Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πρόβλημα με τον ύπνο


Recommended Posts

Ρε κορίτσια, ο μικρός μου είναι 1 μηνα και λίγων ημερών. Το προβληματάκι μας είναι πως κατα τη διαρκεια της ημέρας είναι ζήτημα αν θα κοιμηθεί σύνολο 3 ώρες. Αυτό το κάνει από 10 ημερών. Δεν γκρινιάζει, κάθεται και χαζεύει, μας χαμογελάει, βγάζει φωνούλες ή κάθεται μόνος του. Το καλό είναι ότι το βράδυ κοιμάται καλά, δηλαδή κοιμάται στάνταρ ένα 5ωρο σερί. Αλλά αυτό όλη την ημέρα είναι πολύ κουραστικό. Επειδή σε θέλω να τον αφήνω μόνο του και δεν έχω κανένα να με βοηθάει, έχω αρχίσει και τον κουβαλάω μαζί μου μεστο σπίτι με ένα μάρσιπο σλινγκ. Ειναι φυσιολογικό να το κάνει αυτό? Επειδή είναι πολύ μικρούλης και ξέρω πως τα μωρά μέχρι τον 2ο μήνα περίπου ξυπνάνε ανα τρίωρο, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο βέβαια. Επίσης, μήπως δεν είναι καλό που τον κουβαλάω μαζί μου με τον μάρσιπο τόσο συχνά? Μήπως δεν κάνει για τα κοκαλάκια του?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Λένα μου!!Στον ουρανό σε γύρευα και στο mammyland σε βρήκα.Καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου.:laugh: Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ο μικρούλης μου είναι 1 μηνών και κατά τη διάρκεια της ημέρας ζήτημα να κοιμάται 3 ώρες συνολικά.Το βράδυ δε άντε να κοιμάται άλλες τρεις.Πολύ κούραση. Τα έχω πάει χάλια και με τα γευματά του. Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα.Έσενα τρώει συγκεκριμένες ώρες;Σκέψου ότι τώρα γράφω και τον έχω στο μάρσιπο.Αυτό που σκέφτηκα είναι να κρατάω σημειώσεις πότε τρώει,πόσο τρώει και πότε κοιμάται και να τις πάω στην παιδίατρο μπας και μου δώσει καμιά συμβούλη. Αχ κορίτσια , αν έχετε τίποτα να μας προτείνετε θα ήταν θείο δώρο γιατί αν συνεχίσω έτσι θα καταρρεύσω!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Παναγιώτα μου! Να σου ζήσει κ σένα το νινάκι!! Τον θηλάζεις εσύ; Μπα, δεν έχει πρόγραμμα τόσο στο φαΐ, αλλά στον ύπνο μπορώ να πω πως κοιμάται πάνω κάτω τις ίδιες ώρες. Κοιμάται από τις 12 περίπου το βράδυ μέχρι τις 4 κ μετά από τις 5.30 μέχρι τις 9. Χωρίς να είναι απόλυτο. Τα βραδινά του γεύματα είναι μόνο σταθερά, επειδή όταν ξυπνάει πεινάει και τρώει.

Δεν ξέρω τι να κάνω ούτε εγώ, και βασικά πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός που τον κουβαλάω συνέχεια στον μάρσιππο, δεν ξέρω αν του κάνει καλό. Τον παιδίατρο τον ρώτησα και μου είπε πως είναι μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια, εφόσον το μωρό αναπτύσσεται κανονικά. Αλλά δε μου έδωσε κάποια συμβουλή, πως να το αντιμετωπίσω. Μας είπε πως είναι από τα κοινωνικά μωρά και πως είναι αρκετά σπάνιο αυτό αλλά όχι ασυνήθιστο. Τι να πω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομιζω οτι δεν χρειαζεται να τον κουβαλας συνεχεια!

Αφου καθεται μονος του χωρις να γκρινιαζει ειναι τελεια!

Και μενα οταν ειναι γκρινιαρουλα τη βαζω στο sling και παμε βολτες!

Τωρα σχετικα με τον υπνο που λες μια χαρα ειναι το μωρακι σου!Ξερουν αυτα τι θελουν.

