Μετάβαση σε περιεχόμενο

παιδια που δεν τρωνε


Recommended Posts

η κορη μου 7 μηνων αρνειται πεισματικα να φαει φρεσκια φρουτοκρεμα και χορτοσουπα,τρωει τις κρεμες σε σκονη και αυτες για να τις φαει κανουμε πανω απο μια ωρα.κοντευω να τρελαθω τι κανω λαθος?το γαλα που πινει ειναι το πολυ 100 με 150 ml.γινεται να μην πειναει ποτε?το κακο ειναι οτι παιρνει λιγο βαρος.την τελευταια φορα πηρε σε ενα μηνα 300 gr.στεναχωριεμαι που δεν καταφερνω να την ταισω οπως οι αλλες μανουλες τα παιδια τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μεταξια οπως θα σου λεεικι ο παιδιατρος φανταζομαι,η μεγαλη αυξηση βαρους δεν ειναι πλεον επιθυμητη στα μωρα γιατι προδιαθετει για παχυσαρκια!Περισσοτρο να σε ενδιαφερει η ποιοτητα της τροφης παρα η ποσοτητα,δηλαδη καλυτερα να φαει 3-4 κουταλιες φρουτα φρεσκα παρα ενα γεματο πιατο ετοιμης κρεμας που δεν θα της προσφερει τιποτα παρα μονο θερμιδες!Προσπαθησε σταδιακα και λιγο λιγο να δινεις φρουτα και σταματα τις ετοιμες κρεμες!Οσο και να φαει κερδισμενη θα ειναι η μπεμπα σου,και λιγο να φαει.. τα απαραιτητα συστατικα,βιταμινες,μεταλλα και ιχνοστοιχεια θα τα παρει,οποτε μην ανησυχεις για την ποσοτητα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μεταξια μου για το βαρος να μην ανυσηχεις εμενα ο δικος μου ειναι 11 μηνων και μεχρι τωρα το ανωτερο που εχει παρει ειναι 500γρ με τις πιο πολλες φορες να παιρνει 300γρ!!!!

η παιδιατρος μου δε ειναι εντελως αρνητικη οταν βλεπει υπερβολικα παχυσαρκα παιδια!!!

στην αρχη ειναι λιγακι δυσκολο το θεμα φρουτοκρεμα και χορτοκρεατοσουπα ειναι μεχρι να συνηθησουν...εμενα ενω στην αρχη ετρωγε την φρουτοκρεμα μετα το εραψε το στομα κλαμα και κακο...ειχε δυσανεξια στα φρεσκα τουλαχιστον ετσι νομιζαμε και εγω και η παιδιατρος μου:laugh: τωρα εχει ενα μηνα που του ξαναδινω φρεσκια και την τρωει(βαζω φρουτα εποχης μπανανα,ροδακινο,βερικοκο και πορτοκαλι)στην χορτοσουπα ειχα τα ιδια και μια κοπελα εδω μου ειπε να βαλω ενα κρεμμυδι και λιγο λεμονι (το λεμονι με μετρο ε???? γιατι κανει λιγακιιιιιι διαροια.....

του εβαλα λιγο παραπανω καροτο και πατατα που γλυκιζουν και εφαγε τωρα πια δεν αφηνει ουτε κουταλια

α!! και κατι αλλο!!! οταν τρωει φαγητο και κρεμες ειναι πολυ πιθανον να χορταινει και να μην τρωει πολυ γαλα εμεις πιναμε το βραδυ 250μλ και τωρα 150 σκαρτα 200

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να αγχώνεστε τόσο. Σύμφωνα με γιατρούς αλλά και σχετικά βιβλία που έχω διαβάσει τα μωρά έχουν την ικανότητα να παίρνουν όση τροφή χρρειάζονται και μάλιστα κάνοντας μια ισορροπημένη διατροφή. Καμία σχέση δηλαδή με τους ενήλικες. Εαν δεν επιθυμεί να φάει φρουτόκρεμα ή κάτι άλλο τέλος πάντων, μην την πιέζετε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι ένα σωρό αρνητικές συνέπειες που θα σας ταλαιπωρούν συνέχεια. Μπορείτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας για εναλλακτικές λύσεις και να τις προσφέρετε τα θρεπτικά συστατικά της φρουτόκρεμας με κάποιο άλλο τρόπο. Στο θέμα 'φαγητό' είναι πολύ σημαντική η ευελιξία και ο σεβασμός στις προτιμήσεις του μωρού. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται μα νιώθετε άσχημα και να το πέρνετε προσωπικά. Όλα τα παιδιά παρουσιάζουν ανάλογες συμπεριφορές κάποια στιγμή, αλλά κανείς δεν κατηγόρησε τη μητέρα τους. Τέλος, σε αυτές τις ηλικίες τα οπιαδήποτε προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν (παχυσαρκία, ανορεξία), οφείλονται καθαρά στις διατροφικές συνήθειες που οι γονείς καθορίζουν για το παιδί, καθώς επίσης και σε ψυχολογικά αίτια. Εάν, λοιπόν, εμπιστευτείτε το μωρό σας για τη διατροφή του και του παρέχεται τη συναισθηματική ασφάλεια που έχει ανάγκη, όλα θα φτιάξουν πολύ σύντομα. :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχήν να πω οτι συμφωνώ και μου άρεσε παρα πολυ η τοποθέτηση της/του Φαφαουλι . :)

Για να μην τρωει Μεταξία μου θα πει οτι δεν ειναι ετοιμη να φαει . Εγω δεν πιεσα και δεν πιέζω την μικρή μου να φαει . Οποτε θελει και ειναι ετοιμη θα φαει . Σε καμια περιπτωση δεν της δινω αχρηστες τροφες (κρεμες , μπισκοτα , γλυκά ) απλα για να φαει !

Να θυμασαι οτι τωρα χτιζονται οι βάσεις για ενα υγιες αυριο !!!

Ολοι μας μαθαμε να τρωμε και τρωμε .... το θεμα ειναι ομως το ΤΙ τρωμε :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας,συμφωνω απολυτα μαζι σας.απλα ειναι πολυ δυσκολο να βλεπεις το παιδι σου να μην τρωει και αναγκαζεσαι να κανεις καποιες υποχωρησεις(βλ.. ετοιμες τροφες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...