Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σκέτο νερό. Πότε δώσατε πρώτη φορά;


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σε όλες!

Πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε τις κρέμες μας. Μέχρι τώρα δεν είχα δώσει στην μπέμπα μου σκέτο νεράκι καθώς είχα διαβάσει σε βιβλία εγκυμοσύνης και διατροφής πως το μωρό παίρνει το νερό που χρειάζεται από το γάλα κι ότι δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε παραπάνω σκέτο. Ο παιδίατρος μου ήταν επίσης αυτής της άποψης.

Λόγω του ότι η διατροφή μας αλλάζει τώρα, σκέφτηκα να τον ρωτήσω πάλι για το θέμα του νερού. Η πρότασή του ήταν να της δίνω λίγο αλλά μου τόνισε πως μάλλον δεν θα το πίνει. Του εξήγησα πως δεν θέλω να δώσω νεράκι σκέτο αν δεν χρειάζεται, μόνο αν είναι απαράιτητο. Η απάντησή του με έκανε να αισθανθώ πως δεν ήταν σίγουρος, όχι τόσο οι λέξεις αλλά ο τρόπος που το είπε: "Ναι, ναι καλό είναι να πίνει λίγο νερό".

Θα μπορούσατε να μου πείτε εσείς πότε ξεκινήσατε να δίνετε σκέτο νεράκι; Φαντάζομαι πως για τις μανούλες που γέννησαν καλοκαίρι αλλάζουν τα πράγματα. Τι σας είχαν συμβουλέψει οι παιδίατροί σας - αν σας είχαν συμβουλέψει - και είδατε εσείς διαφορά με το παιδάκι σας σε σχέση με αυτό που σας πρότειναν εκείνοι;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγάπη μου γεια σου!

Σκέτο νεράκι ξεκίνησα να της δίνω από τον 5ο μήνα που αρχίσαμε φρουτόκρεμα. Στην αρχή δεν της άρεσε καθόλου. Της το έδινα ζεστό με το κουτάλι αφού το έριχνα στο πιατάκι με την κρέμα της, ανακατευόταν με ότι είχε περισσέψει και έπαιρνε γεύση. Το επόμενο βήμα ήταν να της το δίνω με το κουταλάκι αλλά χωρίς γεύση κρέμας:).

Πλέον το πίνει κρύο, με το μπουκάλι και με το εκπαιδυτικό ποτηράκι που της πήρα.

Ο γιατρός μου είχε πει από τον πρώτο μήνα να της δίνω νεράκι για τον λόξυγγα που έκανε συνέχεια, εμφιαλωμένο και βρασμένο. Δεν της έδινα σκέτο, της έβαζα και χαμομηλάκι. Της άρεσε πολύ και τη χαλάρωνε!