Και μενα μου το κανει πολλες φορες αυτο αλλα παντα το βραδυ κοιμαται στανταρ 6ωρο 7ωρο.Ξυπναει για να θηλασει και μετα ριχνει αλλο ενα 3ωρο!

Φανταζομαι πως σιγα σιγα θα το κοψει και αυτο το γευμα!

Παντως απο προγραμμα μην το συζητας καθολου!

Μια χαρα ειναι το μικρο σου!

Να λες και ευχαριστω!

Εγω τουλαχιστον ετσι λεω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΛΑΙΕΙ. ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΚΟΙΜΩΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΙ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΜΩΣ ΕΜΕΝΕ ΞΥΠΝΙΟ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ ΕΣΤΡΩΣΕ. ΜΕΝΕΙ ΞΥΠΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια πήρα τελικά τηλέφωνο την παιδίατρο και απλά μου είπε ότι εφόσον δε μένει άυπνος από πείνα τότε απλά δεν είναι του ύπνου.:unsure: Έπισης μου είπε ότι τα μωράκια είναι ήρεμα όταν και εμείς είμαστε ήρεμες.Μα πως να είμαι ήρεμη και χαλαρή ρε κορίτσια. Δεν έχω καμία βοήθεια και τρέχω σαν την παλαβή να τα προλάβω όλα. Μαγείρεμα , πλύσιμο καθαριότητες. Με έχει πάρει λίγο από κάτω. :( Τα έχω πάει χάλια και στο θηλάσμο. Ενώ είχα ξεκινήσει να τον θηλάζω δεν τα πολυκατάφερα. Τώρα βγάζω με το θήλαστρο και δίνω και συμπλήρωμα. Αφήστε κορίτσια!!!!Στου κασίδι το κεφάλι μαθαίνω. Θα με μισήσει ο γιος μου τόσο άχρηστη που είμαι.Όσον αφορά στις αγκαλιές και στο μάρσιπο μου είπε ότι αν δεν παραπονιούνται να τα αφήνουμε στο κρεβατάκι τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν και εγώ είμαι στην απέντνι όχθη(έδχουν τον ύπνο στο τσεπάκι απο την πρώτη μέρα της ζωούλας τους)θα σας πρότεινα να μην τα ''κουράζετε''.Πιστευω πως αν τα αφήνατε όσο κάνετε τις δουλειές για το σπίτι στο κρεβατάκι/στον καροτσάκι θα ήταν πιο ήρεμα.Δεν χρειάζετε να τα κουβαλάτε μαζί σας όλη την ημέρα γιατί ειναι επίπονο και για αυτά που δεν μπορούν να χαλαρώσουν ,και για εσάς.

Θα σας πρότεινα να τα ''βοηθάτε''να χαλαρώνουν κάνοντας τους το βράδυ μετά το μπάνιο μασάζ στην πλατούλα με το ειδικό λαδάκι για τα μωρά.

Σίγουρα όμως δεν υπάρχουν στάνταρ για το πρόγραμμα των γευμάτων και τις ώρες ύπνου,αφού κάθε μωράκι είναι διαφορετικό άρα έχει και διαφορετικές ανάγκες!Οπότε δεν νομίζω οτι θα έπρεπε να ανησυχείτε...;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lena thes mou agapi mou kalimera...

To idio eixa perasei kai egw me ton kwnstantino mou...

Wmos egw den ton krataga...

Ton evaza stin karekloua tou kai tou edina ena paixnidaki taxa na paiksei...

Einai fusiologikotato agapi mou min fwvasai...

oso gia to marsipo den kserw ti na sou pw...

Pantos sas euxwme ta kalitera...

Kai o theoullis mazi sas...

Filia...

Kai na sou zisei to mwraki sou agapi mou...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

lena και panayiota και μενα καπως ετσι ηταν στην αρχη ο μικρος μου. Αλλαζει αυτο,μην ανησυχειτε.Σκεφτειτε οτι τα μικρα σας ηταν πολυ περισσοτερο στην κοιλια σας απο οτι εξω στον κοσμο:) ακομη προσαρμοζονται. Θα αλλαξουν καποια στιγμη το προγραμμα του υπνου τους. Προσπαθηστε να κρατατε ενα προγραμμα-οσο γινεται αυτο- με το φαγακι τους ,βαλτε μια σταθερη ωρα για το μπανακι.Γενικως δημιουργειστε μια ρουτινα και θα τα βοηθησετε να μπουν σε μια σειρα. Και αφου καθονται ηρεμα μην τα κουβαλατε ολη την ωρα,και η αγκαλια καμια φορα κουραζει τα κορμακια τους. σας το λεει μια υπερμαχος της αγκαλιας :silly: !!!

