Μετάβαση σε περιεχόμενο

μεταβαση σε κουνια


Recommended Posts

καλημέρα κορίτσια .

το θέμα μου σήμερα που με απασχολεί έχει να κάνει με το πως να βάλω το μωρό μου να κοιμάται στο κρεβατάκι του .

μέχρι τώρα το έχω δίπλα μου στην καλαθούνα αλλά ο μικρός δεν χωράει εκεί πια και πρέπει να συνηθίσει το κρεβατάκι του μίας που μεγαλώνει .το κακό είναι ότι το έχουμε τώρα στο παιδικό και δεν το θέλει καθόλου να κοιμηθεί μίας και δεν έχει μάθει να κοιμάται στο παιδικό και πόσο ακόμα σε ένα ανοικτό περιβάλλων στην κούνια του .

σκέφτομαι να το φέρω στο δωμάτιο μου αν και θα ζοριστούμε λίγο γιατί δεν υπάρχει και πολύς χώρος .το βράδυ θηλάζουμε και πρέπει να τον έχω δίπλα μου να τον βάζω ξανά στην μεριά του ,αν και αρκετές φορές λόγο κούρασης κοιμάμαι και δεν τον πηγαίνω πίσω .καταλαβαίνω πολύ καλά ότι ο μικρός νιώθει ασφάλεια κοντά μου και αν τώρα τσινάει λίγο που τον βάζω στην καλαθούνα γιατί δεν με βλέπει πιστεύω ότι ίσος τα καταφέρω καλύτερα με το κρεβατάκι που θα με βλέπει .εσείς πως βιώσατε την μετάβαση αυτήν και είχατε προβλήματα ,έκλεγε το βράδυ ?μέχρι τώρα δεν μου έχει κλάψει το βράδυ από τις μεταβάσεις είτε γιατί είναι κοιμισμένος είτε γιατί όταν καταλαβαίνω ότι ζορίζετε τον ξαναπερνώ πίσω .

πόσο δύσκολα το περάσατε η πόσο εύκολα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΙΤΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑ. ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ. ΑΦΟΥ ΚΟΙΜΗΘΕΙ, ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΛΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΑΛΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΑΓΗ. ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΗΘΗΣΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΚΩΝΩ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΞΥΠΝΑΕΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΗ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

pali kala kimate sto rilax emena thelei agalia !!!ekei na thhlazei kai na kimate taytoxrona :laugh: :laugh: na exei to stithos proskefalo.

thimise mou poso einai to moro sou .kala koumpi exoun kai otan ta fineis kapou ksipnane amesos !!kai meta lene kimate san moro !!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΡΙΑΜΙΣΗ ΜΗΝΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΕΧΕΙ ΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ Η ΠΙΠΙΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Αφριδιτη... ξερεις τι μπορεις να κανεις; να βαλεις την καλαθουνα στο δωματιο του μωρου για να συνιθιζει σιγα σιγα το χωρο και μετα να τον βαλεις και στην κουνια του... μπορεις να βαλεις ενα καναπεδακι στο δωματιο του για να το θηλαζεις το βραδυ... εγω να σου πω την αληθεια απο την πρωτη μερα που ηρθαμε σπιτι τον εβαλα στην κουνια κατευθειαν... παρ'οτι αλλαξαμε σπιτι και μετα του αλλαξα ξανα δωματιο δεν εχει επηρεαστει καθολου ευτυχως...;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεις βγαλαμε τηνμικρη απο το πορ μπεμπε οταν ηταν 2 μηνων, την βαλαμε στην κουνια που ειχαμε μεσα στο δωματιο μας και φυσικα διπλα μου , οταν το καλοκαιρι πηγαμε διακοπες και επιστρεψαμε πηγαμε και την κουνια στο δωματιο ωστε να μηντης φανουν πολλες οι αλλαγες! ειχαμε παντα ενα παιχνιδι με ηχο το οποιο το πηραμε και στις διακοπες ωστε να της ειναι σχεδον γνωριμο το περιβαλλον . απο τοτε(4,5μηνων) εως τωρα κοιμαται στο δωματιο της! βεβαια σαν χωρο το δωματιο της τον γνωριζε , διοτι εκει την αλλαζαμε !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΩ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΝΤΑΡ 3ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ.

ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΕ ΦΑΝΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΕΙ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακια γειας σας. εγω έχω μια μπέμπα που τωρα είναι 9.5 μηνων. μετα την καλαθουνα είχα βάλει την κούνια στο δωμάτιο μου και την είχα δίπλα μου μέχρι πριν απο δέκα μέρες. παρόλο που ο παιδίατρος μου δεν συμφωνούμε με αυτό εγώ καθάρα για δικούς μου ψυχολογικούς λόγους άλλα και για ευκολία την είχα τόσο καιρό δίπλα μου.

ευτυχώς όμως πήρε πολύ εύκολα την αλλαγή δωαματίου. το μόνο που έκανε ήταν ότι ξυπνούσε τις πρώτες μέρες το βραδυ γύρω στις 3 και καθόταν και έπαιζε μέχρι στις 6. με αποτελεσμα μετά όλη μέρα να είναι κουρέλι απο τη νύστα, αλλά ευτυχώς έδω και δύο βράδια το έκοψε και αυτό.

παντως κοριτσια μου θέλει υπομονή και επιμονή για να καταφέρεις κάτι με τα μωρά. είναι πολύ εξυπνα και από πολύ πολύ μικρα πρόσπαθούν να βρουν τα κουμπιά μας για να κάνουν ότι θέλουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ton ebaza me thn kalathouna mesa sto dwmatio na kimate .ton bazw kai paizei mesa sthn kounia gia na thn sinithizei .ton allazw mesa sto dwmatio .kanape exw mesa sto paidiko alla den mporw na sikonome na paw sto paidiko na thhlazw to brady giati tora ton prolabenw kai den ksipnaei telios kai ton taizw sto tsak mpam .liges fores pou den ton akousa amesos kai ksipnise argise na kimithei palu .

to thema einai oti tis liges fores pou ton ebala na kimithei sto krebataki tou molis anige ligo to mataki tou san na tromaze kai eklege goera .tora tha parw thn kounia mesa sto dwmatio mou kai isos na shnithisei kalhtera .pantos apo tora sto dwmatio tou einai polu noris na ton afisw mono tou giati fobame gia to shndromo tou efnidiou thanatou ....exoume peristatiko tetio sto filiko mas peribalon kai den ton afinw mono tou .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφροδιτη μου ποσο ειναι το μωρο σου ; Λοθιπον εγω επειδη η κρεβατοκαμμαρα μου ηταν πολυ μικρη να φανταστεις οτι η καλαθουνα ισα που χωραγε στα ποδια του κρεβατιου μας εκλεινα τη πορτα της ντουλαπας τον ειχαμε μεσα στο δωματιο μας μονο τη νυχτα δηλαδη απο της 10 καιμετα .Ολη τη υπολοιπη ημερα τον ειχα η στο δωματιο του καιμαλιστα μεσα στη κουνια του η στο σαλονι στο ριλαξ η επαιρνα τη καλαθουνα και την εβαζα στο δωματιο του .Καποια στιγμη ο μικρος δεν χωραγε αλλο στο καλαθι και ξερεις τα στρωματακια που εχουν οι καλαθουνες δεν ειναι και οτι καλυτερο για τα μωρα με αποτελεσμα να κοιματε τη διαρκεια της ημερας στη κουνια του και οταν τον εβαζα τη νυχτα στη καλαθουνα ξυπναγε δεν εκλαιγε αλλα εμενε ξυπνιο μεχρι που η παιδια τρος μου εξηγησε οτι δεν ξεκουραζετε .