Σε φιλώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγαπη μου εθεσες ενα θεμα πολυ σοβαρο .Οντως τα μωρακια το πρωτο καιρο που θηλαζουν κυριως δεν εχουν αναγκη απο ωερο μια και το μτρικο γαλα καλυπτει τις ανγκες του .Αν βεβαι ενα παιδακι δεν θηλαζει παλι οι παιδιατροι και τα βιβλια διατροφης λενε οτι δεν ειναι απραιτητο .Εγω γεννησα μηνα Μαρτιο και μου ειχε πει η παιδια τρος οτι το μωρο δε χρειαζετε νερο δεν θηλασα και ευτυχως που εκτος απο το γαλα επεινε και χαμομηλακι και τηλιο καποια στιγμη τον Μαιο εβγαζε στις πανες ενα πορτοκαλοκιτρινο χρωμα οταν το ειπα στη παιδιατρο μου ειπε οτι δνε ειναι τιποτα αλλα μαλλον ειναι αλατα των ουρων, επειδη τα πηρα πηγα σε μια αλλη παιδιατρο και μου ειπε οτι δεν ειναι κατι ανυσηχιτικο αλλα θα καναμε μια καλλιεργεια ουρων για να αποκλεισουμε την περιπτωση ουρολιμωξης Ευτυχως βγηκε αρνητικο και οντως ηταν αλατα των ουρων και μου ειεπ απλα να του δινω περισσοτερο νερακι γιατι το μωτο θα παθαινε αφυδατωση .Τα πηρα με την ιδιωτικη παιδιατρο που της εσκαγα το 2004 50 ευρω και πηρα τηλ .να την ενημερωσω και ειχε το θρασσος να μου πει οτι ναι δωσε νερο !λες και εγω ημουν μαντης να ανακαλυψω οτι επρεπε να δωσω .Πρωτη φορα που του εδωσα το ειχα βρασει και το αφησα να κρυωσει και ηπιε Αγαπη μου 70 γραμμαρια .Η παιδιατροε που τελικα καταληψαμε ειναι η δευτερη η οποια ειναι στο Ικα και στο Παιδων η διαφορα ειδες !Δωσε νερακι αμεσως στο μωρο γιατι το νερο επιβαλλετε με την εισαγωγη στις κρεμες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κ εμεισ νερακι ξεκινησαμε στον 6ο μαζι με το ρυζαλευρο κ τα φρούτα.Στην αρχη δεν το επινε αλλα λιγο καιρο μετα επινε σχεδον ενα φλυτζανακι του καφε με κουταλακι.Τωρα πινει περισσοτερο με ευχαρίστηση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Και εγώ έδωσα για πρώτη φορά νεράκι στα μωρά μου μολίς ξεκινήσανε τις κρέμες και γενικά τις στερεές τροφές. Στην αρχή δεν το πίνανε (μάλλον επειδή το νερό είναι άγευστο)αλλά ο παιδίατρος μου είχε πει να μην ανησυχώ γιατί ο οργανισμός των μωρών στην ηλικία των 5 με 6 μηνών παίρνει τα υγρά που χρειάζεται από το γάλα και από τις άλλες τροφές που λαμβάνει. Ωστόσο μου είχε πει να τους δοκιμάζω λίγο νερό μετά από κάθε γεύμα. Πρέπει λοιπόν να του δίνεις νεράκι και καλό θα ήταν να είναι εμφιαλωμένο εκτός και αν το νερό της βρύσης είναι καλής ποιότητας ή φιλτράρεται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!!

και εμεις οταν δοκιμασαμε πρωτη φορα στερεα τροφη αρχισαμε και το νερο..

δεν ειχε κανενα προβλημα η μικρη μου ηπιε κανονικα απο το μπιμπερο που της το ειχα βαλει..

η παιδιατρος μου ειχε πει να της δινω οσο θελει..

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμεις αρχισαμε νερο με την εισαγωγη των στερεων τροφων δεν μπορω να πω οτι τρελαινεται να το πινει αντε ολη την ημερα να μου πιει 40μλ που θα παει θα το συνηθησει ερχεται και καλικαιρι και ζεστες που θα παει δεν θα διψαει!!!!:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Agapi kalimera agapi mou...

Kai egw tou kwnstantinou mou tou edwsa neraki apo ton 4 mina...

Etsi mou eixen pei o giatros mas...

Wmos twra skeutwme na dwso stin Eleana neraki apo tin arxei epidi tha ne sxedwn kalokairaki se liges meroulles...

Sas euxwme ta kalitera agapi mou...

Kai na sou zisei to mwraki sou e...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπη17 καλημερα...

Κι'εμεις ξεκινησαμε να πινουμε νερακι μαζι με τις στερεες τροφες... η παιδιατρος μας ειπε μετα απο το γευματακι να του δινω λιγο νερακι καθε φορα... στην αρχη βεβαια δεν το πινουν... δεν τους αρεσει... σιγα σιγα αρχισα να του το δινω και στο ειδικο ποτηρακι για τα μωρακια αλλα ο δικος μου αντι να πινει να νερο παιζει και δαγκωνει την πιπιλα... γι'αυτο του το δινω με το κουταλακι ακομα... του δινω περιπου 10 κουταλακια μετα απο καθε γευμα... και αν εχει λοξιγγα παλι του δινω... προσπαθω και με το ποτηρακι αλλα το περισσοτερο το χυνει πανω του...:P υπομονη θελει...

Με το καλο να ξεκινησετε τα γευματακια σας...:)

Φιλια πολλα...:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλημέρα!!!

Σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όλες για τις απαντήσεις σας. Ειλικρινά με βοηθήσατε πάρα πολύ!!! :)

Έδωσα προχτές πρώτη φορά νεράκι στη μικρή μου από το μπιμπερό μετά την κρέμα και ήπιε 10ml. Η φατσούλα που είχε ήταν αξέχαστη!!! :P Αν συνεχίσει να μην μου πίνει πολύ θα ακολουθήσω κι εγώ τη μέθοδο του κουταλιού! Κι όπως είπατε κι εσείς καλοκαιράκι πλησιάζει, θα χρειάζονται νεράκι παραπάνω!!! Α! Και ΥΠΟΜΟΝΗ όντως από πλευράς μας!!!

