Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Re koritsia, o mikros mou exei provlima me ta kakakia tou. Den kanei kathe mera. Mporei na perasoun k 3 meres k na ta kanei meta ola mazemena, na lerothei mexri to sverko tou. Ton lipamai ton kaimeno, giati thelei, sfiggetai, ponaei k gkriniazei. Ti mporo na ton kano gia na ton voithiso na kanei kaka tou? Ton voithao ligizontas ta podarakia tou konta stin koilitsa alla apoti fainetai den einai arketo. Na tou dino xamomili? Ti na kano, den ksero, de mporo na ton vlepo na ipoferei k etsi.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα Λένα.Από όσο ξέρω το χαμομηλάκι βοηθάει σε μας πάντως πολύ μου το είχε συστήσει και η παιδίατρος και όποτε ζορίζονταν του έδινα και "έκανε δουλειά".Αυτό ξέρω μόνο να σου πω..:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΕΝΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΟΝΕΡΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ...ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Κ ΓΙΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΥΠΟΘΕΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΑΛΑ ΦΡΙΖΟΛΑΚ ΚΟΜΦΟΡΤ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΖΟΥΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΩ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΩΠΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ. Η ΞΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ (ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ) ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΤΡΙΒΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΠΩΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΖΑ Ή ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΛΕΝΑ ΣΤΟ ΝΙΠΤΗΡΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η δυσκιλιοτητα ειναι πολυ γνωστο φαινομενο ενος νεογγενητου δεν μας αναφερες ποσο ειναι .

Αν θηλαζεις να προσεξεις τι τροφες τρως εσυ γιατι καποιες φαιρνουν δυσκιλιοτητα αν οχι να ξερεις οτι υπαρχουν τα υποθετα γλυκερινης και να το πεις στη παιδιατρο μην το αφησεις να συνεχιστειμην τεμπελιασει το εντερο .Το χαμομηλακι βοηθαει και ειναι και καλο ηρεμει τα μωρα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σημερινο: 'Τα μωρα που θηλαζουν κανουν καθε μερα κακα τους. Εσενα γιατι κανει καθε 2 μερες; Μηπως δεν της φτανει το γαλα σου;'

Σημειωνω οτι ειναι μεμωνομενο γεγονος οτι εκανε κακα μετα απο 2 μερες.

Αν θηλαζεις μεχρι και την εβδομαδα δεν κανεις κατι. Βεβαια ταλαιπωρειται το μωρακι σου... Αν παλι δεν θηλαζεις, μηπως φταιει το γαλα που πινει; Αν αλλαζες γαλα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμάς μας είχε προτείνει η παιδίατρος να της φτιάχνουμε το γάλα σε χαμομηλόνερο. Βοήθησε μπορώ να πω. Στην αρχή έκανε κάθε τρίτη μέρα σαν να ήθελε να αποφύγει τα υπόθετα γλυκερίνης!!! Πρόσθεσα ενσιάμεσα χαμομηλάκι και πήγε ανα δυο μέρες. Πάντως την είχα αφήσει και 4 γιατί δεν ήθελα να βάζω στο μωρό υπόθετα. Καλύτερα να αποφύγεις και συ τέτοιες μεθόδους. Υπάρχει φόβος αδράνειας του εντέρου του βρέφους από ότι έχω ακούσει, και είναι εύλογο..!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lena mou agapi mou kalimera...

Ax re gmt,,,

poli asximo einai na vasanizetai ena mwraki gia kakakia tou...

Mila me ton paidiatro sou,,,

Kai sumvouleutou gia to gala comfort pou sou exei pei kai i fili mas i Falassarna...

Se mas pantos ekane poli kali doulitsa ston kwnstantino mou...

Sas euxwme ta kalitera...

Filia...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lala ton thilazo. Akoma den exei kanei kaka tou, olo klaiei k olo diplonetai o kaimenos. O paidiatros mou eipe na tou doso xamomili, alla den ksero. Meta mou eipe na tou valo ipotheto glikerinis. Den ksero, fovamai, pos tha to valo sauto to kolaraki?? O mikros mou einai 2 minon, kapoia me rotise.

Auto pou lete me tin mpatoneta? Ti kanete akrivos?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα και εμεις ειχαμε μεγαλο προβλημα..