Ετσι οσο και να μη μου αρεσε μπηκα στη διαδικασια 58 ημερων να τον βαλω μονιμα στη κουνια στο δωματιο του .Ειχα παρει ενδοεποικινωνια και οταν ακουγα κατι ετρεχα .Βεβαια η διαφορα ειναι οτι εγω δεν το θηλασα οποτε ξερεις χορταινε με το γαλα σκονη και κοιμοταν 6-7 ωρες τη νυχτα απο τις 11,30-12,00 που το εδεινα το τελευταιο γαλα ξυπναγε στις 6,30-7,00 το πρωι .Οσο για το συνδρομο αιφνιδιου θανατου να ξερεις οτι αν το μωρο ρευτει και το βαλεις στη σωστη θεση που θα σου πει ο παιδιατρος δεν εχει αναγλη αλλωστε θα το εχεις το νουσου τις πρωτες ημερες μπορεις να κοιμηθεις εκει στο καναπε αν και δνε κανει καλο γιατι καταλαβαινουν τη μυρωδια και φτανει σε ηλικια 3 και 4 και δεν φευγουν .Κατα τη γνωμη μου μην βαλεις τη κουνια στη κρεβατοκαμαρα σου δε ξερω βεβαιατι σου εχει πει η παιδιατρος σου ααλ βρε Αφροδιτη μου η κρεβατοκαμμμαρα ειναι μονο για το ζευγαρι απο την αλλη σε καταλαβαινω .Παντως ευχομαι οτι καλυτερο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΒΑΝΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΘΥΛΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΛΑΖΕΙΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝ. ΠΑΝΤΑ ΘΥΛΑΖΑ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ. ΙΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΒΟΥΝΟ ΤΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΕΙ ΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ, ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΥΡΡΑΝΙΕΜΑΙ? ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΓΝΟΜΕΣ ΛΕΜΕ. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕΙ Η ΙΔΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

den katalabenw ti paei na pei h krebatokamara einai gia to zeygari ,etsi kialios se epafh erxete ena zeugari otan kimate to moro e ti na kimate sto alo dwmatio ti sto idio .kai na ksipnisei to moro ti tha katalabei ?

pantos yparxoun kai ala domatia gia epafes ;)

egw exw epileksei na balw thn kounia mes to dwmatio mou edw na mathw hthela tis antidraseis tou mwroy apo thn kalathouna sthn kounia .h kathe mia blepei pos thn boleuei to bradino ksenixti .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αφροδιτη πολυ καλα θα κανεις και θα παρεις το μωρακι στη δωματιο σου αν αυτο εχεις επιλεξει εγω απλα στο ειπα επειδη εχω μεγαλυτερο παιδι και οταν αρρωστησε και τονε ειχα παρει αναγκαστικα στο δωματιο μου εκανε εμετους και φοβομουν για αναρόφηση οταν συνηρθε δεν εφευγε απο το δωματιο μας με αποτελεσμα να μην μπορουμε να ξεκουραστουμε καθόλου δεν ειναι θεμα επαφων μοναχα .Σιγα σιγα θα τα καταφερει στη κουνια απλα θελει προπαθεια και σιγουρα ο Θηλασμος σε θελει πολυ κοντα με το μωρο. Οταν το βαλεος στη κουνια ρωτα τη παιδια τρο να σου πει σε ποια θεση δεν θελει πολυ πανω για να μη χτυπησει και να ειναι σκεπασμενο εωσ του ωμους .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η μπεμπα μου ειναι 2,5 μηνων.

Απο την Κυριακη του Πασχα κοιμαται πια στο δωματιο της μονη της.

Περιττο να σας πω οτι απο εκεινη τη μερα κοιμαται 11.30 με 12.00 και ξυπναει κατα τις 7.00 το πρωι.Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο παντως συμβαινει.

Μεχρι προτινως κοιμοταν στο πορτ μπεμπε διπλα στο κρεβατι μου γιατι μου ηταν πιο ευκολο λογω θηλασμου.

Επρεπε ομως καποια στιγμη να παει στο δωματιο της.

Τωρα πια μπορω να πω οτι εχω συνηθησει τις μετακινησεις...

Οταν ξυπναει το πρωι την ταιζω και την ξαναπαω στο δωματιο της ενω αλλες φορες την ταιζω ξαπλωτη και κοιμομαστε αγκαλιτσα.

Γενικα κοιμαται παντως οπου και να τη βαλω.

Τη μερα κοιμαται στο παρκοκρεβατο στο σαλονι ή στο ριλαξ και τη νυχτα στο κρεβατι της.

Για να μην της φανει παραξενα στο δωματιο της και τρομαξει την εβαζα να κοιμαται καμια φορα αρχικα τη μερα στο κρεβατακι της.

Δοκιμασε το ισως το συνηθισει πιο ευκολα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφροδιτάκι μου γειά σου..θα σου πω την δική μου εμπειρία...