Βάνια μου, για το περιστατικό με την πρώτη παιδίατρο, θλίβομαι όταν μαθαίνω για τέτοιες συμπεριφορές. :( Δυστυχώς όλο και περισσότεροι γιατροί βλέπουν εμάς αλλά και τα παιδάκια μας σαν ευρώ… Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση αυτό έχω καταλάβει… :unsure:

Ifigeneia, Μαρίνα μπορεί κάποια να μου βάλει φώτο από το εκπαιδευτικό ποτηράκι; Ή κάποια από τις υπόλοιπες κοπέλες εάν έχει; Δεν έχω ιδέα πως είναι!!! Από πόσο μηνών το χρησιμοποιούμε;

Σας φιλώ προς το παρόν!

Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλες και να σας ζήσουν τα παιδάκια σας!!!!

:kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Αγαπη17...

Σου βαζω μια φωτο να δεις αυτο που εχω εγω... ειναι της nuk αλλα μπορεις να βρεις πολλες μαρκες και διαφορα αλλα σχεδιακια στο jumbo και στο Λητω...:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια και εμείς στον 6ο ήπιαμε νερό με τη διαφορά οτι στη μπεμπα άρεσε πολύ από την αρχή το νεράκι. Πίνει με το ειδικό ποτηράκι, αλλά και απο κανονικό. Το κανονικό βέβαια δεν το προτιμώ γιατί το μισό νερο πέφτει πάνω της. Το κουτάλι δεν το συμπάθησε καθόλου και δεν το χρησιμοποίησα.

Επίσης έχω να πω οτι ο δικός μας γιατρός είπε όχι στο εμφιαλωμένο. Να της δίνω μόνο από τη βρύση νερο.

Τα μωράκια απ' ό,τι ξέρω πίνουν όσο νερό θέλουν. Εμείς δεν έχουμε μετρήσει ποτέ πόσα μλ πίνει η μικρή.

Επίσης έχω ακούσει οτι τα νήπια δεν ζητούν νερό παρα μόνο όταν έχουν αφυδατωθεί, πολύ αργά δηλαδη, γι' αυτό πρέπει να φροντίζυμε να τους δίνουμε νερό απο μόνοι μας χωρίς να περιμένουμε να μας ζητήσουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χα χα χα χα πω πω αυτες οι φατσουλες που κανει ο μπεμπης οταν του εδωσα λιγο νερακι πριν το γαλα μπας και αλλα δεν ειναι καταπληκτικες και μενα ο παιδιατρος μου ειπε να μην με φοβιζει αυτο μολις αρχισουμε τις στερεες τροφουλες θα πινει λιγο λιγο ευτυχως με το χαμομιλακι το πηρε μια χαρα γιατι του εδινα παραλληλα με το θυλασμο ετσι για να μην αντιδρα μετα για να δουμε και με το νερακι :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sweetmammy έγραψε:

Γεια σου Αγαπη17...

Σου βαζω μια φωτο να δεις αυτο που εχω εγω... ειναι της nuk αλλα μπορεις να βρεις πολλες μαρκες και διαφορα αλλα σχεδιακια στο jumbo και στο Λητω...:)04_05_09_1146.jpg

κι εμεις μ αυτο βολευτηκαμε:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mariah έγραψε:

sweetmammy έγραψε:

κι εμεις μ αυτο βολευτηκαμε:)[/quote:3ebh03qf]

Αχ! Κορίτσια υπέροχα!!! Θα πάω κι εγώ να πάρω για να το συνηθίζει σιγά σιγά!!! :lol:

Μαρίνα μου, ευχαριστώ πολύ για τη φώτο!!! :cheer:

Σισσιώ, κι εμένα η μικρή μου μάλλον προς το μπιμπερό κλίνει!

rapanaki έγραψε:

rapanaki, όντως είναι καταπληκτικές οι φατσούλες!!! :lol: Και που να δεις με τις κρέμες! Οι εκφράσεις είναι απίστευτες!!! :silly:

:kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ...ΕΜΕΝΑ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3.5 ΜΗΝΩΝ Κ ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ,ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ Κ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΜΕ Κ ΠΟΛΛΑ ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ(:)) ΒΕΒΑΙΑ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΕΤΑ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΕ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΝΩ ΟΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!ΑΥΤΑ ΦΙΛΑΚΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εμεις με τις κρεμες το ξεκινησαμε, αλλα δεν της πολυαρεσει. Με το ζορι πινει.. Θα δοκιμασω κι εγω κυπελακι.

