Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προβλημα με την κρεατοσουπα!!


Recommended Posts

Ο μπεμπης μου ειναι 6,5 μηνων και πριν 3 μερες αρχισαμε την χορτοσουπα/κρεατοσουπα..το θεμα ειναι οτι δεν του αρεσει καθολου..αρνειται πεισματικα να φαει και με το ζορι τρωει 3-5 κουταλιες και μετα του δινω γαλα...του βαζω κολοκυθακι,καροτο,σελινο.σπανακι και πατατα αλλα δεν μας αρεσει..σκεφτομαι να του βαζω και ρυζακι οπως εκανε η μητερα μου σε μενα..θα ηθελα τις εμπειριες και γνωμες σας..σας ευχαριστω!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ακομη δεν εχω την εμπειρια αλλα αφου βλεπεις πως δεν τη τρωει κανε του διαφορες παραλλαγες. Δηλαδη μια φορα μη βαλεις κολοκυθι αλλη φορα μη βαλεις καροτο κτλ. Η ανηψουλα μου δεν ηθελε με τιποτα τη κοτοπουλοχορτοσουπα της και τελικα στο μωρο δεν αρεσε το βραστο κοτοπουλο...και μεχρι σημερα που ειναι 2 χρονων οταν το βλεπει λεει μπλιαχ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δοκίμασε να βάλεις μικρή ποσότητα κρέατος, να είναι περίπου σε μέγεθος σπιτόκουτου. Όταν βάζουμε "μεγάλη" ποσότητα κρέατος γίνεται στυφό και δεν το τρώνε. Βάλε και λίγο λεμονάκι όταν το αλέθεις, ίσως έτσι να το φάει!!!

καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητη φιλη

το σελινο εχει εντονη γευση, καλυτερα να μην το αλέθεις μαζι με τα υπολοιπα (η "ουσία" του εχει ετσι κι αλλιως περασει στο ζουμακι)

Και ο γιος μου ηταν δυσκολος γενικα. Απο την εμπειρια μου λοιπον ορισμενες οδηγιες (αν πιασουν, επιασαν)

1. πολυ καλο αλεσμα να μην εχει κομματακια και να καταπινεται ευκολα

2. οχι αλεσμενο το σελινο

3. να μην ειναι πολυ πηκτη αλλα ουτε ζουμι

4. πιο πολυ πατατα για να γλυκαινει

ο δικος μου το ρυζι δε το θελε γιατι δεν αλεθοταν καλα και τον αηδιαζαν τα "σπυρακια" του ρυζιου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε καταλαβαινω απολυτα.το κοριτσακι μου ειναι 7 μηνων και δεν την τρωει με τιποτα εχω δοκιμασει τα παντα.ουτε η φρουτοκρεμα της αρεσει και αναγκαστηκα της δινω σε σκονη.προτιμαει αυτες σε σκονη γιατι ειναι πιο γλυκες,ακομα και αν τυχει καμμια φορα να φαει μας παιρνει κανα δυωρο.ακομα δεν εχω βρει τη λυση αν εχετε καμια ιδεα θα με βοηθουσατε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μεταξια ,βαζε φρεσκα φρουτα εποχης με αρκετη μπανανα που γλυκαινει και για λιγο καιρο προσθεσε λιγο βραστο νερακι με 1 -2 κουταλιεσ της κρεμας που της δινεις(βανιλια ,σιταλευρο).καλη επιτυχια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ της βάζω πατάτα,καρότο,κολοκύθι,φιδέ η αστράκι.Σέλινο βάζω πολύ λίγο και καμιά φορά βάζω φασολάκια και αρακά.Αν θέλεις να βάζεις ρύζι,βάζε και μια ψιλή φετούλα λεμόνι για να είναι πιο νόστιμο.Κρέας μπορείς να της βαζεις 60 gr.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από την εμπειρία μου...

Όταν της έβαζα έναν μπαξέ στο πιάτο της, έτρωγε 5 κουταλιές, μπούχτιζε και τα έκανε μαντάρα, ήθελε να πιάσει το πιάτο και να το κοπανάει στο καρεκλάκι της. Μπερδεύονταν πολύ οι γεύσεις είναι η αλήθεια... Δοκίμασα μια φορά και έφριξα!:blink:

Από τότε της βάζω το πολύ 3 λαχανικά και το τρώει σαν λύκος..

Π.χ. κοτόπουλο, αστεράκι, καρότο, ή αντί για αστεράκι κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι, πατάτα. Στο μοσχάρι βάζω κολοκύθι, πατάτα, καρότο, ή αντί για κολοκύθι φασολάκι, αρακά, λαχανάκι βρυξελλών, πάντως μέχρι 4 το πολύ λαχανικά.

Λαδάκι βάζεις στο τελείωμα? Λεμονάκι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...