Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Recommended Posts

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΘΨΗ, ΦΟΒΙΕΣ, ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ Η ΚΑΤΙ? ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ... ΘΕΛΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

GASTROULA, δεν είσαι μόνη! Αρκετές φορές αρχίζω και έχω αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Αν θα 'μαι καλή μάνα, αν θα μπορώ να μεγαλώσω τον μπεμπάκο μου και πολλά άλλα! Άλλες φορές βάζω τα κλάμματα στα καλά καθούμενα χωρίς λόγο! Μάλλον πρέπει να είναι οι ορμόνες! Και επίσης έχω πάρα πολλά νεύρα! Και το παραμικρό με τσιτώνει τρελάαα!

Εσύ τι ακριβώς νιώθεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο μισος πληθυσμος απο τετοια υποφερει gastroula μου,αν αυτο σε παρηγορει!Σιγουρα δεν εισαι η μοναδικη,αλλα αυτο το θεμα δυστυχως εξακολουθει να ειναι ταμπου και οι πιο πολλοι ανθρωποι δισταζουν να το συζητησουν!!!Επισης ακομα πιο δυσκολα καταφευγουν σε καποιον ειδικο για βοηθεια,παλι για τον ιδιο λογο,επειδη φοβουνται μηπως παρεξηγηθουν απο τον περιγυρο τους!Ομως δυστυχως τα κρουσματα καταθλιψης αυξανονται ραγδαια στην εποχη μας και πρεπει να γνωριζουμε οτι οσοι πασχουν μπορουν να βοηθηθουν αποτελεσματικα και να παψουν να υποφερουν!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΕ "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ. ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΟΤΙ ΧΑΝΕΣΕ... ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ... ΕΖΗΣΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ. ΑΡΧΙΣΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΗΡΕΜΙΣΤΗΚΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΕΙΜΟΥΝ ΑΝΥΜΠΟΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΜΕ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΤΟΤΕ, ΣΥΖΗΓΟ ΤΩΡΑ. ΜΟΥ ΠΗΡΕ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΑΠ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΟΙ ΦΙΛΌΙ ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ. ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ. ΒΡΗΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΓΙΝΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ. ΒΡΑΧΟΣ. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ, ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΗΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑ, ΑΜΑΞΙ, ΚΑΙ... ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ. 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ "ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ" ΑΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ. ΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΞΑΝΑΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΑΡΧΙΣΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΠΑΛΕΥΩ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΑΣΗ ΠΑΛΙ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ "ΑΣ ΑΦΕΘΩ" ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΘΑ ΜΕ "ΦΑΕΙ" ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΞΕΧΝΙΕΜΑΙ ΛΙΓΑΚΙ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑ ΣΤΟ ΛΕΩ.. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ ΠΑΛΙ. ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ? Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ. Μ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eheis milisei me kapoion eidiko prosfata?

Epairnes kapoia voithitiki therapeia?

Psila to kefali gastroula otan to mavro tounel se plisiazei na to koita s me tharros kai na mi fovasai.Ti fovasai?

Psaxe ti riza tou kakou kai apodynamose to.

Mehri ena simeio nomizo pos se katalavaino dustuhos......

Emena me sozei oti pleon thumono otan skeftomai oti kati paei na mou klepsei ti hara mou kai ekei xanasikonomai.

An ta deis skoura pigaine se kapoion eidiko an kai ego pistevo polu stin prosefhi.

Sou afierono tin ypografi mou ki emeis edo eimaste:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσι μου λιγο πολυ ολοι μας εχουμε βιωσει τετοιες καταστασεις.

αλλοι σε μεγαλο βαθμο αλλοι σε μικρο,ολοι εχουμε αγχος απο κει κ περα εχει να κανει με το πως το διαχειριζεται ο καθενας μας.

ολοι εχουμε αγχος αλλα για παραδειγμα διαφορετικα θα αντιδρασω εγω διαφορετικα εσυ κ ας μιλαμε για την ιδια κατασταση,ετσι γεννιεσαι δηλαδη το αγχος ειναι με διακοπτη-να το πω ετσι απλα- οποτε ζοριζεσαι τσουπ εμφανιζεται κ μαζι μαυτο κ ενα σωρο αλλα:(

θα σου προτεινα να συνεχισεις ψυχοθεραπεις κ γιατι οχι?να επισκευτεις κ ενα ψυχιατρο δεν ειναι κακο ισα ισα θα σε βοηθησει σιγα σιγα να το αποβαλεις.

