Μετάβαση σε περιεχόμενο

Για τις εδω και καιρο θηλαζουσες μανούλες!


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!Βλέπω στα tickers σας οτι θηλάζετε 8,5 μήνες, 1 1/2 χρόνο και ειστε πραγματικά αξιοθαύμαστες! Συγχαρητηρια! Εχω μια απορία:Εσείς που θηλάζετε τόσο καιρό, το μωρο τρεφεται αποκλειστικά και μόνο απο εσάς? Δε δινετε αλλο συμπλήρωμα ή κρεμούλες ή κάτι άλλο? Τωρα το καλοκαιρι με τη ζέστη,δε δίνετε τσαγάκι? Θηλάζω αποκλειστικά το τριων μηνων μωρό μου και αν δεν είχα εσας , δε θα τα καταφερνα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

blepw oti den exeis akoma apanthsh giayto tha sou pw egw .

meta ton 6 mhna mpenoun sto programma kai oi sterees trofes ,ta koritsia apoti exoume sizhtisi fysika kai dinoun kai fagaki .ews tis sterees trofes legete apoklistikos thilasmos giati mexri tote trefete apoklistika mono me galamanoulas .

egw akoma opos kai esy hmaste ston apoklistiko thilasmo ,mhn anisixeis ta mwrakia mas mexri na ginoun 6 mhnw den exoun anagh tipote alo .to nero to pernoun apo to galataki mas kai pernoun oso xriazonte ...tsai giati na doseis ?den yparxei logos ,giati na fouskosei me tsai kai na xasei geuma threptikotato apo gala ?!!!

apoti gnorizw ta koritsia sthn arxh arxisane me poltopoihmena froutakia kai meta proxorisan se laxanika kotopoulaki ka me thn shra .

analhtika tha ta mathw kai egw opos kai esu otan apanthsoun .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η κόρη μου είναι 8,5 μηνών και συνεχίζω να την θηλάζω. Μέχρι και τους 6 μήνες ήταν αποκλειστικός θηλασμός και τίποτε άλλο ούτε νερό ούτε τσαγάκι, το ίδιο έκανα και με τον γιο μου όταν ήμασταν στον καύσωνα της Λάρισας!!! μόνος θηλασμός.

Αφού λοιπόν συμπληρώσαμε τον 6 μήνα αρχίσαμε, όπως μας είπε και ο παιδίατρος, τις στερεές τροφές. ο δικός μας παιδίατρος μας είπε να ξεκινήσουμε με καροτάκι, μετά προσθέτουμε πατάτα και μετά λαχανικά και μετά πρόσθεσα κοτόπουλο ή μοσχαράκι. Αυτό το έκανα για ένα μήνα, τον επόμενο αρχίσαμε τα φρουτάκια, μήλο, μπανάνα μετά πρόσθεσα αχλάδι, πορτοκάλι κλπ. Δίνω 2 γεύματα: 1 γεύμα φρούτα σαν δεκατιανό και ένα γεύμα τα λαχανικά με ή χωρίς κρεατάκι. Τα υπόλοιπα γεύματα είναι θηλασμός.

Εν τω μεταξύ για να φάει κάνουμε περίπου 1 ώρα γιατί δεν ανοίγει το στόμα της και με ταλαιπωρεί!!!:unsure: τα νεύρα μου!!! αλλά ελπίζω ότι θα βελτιωθεί....!!:):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mom to be έγραψε:

Αφροδίτη,ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Αν όμως αντικαθιστουμε γεύματα ,δε μειώνεται η παραγωγή?

δεν αντικαθιστάς τα γεύματα απλά συμπληρώνεις τον θηλασμό με αυτά. Εγώ στην αρχή είτε την θήλαζα πρώτα και μετά της έδινα την στ. τροφή ή το αντίθετο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο δικός μου μετά το χρόνο ουσιαστικά άρχισε να τρώει κάπως καλά. Δειλά δειλά στον έβδομο άρχισα να του προσφέρων μήλο ή αχλάδι (λιωμένα με το γουδί, όχι τελείως πολτόποιημένα στο μπλέντερ) και έτρωγε λιγότερο από πουλάκι. Από το ένατο σταμάτησα να του τα λιώνω, του έδινα μια καθαρισμένη φέτα στο χέρι..

