Μετάβαση σε περιεχόμενο

μηπως δεν παιρνει αρκετο βαρος? τι να κάνω?


Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα. Η μπέμπα μου σαράντησε στις 5 Ιουνίου, γεννηθηκε 27 απριλη 3110 και βγηκαμε πρωτομαγια 2900, τωρα ειναι 4030 και τις τελευταίες δυο βδομάδες μου έχει πάρει μονο 150 και 130 γραμμάρια αντίστοιχα. Λένε οτι τα μωράκια πρεπει να παιρνουν γυρω στα 200γρ την βδομάδα και οι περισσότερες φίλες μου που έχουν παιδιά μου λένε οτι τα δικά τους εβαζαν κιλο και στο μήνα που σημαινει περισσότερο απο 200 την βδομάδα. Ανησυζω βρε κορίτσια...μέχρι τωρα την θηλαζα αποκλειστικα, αλλά σκέφτομαι μηπως πρεπει να αρχισω και λιγο συμπληρωμα να παρει λιγο βαρος το παιδακι...την ημερα τρωει γυρω στις 2.5 με 3 ωρες, (κανει τσισακια πολλες φορες και κακακια 2-3 φορες τη μερα αλλά πολλάααα :huh: ) αλλα το βραδυ μπορει να κοιμηθει σερι και 4 και 5 και...7 ωρες ( δυο φορες μου το χει κανει ) μια φορα πηγα να την ξυπνησω για να την ταισω εστω και κοιμησμενη και το αποτελεσμα ηταν να κοιμηθει πιο βαθια στο στηθος..Αν της δωσω συμπληρωμα ποσο να φιαξω? 120γρ ας πουμε ειναι καλα η θελει περισσοτερο? αχ εχω αχγωθει !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια χαρα βαρος παιρνει το κοριτσακι σου.Εγω που εχω 2 παιδια, βλεπω οτι ειναι τελειως διαφορετικα στο βαρος σ αυτη την ηλικια.

Επισης, αν θηλαζεις αποκλειστικα, μη δωσεις συμπληρωμα, μια χαρα τρωει, κ αν μου λες οτι το βραδυ κοιμαται σημαινει οτι χορταινει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το καθε παιδακι καταρχην ειανι διαφορετικο..αλλη αναπτυξη εχει το δικο σου αλλη το δικο μου..

αφου το μωρακ σου τρωει κανει κακακια του δεν γκρινιαζει κανει τσισακια και κοιμαται που ολα αυτα σημαινουν πως τρωει μια χαρα γιατι βρε κοπελα μου να του μαθεις το μπουκαλι χωρις λογο..μια χαρα με τον θηλασμο ειστε μην ανυσηχεις!!!

τωρα τι λεει η μια και η αλλη...και της αφροδιτης ο μικρος ειναι 3 μηνων και 71ποντους και 7 κιλα(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)-καλα θυμαμαι???-

και ο δικος μου 6 μηνων 69 ποντους και 7240(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) τι σημαινει πως εχει προβλημα το δικο μου?

οχι.το καθε παιδακ ιαπλα ειναι διαορετικο..αφου δεν εχει καποιο θεμα μην του το χαλας..κριμα ειναι

καλη συνεχεια:) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου βρήκα αυτά στο Internet .Ελπίζω να σε βοηθήσουν

Όπως θα αναφέρουμε και παρακάτω ( Συμπλήρωμα: Πότε; Γιατί; Πώς; ) υπάρχουν κάποια σημάδια πού μπορούν με μεγαλύτερη ακρίβεια να σας δείξουν εάν το μωρό σας πίνει αρκετό γάλα στο στήθος. Σε γενικές γραμμές ισχύει:

Ένα υγείες μωρό στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες πρέπει να αυξάνει το βάρος του κατά 115 ως 220 γραμμάρια ανά εβδομάδα. Στη δεύτερη εβδομάδα το μωρό φτάνει ξανά στο βάρος γέννησης. Από τον τέταρτο ως τον έκτο μήνα, παίρνει 85 ως 140 γραμμάρια την εβδομάδα και κατά το δεύτερο εξάμηνο από 45 έως 85 γραμμάρια την εβδομάδα. Κατά τον πέμπτο με έκτο μήνα έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης. Η αύξηση του βάρους πρέπει να υπολογίζεται από το κατώτερο βάρος που είχε το παιδί μετά τον τοκετό και όχι από το βάρος γέννησης.

