Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΑΠΙΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ?????


Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια,

εχω το εξης προβλημα...

Χθες εδωσα στην μικρη μου (ειναι 2 ετων) σοκολατα να φαει και μετα παρατηρησα οτι στα πισω δοντακια της (τραπεζιτες) πανω και κατω μενουν τροφες. Δεν εχουν σαπισει ή μαυρισει αλλα νομιζω οτι αν δεν καθαριζονται σωστα θα σαπισουν. Της τα βουρτσιζω μονο με νερακι, εχω παρει και μια οδοντοκρεμα απο το φαρμακειο της chicco αλλα δεν ξερω μηπως ειναι πολυ νωρις για να της βαλω οδοντοκρεμα? Στις οδηγιες λεει οτι δεν υπαρχει προβλημα σε περιπτωση καταποσης και οτι ειναι ασφαλης αλλα ξερω γω? μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο? εσεις τι κανετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ ξέρω Lenata μου πως γύρω στα 3 πρέπει να μάθουμε στα παιδάκια να βουρτσίζουν τα δοντάκια τους. Ούτως ή άλλως, αυτά τα πρώτα δοντάκια θα πέσουνε κάποια στιγμή και θα βγούνε τα μόνιμα (νομίζω γύρω στα 5-6 έτη γίνεται αυτό). Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν τα προσέχουμε! Γιατί δε ρωτάς καλύτερα τον παιδίατρο σας? Κι εξάλλου (χωρίς να θέλω να σε τρομάξω πρωϊ-πρωϊ... προς Θεού!) υπάρχουνε και παιδοδοντίατροι... αν ήθελες κι άλλη γνώμη! Πάντως, νομίζω πως πρέπει να απευθυνθείς στον παιδίατρο. Μήπως δεν παίρνει αρκετό ασβέστιο η μικρούλα σου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πινει παρα πολυ γαλα.

περιπου ενα λιτρο την ημερα, τι να πω?

θα ρωτησω και τον παιδιατρο μας αλλα πανικοβληθηκα για να ειμαι ειλικρινης. ειναι πολυ μικρη για πονοδοντο, σφραγισματα κτλ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλη μου lenata νομιζω οτι ηρθε η ωρα να ρωτησεις ενα παιδοοδοντιατρο.

Μαλλον θα σου πει με μια γαζουλα η μια μικρη οδοντοβουρτσα να αρχισετε να καθαριζετε σιγα σιγα τα δοντακια σας!Ειναι πολυ σημαντικη η υγιεινη των δοντιων εστω κι απο τοσο μικρη ηλικια!Δεν εχει σημασια που θα πεσουν τα πρωτα δοντακια..γιατι πολλες φορες επηρεαζονται κ τα απο κατω αν υπαρξει τερηδονα!Αυτο δεν συμβαινει παντα αλλα η γιατρος μας ,μας ειπε γενικα να προσεχουμε!Εμεις ειμαστε πολυ μεγαλυτεροι(14χρ) κ κανουμε φθοριωση κ επικαλυψεις..Αλλα αρχισαμε να προσεχουμε απο μικροι..κι ετσι εγινε μια ομορφη συνηθεια!Στην αρχη ειχαμε οδοντοκρεμα με ωραια γευση..οδοντοβουρτσα με ζωακια ..τωρα πια δεν κοιμομαστε χωρις βουρτσισμα!

Οταν εβλεπα μαυρο στα πισω δοντακια ..ετρεμα..αλλα μου εξηγησε η γιατρος οτιπολλες φορες ειναι χρωστικη ουσια απο σοκολατα ή καραμελα..

Ειναι μικρουλα ακομη αλλα σιγα σιγα μπορειτε να κανετε ενα βηματακι!!

καλη επιτυχια!!κ υπομονη στην αρχη!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην πανικοβάλεσαι κοριτσάκι μου... δεν είναι τίποτε! Και προσπάθησε να μη μεταδώσεις άγχος στη μικρή σου. Ότι κι αν σου πει ο παιδίατρος ή ο παιδοδοντίατρος (αναλόγως πού θα απευθυνθείς!) βρες έναν ωραίο τρόπο να το κάνεις σαν παιχνιδάκι με την κορούλα σου! Θα της γίνει μία πολύ όμορφη συνήθεια (και πολύ αποτελεσματική βέβαια...)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το καλο ειναι οτι της αρεσει πολυ να της βουρτσιζω τα δοντια!

κανει σαν δελφινακι, ερχετε και καθετε με ανοικτο το στομα, πολυ γελιο!!! το εχει βρει παιχνιδι!

ευχαριστω pipitsazouzouna για την αμεση "ανταποκριση" και "συμπαρασταση"!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε τι πονοδοντο κ σφραγισματα λες??:)

σε μωρακι 2 χρονων!!!

Αφου καθεται κ της αρεσει κιολας πρεπει πετας στα συννεφα!Απολαυσε το χωρις αγχος οπως λεει κ η πιπιτσα ζουζουνα μας!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μα πέστο μας κοπέλα μου γλυκειά πως η μικρή το απολαμβάνει! Είδες??? Απο μόνη της θα σε ξε-αγχώσει καρδούλα μου! Να΄σαι καλά και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή μαζί της! Είναι στην καλυτερότερη ηλικία για... ζουζουνιές!!!!!

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια κορίτσια! Αισθάνομαι πως έχω τις καλύτερες φίλες του κόσμου όλου!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lenata μου καλημερα και να χαιρεσαι την γλυκα σου.Εμενα ο δικος μου παιδιατρος εχει δικο του γκρουπ που υπαρχει και παιδοδοντιατρος μεσα και ειχα διαβασει στο σαιτ του οτι τα παιδακια απο την πρωτη στιγμη που θα βγαλουνε το πρωτο τους δοντακι θα πρεπει με μια βρεγμενη γαζουλα να τα καθαριζουμε.Εμενα ο μικρος μου εχτες εβγαλε το πρωτο του δοντακι και την τριτη που εχουμε εμβολιο θα ρωτησω τι να κανω.Θα τον ρωτησω αν πρεπει να επισκεφτουμε τον παιδ/ρο για να δουμε πως βγαινουν τα δοντακια κ.λ.π

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...