οτι κ αν αποφασησεις σου ευχομαι καλη τυχη κ μη ξεχνας ο θεος εχει γαι ολους;)

να εισαι καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ quinta00 ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΙΔΙΚΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΚΟ, ΙΣΑ-ΙΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΩΤΗΡΙΟ. ΑΠΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΑΚΡΙΒΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. ΠΑΙΡΝΩ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΜΟΥ. ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΩ ΜΕ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ... ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΩ. ΑΛΛΑ Η ΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΑ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΩ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΔΩ ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ.:P ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΛΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Den eisai moni sou pantos se polles htupaei tin porta kata kairous...

Na eheis pisti kai ohi fovo .

Sou efhomai oti kalitero kai oooti theleis emeis eimaste edo steile kai pm opote thes.

KAI MI FOVASAI TIPOTA!

I manoula mou ehase to podi tis prin ligous mines ka imou edose megalo mathima zois....

Akoma hamogelaei kai to palevei.

Filakia !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gastroula σου το μωρο σου δεν παθαινει τιποτα απο αυτα που νοιωθεις!Οταν λες δεν μπορεις να βγεις εξω απο το σπιτι?εννοεις φοβασαι οτι θα παθεις κριση πανικου?αυτο λεγεται αγοροφοβια και θεραπευεται παρα πολυ ευκολα,το εχουν πολλοι ανθρωποι και το ξεπερασαν με την καταλληλη θεραπεια και δεν εννοω φαρμακευτικη!Υπαρχουν κεντρα ψυχικης υγειας που μπορεις να απευθυνθεις και να σε κατευθυνουν εντελως δωρεαν.Ολα αυτα που παθαινεις μπορουν να φυγουνε τελειως,χιλιαδες ανθρωποι παθαινουνε κρισεις πανικου,φοβιες διαφορες,ιδεοληψιες,και πιστεψε με ΠΕΡΝΑΝΕ με την καταλληλη θεραπεια ολα αυτα!!!!Μαθαινεις να αντιμετωπιζεις αυτο που φοβασαι και σταδιακα ξεπερνας τον φοβο και τις κρισεις και ολα.Ακομη βλεπω οτι εισαι 5 μηνων,φανταζομαι οτι τοχεις συζητησει με τον γυναικολογο σου αυτο γιατι εκτος απο την βαλεριανα υπαρχουν και αλλα σκευασματα που επιτρεπονται αφοβα στην εγκυμοσυνη μετα το πρωτο τριμηνο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gastroula γεια σου

Δεν εισαι μόνη σου σε αυτό. Έχω περάσει και εγώ τη ίδια περίπου κατάσταση και καταλαβαίνω πως νιώθεις. Είμαι επίσης 5 μηνών έγκυος. Η διαταραχή πανικού σε εμένα ξεκίνησε πριν 7 χρόνια επίσης περίπου και κάνω ψυχοθεραπεία από τότε. Εχω πάρει και φαρμακευτική αγωγή (αντικαταθλιπτικά) τα οποία λειτουργούν σε τέτοιες περιπτώσεις την οποία διέκοψα λόγω εγκυμοσύνης σε συνεργασία με τον γιατρό μου που συνεχίζω να τον βλέπω ψυχοθεραπευτικά. Επίσης αν έχει κάποια σημασία δουλεύω και εγώ στον χώρο της ψυχικής υγείας. Φοβόμουν πολύ μηπως έχω υποτροπή λόγω διακοπής φαρμάκων και παρόλο που πέρασα ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο, μόνο ελαφριές κρίσεις πανικού είχα μέχρι τώρα. Καταθλιπτικά συναισθήματα έχω νιώσει πολλές φορές. Δεν θα σου δωσω συμβουλές του τύπου μην το σκέφτεσαι, μην αγχώνεσαι κτλ γιατί ξέρω πως λειτουργεί.

Θέλω μόνο να ρωτήσω. Ξεκινήσανε πάλι αυτά τώρα που έμεινες έγκυος?

Και να σου πω τι βοηθάει εμένα: μάλλον με βοηθάει το ότι βλέπω ένα ειδικό σε εβδομαδιαία βάση, συζητάω τα πάντα με τον συντροφό μου, πράγμα που δεν έκανα πρίν, και συνεχίζω να απασχολούμαι παρόλο που μου δημιουργεί συχνά επιπλέον φοβίες.Προσπαθώ επίσης να μην νιώθω τύψεις για τα συναισθήματά μου.

Συμβουλευτικά να πω οτι υπάρχουν φαρμακευτικές θεραπείες μη τοξικές αν αυτό κρίνεται απαραίτητο, σε κάποιο ψυχίατρο μπορείς να πας με το ταμείο σου και υπάρχουν επίσης ψυχολόγοι με χαμηλότερες τιμές, ακόμα και ειδικές ομάδες για εγκύους.Επίσης η προσέγγιση του κάθε ειδικού εξαρτάται, δεν χρειάζεται να μιλάς για τα παλιά αν αυτό δεν σε καλύπτει.