Textfeld: Ένα υγείες μωρό στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες πρέπει να αυξάνει το βάρος του κατά 115 ως 220 γραμμάρια ανά εβδομάδα. Στη δεύτερη εβδομάδα το μωρό φτάνει ξανά στο βάρος γέννησης. Από τον τέταρτο ως τον έκτο μήνα, παίρνει 85 ως 140 γραμμάρια την εβδομάδα και κατά το δεύτερο εξάμηνο από 45 έως 85 γραμμάρια την εβδομάδα. Κατά τον πέμπτο με έκτο μήνα έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης. Η αύξηση του βάρους πρέπει να υπολογίζεται από το κατώτερο βάρος που είχε το παιδί μετά τον τοκετό και όχι από το βάρος γέννησης.

Για παράδειγμα, όταν ένα μωρό έχει βάρος γέννησης 3440 γρ, κατώτερο βάρος την τρίτη ημέρα 3220 γρ. και μετά από τρεις εβδομάδες ζυγίζει 3740γρ, αναπτύσσεται κανονικά γιατί μέσα σε τρεις εβδομάδες έχει πάρει 520γρ, δηλαδή περίπου 173γρ την εβδομάδα.

Πολλές μητέρες συμβουλεύονται από τον παιδίατρο να δώσουν συμπλήρωμα στο παιδί τους, γιατί το γάλα τους δεν είναι αρκετό. Είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια περίπτωση, να συζητήσετε με το γιατρό σας πώς έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι πολλοί γιατροί, λανθασμένα, συγκρίνουν την ανάπτυξη των παιδιών που θηλάζονται, με αυτήν παιδιών που τρέφονται με ξένο γάλα. Αυτό γίνεται με τη χρήση καμπύλων που προέρχονται από στατιστικές. Οι καμπύλες των παιδιών που θηλάζονται, είναι διαφορετικές από αυτές εκείνων που δεν θηλάζονται. Τον πρώτο καιρό τα παιδιά που θηλάζονται, παίρνουν γρηγορότερα βάρος. Μετά μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του βάρους τους, αυτό όμως είναι φυσιολογικό.

Στην περίπτωση τώρα που το γάλα σας πραγματικά δεν είναι αρκετό, μην απελπίζεστε. Με τα κατάλληλα μέτρα μπορείτε γρήγορα να αυξήσετε την ποσότητα που παράγεται από το στήθος.

* Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, το μωρό να «παίρνει» το στήθος σωστά. Η κατάλληλη στάση και η σωστή τοποθέτηση του μωρού στο στήθος, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

* Θηλάζετε συχνά. Είναι ίσως το πιο σημαντικό μέτρο για να καταφέρετε να αυξήσετε το γάλα σας. Θηλάζετε κάθε φορά που το μωρό σας δείχνει σημάδια πείνας και σε κάθε περίπτωση κάθε δύο ώρες. Τη νύχτα, φυσικά, μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερα διαλείμματα, για να ξεκουραστείτε εσείς και το μωρό σας.

* Αλλάζετε συχνά το στήθος κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Ξεκινήστε από τη μια πλευρά και αφήστε το μωρό σας να θηλάσει όσο θέλει, μέχρι να αφήσει το στήθος. Μετά βάλτε το να πιει στην άλλη πλευρά. Όταν αφήσει το στήθος ξαναβάλτε το στην πρώτη πλευρά. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι το μωρό να χορτάσει. Όταν το γάλα γίνει περισσότερο, προσέξτε το μωρό να πίνει για αρκετή ώρα στην κάθε πλευρά, ώστε να μπορεί να παίρνει το τελευταίο γάλα που είναι πιο παχύ.

* Σημαντική είναι και η συχνή εναλλαγή των στάσεων θηλασμού, ώστε ο αδένας του στήθους να δέχεται ομοιόμορφα τα ερεθίσματα για την παραγωγή γάλακτος. Ειδικά η πλάγια στάση θηλασμού, παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της παραγωγής του γάλακτος, γιατί κατά αυτή αδειάζει ένα μεγάλο μέρος του αδένα του στήθους.

* Στην περίπτωση που το μωρό σας δεν πίνει ακόμα σωστά στο στήθος, ή όταν δεν θέλει να πίνει συχνά, όπως μερικές φορές συμβαίνει με αδύναμα πρόωρα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το θήλαστρο στα μεσοδιαστήματα των θηλασμών, μέχρι το γάλα να γίνει περισσότερο ή μέχρι το μωρό σας να αρχίσει να πίνει σωστά στο στήθος. Το γάλα που αντλήσατε μπορείτε να το δώσετε στο μωρό σας και το στήθος έχει ένα επιπλέον ερέθισμα να παράγει παραπάνω γάλα.