Εγώ στην αρχή ειχα την καλαθούνα στην κρεβατοκάμαρα με το που σαραντισα, τον εβαζα τα μεσημερια στο κρεβατακι του για να συνηθίζει (ειναι διαφορετικό κ το στρωμα καπως κ το καταλαβαίνουνε) ψιλοέκλαψε δεν λεω αλλα ηθελα να μαθει εκει να κοιμάται...τον εβαζα λοιπόν μεσημέρια κ στους δυο μήνες ακριβώς τον εβαλα κ το βράδυ, επειδη θηλαζα ακομα, ειχα παρει ενα πουφ στο παιδικό κ πηγαινα εκει κ τον θηλαζα ( για να γινονται όλα στο ίδιο δωματιο). Για μια εβδομάδα ξυπνουσε στις 3 για φαγητο αλλα τωρα πια (που δεν θηλαζω) εχει στανταρ ωράριο...10,30 με 7 το πρωί, οπου τρωει στο καπακι κ ξανακοιμαται μεχρι τις 10.

Πιστέυω οτι ειναι κ στο παιδι,αλλα αν θες την γνωμη μου, πρεπει να τον βαλεις να μαθει, κ να ειναι στο δωματιο του...αλλωστε τι θα αλλαξει αν μεταφερεις την κουνια στην κρεβατοκάμαρα..μετά θα πρεπει να περασεις κ αλλο σταδιο απο την κρεβατοκαμαρα (που θα εχει μαθει να σε βλεπει) στο παιδικό...δεν ξέρω βρε αφροδιτούλα μου...με εμενα παντως πηγε καλα...ευτυχώς...σου εύχομαι το ίδιο..:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω πάλι αν και ακομα ειμαστε μικροί..ενος μηνών..ολη την μερα σχεδον τον εχω διπλα στο κρεβατι του και το βραδυ μονο κοιμαται στην καλαθουνα διπλα μου στο δωματιο μου..καλο θα ηταν κατα την γνωμη μου να τον βαζεις και στο δωματιο του να συνηθιζει σιγα σιγα..βαλτου και ενα μικρό φωτακι για να μην φοβαται

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να κάνεις αυτό που σε βολεύει απο τη στιγμή που θηλάζεις.

Βέβαια εγω την έβαλα με το που σαράντησε στην κούνια της που την είχα μεταφέρει στο δωμάτιο μας και όταν πήγε 3 μηνών μετέφερα την κούνια στο δικό της δωμάτιο.

Η μικρή ακόμα και όταν θήλαζε δεν ξυπνούσε τα βράδια. Την ξυπνούσα εγώ στις 5 ώρες.

Και δεν είχε θέματα συνήθειας γενικώς. Ακόμα και τώρα που έιναι 9 μηνών πότε την κοιμίζω στο δικό μου κρεβάτι, πότε στο δικό της, αλλά ποτέ δεν έχει παραπονεθεί για να κοιμηθεί μαζί μας.

Αααααχ τι μου θύμισες τώρα. Όταν θεώρησα πως ήρθε η ώρα να πάει στο δωμάτιο της και άρχισα να το συζητάω με τον χαζομπαμπά μας, που όλα τα σύνδρομα του κόσμου επάνω του έχου πέσει :):) μια έλεγε όχι, μια θα δουμε, άλλες φορές απέφευγε να το συζηταει. Έτσι και εγω αφού είδα και απόειδα μια μέρα που έλειπε στη δουλεια πήγα την κούνια μονη μου, στο άλλο δωμάτιο. Έρχεται λοιπόν ο μπαμπάς μπαίνει στο δωμάτιο και παθαίνει σοκ! 2 ώρες έκανα να τον συνεφέρω. Εκείνο το βράδυ πρέπει να σηκωνόταν καθε 20 λεπτά να πάει να δει τη μικρή, ούτε συνδεδεμένος με χρονοδιακόπτη να ήταν!

Τώρα θα μου πεις που το ξέρω, ούτε εγώ κοιμήθηκα το πρωτο βράδυ χωρίς τη μπέμπα στο δωμάτιο, αλλά το έπαιζα χαλαρή!! χαχαχα!