Για οτιδήποτε χρειαστείς είμαι εδώ.

Δανάη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gastroula , καλησπέρα!!

Θα έλεγα να μην συνδέεις τα δύο αυτά γεγονότα ... Αυτό που σου συνέβη πριν από χρόνια προφανώς προκλήθηκε από κάτι άλλο ... και το ξεπέρασες.

Σίγουρα η αυξομείωση των ορμονών παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου....

Δεν θεωρώ ότι είναι κακό να μιλάμε σε ειδικούς για αυτά τα θέματα .. μια καθοδήγηση είναι πάντα δεκτή και χρήσιμη !!

Απέδειξε ξανά στον εαυτό σου ότι είσαι ικανη ... και μην σε παίρνει από κάτω !!!

Μόνη σου είπες ότι κατάφερες να ξεπεράσεις κάποια πράγματα και να φτιάξεις την ζωή σου !! Σου αξίζουν συγχαρητήρια γι΄αυτό!!!!!

Φιλιά!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΑΝΑΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΟΨΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ. ΠΑΙΡΝΩ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝΑ ΚΑΛΑ ΕΙΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΑΓΓΙΞΕΙ. ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ, ΕΚΛΑΨΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΕΙΜΟΥΝ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ? ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ? Η ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΒΑΡΕΜΑΡΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΑΙΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορω να σε καταλαβω! Εμεινα 2 μηνες κλεισμενη στο σπιτι αϋπνη και κοντεψε να μου στριψει. Μου εφταιγαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Σε συνδυασμο με τον κακο καιρό, τα χιλιαδες χαπια που πηρα για να περασουν οι μαστιτιδες, τις πληγες στο στηθος μου και τον ψυχολογικο πολεμο για να σταματησω τον θηλασμο... επεσα ρακος.

Πηγα ταξιδι στην Ελλαδα για να ηρεμισω και επαθα τα χειροτερα. Χαλια χαλια χαλια. Και ξαφνικα μετα απο δυνατο ξεσπασμα, βγηκε ο ηλιος! Πηρα την κατασταση στα χερια μου και βρηκα τους ρυθμους μου... σχεδον.

Καταβαινω μονη με τα παιδια την Πεμπτη στην Αθηνα. Τρελο ταξιδι. Να δω πως θα τα καταφερω. Σου χρωσταω ομως εναν χυμο, οπότε θα βγεις λιγο εξω για να τα πουμε! Και αν δεν καταφερω εγω να σε κανω να χαμογελασεις, θα το κανουν σιγουρα τα κοριτσια μου! Ξερουν να κλεβουν καρδιες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gastroula μου καλημέρα κι από μένα!

Η μητρότητα, ο ερχομός του παιδιού σου στη ζωή σου πιστεύω και θέλω να ελπίζω ότι είναι το "φάρμακό" σου (αν μου επιτρέπεται η έκφραση). Θα γίνεις μανούλα (αν και για μένα είσαι ήδη...) και θα το δεις. Η μάνα γίνεται λέαινα, παλεύει με θεριά κι ανήμερα, βγάζει χαρακτήρα που ίσως ποτέ δεν πίστευε ότι έχει, προκειμένου να προστατέψει το παιδί της.. Στην περίπτωσή σου θα τα βάλεις με τον ίδιο σου τον εαυτό, τις φοβίες σου, την κακή ψυχολογία σου γενικά. Θα καταλάβεις ότι το παιδάκι σου έχει ανάγκη από μια χαρούμενη μανούλα, έτοιμη και πρόθυμη να το φροντίσει, να παίξει μαζί του, να το κάνει να γελάσει και να χαρεί! Για να γίνουν όλα αυτά, θα διώξεις ότι κακό υπάρχει στο μυαλό σου και την ψυχή σου, θα φορέσεις τον άλλο σου εαυτό, αυτόν που δεν έχει ανάγκη από φάρμακα, αλλά από διάθεση για ζωή και δημιουργία, τη δημιουργία του παιδιού σου, του χαρακτήρα του, της ψυχολογίας του.

Μια συμβουλή.. Από ότι καταλαβαίνω γεννάς το καλοκαίρι. Μην σαραντήσεις κλεισμένη στο σπίτι με το μωρό. Η περίοδος της λοχείας έχει τέτοιες ψυχολογικές μεταπτώσεις για τη γυναίκα όσες δεν έχει η περίοδος της εγκυμοσύνης! Ο καιρός θα σε ευνοεί. Βγες έξω, παρέα με το μωράκι σου, πηγαίνετε βόλτες, καμάρωνε, μπλέξου με κόσμο (με μέτρο πάντα), κάνε παρέες, μίλα για το μωράκι σου, μίλα στο μωράκι σου.