* Η σωματική επαφή με το μωρό σας, για παράδειγμα όταν το μωρό σας κοιμάται μαζί σας το βράδυ, βοηθά στην αύξηση της ποσότητας του γάλακτος.

* Η ζεστασιά και ένα ελαφρύ μασάζ στο στήθος πριν το θηλασμό, κάνουν το γάλα να ρέει πιο εύκολα.

* Το άγχος είναι ένας σημαντικός παράγοντας μείωσης της παραγωγής του γάλακτος. Βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και προσπαθήστε όσο γίνεται να χαλαρώνετε. Τις ημέρες που θηλάζετε συχνά για να αυξήσετε το γάλα σας, ζητήστε τη βοήθεια και την υποστήριξη από άτομα του περιβάλλοντός σας. Προσπαθήστε να ξεκουραστείτε και να αφοσιωθείτε στο μωρό σας και στο θηλασμό. Μπορεί ίσως να σας φαίνεται λίγο υπερβολικό, είναι όμως εφικτό και η ανταμοιβή έρχεται στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα σε 48 ώρες περίπου όταν το γάλα αυξάνεται και αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού σας.

* Γενικά προσπαθήστε να δίνετε συμπλήρωμα μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Όταν το μωρό καλύπτει όλες του τις ανάγκες στο στήθος, η ποσότητα του γάλακτος που παράγεται αυξάνεται γρηγορότερα.

Η παραγωγή γάλακτος στο στήθος, ακολουθεί τον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης. Όσο πιο πολύ γάλα χρειάζεται το μωρό σας, τόσο πιο πολύ είναι σε θέση να παράγει το στήθος, αρκεί να θηλάζετε κάθε φορά που το μωρό σας σας δείχνει πώς πεινάει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

VENI έγραψε:

το καθε παιδακι καταρχην ειανι διαφορετικο..αλλη αναπτυξη εχει το δικο σου αλλη το δικο μου..

αφου το μωρακ σου τρωει κανει κακακια του δεν γκρινιαζει κανει τσισακια και κοιμαται που ολα αυτα σημαινουν πως τρωει μια χαρα γιατι βρε κοπελα μου να του μαθεις το μπουκαλι χωρις λογο..μια χαρα με τον θηλασμο ειστε μην ανυσηχεις!!!

τωρα τι λεει η μια και η αλλη...και της αφροδιτης ο μικρος ειναι 3 μηνων και 71ποντους και 7 κιλα(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)-καλα θυμαμαι???-

και ο δικος μου 6 μηνων 69 ποντους και 7240(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) τι σημαινει πως εχει προβλημα το δικο μου?

οχι.το καθε παιδακ ιαπλα ειναι διαορετικο..αφου δεν εχει καποιο θεμα μην του το χαλας..κριμα ειναι

καλη συνεχεια:) :) :)

exei apolito dikio h veni (an kai uperbalei ligo me mena einai 4,5 mhnwn oxi 3 :P kai ftasame ta 8,5 :P :woohoo: )

exei parei para polu kalo baros to mikro sou mhn anxonese .

oi files sou dinane mipos mpoukali ?mono tote einai pio stantar poso pernei thn eudomada .

kai den katalaba giati anxonese diplasiase kiolas se ena mhna to baros ths sxedon !!!auto prepei na to kanoun mexri ton ekto mhna na diplasiasoun to baros tous .

ta mwrakia einai polu diaforetika to ena apo to alo ,ala pernoun sthn arxh to baros mazemeno kai meta stamatane ,ala to pernoun siga siga kai ala sthn arxh ligo kai meta perissotero .den xriazete na anhsixeis kai na anxonese kai mhn sampotareis ton thhlasmo sou me mpoukalia .afou to mwro brexei 4-5 panes me tsisa thn hmera paei na pei oti trwei mia xara kai den uposithzete .ta upolipa mhn ta skeutese .makari na koimotan kai o dikos mou 4-5 wres !!!!den mporw na katalabw giati den to xereste kai sas fobizei auto !!!!thelete na antalaksoume na doume an sas aresei?:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μετά τις 40 μερες δεν κανουμε πλεον καθε εβδομάδα ζυγιση (εκτος και αν υπάρχει σοβαρός λογος) και περιμένουμε την μετρηση απο τον παιδιατρο που ειναι και η πιο αξιοπιστη .