εχε τε το νου σας οσο τα εχετε στο καλαθακι/κρεβατακι η βαλτε την ενδοεπικοινωνια και να τα τσεκαρετε συχνα. Και θα στρωσουν ολα!

Αντε καλη δυναμη και να τα χαιρεστε τα ζουζουνια σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λένα μου μην μιλάς καθόλου!!!μια χαρα εισαι!!:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Εμενα κανει ακριβώς το ιδιο πράγμα..μονο που δεν χαζευει ή γελαει οταν δεν κοιμαται..αλλα κλαιει!!!!!!:ohmy: :ohmy: :ohmy: και μιλαμε για πολυ κλαμα!!!ακομα καο οταν τρωει μετα παλι κλαιει και πρεπει να τον νανουρισω για να κοιμηθει:( :( τρωει ανα 3 ωρο περιπου αποκλειστικο θηλασμο..αλλα τι να το κανεις..:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α juliana τα μωρά μας έχουν μόνο μια μέρα διαφορά!!

Παναγιώτα δεν είσαι άχρηστη κορίτσι μου. Προσπάθησε να μην αγχώνεσαι τόσο. Να κάνεις μόνο τις απαραίτητες δουλειές. Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω. Φαγητό, σιδέρωμα τα ρούχα του μωρού και κάποιο καθάρισμα. Να κι αν έρθει κάποιος κ είναι βρώμικο το σπίτι, να κ αν είναι καθαρό. Την ηρεμία σου να προσπαθείς να έχεις.

Τι να πω, ελπίζω όσο περνάνε οι μέρες να κάνει το πρόγραμμά του το μανάρι μου. Πήγαμε κ του πήραμε σήμερα με τον άντρα μου ένα γυμναστήριο της fisher price, ελπίζω να τον κρατάει κάποιο διάστημα απασχολημένο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Έλα ρρρεεεέ!! Να τα χαίρεσαι πραγματικά!! Αχχχχχ.. πόσο χαίρομαι για εσάς βρε Κατερίνα μου!!! Πολύ συγκινήθηκα και γέλασα με τις περιγραφές σου!! Φτου φτου φτου τα παιδάκια υγεία να έχουν πάντα στη ζωή τους!! Να είστε και εσείς πάντα καλά να τα καμαρώνετε για μια ολόκληρη ζωή!!🥰 Εγώ ακόμα εδώ στον αγώνα για ένα παιδάκι, όπως τα ήξερες, δεν άλλαξε κάτι.. αν και καταφέραμε μια εγκυμοσύνη πέρσι δυστυχώς σταμάτησε η καρδούλα του μερικές μέρες πριν την αυχενική.. αλλά έχει η ζωή..! Θα έρθει κάποια στιγμή! Και αν όχι, καλά να είμαστε με τον άντρα μου, υγιείς και αγαπημένοι..!
    • Καρότσι ψάχνω τώρα!!! Μάρσιπο και καλαθούνα θα μου φέρουν!
    • Ααα εγω μπρούμυτα δεν μπορούσα ποτε να κοιμηθώ νιωθω δεν μπορω να παρω ανάσα 😅 ναι είναι θέμα τώρα αυτό είναι η αλήθεια.. αν δεν βολεύεσαι για να κοιμηθείς.. και όσο μεγαλώνει η κοιλιά ακόμα πιο ζόρι
    • Στο πλάι κοιμάμαι αλλά γυριζω στον ύπνο μου ανασκελα δεν το καταλαβαίνω 🤷‍♀️ μια χαρά πας από τα πράγματα του μωρού μαζεύονται σιγά σιγά 😊 πιστευω για τώρα δεν θα χρειαστεί να πάρεις και πολλά μετά όταν γεννήσεις θα κανείς και τις υπόλοιπες αγορές σου βλέποντας και κάνοντας 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...