Έχεις ανάγκη από κάτι διαφορετικό στη ζωή σου! Και ναι, αυτό το κάτι πλησιάζει... Αλλά αν πάλι δεις ότι δεν τα καταφέρνεις (γιατί το ανθρώπινο μυαλό αλλά πιο πολύ η ανθρωπινη ψυχή παίζουν πολλά και άτιμα παιχνίδα ορισμένες φορές άνευ όρων) απευθύνσου και πάλι σε έναν ειδικό. Η περίοδος που πλησιάζει είναι περίοδος ριζικών αλλαγών στη ζωή σου, και αν δεν μπορείς να ετοιμαστείς μόνη σου γι' αυτές καλό είναι να σε βοηθήσει κάποιος ειδικός!

Σε φιλώ και ελπίζω να μη σε κούρασα!

Θα χαρώ κάθε φορά να διαβάζω χαρούμενα ποστς σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gastroula mou geia sou,

Sou grafw exontas perasei paromoies katastaseis.

Prin 7-8 mines parousiasa gia prwti fora entones kriseis panikou kai idiaitera asxima symptwmata agxous.

Efyga arwn arwn apo tin Agglia opou ekana to didaktoriko mou kai emena me to filo mou kai gyrisa stous goneis mou. Gia 1-2 mines ezhsa aperigraptes katastaseis: ateleiwtes zalades, tremouliasma, taxypalmies, asynartitous ponous kai apistefto fovo se vathmo na min mporw na sikwthw apo to krevati gia meres. Oute na faw sto idio trapezi me tin oikogeneia mou. Kai kamia exodos apo to spiti fysika.

Eytyxws zitisa ti voitheia eidikou (psychiatrou) poly syntoma kai den to afisa na me dialysei plirws. Ksekinisa farmakeftiki agwgi gia diataraxi panikou kai meta apo merikes synedries meti giatro arxisa na to ksepernaw. Epestrepsa stin Agglia gia na synexisw to phd kai epiasa kai part-time douleia gia na antepexelthw oikonomika.

Dystyxws den ksekinisa kanonika psychotherapeia edw giati to systima tous einai ligo periergo.

Meta ta Christougenna hmoun entelws kala kai douleva kai pali roloi, mexri pou prin ena mina peripou anakalypsa oti emeina eggyos!!!

Hrthan ta panw katw opws katalavaineis, alla afti ti fora me tin kali ennoia!! Eimai poly eytyxismeni (an kai aprogrammatisti h eggymosyni), wstoso yparxoun fores pou me katalamvanei h agwnia ex'aitias tou proterou panikou. Ta farmaka ta ekopsa mesa se 10 meres apo otan to ematha kai na sou pw tin alitheia den katalava kai polla symptwmata sterhshs. Eixan prolavei na me ksetinaxoun ta symptwmata tis eggymosynis...Mexri stigmis den eixa kamia krisi panikou kai tin ekastote pesmeni diathesi tin apodidw stis ormones...

Elpizw na exelihthei etsi kai to ypoloipo tis kyisis (twra eimai 9 evdomadwn) kai na aisthanomai kala. Den mporei vevaia na mou to eggyithei kaneis... Twra pou tha epistrepsw stin Ellada gia Pasxa tha dw ti giatro mou gia symvoules.

Afto pou thelw na sou pw me oli mou tin eilikrinia kai katanoisi einai to exis: na min to fovasai!! Opws eipe kai h Danai, to na sou pei kaneis min agxwnesai h min to skeftesai den exei noima. Na min to fovasai omws einai vasiko gia na mporeseis na to antimetwpiseis.

Afto pou katalava mesa apo ti diki mou empeiria einai oti kai h diataraxh panikou einai opws opoiadipote alli pathisi. Kapoioi exoun ti mesi tous, kapoioi to stomaxi tous kai apo kairou eis kairon talaipwrountai. E, kapws etsi kai me tis kriseis... Antimetwpizontai, den tis fovamai, apla exw ypospin mou oti einai pithano na mou parousiazontai periodika kai na me talaipwroun.

Afta eixa na pw kai sorry an me epiase polylogia... Elpizw na vrikes endiaferon, egw pantws sigoura voithithika kai mono pou ta egrapsa!

A kai kati teleftaio: An kapoios prin liga xronia, mesa sti dyni twn panikwn sou sou elege oti tha to xeperaseis syntoma kai malista, oti tha eisai sto diko sou spiti me ton antra sou perimenontas to paidaki sou, nomizw oti den tha tou edines shmasia. Analogisou o,ti exeis kataferei mexri stigmis gia na katalaveis poso dynati eisai kai na niwseis sigouri gia to eafto sou!

Na mou eisai kala!

f

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΩ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ. ΑΤΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΛΩ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΖΩ Μ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΦΕΡΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...