Μετάβαση σε περιεχόμενο

προβληματισμοί...


Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα. Σήμερα η μπέμπα το πρωί έκανε εμετό την ώρα που την τάιζα και εβγαλε αρκετή ποσότητα..μετά ήταν ανήσυχη για κανά μισάωρο, αλλά επειδή τώρα τελευταία μου βγάζει μετά τα γεύματα ( οχι τόσο πολύ αλλά βγάζει ) στεναχωρήθηκα και πήρα τηλ το γιατρό να έρθει. τελικά ήταν εκτός Αθηνών θα έρθει την Δευτέρα αλλά μου είπε οτι ακόμα και παλλινδόμηση να είναι, είναι φυσιολογικό στα μωράκια..δεν μας ανησυχεί αν δεν γίνεται συνέχεια, δηλαδή σε κάθε γεύμα και αν το παιδί παίρνει σταθερά βάρος...μου είπε ακόμα να την κρατάω κανα 20λεπτο να ρευτει αλλά δεν ρεύεται το μπεμπέκι μου..:dry: προβληματίζομαι λοιπον : να τη θηλάζω κανα 20λεπτο και μετα να την βγαζω απ το στηθος μηπως της πεφτει βαρυ το γαλατακι και παρατρώει? σημερα καναμε και το αλλο : της σήκωσα μ ενα μαξιλαράκι απο κάτω λιγο το στρωματάκι της καλαθούνας, γιατι μου ειπε να την εχω σε αναρροπη θέση με κλιση περιπου 30 μοιρες..μαλλον επιασε γιατι μετα μου κοιμηθηκε και το πρωι και το μεσημερι και τωρα απο κανα 2,5 την καθε φορα..αφου σκέφτηκα στο τελος να την σηκωσω σιγα σιγα να φαει (το πρωι εφαγε στις 11.3Ο και μετά στις 3! )αλλα μετα μου ειπε και η πεθερα να μην το ξυπναω το παιδι οταν κοιμαται, αν πεινασει θα ξυπνησει μονη της...

τελευταιο και κομματακι ασχετο με το θεμα αλλα τις τελευταιες 5 μερες εχει πεταξει κατι σπυρακια στο προσωπακι της (μαγουλα περισσοτερο και λιγοτερο στο μετωπο) και κανα δυο στο λαιμουδακι της που ειναι κοκκινα καποια εχουν και σαν ασπτη μυτουλα στο κεντρο..ο γιατρος μου ειπε μαλλον βρεφικη ακμη και να τους βαζω λιγο χαμομηλακι αλλα μου κανει εντυπωση που οταν κοιμαται ηρεμουν..οταν σηκωνεται φουντωνουν ακομα και με ορο να την πλυνω..αν ηταν ακμη δεν θα πρεπε να ειναι συνεχεια σε μια κατασταση??

αχ βρε κοριτσια σας ζαλισα παλι αλλα και εγω δεν ειμαι καλα...

.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga mou sxedon ola ta mora nomizo to pathainoun ayto..

eemna kapou stous 2.5 mines gia arketo diastima oti etrofe -thilazo- to ebgaze eite sa rouketes eite san emeto..

to eipa sti paidiatro k me leei afou thilazeis de mporo na kano kati..

k perase mono tou..tora bgazei normal k spania...

mi agxonesai...ola tha strosoun..osos gia ta spiria emena de ebgale alla arketa mora bgazoun..

elpizo na boithisa kapos..;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga μου ακολουθησε τις συμβουλες του γιατρου (ανασηκωμένο στρωμα , καλο ρεψιμο , πιο ορθια σταση στη διαρκεια του γευματος ) και βλεπουμε τι συμβαινει . Μην ανησυχεις η ελαφρά παλλινδρομηση ειναι κατι φυσιολογικό στα μωράκια .

Το μητρικό γαλα ειναι ευκολοχονευτο και ελαφρύ δεν ειναι καθολου βαρυ , δεν παρατρώει και δεν ενοχλει το μωράκι σου . Μην βαζεις ωράρια γιατι θα δημιουργησεις προβληματα !

Αν το μωρο βρεχει 6-8 πανες την ημέρα τοτε δεν το ξυπνας για φαγητο . Αν ομως δεν βρεχει αρκετες πανες και εχεις υποψια οτι δεν τρωει καλα τοτε φυσικά και το ξυπνας . Αυτα τα "δεν ξυπναμε το μωρο για να φαει" κλπ δεν ταιριαζουν σε ολα τα μωρά . Μερικά μωρα θελουν παροτρυνση για να φάνε και πρεπει να τα βοηθάμε !

Τα σπυράκια πιθανον ειναι ακμή μην σε ανησυχουν σε λιγες μερες θα περάσουν :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

γεια σου απο προσωπικη πειρα πιστευω οτι το μωρακι σου ισως εχει παλινδρομηση γιατι και η μικρη μου εχει και της περασει λιγακι απο τοτε που της εδωσα ενα σιροπι το epadoren.βοηθαει πολυ και το ειδικο γαλα που υπαρχει αλλα ειναι κριμα αν θηλαζεις να της δωσεις ξενο.εγω την θηλασα μεχρι 6 μηνων και της εδινα το σιροπι και οτν δεν ειχα πολυ γαλα της εδινα και ξενο της wyeth to gf26 και ετσ της περασε λιγακι.τελειως ομως περναει αφου ξεκινησει τις κρεμουλες.πολλα μωρακια υποφερουν απο αυτο αλλα δεν ειναι κατι σοβαρο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...