Μαύρο ψωμάκι του άρεσε να τρώει από τον όγδοο. Είναι όμως από τα παιδιά που άργησαν (σε σχέση με άλλα) να δεχτούν τις στερεές τροφές, μόλις τελευταία΄μπορώ να πω ότι άρχισε να τρώει σε σταθερή βάση και ειδικά κρέας που στην αρχή δεν το ήθελε σχεδόν καθόλου..Με τα φρούτα τα πάμε όμως πολύ καλά, τρώει και ταχίνι, σταφίδες και πολλά θρεπτικά πράγματα πια...

Τέλος πάντων, ο δικός μου ήταν δύσκολος στο φαγητό (πολύ γάλα θέλει πάντα) αλλά εφόσον σε ένα παιδί που θηλάζει, και έχει επομένως μια άριστη διατροφική βάση, του προσφέρεις υγειινές τροφές (τις κρεμούλες δεν τις συμπεριλαμβάνω σε αυτές όπως και οτιδήποτε έτοιμο) τότε το παιδί θα πάρει αυτά που χρειάζεται, σύμφωνα με τους δικούς του ρυθμούς και ανάγκες. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνες πρέπει να του προσφέρεις ΄κυρίως..

Αχ, είχα δανειστεί ένα φοβερό βιβλίο, δεν ξέρω αν έχει μεταφραστεί τώρα, μακάρι, πάντως λέγεται "My child won't eat" ενός Ισπανού παιδιάτρου. Το δανείζει ο Σύνδεσμος θηλασμού.Είναι πολύ διαφωτιστικό και ξεαγχωτικό!!!:silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

emena pantos otan trow kati me kitazei entona ,karfonei ta matia kai den ta pernei apo to ti kanw kai ti trow .

proxthes tou akoumpisa ligo mauaro cwmi sta xilakia (mhn anxoneste den tha tou to edina) kai autos ebgale thn glosa kai to akoumpise .den to eglice mono to akoumpise ,fysika kai den tha tou edina tipota apla hthela na dw ti tha kanei an to exei konta tou .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mom δεν ίσχυουν τα ιδια για τα μωρα μικροτερα των 6μηνων και τα ιδια με μωρα κοντα στο χρονο . Επισης παντα αφουγκραζομαστε τις ανάγκες του μωρου .

Αλλα μωρα ειναι ετοιμα να φάνε απο τον 6ο μηνα και αλλα πολυ αργότερα . Τσαι εγω δεν εδωσα ποτε και ουτε προκειτε. Νερο δινεις μονο οταν μπουν οι στέρεες τροφές και αυτο ανάλογα ...

Δεν αντικαθιστουμε γευματα αλλα συμπληρώνουμε με στερεες τροφες . Υπαρχει ομως μια μεριδα παιδιων που αντικαθιστουν απο μονα τους το γευμα . Ακολουθουμε το μωρο και φυσικά δνε το πιεζουμε η παραγωγη μας θα ρυθμιστει αναλογα . Οπως και το αντιθετο να μην θελει να φαει στερεες το μωρο .

Εμενα η μικρη μου ειναι οπως ο μικρος της Αργω . Ακομα δεν εχει φαει ουσιαστικά . Δεν εφαγε ποτε λιωμένα μονο κομματάκια και εδω και καιρο τρωει τα φρουτα κρατώντας τα ολοκληρα ...οταν τρωει ...