Να ρωτησω, γιατι οχι εμφιαλωμενο; Νομιζα ότι θα είναι πιο ασφαλες. Εγω εμφιαλωμενον δινω. Κανω βλακεια; Αγχωθηκα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εμάς ο γιατρός μας είπε πει όχι εμφιαλωμένο γιατί περιέχει πολλά άλατα νομιζω..:dry: κατι τέτοιο.... Εγώ πάντως της έδωσα από όταν ξεκινήσαμε στερεές τροφές. Πάντα βρασμένο όμως. Μετα από 1 έτους από τη βρύση χωρίς να το βράσουμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MariaIoanna μου δεν χρειαζεται να δινεις βρασμενο για τοσο καιρο,μην ανησυχεις!Απο τη στιγμη που το μωρο βαζει τα παιχνιδια του στο στομα,μπορει και πιανει δηλ αντικειμενα,η αποστειρωση μπορει να σταματησει,εκτος απο τα μπουκαλια που πινει το γαλα του,[επειδη το γαλα βοηθαει στην αναπτυξη μυκητων],τα μπιμπερο μπορεις να τα βυθιζεις σε βραστο νερο αφου τα πλυνεις με σαπουναδα πρωτα!Νερακι μπορει ανετα να πινει ειτε εμφιαλωμενο ειτε βρυσης,χωρις να το βραζουμε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να κάνω άλλη μια ερώτηση; Το νερό της βρύσης διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Πώς γνωρίζουμε τα συστατικα του; (π.χ. τα αλατα που προαναφερθηκαν)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Happyland αγαπη μου δεν μπορεις να ξερεις τη συσταση παρα μονον αν πας καποιο δειγμα στο χημειο για αναλυση.Δωσε στη μπεμπα σου οτι πινετε κι εσεις,αν πινετε εμφιαλωμενο δωστης αυτο.Φιλακια πολλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ:unsure:

ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΛ ΤΩΡΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ...ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ?ΥΠΟΨΙΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΧΑΜΟΜΗΛΙ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΙΛΙΟΤΗΤΑ.ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΝΟ.:(

ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΠΟΣΟ ΝΑ ΠΙΕΙ??ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΟ ΝΑ ΠΙΕΙ?????ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΩ ΧΛΙΑΡΟ??????ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΗΝ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ:P ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ???? ΔΗΛ ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ?????ΡΩΤΑΩ ΚΟΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ε?ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΓΧΩΜΕΝΗΗΗΗΗΗΗΗ:woohoo: :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:ohmy: Υβόννη έχεις δίκιο αυτό δεν το είχα σκεφτεί:huh: :huh: :blink:

Είμαι και λίγο βλήμα. Μας είχε πει τότε ο γιατρός πως επειδή είναι πιθανό από το νερό της βρύσης να πάθει καμιά γαστρεντερίτιδα είναι προτιμότερο να χρονίσει και έπειτα αν την πάθει να έχει κλείσει τουλάχιστον το χρόνο. Πάντως ρε κορίτσια να σας πω πως τώρα στη δεύτερη κόρη μας βλέπουμε πόσο υπερβολικοί είμασταν στην πρώτη. Την είχαμε πολυ μη μου άπτου. Δόξα τω Θεώ όλα μας πήγανε πολύ καλά μέχρι σήμερα και έτσι να είναι...:)

Φιλιά:cheer:

Εγώ το άδειαζα το νεράκι αν περνούσε πολύ ώρα falassarna. Φυσικό είναι να τα σκέφτεσαι όλα κι εγώ έτσι έκανα. Τώρα είμαι πιο κουλB)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Egw tis dikias mou tis edwsa apo thn prwth evdomada pou gennhthike

neraki alla ena koutalaki thn hmera kai ayto giati eprepe na pinei

thn bitaminh ths.

Twra pou egine 6 mhnwn kai arxisame kremes kai

xortokreatosoupes ths dinw kanonika apo to mpoukali oso thelei ayth.

Vrazw mia kanata nero to vazw sto thermo kai meta sto mpoukali.To exw sto trapezi kai ths dinw pote pote. Ths phra kai proxtes to ekpedeytiko potiraki kai eixe poly plaka.To epiane kai eskyve apo panw tou kai evaza thn thylh sto stoma anti na to shkwsei!! :laugh: :laugh:

Poly gelio rixame!! :laugh: Alla tha mathei..einai mikroula akoma!