θα σου πω τι εκανα εγω μετα απο συμβουλη παιδιατρου..

να τονισω ομως οτι δεν την θηλαζα..

μια φορα επινε το γαλα της διαλυμενο σε νερο και στο επομενο γευμα το γαλα διαλυμενο σε χαμομηλι,λειβαδεια ολοκληρα καταναλωσαμε!!

τωρα εσυ που θηλαζεις δεν ξερω πως μπορεις να το κανεις..

μετα

οταν εκλεινε 24 ωρες χωρις να εχει κανει κακα εβαζα θερμομετρο στο οποιο ειχα βαλει βαζελινη..

συνηθως την βοηθαγε μαζι με μασαζακι στην κοιλιτσα..(ρωτα παιδιατρο να σου δειξει πως το κανουνε δεν ειναι τιποτα..)

οταν κλειναμε 48 ωρες γεματες βαζαμε υποθετο γλυκερινης..στην αρχη βαλτο με τον αντρα σου μαζι οχι γιατι ειναι δυσκολο αλλα επειδη θα φοβασε καλο ειναι να σου κραταει τα ποδαρακια για να μπορεις πιο ευκολα

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιτα εμενα με βολευε ανασκελα και τα ποδαρακια ψηλα (σκεψου τα γονατα περιπου στην κοιλιτσα)και εβαζα στην τρυπουλα πολυ λιγη βαζελινουλα για να γλυστραει πιο ευκολα μεσα(πολυ πολυ λιγο ομως)στην αρχη θα το βαζεις και μετα θα βγαινει κατευθειαν μην αγχωθεις βαλτο παλι σιγα σιγα κλεισε την τρυπουλα με το δακτυλο και σηκωσε λιγο πιο πανω την λεκανη..

τις περισσοτερες φορες δρα αμεσως..

αλλα για μενα δοκιμασε πρωτα να βαλεις κατα τον ιδιο τροπο θερμομετρο που το θεωρω πολυ πιο ευκολο και πιο ανωδυνο και για τους δυο σας!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τωρα που το σκεφτομαι θες να σου πω ακριβως την διαδικασια με το θερμομετρο?

αν ειναι πεσ μου γιατι θα βγω σε λιγο(απο το site) και δεν θα μπορω να σε βοηθησω..

καταλαβαινω απολυτα το αγχος σου το εχω περασει και ξερω πως ειναι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοπελα μου...

καλα ε ουτε καφε δεν εχω πιει με το που ξυπνησα μπηκα να δω χιχι!!

λοιπον θα σου πω τι ακριβως εκανα (απειρες φορες )στην μικρη μου(αυτο μου το ειχε δειξει η παιδιατρος μου)

θα παρεις βαζελινη παιδικη (προδερμ)

αρχικα με μια καθαρη γαζουλα και οινομπνευμα θα απολυμανεις το θερμομετρο(το οποιο ειναι αυτα τα ψιλα του λεπτου μην βαλεις τιποτα αλλα παλια χοντρα που υπηρχαν:blink: )

το κοιτας βεβαια να μην ειναι πουθενα σπασμενο

το βουτας το πισω μερος του (οχι απο την ασημενια μυτουλα που ακουμπαει στην μασχαλη απο την αλλη πλευρα)

μεσα στην βαζελινη και την απλωνεις στο θερμομετρο(οχι πολυ μεγαλη στρωση)

βαζεις λιγη βαζελινη και στην τρυπουλα

το παιδι ανασκελα,και κρατας τα ποδια ανοιχτα και λυγισμενα(για να ανοιξει πιο πολυ η τρυπουλα)και σιγα σιγα βαζεις το θερμομετρο μεσα εξω για να το ερεθισεις

και μερικες φορες γυρνας το θερμομετρο κυκλικα μεσα στο πωπουδακι

για να καταλαβεις μεχρι που μπαινει αν δεις την πισω πλευρα του θερμομετρου μεχρι εκει που λεει 40(ειναι το maximum που το εβαζα γιατι μεχρι εκει ειχα δει την παιδιατρο να το βαζει)