Πιστευω πως οταν ειναι ετοιμη θα φαει για την ωρα της ειναι αρκετο το γαλατακι της μαμας :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δε γνωρίζω ακριβώς τον λόγο, δε ξέρω να στο εξηγήσω αλλά στην εξωσωματική δεν είναι ασυνήθεις οι εξωμητριες κυήσεις.  Κουλό έτσι; Κι όμως.... 
    • Γειά σου κορίτσι μου! Καλώς ήρθες! Εδώ όλες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και σε καταλαβαίνουμε. Λυπαμαι για τις αποτυχιες... οι βιοχημικες είναι συνηθισμένες, δυστυχώς. Και εξωμητριες ακους ολο και πιο συχνα... Αλλα, να σε ρωτήσω, πώς σου προεκυψε εξωμητρια από εξωσωματικη; Η εξωσωματικη παρακάμπτει τις σαλπιγγες και απ αυτή την άποψη θεωρείται πιο ασφαλής, αφου η ετ γινεται απευθειας στη μητρα.  Σ αυτό που ρωτάς, να κάνεις όπως αισθάνεσαι. Αν δεν είσαι έτοιμη για νέα διέγερση, να προσπαθήσετε μόνοι σας. Σας δινει το οκ ο γιατρος; Η καλή ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία στην εξωσωματικη, να μην πιεστεις, αν αισθάνεσαι κουρασμένη. Ύστερα είναι και το οικονομικό, που είναι υπολογίσιμο κόστος. Η ηλικία σου ποια ειναι;  Από την άλλη, σκέψου ότι τα κέντρα κλείνουν κάποια στιγμή τον Αυγουστο. Δηλαδή αν πατε τον Ιούνιο μονοι σας και δεν προκυψει, οριακά προλαβαίνετε τον Ιούλιο, αναλόγως και τις ημερομηνίες της περιόδου σου. Ζύγισε τα όλα αυτά. Πάντως ο ένας ή οι δύο μήνες δεν κάνουν την διαφορά. Εμεις εδω ειμαστε, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλή επιτυχία.
    • @ditaki μωρε και γω εχω ενέργεια και εννοειταο δε με πήραν τα χρονια. Εσυ ομως εισαι ηδη εγκυος. Και η ολη διαδικασία της συλληψης εχει ενα αγχος. Απλα αλλο να εισαι πχ 32 και να προσπαθείς για 3ο και αλλο 36. Προσωπικά δεν εχω σκοπο να κανω ελευθερα πχ εφορου ζωης και όποτε ερθει. Αν ήμουν 32 πχ θα ελεγα οτι εχω μια 3τια ανετα μπροστα μου. Αντιθετως αν ειχα μονο ενα παιδι ναι θα προσπαθουσα οσο με επαιρνε. Και στα 40 μου ακομα. Και στα 40 φευγα. Αν ολα πήγαιναν καλα τωρα θα ειχα ηδη ενα ακομα μωρο. Αλλα τωρα δεδομενων των συνθηκων εχω ενα χρονο διάγραμμα. Αν ερθει μέχρι τότε καλως. Αν οχι παλι καλως.
    • @Elenaki12 λογικο ρε αγαπη να σπαζεσαι. Εμείς δουλευουμε βαρδιες κ μερικες φορες πεφτει να φευγει ο ενας για δουλειά πριν να γυρισει ο αλλος. Αστα. Με το καλο ο γαμος σας! Να σας πανε ολα τελεια!
    • Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια ! Δεν εύχομαι τίποτα άλλο από εκείνη τη μετά, να είμαστε καλά κ να έρθουν όλα όπως τα ονειρευόμαστε ! Με προτεραιότητα το μωράκι μας .. δυστυχώς το είδος της δουλειάς μου δεν μου επιτρέπει τέτοιες κινήσεις εύκολα, αλλά δεν ήθελα να χάσω κ αυτόν τον μήνα χωρίς λόγο! Κάνω τόσες θυσίες(καλή διατροφή, τεστ, συχνες επαφεσ Ακόμα κ πτώμα ) να το χάσω μόνο κ μόνο για τη δουλειά ;!;! Αν είναι να χαθεί ο μήνας να χαθεί από άλλες αιτίες όχι μόνο γιατί έχουμε κωλοδουλεια… συγγνώμη για αυτά που λέω αλλά με είχε πιάσει το παράπονο όταν είδα την κατακόκκινη γραμμή το μεσημέρι στο τεστ ωορρηξίας που πάλι έτυχε σε μέρα που δούλευα ..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...