας, θα πρέπει πλέον, και ως καταναλωτές, να προτιμάμε ρούχα και προϊόντα που να είναι σύμφωνα με την οικολογική μας συνείδηση.

Τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αλλά και την επιστημονική τεκμηρίωση για τα προβλήματα που προκαλούν στον άνθρωπο τα συνθετικά υφάσματα, τα οικολογικά ρούχα επανήλθαν στην αγοράΤα οικολογικά ρούχα προέρχονται από τη μητέρα φύση και τα οφέλη τους είναι μεγάλα. Αρχικά διευκολύνουν τη δερματική αναπνοή, δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες, μας προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και το κυριότερο δεν μας βλάπτουν. Δυστυχώς μέχρι πρότινος, τα οικολογικά ρούχα είχαν εκτοπιστεί από το νάιλον και τα συνθετικά υφάσματα. Ωστόσο, τα οικολογικά ρούχα λέγεται ότι είναι καλύτερα από τα συμβατικά, αφού οι πρώτες ύλες -βαμβάκι, σόγια, λινάρι, μπαμπού, ήμερη κάνναβη, τσουκνίδα, μετάξι και μαλλί- από τις οποίες κατασκευάζονται προέρχονται από τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Ολες οι ετικέτες και οι συσκευασίες είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένα υλικά και τα μελάνια έχουν βάση το νερό. Τα υλικά που περισσεύουν από την παραγωγή χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νέων προϊόντων, όπου αυτό είναι δυνατό. Σε αντίθεση με τα συνθετικά ρούχα, η επεξεργασία των οικολογικών γίνεται με τεχνικές φιλικές στο περιβάλλον ακολουθώντας κυρίως τη μηχανική-θερμική οδό. Ως εκ τούτου, τα υφάσματα είναι εξαίρετης ποιότητας και θυμίζουν παλαιότερες εποχές. Από την άλλη, οι βεβαρημένες χημικές βαφές αλλά και τα επιβραδυντικά καύσης που έχουν τα συνθετικά ρούχα, φαίνεται να είναι οι κύριες αιτίες των διάφορων αλλεργιών. Δεκάδες χημικά που βρίσκονται στις ίνες των εσωρούχων μας, στις μπλούζες μας, στα σεντόνια μας, σταδιακά αποδεσμεύονται και μέρος τους απορροφάται από το δέρμα με μεγάλη ευκολία. Ερευνες φαρμακευτικών εταιρειών έδειξαν ότι φάρμακα που εισέρχονται στον οργανισμό μέσω του δέρματος παρουσιάζουν αυξημένη δραστικότητα έναντι αυτών που εισέρχονται μέσω της πεπτικής οδού. Ετσι λοιπόν τα περισσότερα ρούχα μας δεν είναι πια και τόσο αθώα.

Θετικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για φυσικά-οικολογικά ρούχα αυξάνεται συνεχώς σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (κυρίως στις Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία). Η μεγαλύτερη ζήτηση παρατηρείται σε βρεφικά και γενικά σε παιδικά, σε εσώρουχα (γυναικεία και ανδρικά), σε γυναικεία ρούχα και σε T-shirts. Η τάση που διαφαίνεται στον χώρο του φυσικού-οικολογικού ρούχου είναι σαφώς ανοδική.

Πηγή:http://www.protothema.gr/content-women.php?id=10512

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νέλλη μου αρέσει που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες!!:) Νόμιζα ότι ήμουν μόνη. Όσον αφορά τα ρούχα είναι λίγο δύσκολο να βρεις αρκετά όμορφα ρούχα κ να είναι από βιολογικόβαμβάκι και να σου ταιριάζουν κιολας! Ασε που είναι λιγο ακριβά..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Να σας πω τη γνώμη μου.

Εγω δεν πετάω τις αποδείξεις γιαυτό πρίν λίγο καιρό τις βρηκάμε με τον ανδρα μου και πριν πετάξουμε - κοιτάξαμε και τι γράφουν. Στο δευτερο μας παιδί έχουμε πάρει ΜΟΝΟ ρούχα (χωρις ρουχα εκγυμοσύνης, καρότσια, κρεβατάκια, καθισματάκια, παπούτσια κτλ)

Πανω απο 600 ευρώ - Λητω

πανω από 700 - Mothercare

Πάνω απο 700 - Jumbo.

Άσε που είχαμε και από το πρώτο παιδί πραγματα! Και απο το Jumbo ιαβάζαμε και γελάγαμε - όλα καλτσάκια, γαντάκια, σαλιάρες - δεν έχει και τίποτα σημαντικό - αλλά ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ! Με τις χαμηλές τιμές δεν ελεγχεις τις αγορές!

Στο τρίτο παιδι έχουμε πάρει μόνο οικολογικά και λίγα - ούτε τα μισά δεν κοστίζουν. Με 2 μάλλινους υπνόσακους (μέχρι 6 μηνών), 2 μάλλινα φορμάκια πετσετέ (απο 6 μην), και 5+5 ζιπουνάκια και 2 σκουφάκια - βγαλαμε όλο τον χειμώνα.

Για βόλτες έχουμε πάρει - ένα σάκο μεταφοράς (γιατί το μωρό ήταν σε υπνόσακο και έγω έπρεπε να βγαίνω να παίρνο τα παιδια από τα σχολία - δεν χρειαζόταν να το αλλάζω), πλεκτό σκουφάκι, μποτάκια, από 6 μηνών - ένα πλεκτό μπουφαν,http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=10

και ένα φορμάκι http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=21

Τα καλοκαίρι παλί - 1 τζιν φορμακι και 4 φορέματα.

Δεν έχουμε φορέσει τίποτα από τα συμβατικά.

Τώρα αγοράζω μόνο οικολογικά και στα 2 μεγαλύτερα παιδιά. Είναι λίγο δύσκολο, γιατί αυτά θελουν άρκετά ρούχα, αλλά σιγά-σιγά θα τα αλλάξουμε όλα (μόνο τα "κάλα" φορέματα θα αφήσω, που τα φοράνε για λίγες ώρες). Εσώρουχα και πιτζάμες που φοράνε πάντα - μόνο οικολογικά.

Τα συμβατικά και παιχνίδια περισσότερα από τα πλαστικά έχουμε δώσει σε ένα συλλογο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...