Δεν εχεις κανενα λογο να αγχωνεσαι ! Οι βρεγμένες πανες θα σε οδηγουν και οχι τα γραμμάρια !

Αν χρειαστει περισσοτερο γάλα το μωρο σου θα αυξήσει τους θηλασμους . Ελπιζω να το ακολουθήσεις και να μην εισαι με το μπουκαλι στο χερι ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH έγραψε:

VENI έγραψε:

exei apolito dikio h veni (an kai uperbalei ligo me mena einai 4,5 mhnwn oxi 3 :P kai ftasame ta 8,5 :P :woohoo: )

exei parei para polu kalo baros to mikro sou mhn anxonese .

oi files sou dinane mipos mpoukali ?mono tote einai pio stantar poso pernei thn eudomada .

kai den katalaba giati anxonese diplasiase kiolas se ena mhna to baros ths sxedon !!!auto prepei na to kanoun mexri ton ekto mhna na diplasiasoun to baros tous .

ta mwrakia einai polu diaforetika to ena apo to alo ,ala pernoun sthn arxh to baros mazemeno kai meta stamatane ,ala to pernoun siga siga kai ala sthn arxh ligo kai meta perissotero .den xriazete na anhsixeis kai na anxonese kai mhn sampotareis ton thhlasmo sou me mpoukalia .afou to mwro brexei 4-5 panes me tsisa thn hmera paei na pei oti trwei mia xara kai den uposithzete .ta upolipa mhn ta skeutese .makari na koimotan kai o dikos mou 4-5 wres !!!!den mporw na katalabw giati den to xereste kai sas fobizei auto !!!!thelete na antalaksoume na doume an sas aresei?:P[/quote:3bpj4mt2]

τι υπερβαλω καλε????? 4.5 μηνων 8.5κιλα!!!! πωπω μπραβο το γιαβρακι μου!!! μεγαλο παιδακι!!!!!!

εμενα ηρθε η παιδιατρος εχθες και επειδη δεν εβαλε οσο επρεπε, εβαλε μονο 250γρ μου ειπε να μην τον κοιμιζω νωρις για να τρωει αλλο ενα γευμα και πιο μετα.

και ρωταω εγω τωρα..αφου το μωρο ειναι μια χαρουλα,χαρουμενο, κανει τσιασα και κακακια τρωει οσο αυτο χρειαζεται και κοιμαται 9-6,6.30 ή και 7 το πρωι γιατι να το ταιζω κοιμισμενο? καλ οδεν ειναι να κοιμουνται νωρις τα παιδακια?τελοσπαντων θα δω τι θα κανω αλλα λογικο το βρισκω που δεν εβαλε οχι γιατι δεν τρωει αλλα γιατι πηγαινει σαν την σουστα συνεχεια!!! που να του μεινει γραμμαριο!!!

αντε με τα κιλα συνεχεια...ουφ γιαυτο γινονται ολο και πιο πολλα παχυσαρκα μου φαινεται γιατι τα υπερταιζουμε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα marga το κοριτσακι σου παιρνει καλο βαλος μην το φοβασαι και μην του δωσεις συμπληρωμα καλη μου αφου θηλαζεις και τα πατε τοσο καλα μην δωσεις στο λεω εγω που δεν θηλασα τον μπεμπη μου οτι δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το μητρικο γαλα.εμενα επαιρνε 500γρ τον μηνα και η παιδιατρος μου μας ειπε οτι ειναι καλα αφου το μωρο πρεπει φυσιολογικα να παιρνει εως 1 κιλο το μηνα

ο μπεμπης μου ειναι 11 1/2 μηνων και ειναι 8200!!!! οποτε μην ανησυχεις ολα καλα ειναι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανησυχείς και μη δίνεις συμπλήρωμα. Εφόσον οι βρεγμένες πάνες είναι αρκετές δείχνει ικανοποιημένο και χαρούμενο δεν υπαρχει κανένας λόγος να δώσεις .Αν πείναγε θα ζητούσε να θηλάσει περισσότερο. Τα μωρά τους τρείς πρώτους μήνες παίρνουν απο γύρω στα 25 γρ. την ημέρα. Μπορεί να παίρνουν και λιγότερο χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν δώσεις συμπλήρωμα ξεκινά ένας φαύλος κύκλος. Αυτό σημαίνει οτι το στηθος σου θα πάρει το μήνυμα και θα παράγει λιγότερο γάλα. Προσπάθησε να το βάζεις όσο πιο συχνά μπορείς στο στήθος. Μην περιμένεις να κλάψει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...