αλλα σιγα σιγα και αφου το εχεις βγαλει κανα 2 φορες μπας και εχει ενεργησει

να το βγαζεις στην αρχη γιατι μπορει κατευθειαν να σου κανει κακα

βγαλε το θερμομετρο και πιασε οπως ειναι το παιδι τα γονατα του και πιεσε τα με μια σχετικη δυναμη στην κοιλιτσα(νοητα σκεψου στην δεξια και αριστερη πλευρα της κοιλιτσας και πιθανοτατα ετσι να φυγουν και αερια του)

ολα αυτα τα εκανα για πολυ καιρο και ετσι απεφυγα τα πολλα υποθετα και κλισματακια

ρωτα τον γιατρο σου ομως και θα σου πει

απλα να ξερεις επειδη εχει πολλες μερες να κανει μπορει να πιασει μονο το υποθετο αλλα εμενα η παιδιατρος μου ειχε πει να μην αφηνω τοσο πολυ το παιδι χωρις να εχει κανει κακα και να της ελεγα αν ποτε βγαινανε πολυ σχηματισμενα

τονιζω ομως οτι δεν θηλαζα...δεν ξερω τις διαφορες!!

α!για κανα 5λεπτο προσπαθεις και αν δεν πιασει μετα απο 2-3 ωρες παλι maximum 4 με 5 φορες την ημερα προσπαθεις με αυτον τον τροπο μεχρι να ενεργησει..

καλυτερα μετα το φαι που αρχιζει και λειτουργει το εντερακι..

στειλε μου οταν τα......κανετε :);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου κορίτσι μου. Αργησα να απαντησω γιατι είχαμε φυγει οικογενειακως και σημερα γυρισαμε. Καναμε κακα τελικα,αλλα με υποθετο. Αχ ο αντρας μου του το εβαλε, δε μπορεσα ουτε καν να βλεπω.. Δε το μπορω αυτο το πραγμα.. Ας του το κανει αυτος τουλαχιστον να μπορει να παει για κακα.

Αυτο που λες με το θερμομετρο φαινεται ενδιαφερον, θα το πω στον αντρα μου να το δοκιμασει.Και αν εχει κ σε εμας αποτελεσμα ειναι καλυτερα σαφως απο το να του βαζουμε υποθετο καθε 3 μερες..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λενα αυτο με το θερμομετρο το εκανα και εγω του γιου μου μεχρι 31/2 μηνων σχεδον καθε μερα (ειχαμε τρομερο προβλημα με τα κακακια του)

μετα εκανα το γαλα διαλυμενο σε χαμομηλι(τσαντες κουβαλαγε ο αντρας μου με χαμομηλια χιχι) και σιγα σιγα εστρωσε επινε και ειδικο γαλα για κακακια και παλινδρομηση που ειχε.μακαρι τοτε να ειχα ανακαλυψει το μαμυ γιατι δεν θα τον ειχα ταλαιπωρησει στο παιδων θα ειχα εφαρμοσει νωριτερα το θερμομετρο και ολα θα εφτιαχναν.αν δεν μπορεις με βαζελινη βαλε λαδακι φαγητου η λαδι μασαζ εγω ετσι την βολευα και τωρα που μεγαλωσε και τρωει φαι εχει φτιαξει πληρως κανει 2 φορες την ημερα καθε μερα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Na sas rotiso k kati allo, oxi gia mena alla gia tin ksaderfi mou. To vazo omos edo gia na min anoigo allo paromoio thema.

I ksaderfi mou exei ena koritsaki pou molis sarantise. Exei k auto megalo provlima me ta kakakia tou. I ksaderfi mou tin thilazei k tis dinei k kseno. Exei mia vdomada pou to allakse to kseno k tis dinei k frisolac comfort mazi me to aplo. Kanei kaka tis alla simera pou imastan mazi ekane polla kaka, arketa neroula k opos pige na ti skoupisei eixe kati sa vlenna, den ksero tora k pos na sas to eksigiso kala. Diafano, sa vlenna, megaloutsiko.

Mipos sas exei tixei, mipos kserete ti einai?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην ανησυχεις για τα κακακια του.Τα μωρα που θηλαζουν κανουν μεχρι και μια εβδομαδα να ενεργηθουν.Ειναι απολυτα φυσιολογικο!Δοκιμασε αυτο με την μπατονετα η με το θερμομετρο.Εμενα με βοηθησε.Οσο για την βλεννα που αναφερες,το χω παθει κι εγω με το μωρο μου και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...