Filia! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δε γνωρίζω ακριβώς τον λόγο, δε ξέρω να στο εξηγήσω αλλά στην εξωσωματική δεν είναι ασυνήθεις οι εξωμητριες κυήσεις.  Κουλό έτσι; Κι όμως.... 
    • Γειά σου κορίτσι μου! Καλώς ήρθες! Εδώ όλες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και σε καταλαβαίνουμε. Λυπαμαι για τις αποτυχιες... οι βιοχημικες είναι συνηθισμένες, δυστυχώς. Και εξωμητριες ακους ολο και πιο συχνα... Αλλα, να σε ρωτήσω, πώς σου προεκυψε εξωμητρια από εξωσωματικη; Η εξωσωματικη παρακάμπτει τις σαλπιγγες και απ αυτή την άποψη θεωρείται πιο ασφαλής, αφου η ετ γινεται απευθειας στη μητρα.  Σ αυτό που ρωτάς, να κάνεις όπως αισθάνεσαι. Αν δεν είσαι έτοιμη για νέα διέγερση, να προσπαθήσετε μόνοι σας. Σας δινει το οκ ο γιατρος; Η καλή ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία στην εξωσωματικη, να μην πιεστεις, αν αισθάνεσαι κουρασμένη. Ύστερα είναι και το οικονομικό, που είναι υπολογίσιμο κόστος. Η ηλικία σου ποια ειναι;  Από την άλλη, σκέψου ότι τα κέντρα κλείνουν κάποια στιγμή τον Αυγουστο. Δηλαδή αν πατε τον Ιούνιο μονοι σας και δεν προκυψει, οριακά προλαβαίνετε τον Ιούλιο, αναλόγως και τις ημερομηνίες της περιόδου σου. Ζύγισε τα όλα αυτά. Πάντως ο ένας ή οι δύο μήνες δεν κάνουν την διαφορά. Εμεις εδω ειμαστε, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλή επιτυχία.
    • @ditaki μωρε και γω εχω ενέργεια και εννοειταο δε με πήραν τα χρονια. Εσυ ομως εισαι ηδη εγκυος. Και η ολη διαδικασία της συλληψης εχει ενα αγχος. Απλα αλλο να εισαι πχ 32 και να προσπαθείς για 3ο και αλλο 36. Προσωπικά δεν εχω σκοπο να κανω ελευθερα πχ εφορου ζωης και όποτε ερθει. Αν ήμουν 32 πχ θα ελεγα οτι εχω μια 3τια ανετα μπροστα μου. Αντιθετως αν ειχα μονο ενα παιδι ναι θα προσπαθουσα οσο με επαιρνε. Και στα 40 μου ακομα. Και στα 40 φευγα. Αν ολα πήγαιναν καλα τωρα θα ειχα ηδη ενα ακομα μωρο. Αλλα τωρα δεδομενων των συνθηκων εχω ενα χρονο διάγραμμα. Αν ερθει μέχρι τότε καλως. Αν οχι παλι καλως.
    • @Elenaki12 λογικο ρε αγαπη να σπαζεσαι. Εμείς δουλευουμε βαρδιες κ μερικες φορες πεφτει να φευγει ο ενας για δουλειά πριν να γυρισει ο αλλος. Αστα. Με το καλο ο γαμος σας! Να σας πανε ολα τελεια!
    • Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια ! Δεν εύχομαι τίποτα άλλο από εκείνη τη μετά, να είμαστε καλά κ να έρθουν όλα όπως τα ονειρευόμαστε ! Με προτεραιότητα το μωράκι μας .. δυστυχώς το είδος της δουλειάς μου δεν μου επιτρέπει τέτοιες κινήσεις εύκολα, αλλά δεν ήθελα να χάσω κ αυτόν τον μήνα χωρίς λόγο! Κάνω τόσες θυσίες(καλή διατροφή, τεστ, συχνες επαφεσ Ακόμα κ πτώμα ) να το χάσω μόνο κ μόνο για τη δουλειά ;!;! Αν είναι να χαθεί ο μήνας να χαθεί από άλλες αιτίες όχι μόνο γιατί έχουμε κωλοδουλεια… συγγνώμη για αυτά που λέω αλλά με είχε πιάσει το παράπονο όταν είδα την κατακόκκινη γραμμή το μεσημέρι στο τεστ ωορρηξίας που πάλι έτυχε σε μέρα που δούλευα ..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...