Σόρι για το μεγάλο ποστ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ενα βράδυ όταν ο μικρούλης μου ήταν δύο μηνών ήταν ανύσηχος και ξυπνούσε κάθε 20 λεπτά.Μόλις τον έπαιρνα αγκαλιά κοιμόταν στο δευτερόλεπτο.Κάποια στιγμή που δεν άντεχα άλλο απο την νύστα έβγαλα το μακό μπλουζάκι που φορούσα και το έβαλα κάτω απο το κεφάλι του.Αυτο ήταν δεν ξαναξύπνησε.Την επόμενη νύχτα κοιμήθηκε στο δωμάτιο του (ήδη κοιμόταν εκεί στην διάρκεια της μέρας)παρέα με την μπλούζα της μαμας χωρίς να ξυπνήσει καθόλου.Σε αντίθεση με μας που σηκωνώμασταν όλη την ώρα για να δούμε αν δουλεύει η ενδωεπικοινωνία:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια το πρόβλημα με τις κούνιες το έχω κι εγώ. Η μία μικρούλα μας κοιμάται συνέχεια στο ριλάξ και η άλλη σε μία καλαθούνα που μας έχουν δώσει. Από την αρχή τις έχω και τις δύο στο δωματιάκι τους γιατί το σπίτι έτσι κι αλλιώς είναι μικρό. Και η κρεβατοκάμαρά μου επίσης. Η μία μάλιστα τρώει και στο ριλάξ με το μπιμπερό γιατί μερικές φορές συμπίπτουν οι ώρες τους για τάϊσμα και δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο. Όταν δώ ότι έχουν κοιμηθεί προσπαθώ να τις μεταφέρω και τις δύο στις κούνιες τους ειδικά τα βράδια. Όμως κάποιες φορές μου ξυπνάνε με το που τις ακουμπάω στις κούνιες. Και μετά αρχίζουμε από την αρχή.... Μπορεί να περάσει όλη η νύχτα έτσι. Προσπαθώ να επιμένω για να μάθουν κι αυτές τον χώρο τους. Όμως με φοβίσατε με τον αιφνίδιο θάνατο. Τί γίνεται με αυτό το θέμα ? Ξέρετε περισσότερα? Τις βάζω στο πλάι να κοιμηθούν μα απ' ότι έχω καταλάβει τους αρέσει ανάσκελα (γυρίζουν παρά τα "σφηνάκια"). Από ρέψιμο δε μπορώ να πώ ότι είμαστε "σούπερ".... το ένα αρκεί? Γιατί πολλές φορές αργούν κιόλας. Πείτε μου τί ισχύει για τον αιφνίδιο θάνατο των βρεφών γιατί έχω φοβηθεί.... Ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφροδίτη μου καλημέρα,

απο την αρχή την έβαζα στην καλαθούνα και όταν ήθελα να την βάλω στην κούνια είχα κ εγώ πρόβληματα, έκλαιγε, δεν κοιμόταν κτλ..

Αυτό που έκανα ήταν να βάζω την καλαθούνα μέσα στην κούνια και να κοιμάται έτσι. Σιγά σιγά καταργήθηκε η καλαθούνα και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κοιμάται στην κούνια αφού το περιβάλλον της ήταν γνώριμο.. Την αλλαγή αυτή την έκανα όμως περίπου στον πρώτο μήνα

Την κούνια την έχω στο δωμάτιο μου, νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια όταν την βλέπω :)

SOFOU το θέμα του αιφνίδιου θανάτου μην το σκέφτεσαι καθόλου, απόλαυσε την μητρότητα και όλα καλά θα πάνε. Οι γιατροί λένε να τα κοιμίζουμε ανάσκελα με το κεφάλι στο πλάι ή όλο το μωρό γυρισμένο στο πλάι και αφού φάνε να περιμένουμε 15 λεπτά μέχρι να ρευτούν, αν δεν έχουν ρευτεί ως τότε σημαίνει οτι δεν έχουν καταπιεί πολύ αέρα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΝΙΩΘΕ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΟΥΝΙΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΑΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ.

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΣΩ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sofou καλημέρα και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου είναι ο ξαφνικός θάνατος βρέφους μικρότερου του έτους στον ύπνο του χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή ασθένεια και χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία. Ο παιδίατρος που παρακολουθεί τα παιδάκια μου (και εγώ έχω δίδυμα)μου είχε πει πως τα βρέφη εκ φύσεως κοιμούνται ανάσκελα και πως αυτή είναι η σωστή θέση ύπνου γιατί το παιδάκι γυρίζει από μόνο του το κεφαλάκι στο πλάι και έτσι αν του έρθει γουλίτσα δε θα έχει πρόβλημα. Eπίσης μου είχε απαγορέψει δια ροπάλου τις σφήνες! Ωστόσο συζήτησέ το και με τον παιδίατρό σου.Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύνδρομο αυτό σου παραθέτω το site του παιδιάτρου μας: www.paidiatre.gr

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...